Η ΝΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση για απόπειρα εκβιασμού: Ας δώσει ο Τσίπρας εντολή να συλλάβουν τη Ζαχαράκη

2602277

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της ΝΔ μιλά για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση - Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

«Οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή που εξέδωσε πριν από λίγο το γραφείο Τύπου της ΝΔ σχολιάζοντας την ενέργεια του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη να ζητήσει την σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ μιλά για ένα βαρύ πλήγμα που υπέστη σήμερα η Δημοκρατία από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και προκαλεί τόσο τον πρωθυπουργό όσο και την υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δώσουν εντολή να την συλλάβουν μέσα από τα γραφεία του κόμματος! 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς.

Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα.

Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Πριν από λίγο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ολγα Γεροβασίλη υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προισταμένης της Αστυνομίας.

Την ενημέρωσε ότι η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί.

Η κ. Ζαχαράκη αποχώρησε πριν από λίγο από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ δήλωσε ότι "έχει βγει επίσημη ανακοίνωση του κόμματος" και πως "για την ταλαιπωρία που περίμεναν όλοι μέχρι τέτοια ώρα, οι τελευταίοι που ευθυνόμαστε είμαστε εμείς".

H απάντηση στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Για μικροπολιτική διολίσθηση της ΝΔ» την οποία δεν πρόκειται να ακολουθήσουν κάνει λόγο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε. Σημειώνει επίσης ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί στην αντιπαράθεση της αναπληρώτριας εκπροσώπου της ΝΔ με έναν ιδιώτη. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια.
Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής.  Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

Ανταπάντηση της ΝΔ με βίντεο

«Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης. Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης», απάντησε η ΝΔ σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολιτη.

Σε υστερόγραφό της, η Πειραιώς προσθέτει: «Παραπέμπουμε την κ. Γεροβασίλη σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Σε αυτό ο «ιδιώτης» Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου».

Δείτε το βίντεο:
ΣΧΟΛΙΑ (135)

μητσος

Κοίτα ποιός παραπονιέται! Μιά χαρά τα λέει ο Μπαξεβάνης: Ο ιδιος είναι ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. Δικαίωμα του να υποστηρίζει όποιο κόμμα θέλει η ακόμα και να γνωρίζει πολιτικούς, όπως ο Μητσοτάκης π.χ. ξέρει τον Μαρινάκη η ο Βορίδης τον Φλώρο. Το να εκφραστεί ένας πολιτικός με βαρειές εκφράσεις κατά άλλου πολιτικού, είναι -με κάποια όρια- μέσα στο παιχνίδι. Το να αποκαλείται κάποιος "βραχίονας λάσπης" είναι συκοφαντικό, εκτός αν αποδείξει κάποιος ότι όντως είναι ΚΑΙ ότι δεν μπορούσε να δοθεί η εικόνα με ηπιότερους χαρακτηρισμούς. ΣΤό κάτω κάτω ο πολιτικός προστατευεται από διώξεις γιατί πρέπει να συναινέσει η βουλή, ενώ ο πολίτης όχι. Και επί της ουσίας ο Μπαξεβάνης αποδεικνύει όσα λέει. Π.χ. λεει ο Σαμαράς "δεν ξέρω τον Φρουζή", του βγάζει έγγραφο που ο Φρουζής ζητάει συναντηση μαζί του και μετα την Εφημεριδα της Κυβερνησης όπου ο Σαμαράς σαν υπουργός κάνει αυτό που ήθελε ο Φρουζής. Αυτό λέγεται τεκμηριωμένη δημοσιογραφία καί όχι λάσπη.

Άσε μας ρε ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ

Ο Βαξεβάνης είναι "απλός πολίτης"; Ένας "αριστερίζων" κρατικοδίαιτος προπαγανδιστής είναι και το ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι είναι και τι καπνό φουμάρει. Η μύνηση δεν έγινε διότι τον απεκάλεσε "βραχίονα λάσπη" ψευτράκο (άσε που είναι και αλήθεια άλωστε) αλλά επειδή αναφέρθηκε σε αυτόν ως "καταδικασμένο συκοφάντη" (που επίσης είναι αλήθεια, αφού έχει όντως καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση). Όσο για το ότι ο Βαξεβάνης έχει "αποδείξεις" για όσα λέει, το επιχείρημά σου είναι απλά αστείο, διότι το να έζει ζητήσει κάποιος συνάντηση με ένα πολιτικό πρόσωπο δεν συμαίνει ούτε ότι η συνάντηση έγινε, ούτε αποκαλύπτει το περιεχόμενο της συνάντησης αν αυτή έγινε, ούτε ότι ο πολιτικός ανταποκρίθηκε σε τυχόν αιτήματα που του τέθηκαν. Αυτά είναι όλα εικασίες (ούτε καν ενδείξεις) και όποιος διατυπώνει τέτοια επιχειρήματα είναι ξεκάθαρα ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ σε διατεταγμένη υπηρεσία λασπολόγισης των πολιτικών του αντιπάλων. Άντε πίσω στην υπόγα σου τώρα και καληνύχτα.

Chris13

Ενώ όταν πήγε αυτόφωρο ο βαξ που δημοσιεύσε την λίστα Λαγκάρντ ήταν νορμάλ ε?

Μειζον Δημοκρατικον Προβλημα!!!

Η δημοκρατια απειλειται!!!........Τουτεστιν, κατι τρεχει στα γυφτικα........Η ζαχαρακη κατεβηκε απ τα γραφεια του κομματος συνοδευομενη απο εξη απ τη μια πλευρα και εξη απ την αλλη ανδρες της φρουρας........ Οπως ακριβως και ο Μεγας Αλεξανδρος που κατεβηκε με τους εταιρους του για να δειξει στους αθηναιους οτι ειναι πολιτισμενος και ελληνας και οχι μη ελληνας και βαρβαρος οπως ο Δημοσθενης αποκαλουσε τους μακεδονες. Φρουρα φρουρα φρουρα καλοπερνατε `ετσι..........

Λάκης Αλεξάνδρου

Πάρτον ένα και βάρ'την άλλη. Και υπάρχουν δημοσιογράφοι και πολιτικοί που δικαιολογούν η τον Μπαξεβάνη η την Ζαχαράκη! Καμία σωτηρία για την Ελλαδίτσα μας, "πεδίο βολής φθηνό" που τραγουδούσε κι ο Μητσιάς.

Μιχαλης

Σωστος ο Βαξεβανης. Να το τραβηξει μεχρι τελους.Να μην αποδεχθει συγνωμη. Οταν το θεμα αφορα πολιτικα κομματα δεν ειναι μονο προσωπικο. Αφορα ολη τη κοινωνια. Και να ζητησει και τρανη αποζημιωση. Προς παραδειγματισμο ολων εκεινων, που ανοιγουνε το στομα τους στη τηλεοραση κι οποιον παρει ο χαρος.

Τζακ ο.. ψυχοβγαλτης...

Μιχαήλ κόψε τα ληγμένα!!!!😂😂🤣🤣🤣🤣😂🤣🤣🤣

νεμεσις

Εγώ πάντως κάνοντας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο έπεσα πάνω σε κάτι video που δείχνουν κάποιον δημοσιογράφο να πανηγυρίζει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιες εκλογές. Δεν ξέρω πόσο αντικειμενική είναι η κρίση τέτοιου δημοσιογράφου, παραδοσιακά γνώριζα ότι ένας τέτοιος ονομάζεται κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επίσης έχω άλλο ορισμό για το τι σημαίνει αθωωτική απόφαση. Όταν ας πούμε η απόφαση λέει ότι τα γραφόμενα ή λεγόμενα ήταν μεν ψέματα αλλά το δικαστήριο δεν διαπίστωσε δόλο και συκοφαντική δυσφήμιση δεν είναι ακριβώς αθώωση όταν αφορά δημοσιογράφο. Ως πολίτης δεν με ενδιαφέρει η γνώμη δημοσιογράφου που διασπείρει ειδήσεις που δικαστικά κρίνονται ψευδείς είτε αυτές θεωρηθούν είτε όχι συκοφαντική δυσφήμιση. Επίσης κατά την ταπεινή μου κρίση ποινή με αναστολή δεν συνιστά αθώωση. Ζούμε σε μια εποχή που ελάχιστοι πλέον πείθονται από πολιτικούς και δημοσιογράφους. Ζούμε στην εποχή του διαδικτύου και σε μια τέτοια εποχή μια απλή αναζήτηση και στοιχειώδης κρίση και λογική αποκαλύπτουν την αλήθεια. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούμε την δικαιοσύνη και την αστυνομία, το μόνο που χρειάζεται είναι εφόσον έχουμε τεκμήρια αθωότητας ή ενοχής να τα δημοσιεύουμε. Είχα τέλος την ελπίδα ότι σε αυτό τον τόπο είχαμε τελειώσει με τον αυριανισμό. Έχει κουράσει προ πολλού η φτηνή δημοσιογραφία και οι πάσης φύσεως τηλεοπτικές κραυγές και πλέον όχι μόνο κανέναν δεν πείθει αλλά έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από το προσδοκώμενο στο τέλος. Όποιος έχει επιχειρήματα τα καταθέτει. Όποιος έχει αποδείξεις τις καταθέτει. Από εκεί και πέρα είτε έχει κρίση ο πολίτης και αποφασίζει είτε εφόσον θεωρούμε ότι στερείτε κρίσης προς τι όλος ο θόρυβος;

Νικηφορος

Γελοιο κοριτσακι του κομματικου σωληνα που αυριο θα μας κυβερνησει... δεν υπαρχουν δεξια κατηρτισμένα και συγκροτημένα παιδια; αμαν με τα παρεακια με τα ...κινητα

@

Ρε είναι δυνατόν να τα λέτε εσείς αυτά που έχετε το πιο ανίκανο διαχρονικά ρόστερ από κάθε άλλο κόμμα που κυβέρνησε τον τελευταίο αιώνα; Έκανε ένα ατόπημα η κοπέλα, σύμφωνοι, θες να αρχίσω να γράφω τα ατοπήματα τα δικά σας και να μην έχω τελειωμό; Απύθμενο θράσος και υποκρισία πραγματικά.

ΚΦ

Τραγική η Ζαχαράκη. Η ΝΔ τέτοια άσχετα "λουλούδια" έχει μαζέψει? Ούτε το όνομα της Νικολοπούλου δεν ήξερε να διαβάσει από το SMS που της έστειλαν (την είπε Νικολακοπούλου). Ούτε ότι υπάρχει 2ος βαθμός στις δικαστικές υποθέσεις ήξερε το γίδι (για Άρειο πάγο δεν το συζητάμε).

Νάγια Οικονόμου

Που έχουμε φτάσει Ξεπεσμός της πολιτικής ζωής λόγω Συριζανελ Στη Ζαχαράκη μπράβο Πολύ σωστή Να συνεχίζουν έτσι Αυτός ο απερίγραπτος να συλληφθεί (Θα δίναμε άλλους πολύ χειρότερους χαρακτηρισμούς που αξίζουν γι' αυτόν αλλά λόγω δημόσιου λόγου κ απεριόριστου σεβασμού σε σας, δεν το κάνουμε)

You can fool some people some times...

Αριστερά, με κατεύθυνση προς τα κάτω. Πολύ κάτω όμως, στον πάτο του βαρελιού και τον ξύνει. Ωστέ ακόμα και ο τελευταίος υποστηρικτής της να καταλάβει τι σημαίνει αριστερά και για τι ανθρώπους μιλάμε.

κα

Μόνοι τους τα λένε μόνοι τους τα ακούνε. Μεγάλος πανικός τώρα που ξεδιπλώνονται μία μία οι οι πτυχές της δυσώδους υπόθεσης της πλαστογραφίας της υπόθεσης Φλώρου και του ρόλου του περιβάλλοντος Μητσοτάκη. Αναγκαίος ο επικοινωνιακός αντιπερισπασμός για να ξεχάσει ο λαός τι σημαίνει Μητσοτακέικο. Ξέχασαν όμως ότι η Ελλάδα έχει ευρωπαϊκούς θεσμούς. Οι συλλήψεις γίνονται κατόπιν εντολής των αρμόδιων αρχών και όχι επειδή το ζήτησε ο Μπαξεβάνης ή η κα Σπυράκη. Ας αφήσουν λοιπόν τους γελοίους θεατρινισμούς κι ας δώσουν τις απαντήσεις που ζητά ο Ελληνικός λαός. Ποιος έστησε τις πλαστογραφίες του Φλώρου. Ποιος έστησε τις offshore του Φλωρου; Τι σχέση έχει με το Μητσοτάκη; Συνεχίζει το πρόσωπο αυτό να είναι συνεργάτης του Μητσοτάκη και γιατί; Μιλήστε επιτέλους στον λαό για την ταμπακιέρα κα Σπυράκη!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

erdogan_main

Κλιμακώνει την ένταση ο Τούρκος πρόεδρος - Όσοι μας αντιτίθενται, θα κάνουν ουρά στην πόρτα μας όταν βρούμε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, είπε - Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο παρά τις απειλές της Δύσης, είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα

erdo3

Θα πάμε μέχρι το τέλος, είπε ο Τούρκος πρόεδρος - «Δεν βλέπετε το Γιαβούζ; Δεν βλέπετε το Μπαρμπαρός; Δεν βλέπετε τη μεγάλη μας σημαία; Δεν βλέπετε τα πολεμικά πλοία που τα συνοδεύουν;» είπε σε ομιλία του στη βορειοανατολική Τουρκία

15
PLAKIOTAKHS1

Συμμετείχε σε σύσκεψη για τη στελέχωση του προσωπικού, τα επιχειρησιακά μέσα και τις κτιριακές εγκαταστάσεις ου κεντρικού λιμεναρχείου - Τι δήλωσε για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας και για το ιρανικό τάνκερ