Εξορμήσεις στελεχών και κομματικές συγκεντρώσεις αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Εξορμήσεις στελεχών και κομματικές συγκεντρώσεις αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Προκειμένου να αναδειχτούν με σαφήνεια οι διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ - Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η ΝΔ αντέγραψε το προγραμμα Μάκρι στην Αργεντινή - Νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμενεται στις 5-6 Οκτωβρίου

4554466
Την τιμητική τους είχαν οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτακη στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε με θεμα τη ΔΕΘ, αλλά και για την προετοιμασία ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του Οκτωβρίου.

Η νέα συνεδρίαση της ΚΕ αναμενεται στις 5-6 Οκτωβρίου, με βασικό στοχο την ανασυγκρότηση του κόμματος, την ανάκαμψη και την επανασυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, εκτός απο την εκλογή οργάνων, θα καταρτιστεί ο προγραμματισμός για την επόμενη περίοδο, κυρίως για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με πηγές, σχετικά με τις αυτοδιοικητικές, ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων αναμένεται μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Αναφορικά με τις ευρωεκλογές τα μέλη του οργάνου έκαναν εκτενή συζητηση της ευρωπαϊκής αριστεράς που θα ξεκινήσει διαδικασίες στις 28-29 Σεπτεμβρίου, οπου εκτιμάται οτι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορει να γινει καταλύτης ευρύτερων συνεργασιών της Αριστεράς, των Πρασίνων, μέρους της σοσιαλδημοκρατίας και γενικώς των προοδευτικών δυνάμεων.

Πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν οτι η ΝΔ αντέγραψε το πρόγραμμα Μάκρι στην Αργεντινή, ο οποιος επεδίωξε να τονώσει την ανάπτυξη με ένα σοκ μείωσης φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις και τελικά έφερε τη χώρα πίσω στο ΔΝΤ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το επόμενο διάστημα θα αναδειχτούν με σαφήνεια οι διαχωριστικές γραμμές του προγράμματος της κυβέρνησης και της ΝΔ , καθώς οι πολιτες θα εχουν την ευκαιρία να κρινουν επι της προγραμματικής βάσης των κομμάτων. Παραλληλα, απο τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούν εξορμήσεις, με στελέχη και υπουργούς να ξεκινούν ομιλίες και κομματικές συγκεντρώσεις για ενημέρωση της κοινωνίας.

Τέλος, οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως η εικόνα απο τον κόσμο είναι θετική αναφορικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και εξίσου σημαντική η προσδοκία των πολιτών για να αποτυπωθούν τα θετικα στην καθημερινότητα τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης