LIVE

Κορωνοϊός

Νοτοπούλου στην ΕΡΤ: Θα ήταν τιμή μου αν είχα εργαστεί ως καθαρίστρια

notopoulou_arthro

Μεγάλη διπλωματική ευκαιρία η Συμφωνία των Πρεσπών - Με ταξικό πρόσημο η πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Το κράτος των Αθηνών, που ήθελε τη Θεσσαλονίκη υποβαθμισμένη

Την πρώτη συνέντευξη ως υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης παραχώρησε η Κατερίνα Νοτοπούλου, η επιλογή της οποίας στην κυβέρνηση προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις και έντονη πολιτική αντιπαράθεση.

Η συνέντευξη ήταν βιντεοσκοπημένη και είχε διάρκεια περίπου μίας ώρας. Η Κατερίνα Νοτοπούλου εμφανίστηκε ψύχραιμη, δίνοντας έμφαση στο ιδεολογικό υπόβαθρο της πολιτικής σκέψης και παρουσίας της. Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα και η ίδια, δεν απώλεσαν το αριστερό τους πρόσημο και έδωσε έμφαση στις κοινωνικές πολιτικές και στα έργα που έχουν δρομολογηθεί κατά το διάστημα της τριετούς κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ρωτήθηκε για την κριτική που δέχθηκε η ίδια και πιο συγκεκριμένα για την πρόσληψή της στον Δήμο Θεσσαλονίκης, το 2012. Η υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι θα ήταν τιμή της «να έχω δουλέψει ως καθαρίστρια», κάνοντας λόγο για «χυδαίους τρόπους που πολιτεύονται κάποιοι» και για «επίθεση κατά της νέας γενιάς και ιδιαίτερα των γυναικών».

Υφυπουργός εσωτερικών για ζητήματα Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου


Η Κατερίνα Νοτοπούλου, αν και νεαρή πολιτικός και γυναίκα, εμφανίστηκε υπέρμαχος της άποψης που για χρόνια «έκοβε» την Ελλάδα στα δύο, σε Βορρά και Νότο, λέγοντας πως «το κράτος των Αθηνών ήθελε μία Θεσσαλονίκη υποβαθμισμένη και υπό».

Η συζήτηση ξεκίνησε με την πρώτη της επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το 2010 ήμουν υποψήφια στις δημοτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα εργαζόμουν. Ήμουν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2010. Μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ γνώρισα πως ο ίδιος παίρνεις και αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου. Οι άνθρωποι της γενιάς μου δεν είχαμε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε μακροπρόθεσμα. Έπρεπε να διασώσουμε τις δικές μας ζωές».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην ανάληψη της διεύθυνσης του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βόρεια Ελλάδα, το 2016. «Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός στρέφει την προσοχή και την ενέργεια στη Θεσαλονίκη. Ήταν μία μεγάλη πρόκληση και ευθύνη. Δύο διαφορετικές δομές το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το γραφείο του πρωθυπουργού», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε εξάροντας το έργο του γραφείου της: «Σε λίγο ολοκληρώνεται το Μετρό και δεν θα είναι ανέκδοτο στη Θεσσαλονίκη. Το αεροδρόμιο προχώρησε. Η Θεσσαλονίκη με την παρουσία του πρωθυπουργού λογίζεται πλέον ως επικοινωνιακός κόμβος. Το κράτος των Αθηνών ήθελε μία υποβαθμισμένη Θεσσαλονίκη, μία Θεσσαλονίκη υπό. Ήδη η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη έχουν μπει σε πολύ διαφορετική τροχιά. Ας δούμε πώς ήταν η περιοχή πριν από τρία χρόνια. Στην επόμενη ΔΕΘ θα γίνουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια. Στόχος μας είναι το υπουργείο να ανακτήσει την αξιοπιστία κια τη δυναμική του. Να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα και να κτίσουμε το δημοκρατικό μέτωπο, εγώ το λέω και ανοιχτοσιάς, βάζοντας μπροστά το μέτωπο της εργατιάς».

Σε ερώτηση για το αν απέφευγε τα ΜΜΕ, δήλωσε ότι «δεν νιώθω ότι ήμουν κεκλεισμένων των θυρών και ότι ήμουν μακριά από τον κόσμο. Η δουλειά μου ήταν να φέρρω σε πέρας τα ζητήματα που προέκυπταν και όχι να δίνω συνεντεύξεις».

Αναφερόμενη στην πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την ένταξή της στην κυβέρνηση, είπε: «Γνωρίζουμε τους χυδαίους τρόπους που πολιτεύονται και τη λάσπη. Ήταν πρωτίστως μία επίθεση στους νέους, στη νέα γενιά και ιδιαίτερα κατά των γυναικών. Προφανώς υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο πίσω από τις επιθέσεις. Για μας ήταν μία ακροδεξιά επίθεση και την απάντηση τους την έδωσε πολύς κόσμος. Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Πατουλίδου για τη στάση που κράτησε. Αυτό που μας προβληματίζει είναι η ταχύτατη διάδοση των fake news. Αν θυμάμαι καλά, οι αυτοδιοικητικές εκλογές έγιναν το 2014. Τότε υπήρξαν εκπρόσωπός του. Θα ήταν τιμή μου αν το 2012 είχα εργαστεί ως καθαρίστρια. Είχα όμως εργαστεί στο περίπτερο τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν ήταν φωτογραφική η τοποθέτηση».

Για το Μακεδονικό επιχείρησε να παρουσιάσει ως μεγάλη επιτυχία τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «έχουν παρερμηνευτεί τα λεγόμενα του κ. Νίμιτς. Είπε ότι είναι μία ιστορική ευκαιρία. Είναι μία εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία. Είναι μία μεγάλη διπλωματική ευκαιρία. Λύθηκε μία υπόθεση που ταλάνιζε πολλά χρόνια την περιοχή. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη να φύγει η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη από τα προβλήματα του παρελθόντος. Κατανοούμε τις αντιδράσεις. Η Μακεδονία είναι εδώ. Όλα διασφαλίζονται με την υλοποίηση της συμφωνίας. Δεν υπάρχουν διεκδικήσεις, ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία. Κάθε συμφωνία σε διπλωματικό επίπεδο, είναι ένα πολύ ευαίσθητο και από τις δύο πλευρές και αυτό που κατοχυρώσαμε είναι ότι η γλώσσα εντάσσεται στις σλαβικές και ότι είναι Βόρεια Μακεδονία».

Αναφερόμενη στο αριστερό πρόσημο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ήταν ένα κίνημα της ριζοσπαστικής αριστεράς, ένωση διαφόρων κομμάτων και σχηματισμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τότε έκανε άλματα προς τα εμπρός, ίσως τα έκανε βιαστικά και γι' αυτό του συγχωρούμε ορισμένα λάθη. Έχει ωριμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει απωλέσει την ταυτότητά του. Το αριστερό πρόσημο είναι απολύτως υπαρκτό. Η τακτική, η στρατηγική, ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρο ταξικό προσανατολισμό και αυτό θα φανεί. Το πρόβλημα της ακροδεξιάς είναι φαινόμενο γενικότερα έντονο στην Ευρώπη, εκεί περισσότερο. Η δική μας πολιτική εστιάζεται στις ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Εδώ πρέπει να αναλογιστούμε τον ρόλο της ΝΔ, που δείχνει να αγκαλιάζει την ακροδεξιά».

Κλείνοντας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έκανε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει την ελληνική κοινωνία όρθια. Εστιάσαμε στην εργασία, την υγεία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Υφυπουργός εσωτερικών για ζητήματα Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου στην ΕΡΤ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (158)

@

Μπορεις ακομα να αποδειξεις πως δε τρολλαρεις

@

Μπορεις ακομα να αποδειξεις πως δε τρολλαρεις

δεν πληρωνω στα καγκελα

και τωρα ριολιτσα..ουφ ατιμη ζωη

Μόνο για 30άρες

Κορίτσια τρέξτε! Ευκαιρία! Πρόσληψη ως καθαρίστριες, εμπειρία στα βύσματα, προϋπηρεσία σε γραφείο πθ και μετά σίγουρα δικαιούστε ένα υπουργείο.

Συριζάκιας

Μη τις ξεσηκώνεις. Δεν αρκεί να είναι κάποια νέα, όμορφη και βυσματούχα. Πάνω απ' όλα θα πρέπει να είναι και δυναμική αριστερή αγωνίστρια, ώστε να έχει πτυχίο του ηθικού πλεονεκτήματος. Τα υπόλοιπα, τα ξέρετε.

φασίστας

Δεν σε κατηγορούν κοπέλα μου ότι έγινες υπουργός από καθαρίστρια. Δεν κατηγορεί και δεν υποβιβάζει κανείς το επάγγελμα της καθαρίστριας. Ξέρες πόσο ταπεινές δουλειές έκανα εγώ στην ζωή μου; Ήμουν πανευτυχής όταν τις έκανα γιατί επέτρεπαν να αγοράζω το ψωμί μου. Αυτό που σε κατηγορούν είναι ότι μπήκες από την πίσω πόρτα στο δημόσιο με μέσον, δεν ασχολήθηκες ποτέ με την εργασία για την οποία προσλήφθηκες έστω με μέσον αλλά στρογγυλοκάθησες σε μια πολυθρόνα καταβροχθίζοντας χρήματα του δημοσίου για τα οποία κάποιος μπορεί να μάτωσε να πληρώνει φόρους. Και μετά σαν επιβράβευση στην απάτη σου, επειδή ήσουν υπάκουη στο κόμμα και με μηδενικά προσόντα σε φορτωθήκαμε να σε πληρώνουμε και σε υπουργική θέση. Κατάλαβες τώρα τον λόγο; Δηλαδή δεν αισθάνεσαι καμιά ντροπή για την πορεία σου που βασίζεται διαρκώς σε κάποιο μέσο και καθόλου στα ανύπαρκτα προσόντα σου.

ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΉΣ

Κανένα πρόβλημα με την κυρία.Εγώ όποτε έχω πρόβλημα με το Δημόσιο θα ζητάω από τη Νοτοπούλου να καθαρίσει!!!.... για πάρτι μου.

φι

κυρια μου , κοινωνικη δικαιοσυνη εννοεις την ιση μεταχειρηση των ανισων.. μαμαω στους φορους αυτους που εργαζονται και τα δινω στους τεμπελχαναδες,, τωρα δεν εχεις να τελειωσεις κατι ?? γιατι εμφανιστηκες στην σφυριζερτ?κρατησατε την ελληνικη κοινωνια ορθια με χιλιαδες επι σφυριζα να μεταναστευουν ( εγω ειμαι 40 χρονια εξ επιλογης)φιλος απο την κυπρο μου λεει οτι προχθες μεγαλη ξεν. αλυσιδα εκανε 52 Ελληνες προσληψη μονο σε ενα ξενοδοχειο της.μεγαλη επιτυχια της ληστοσυμμοριας ...υφ. (νοτιας!!!???) μακεδονιας -θρακης και γραφειο πρωθυπουργου,,,και στα δυο στελεχος η κυρια....παντως προσεξε τα ματια σου απο το περιστερι.....τσιμπαει !!!!αντε με το καλο να βολευτουν κι αλλες χη (οι)ρες και ζωντοχη(οι)ρες και τα τεκνα αυτων

Μηπως ρε

Μπουτάρη πριν τον Γεροπαππά έκανες παρέα εσύ την γνωστή μήτση?

Sotus

Σίγουρα η πρόσληψή της ως «καθαρίστρια» έγινε εκτός ΑΣΕΠ

vlaha

Τι βλαχαδερό ειν τούτο ορέ:;;;;;;;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης