Μητσοτάκης: Ο εκλογικός νόμος θα έχει αλλάξει πριν τις Προεδρικές εκλογές του 2020

mitsot-new_main02

Κατηγορηματικό «όχι» σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκλογικός νόμος θα έχει αλλάξει πολύ πριν τις προεδρικές εκλογές του 2020, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως είναι βέβαιος ότι θα υπάρξει η απαραίτητη πλειοψηφία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση για το αν κινδυνεύει με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να αποτελέσει «δεξιά παρένθεση». 

Παράλληλα , δήλωσε κατηγορηματικά αρνητικός στο  ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της ΔΕΘ, τονίζοντας , όμως, πως δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη και να οδηγηθεί σε δευτερες εκλογές με απλή αναλογική. Εκτίμησε, παράλληλα, πως  την επόμενη ημέρα των εκλογών θα υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δεν θα περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ειδικότερα, ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα των εκλογών και αν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναινούσε σε ενα μεγάλο συνασπισμο, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση  “να συμφωνήσω σε ενα μεγαλο συνασπισμο που να περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ”, ωστόσο ανέφερε ότι από και πέρα θα κοιτάξω να επιδιώξω κοινοβουλευτικές και πολιτικες συκλήσεις ακόμα και σε  αυτοδυναμια. Σε διαφορετική περίπτωση, είπε, η χωρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και δε θα οδηγηθεί σε δευτερες εκλογές με απλή αναλογική. “Σκεφτείτε τη χωρα να οδηγηθεί σε δευτερες εκλογές, εξασφαλίζεται η ακυβερνησία”, ειπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας”.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για λελογισμένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα και πρόσωπα άξια να κάνουν τη δουλειά. «Θα κυβερνήσω με τους πιο άξιους και θα κοιτάξω και πέρα από τα στενά πλαίσια της ΝΔ» απάντησε σε ερώτηση με ποιους θα κυβερνήσει. Αν και επιφυλάχθηκε για τις λεπτομέρειες είπε ότι το χαρτοφυλάκιο Μακεδονίας- Θράκης θα διατηρηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

Γιάννης

Εάν η κυβέρνηση ,που θα προκύψει από τις εκλογές, δεν καταθέσει σύντομα νόμο για την κατάργηση της απλής αναλογικής,θα έχει ξεκινήσει πολύ άσχημα. Διότι μελλοντικά θα βρεθούμε στο χάος της ακυβερνησίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras-concordia

«Η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας» ανέφερε ενώ υπογράμμισε πως «η προσφυγική κρίση είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και απαιτεί μια ευρωπαίκή στρατηγική για την αντιμετώπισή του»

tsip-erd_main01

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο προσφυγικό και στην ανάγκη εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας - Ο Ερντογάν επανέλαβε τις πάγιες τουρκικές θέσεις για τους οκτώ αξιωματικούς - Πρόσκληση στον πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη

46
gada-ktirio-1

Τα ιδρυτικά μέλη του κινήματος κλήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για πράξεις στις προέβησαν κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα

12