Yπουργικό με Παπακώστα και Μαριλίζα: Ο Τσίπρας αρχίζει παροχές και υποσχέσεις

Yπουργικό με Παπακώστα και Μαριλίζα: Ο Τσίπρας αρχίζει παροχές και υποσχέσεις

Σε κλίμα προβληματισμού για τα ανοίγματα του κ. Τσίπρα προς τα δεξιά και τις επιλογές αμφιλεγόμενων προσώπων για την ανάθεση υπουργείων θα διεξαχθεί σε λίγη ώρα η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου

tsipras_arthro
Με όλα τα βλέμματα στραμμένα στα πρόσωπα έκπληξη του πρόσφατου ανασχηματισμού, συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Κατερίνα Παπακώστα, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μυρσίνη Ζορμπά, θα βρεθούν δίπλα στους νέους συντρόφους τους, προκειμένου να ακούσουν τον Αλέξη Τσίπρα να περιγράφει τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες ενόψει Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και να δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές για τη λεγόμενη «μεταμνημονιακή περίοδο».

Η συνεδρίαση διεξάγεται την ώρα, που στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί προβληματισμός για τα ανοίγματα του κ. Τσίπρα προς τα δεξιά και τις επιλογές αμφιλεγόμενων προσώπων για την ανάθεση υπουργείων, ενώ και στην ίδια την κυβέρνηση αναζητούνται οι νέες ισορροπίες ανάμεσα στα περίεργα… κοκκινοπράσινογαλάζια δίδυμα που έχουν προκύψει σε διάφορα υπουργεία.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός ευελπιστεί ότι με τις παροχές και τις υποσχέσεις θα αλλάξει το γενικά βαρύ πολιτικό κλίμα, που επικρατεί για την κυβέρνησή του.

Όπως λένε από το Μαξίμου «η νέα κυβέρνηση βάζει στο φουλ τις μηχανές», με κύριο μοχλό τα κοινωνικά μέτρα και τις πολιτικές ανάπτυξης. Υπό αυτό το πρίσμα αναμένεται να δώσει ένα πρώτο στίγμα του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού σχεδίου που προτίθεται να παρουσιάσει στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 8-9 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες λένε ότι στη ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας θα δώσει έμφαση στην στήριξη ενός κοινωνικού προγράμματος που θα έχει στον πυρήνα του την υποστήριξη της εργασίας με προμετωπίδα την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς και φοροελαφρύνσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει από τους υπουργούς να επιταχύνουν το κυβερνητικό έργο.

Κεντρικό θέμα συζήτησης είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να αναστείλει τη μείωση των συντάξεων, που η ίδια έχει ψηφίσει, από 1ης Ιανουαρίου του 2019.

Κλείσιμο
Ήδη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης προανήγγειλε ότι ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί τον Οκτώβριο στη Βουλή δεν θα περιλαμβάνει αυτό το μέτρο. Παρόλο μάλιστα, που το ΔΝΤ και το Βερολίνο εμφανίζονται ανυποχώρητοι στην ανάγκη εφαρμογής του μέτρου.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς έγραψε σχετικά στο twitter ότι «η επιμονή του ΔΝΤ στην περικοπή των συντάξεων, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, δεν προκαλεί έκπληξη. Έκπληξη -και μάλιστα αρνητική- θα βιώσουν όσοι πολιτεύονται με την ανάγκη εξωτερικών καταναγκασμών, όταν επιτευχθεί η ανάσχεση του μέτρου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης