Μητσοτάκης για Ρουβίκωνα: Σε λίγο θα ζητήσει και περίπτερο στη ΔΕΘ

Μητσοτάκης για Ρουβίκωνα: Σε λίγο θα ζητήσει και περίπτερο στη ΔΕΘ

«Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς εφαρμογή του νόμου και δεν υπάρχει ευημερία χωρίς αίσθημα ασφάλειας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ

mits_01
Για «εξοργιστική ανοχή» απέναντι στον «Ρουβίκωνα» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και δήλωσε πως δεν μπορεί να δεχτεί ότι μία ολόκληρη χώρα «διασύρεται» κάθε εβδομάδα από μία οργάνωση που παίρνει τον νόμο στα χέρια της, με αφορμή τη σημερινή δράση του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

«Ο Ρουβίκωνας χτύπησε και εδώ, στη Θεσσαλονίκη, στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και ίσως το επόμενο αίτημά του θα είναι να αποκτήσει και περίπτερο στη ΔΕΘ, αν κρίνω από την εξοργιστική ανοχή την οποία δείχνουν η κυβέρνηση και προφανώς και η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε αυτού τους είδους τις παραβατικότητες» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, στην εισαγωγική τοποθέτησή του, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και της ακαδημαϊκής κοινότητας, ενόψει της 83ης ΔΕΘ.

«Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς εφαρμογή του νόμου και δεν υπάρχει ευημερία χωρίς αίσθημα ασφάλειας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Η ασφάλεια θα επιστρέψει σε όλη την επικράτεια και, προφανώς, στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορώ να δέχομαι ότι μία ολόκληρη χώρα διασύρεται κάθε εβδομάδα από μία οργάνωση, η οποία επιλέγει να παίρνει τον νόμο στα χέρια της και μία κυβέρνηση, η οποία την παρατηρεί με προκλητική αδιαφορία, προφανώς γιατί αισθάνεται ότι έχει κάποιες ιδεολογικές και πολιτικές συγγένειες, ίσως επειδή τέτοιες δραστηριότητες της θυμίζουν το παρελθόν της».

Για την ίδια τη σύσκεψη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο, καθώς οδεύουμε προς τις εθνικές εκλογές, ενώ σημείωσε πως η ΝΔ δεν θα αναλάβει δεσμεύσεις που δεν μπορεί να υλοποιήσει, σεβόμενη τη «συμφωνία αλήθειας» με τους πολίτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης