Μητσοτάκης: Ο εκλογικός νόμος θα έχει αλλάξει πριν τις Προεδρικές εκλογές του 2020

Μητσοτάκης: Ο εκλογικός νόμος θα έχει αλλάξει πριν τις Προεδρικές εκλογές του 2020

Κατηγορηματικό «όχι» σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με ΣΥΡΙΖΑ

mitsot-new_main02

Ο εκλογικός νόμος θα έχει αλλάξει πολύ πριν τις προεδρικές εκλογές του 2020, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως είναι βέβαιος ότι θα υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση για το αν κινδυνεύει με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να αποτελέσει «δεξιά παρένθεση». 

Παράλληλα , δήλωσε κατηγορηματικά αρνητικός στο  ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της ΔΕΘ, τονίζοντας , όμως, πως δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη και να οδηγηθεί σε δευτερες εκλογές με απλή αναλογική. Εκτίμησε, παράλληλα, πως  την επόμενη ημέρα των εκλογών θα υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δεν θα περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ειδικότερα, ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα των εκλογών και αν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναινούσε σε ενα μεγάλο συνασπισμο, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση  “να συμφωνήσω σε ενα μεγαλο συνασπισμο που να περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ”, ωστόσο ανέφερε ότι από και πέρα θα κοιτάξω να επιδιώξω κοινοβουλευτικές και πολιτικες συκλήσεις ακόμα και σε  αυτοδυναμια. Σε διαφορετική περίπτωση, είπε, η χωρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και δε θα οδηγηθεί σε δευτερες εκλογές με απλή αναλογική. “Σκεφτείτε τη χωρα να οδηγηθεί σε δευτερες εκλογές, εξασφαλίζεται η ακυβερνησία”, ειπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας”.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για λελογισμένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα και πρόσωπα άξια να κάνουν τη δουλειά. «Θα κυβερνήσω με τους πιο άξιους και θα κοιτάξω και πέρα από τα στενά πλαίσια της ΝΔ» απάντησε σε ερώτηση με ποιους θα κυβερνήσει. Αν και επιφυλάχθηκε για τις λεπτομέρειες είπε ότι το χαρτοφυλάκιο Μακεδονίας- Θράκης θα διατηρηθεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης