Χαρίτσης: Μέχρι τέλος Σεπτέμβρη η δεύτερη διανομή vouchers για τους βρεφονηπιακούς

Χαρίτσης: Μέχρι τέλος Σεπτέμβρη η δεύτερη διανομή vouchers για τους βρεφονηπιακούς

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι οι αυξημένες ανάγκες θα καλυφθούν «στο βαθμό του εφικτού» - Συνολικά θα δοθούν 125-126 χιλιάδες vouchers

xaritsis
Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η δεύτερη διανομή των vouchers για τους
βρεφονηπιακούς σταθμούς σύμφωνα με υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση ο οποίος ωστόσο παραδέχθηκε ότι οι αυξημένες ανάγκες θα καλυφθούν «στο βαθμό του εφικτού».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη αναφορικά με τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από το σχετικό πρόγραμμα ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε πως για την χρονιά 2018-19 «δόθηκαν 94 χιλιάδες vouchers στην πρώτη κατανομή και θα φθάσουν τα 125 – 126 χιλ με την ολοκλήρωση της δεύτερης διανομής που αναμένεται έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Θα έχουμε δηλαδή μια αύξηση 6,5% σε σχέση με πέρυσι» και σε άλλο σημείο πρόσθεσε «το 2014 – 15 μπήκαν 80 χιλιάδες παιδιά. Φέτος θα έχουμε 125 χιλιάδες παιδιά. Προσπαθούμε να καλύψουμε τις αυξήσεις στο βαθμό του εφικτού».

Από την πλευρά του ο κ. Συντυχάκης υποστήριξε ότι 65 χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός δομών εξηγώντας ότι ακόμα και παιδιά οικογενειών που έχουν εξασφαλίσει voucher δεν θα βρουν βρεφονηπιακούς λόγω έλλειψης δομών. Ο ίδιος δε ανέφερε ως παράδειγμα τον Δήμο Ηρακλείου επισημαίνοντας ότι τα vouchers που έχουν δοθεί είναι περισσότερα από τις θέσεις που διαθέτουν οι βρεφονηπιακοί της περιοχής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης