Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης Μητσοτάκη στον Alpha: Το μεγάλο στοίχημα είναι η προσέλκυση επενδύσεων

mitsotakis_alpha

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύεται ότι θα μειώσει τα υπουργεία, θα ορίσει υπουργούς από τη γενιά του και εκτός ΝΔ, ενώ ο επόμενος υπουργός Παιδείας θα είναι στη θέση του για τέσσερα χρόνια και δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ την πρώτη διετία - Εξήγγειλε μείωση των εισφορών για εργαζομένους και επαγγελματίες από το 20% στο 15%

«Ασφαλές μέλλον για όλους τους Έλληνες», είναι το μήνυμα -σύνθημα που υιοθετεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στην οποία την μεθεπόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός του.

Μετά τη «Συμφωνία Αλήθειας» του 2016, το περυσινό «Αξίζουμε καλύτερα», ο κ. Μητσοτάκης, όπως αποκάλυψε μιλώντας την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο του Alpha, στρέφει τον προσανατολισμό του στα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών.


«Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να πάει μπροστά και οι Έλληνες να αισθάνονται ασφάλεια για το μέλλον τους», υπογράμμισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ.

Εξήγησε ότι τα θέματα ασφάλειας δεν αφορούν μόνον τη γειτονιά. Ανασφάλεια, όπως είπε, «και αυτό που γίνεται με την Παιδεία. Και αυτό που γίνεται με την Υγεία -μου είπε κάποιος φίλος, συνάδελφος σας, τώρα που ήμουν στη Βουλή, ότι δεν μπορούσε πάλι να βρει κρεβάτι εντατικής».

«Ζούμε σε ανασφάλεια. Άρα ασφαλές μέλλον για όλους τους Έλληνες, όχι μόνο στις γειτονιές τους, στην προβλεψιμότητα της ζωής τους», συνόψισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα γύρω από την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Άρη Φλώρου, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε με έμφαση τη θέση το ότι «η χώρα χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη σωφρονιστική πολιτική με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των φυλακισμένων αλλά χωρίς να φτάνουμε στο σημείο να απελευθερώνονται άνθρωποι οι οποίοι είναι καταδικασμένοι για 20 χρόνια μετά από 2 χρόνια, χρησιμοποιώντας απάτες αλλά κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου».

Εξειδικεύοντας την κριτική του προς την κυβέρνηση επεσήμανε ότι «ο κ. Φλώρος δεν θα έβγαινε από τη φυλακή εάν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου. Όπως δεν θα είχαν βγει χιλιάδες άλλοι εγκληματίες, πολλοί από τους οποίους τέλεσαν άλλα αδικήματα, ληστείες και δολοφονίες μετά την έξοδό τους από τη φυλακή».

Τέλος στα τερτίπια με την Παιδεία

Ειδικά για το ζήτημα της Παιδείας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσουν οι πειραματισμοί και μην περάσει το σχέδιο Γαβρόγλου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καταλογίζοντας «πρωτοφανή ανευθυνότητα», στον υπουργό Παιδείας είπε αναφερόμενος στις προτάσεις του ότι προκαλούν «αναστάτωση και αβεβαιότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και κυρίως στα νέα παιδιά τα οποία και σήμερα ακόμα δεν γνωρίζουν με ποιο σύστημα θα εξεταστούν».

Επισημαίνοντας τις συνεχείς κυβερνητικές παλινωδίες, θύμισε ότι «άλλα έλεγε ο κ. Τσίπρας πριν από 1,5 χρόνο, άλλα είπε ο κ. Γαβρόγλου πέρυσι και άλλα λέει σήμερα». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «αντί να ασχοληθούμε σήμερα σοβαρά με το πως θα χτίσουμε μια επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση στη χώρα -που είναι η πρώτη προτεραιότητα για εμένα στα ζητήματα της γέφυρας του Λυκείου για την αγορά οικονομία- για το πως τα Πανεπιστήμια μας θα γίνουν ανταγωνιστικά και θα υπάρχει η σύνδεση μεταξύ της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας, πάμε και κάνουμε τέτοια τερτίπια».

Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε δημόσια την απόσυρση του νομοσχεδίου και κάλεσε σε αυτό την έκκληση να συνταχθούν και άλλα κόμματα σε αυτή μου την έκκληση- να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο. Δεσμεύτηκε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής για τουλάχιστον 2 χρόνια, μέχρι που να διορθώσει άλλες πτυχές του συστήματος που αφορούν τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, για να μπορούμε να ξαναδούμε στη συνέχεια το σύστημα εισαγωγής», καθώς επίσης ότι «ο υπουργός Παιδείας της επόμενης κυβέρνησης θα είναι για μια τετραετία, ώστε «οι παρεμβάσεις στην Παιδεία πρέπει να έχουν βάθος, χρόνο και συνέχεια».

Μειώσεις εισφορών και φόρων

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε φειδωλός στις εξαγγελίες τις οποίες προτίθεται να κάνει στη ΔΕΘ. Όπως άφησε να διαφανεί η μόνη καινούργια εξαγγελία στην οποία θα επιμείνει είναι η κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» που θα συνοδευτεί από μείωση των κύριων εισφορών.

«Όλοι αναγνωρίζουμε σήμερα, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι οι υπερβολικά υψηλές εισφορές οδηγούν τελικά στην εισφοροδιαφυγή και υπονομεύουν την βιωσιμότητα των ταμείων», ανέφερε. Και τόνισε ότι το δικό του σχέδιο προβλέπει μείωση εντός μίας τετραετίας των κύριων εισφορών για όλους ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς από το 20% στο 15%.

«Αυτός είναι ο στόχος, και πιστεύω ότι με τη αναπτυξιακή δυναμική που θα έχει η οικονομία και με το συνολικότερο πρόγραμμα εξοικονόμησης δαπανών το οποίο θα δρομολογήσουμε, αλλά και με μία ανακατανομή στις προτεραιότητες του όποιου υπερπλεονάσματος, ότι μπορούμε να τον πετύχουμε», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε, εξάλλου, ότι οι μειώσεις φόρων που έχει ανακοινώσει από τη ΔΕΘ του 2016 είναι κοστολογημένες. «Και εξισορροπούνται από σημαντικές μειώσεις δαπανών: συγκράτηση του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων και εκχώρηση τμημάτων του ευρύτερου δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα μέσα από συμπράξεις, καθώς και μία συνολική προσπάθεια ενός συμμαζέματος των κρατικών δαπανών».

Τόνισε δε ότι «το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η είσοδος σε μία διαφορετική αναπτυξιακή τροχιά. Με 1,5% και 2% δεν πάμε πουθενά ως χώρα. Η απόσταση με την Ευρώπη θα μεγαλώνει, δουλειές καλές δεν θα δημιουργούμε και η Ελλάδα θα μένει εγκλωβισμένη σε μία κατάσταση μίζερη και απαισιόδοξη».

«Τραγική αποτυχία του κ. Τσίπρα»

Επιτιθέμενος στην κυβέρνηση υποστήριξε ότι η χώρα σήμερα βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο. «Δεν έχουμε ξεφύγει από τη μέγγενη της κρίσης», είπε και συμπλήρωσε: «Τέλειωσε το τρίτο πρόγραμμα, δεν μας έβγαλε κανείς από κανένα πρόγραμμα. Το πρόγραμμα ήταν τριετές, θα τελείωνε στις 20 Αυγούστου, το ξέραμε από το 2015. Ποιος ήταν ο σκοπός του προγράμματος; Να μπορέσει η χώρα να αποκαταστήσει πάλι πρόσβαση στις αγορές. Η Ελλάδα, σήμερα, δεν έχει πρόσβαση στις αγορές. Με 4,5% επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. Έχει πάρει όμως βαριά μνημονιακά μέτρα. Έχει, λοιπόν, όλα τα στραβά του μνημονίου, μέτρα για το 2019 και το 2020, αυστηρή λιτότητα για το μέλλον, αλλά δεν έχει πρόσβαση στις αγορές».

Η κατάσταση αυτή εξήγησε συνιστά «τραγική αποτυχία του κ. Τσίπρα» και αποτελεί «βαριά προσωπική του ευθύνη που δεν αξιοποίησε το τρίτο πρόγραμμα για να κάνει αυτό που έκαναν όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να επαναφέρει την Ελλάδα σε τροχιά κανονικότητας. Δεν μπορεί η Πορτογαλία σήμερα να δανείζεται με κάτω του 2% η χώρα και φυσικά με αντίστοιχο κόστος δανεισμού και οι επιχειρήσεις, και η Ελλάδα να είναι στο 4,5%. Δεν εμπιστεύονται σήμερα οι ξένοι επενδυτές την Ελλάδα του κ. Τσίπρα και αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, μία μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να κάνει όλη η ελληνική κοινωνία για να ανακτήσουμε συνολικά την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας». Και αυτή, πρόσθεσε, είναι «πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφ' όσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός».

Υπουργοί από τη γενιά του και εκτός ΝΔ

Αναφερόμενος στον τρόπο ου σχεδιάζει να ασκήσει τη διακυβέρνηση της χώρας, ο αρχηγός της ΝΔ. «Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου. Και με μικρότερους από εμένα, το έχω πει επανειλημμένως και νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο το περιμένουν οι συμπολίτες μας. Άρα, πρόσωπα με μεγάλη φθορά εξουσίας δεν πιστεύω ότι θα δείτε πολλά σε ένα υπουργικό σχήμα», είπε.

Συμπλήρωσε επίσης ότι στο υπουργικό συμβούλιο που θα σχηματίσει θα συμμετάσχουν «και πρόσωπα τα οποία δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία. Ή τουλάχιστον δεν είναι ταυτισμένα με τον επίσημο κομματικό χώρο. Προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών, από την επιχειρηματική κοινότητα, ενδεχομένως και από άλλους πολιτικούς χώρους».

ΣΧΟΛΙΑ (49)

Μάρκος

Μπήκα σε λάθος φόρουμ. Μόνο συριζοτρόληδες και τα λένε μεταξύ τους, μοιράζουν και πολλά μπράβο μεταξύ τους.

νωνδας

Μ'αρεσουν τ'αρθρα για τον Μητσοτακη διοτι ειναι ωραιο να βλεπεις συριζαιους και χρυσαυγιτες στα σχολια να πηγαινουν χερακι χερακι αγαπημενοι! Αυτοι ειστε!

@15:27

Να και το τσιράκι τoυ βαμπίρ! Εσύ, πληρώvεσαι ή το κάνεις από μαζοχισμό;

Chris

Μπορεί ο Koύλns, ως γνήσιος πολιτικάντης, να υπόσχεται ότι "θα voικoκυρέψει το κράτoς", στην πραγματικότnτα όμως δεν είναι ικαvός να διευθετήσει ούτε τα υπέρογκα χρέη του κόμματός του. Το ίδιο, βεβαίως, ισχύει και με το κλεφτοπασoκ, καθώς τα 2 αυτά κόμματα απειλούvται με νέα "βόμβα" και αυτή δεν είναι άλλη από τα θαλασσοδάvεια που είχαν πάρει τα 2 κόμματα από τις τράπεζες με μovαδικές εγγυήσεις την χρηματoδότnση από τον κρατικό κoρβαvά. Σύμφωvα με πληροφορίες, η πρώτn τράπεζα που κατέθεσε (και κέρδισε) αγωγή σε βάρος της ΝΔ ήταν η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία κατέβαλε και χαρτόσnμο που έφτασε το 1.000.000 ευρώ, στην οπoία η Νέα Δημοκρατία (όπως και το κλεφτoΠΑΣΟΚ) oφείλει τα περισσότερα χρήματα, μια και ήταν αυτή που απoρρόφnσε την Aγρoτική Tράπεζα και την Marfin-Egnatia, αvαλαμβάνοντας επίσns και τα θαλασσoδάvειά τους. H απoκάλυψη της καταδίκης της ΝΔ, που έγιvε για να διασφαλίσει η τράπεζα (όπως είχε προαvαγγείλει στην εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ) τις οφειλές του κόμματos της αξιωματικής αvτιπoλίτευσης, φέρνει vέους πovoκεφάλους στην Πειραιώς, καθώς, αν γιvόταν εκτελεστή άμεσα (αναμεvόταν κατάθεση έφεσnς), θα υπήρχε αυτoμάτως δέσμευση των λoγαριασμών και των επιxoρηγήσεων, κάτι που θα είχε ως απoτέλεσμα στην πράξη την πτώxευση του κόμματoς! Όλo αυτό το θλιβερό σκnvικό καταρρίπτει πλήρως το γνωστό αφήγnμα του Mnτσoτάκη ότι, δήθεν, τα οικονομικά της ΝΔ έχουν τακτoπoιnθεί και όλα "βαίvoυv καλώς", καθώς έχουν γίvει οι σxετικές ρυθμίσεις…

Εσείς στην ΝΔ πρώτα δώστε τα 220.000.000 ευρώ που χρωστάτε

'Aιvτε ρε απατεώνες ΝΔουλες... ίδιοι και χειρότεροι με τους μαδουροσυριζαίους είστε!

@@@

Αυτός μιλάει από τώρα για σύνθεση υπουργικού συμβουλίου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"Ακόμα δεν τον είδαμε και Γιάννη τον εβγάλαμε"... λέει ο θυμόσοσφος λαός μας. Και μωραίνει ο Θεός ον βούλεται απολέσαι.

@@@

Στη ΝΔ , λένε έξω οι πολίτες, βρίσκονται σε μεγάλο αναβρασμό για το πώς θα στήσουν το σόου στη Θεσν/ίκη με ομιλητή τον Κούλη. Του κάνουν επίμονες πρόβες με απανωτά κοστούμια, σήκω πάνω κάτσε κάτω, μέχρι να του βρουν το καλύτερο και με γραβάτα που να δένει με αυτό στον καλύτερο βαθμό. Τό ίδιο και με όλα τα άλλα στελέχη της που δεν ξέρουν πού να τα τοποθετήσουν με ταιριαστά κοστούμια και με σοβαρό ύφος. Να τους βάλουν μπροστά από τον Κούλη ή πίσω από αυτόν;Πρέπει να εντυπωσιάσουν με το καλύτερο δυνατόν. Αντιθέτως με τον Αλέξη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, λένε. Θα είναι απλός ,όπως πάντα, χωρίς γραβάτα και δεν αγωνιούν καθόλου για την παρουσία του εκεί. Εξάλλου όποιος είναι αληθινός και ντόμπρος άνθρωπος δεν έχει ανάγκη από φτιασίδια και κουραστικές πρόβες. Αυτά είναι μόνο για τον Κούλη και την επιδερμική ομάδα του. Θα δούμε οσονούπω τι θα καταφέρουν.

@@@

Αν δεν αγωνιούν για την παρουσία του Αλέξη εκεί, ας μην τον φυλάνε χιλιάδες αστυνομικοί ....και ας τον αφήσουν να δει τι εστι.....

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ...ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ!

Mε την Μαρέβα για τα μάτια του κόσμου είναι μαζί

Λiγn υπομovή εσείς οι γαλάζιoι μιζαδόρoι. Τώρα μας σώζουv οι μαδoύρoι... σε κάvα χρόvo θα μας σώσετε εσείς, ξαvά!!

κοινος νους

κουλη θυμαμαι μια πολιτικη διαφημιση της νδ την εποχη του μπρελοκ που σου εδειξε το παιδακι που τρομαξες στην κορινθο οπου εβγαινε ο μπαμπας σου και με την χαρακτηριστικη φωνη του ελεγε....''επενδυσεις στην ελλαδα''....ακομη ερχονται να φανταστω....ΠΡΩΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ ΚΟΥΛΗ ΜΑΣ

Mυτιληνιός

Απαπααα... το καημένο το παιδάκι με το μπρελόκ του επίτιμου, κόντεψε να πάθει καρδιά με το βαμπίρ από πάνω του έτοιμο να του πιει το αίμα!

Περιστέρα

Ενώ το βαμπίρ Τσίπρας δεν σου πίνει το αίμα στόκε ...

Αν κράζουμε τον Κούλη δεν σημαίνει αυτόματα ότι είμαστε συριζαίοι. Έλεος με αυτή την ηλιθιότητα!

Και οι 2 μου πίvoυνε το αίμα [...]!

κοινος νους

δεν μας χρεωκοπησε ο τσιπρας γαλαζιο παιδι αλλα εκεινοι που θελουν να μας σωσουν απο τα δεινα που εκεινοι προξενησαν

Ένας από τα 9 εκατομμύρια νεοραγιάδων

Επενδύσεις, επενδύσεις, επενδύσεις! Έμαθε καινούρια λέξη ο Κυριάκος και την έκανε καραμέλα! Αλήθεια Κυριάκο μας, σε ποια χώρα θα έρθουν οι επενδύσεις; Σε αυτή που η κυβέρνηση στη οποία ήσουν υπουργός ανέβασε τη φορολογία των επιχειρήσεων στα ύψη και τώρα τάξεις σανούς πως θα την μειώσεις; Σε αυτή που ο συνάδελφός σου υπουργός οικ Τούρκογλου επέβαλε με το έτσι θέλω τον ΕΝΦΙΑ; Σε αυτής της χώρας που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αγαναχτήσατε τον κόσμο και τον στρέψατε στη φασιστερά, με ΟΛΕΘΡΙΑ αποτελέσματα; Σε ποιανής χώρα που η κατανάλωση έχει πιάσει πάτο θα έρθουν ξένοι να επενδύσουν Κούλη μας; Να πουλάνε σε ποιούς τα προϊόντα τους; Σε αυτούς που στέγνωσαν να πληρώνουν με το αίμα τους για να μασάτε εσείς με τα κομματόσκυλά σας; Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρα κατεβατά ακόμη, αλλά δε θα αλλάξει τίποτα. Αφού σε επέλεξαν οι ΗΠΑ, σε έχουν εγκρίνει οι Γερμανοί και σε προβάλουν τα ραγιάδικα ΜΜΕ για τη νέα επλίδα μας, δε χρειάζεται να κάνεις το παραμικρό Κούλη. Δαγκωτό Κυριάκο θα ρίξουμε λοιπόν (εμείς που λίγα χρόνια πριν ρίχναμε δαγκωτό στην πρώτη φορά αριστερή ελπίδα που ερχόταν) και ας γνωρίζουμε καλά πως εσύ θα μας βάλεις τη ταφόπλακα του τάφου που ανοίγατε με τους Σαμαροβενιζελοτσίπρες παρέα. Ας όψεται το παιδί στο δημόσιο βλέπεις ...

215 μύρια χρωστάς Κούλη

Eσύ και το χρεωκοπημένο κόμμα σου!

Και μετά απορούν γιατί φύγαμε από την ΝΔ και πήγαμε στην Χ.Α.

Αυτοί δεν μπορούν να νοικοκυρέψουν το κόμμα τους αλλά θέλουν να νοικοκυρέψουν την Ελλάδα. Λες και δεν τους ξέρουμε... πως μας νοικοκύρεψαν όσες φορές κυβέρνησαν!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης