Μιχάλης Καλογήρου: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης

4498257

Δικηγόρος του Κώστα Σακκά των «Πυρήνων» είχε εκπροσωπήσει και τον Αγγελέτο Κανά που είχε κατηγορηθεί για τον ΕΛΑ, ενώ ήταν και νομικός σύμβουλος του Κώστα Λαλιώτη για την υπόθεση «Mayo» - Είχε εκπονήσει τα νομοσχέδια για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τις τηλεοπτικές άδειες

Πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, είναι νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Κολογήρου, ο οποίος διαδέχεται τον κ. Σταύρο Κοντονή. Ο 43χρονος δικηγόρος κ. Καλογήρου αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Δικαιοσύνης σε μια δύσκολη συγκυρία, καθώς μαίνονται οι αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου και το περιβόητο νομοθετικό πλαίσιο Παρασκευόπουλου που άνοιξε το δρόμο για την υφ όρων απόλυση του συγκεκριμένου καταδίκου.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, με σπουδές στην Ιταλία και με εξειδίκευση στο ποινικό δίκαιο, έχει χειριστεί ως δικηγόρος υποθέσεις με άρωμα τρομοκρατίας, όπως αυτή του Κώστα Σακκά ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Επίσης, είχε εκπροσωπήσει ως δικηγόρος και τον Αγγελέτο Κανά, τον πρώην δήμαρχο Κιμώλου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση του ΕΛΑ και τελικά αθωώθηκε κατά πλειοψηφία από το δικαστήριο.

Μάλιστα, ως δικηγόρος του Κ. Σακκά, ο 43χρονος σήμερα νέος υπουργός Δικαιοσύνης είχε κρατήσει μια άκρως επιθετική γραμμή «κατακεραυνώνοντας» τους δικαστές ότι λαμβάνουν αποφάσεις καθ' υπαγόρευση της πολιτικής εξουσίας αρνούμενοι να αποφυλακίσουν τον Κ. Σακκά. Ο κατηγορούμενος, που αυτοπροσδιορίζονταν ως αναρχικός και αρνούνταν ότι είναι μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, είχε μάλιστα προχωρήσει τότε σε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για παράταση της προσωρινής του κράτησης για έξι μήνες ενώ είχε συμπληρώσει το ανώτατο όριο της προφυλάκισης και δεν είχε ακόμη δικαστεί.

«Γιατί έγινε αυτή η παρανομία; Μα επειδή μπορούν να την κάνουν. Η Δικαιοσύνη επιτρέπει στον εαυτό της να προβαίνει σε τέτοιου είδους πράξεις. Ίσως γιατί η εικαζόμενη βούληση της εκτελεστικής εξουσίας της το επιβάλλει» είχε αναφέρει σε σχετική συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο κ. Καλογήρου και άλλοι δυο συνάδελφοί του για την υπόθεση Σακκά.

Μάλιστα, τότε ο κ. Καλογήρου ως δικηγόρος του Κ. Σακκά είχε προαναγγείλει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ζητώντας την καταδίκη της Ελλάδας για την αντιμετώπιση που οι δικαστικές αρχές της χώρας του επιφύλαξαν στον εντολέα του. Ανακοίνωση υποστήριξης για τον Κ. Σακκά είχε εκδώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση τότε, στηλιτεύοντας την παράταση της προσωρινής του κράτησης την οποία χαρακτήριζε «παράνομη και αντισυνταγματική».

Τελικά, ο Κ. Σακκάς αποφυλακίστηκε το Ιούλιο του 2013 μετά από ένα μήνα περίπου απεργία πείνας, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Ο εν λόγω κατηγορούμενος μετά την πρώτη αποφυλάκισή του συνελήφθη δυο φορές ξανά από τις αρχές, του επιβλήθηκαν και πάλι αυστηροί περιοριστικοί όροι, ο οποίοι όμως δεν τον εμπόδισαν να τους παραβιάσει με αποτέλεσμα να διαφύγει και να συλληφθεί έπειτα από περιπετειώδη καταδίωξη τον Αύγουστο του 2016 στη Σπάρτη

Εκτός, όμως, από την ενασχόλησή του με ποινικές υποθέσεις ο κ. Καλογήρου ασχολήθηκε και με το Δίκαιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Συμμετέχει στη δικηγορική εταιρεία του κ. Σωτήρη Φέλιου, ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και στο παρελθόν ήταν και νομικός σύμβουλος του Κώστα Λαλιώτη στη διαμάχη που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη, για την υπόθεση της «Μayo».

Μάλιστα, ο κ. Καλογήρου στις εκλογές του 2014 για την ανάδειξη νέου προεδρείου στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, κατέβηκε ως υποψήφιος σύμβουλος με το συνδυασμό «Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας», χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, έχει διατελέσει επίσης γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, νομικός σύμβουλος του υπουργού, Ν. Παππά, στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Μάλιστα, στον κ. Καλογήρου ο κ. Παππάς είχε αναθέσει την εκπόνηση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ καθώς και το σχέδιο νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον απερχόμενο υπουργό Δικαιοσύνης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός του θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αλλά ο κ. Κοντονής την αρνήθηκε. Ο κ. Κοντονής μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία.

ΣΧΟΛΙΑ (53)

ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΥΧΟΜΕ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΣΑΣ ΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. 1.ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΣΟΒΙΑ ΔΕΣΜΑ ΟΧΙ 25 ΕΤΗ.2.ΦΥΛΑΚΕΣ.ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ.3.ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ-ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΙΣΟΒΙΑ ΔΕΣΜΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΑ 25 ΕΤΗ.4.ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ. ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

Από το βιογραφικό του προκύπτει ότι ήταν ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ και γνωρίζει ΔΙΚΑΙΟ. Ας μην περιμένει φυσικά να τον αναγνωρίσουν και να του πουν "εύγε" οι εδώ μέσα κακομοιρίζοντες Χιτλερικοί-Νεοναζί-Φασίστες! Αυτοί λειτουργούν στον ...κόσμο τους!..

Βασίλης

Πολύ ικανός τον νόμο που σερβίρισε στον Παππά για τα ΜΜΕ το συμβούλιο της Επικρατείας τον πέταξε στα σκουπίδια.

Αισυμνητης

Πράγματι ...κάτι λίγα "νομικά" γνωριζαν και οι παλαιας εποχης και κοπής δικολαβοι, βεβαια την αντίληψη την νοοτροπία, την πρακτική και μεθοδολογία των τελευταίων ως πεπατημένη ακολουθούν και εφαρμόζουν και πολλοί μεταγενέστεροι και σύγχρονοι συνάδελφοι τους, αυτά τα "νομικά" γνωριζουν και έτσι νομοθετούν τα νυν τσιρκοσουργελα, στην πραγματικότητα πρόκειται για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΕΞΑΜΒΛΩΜΑΤΑ

προς συριζοναζιδι

ΦΑΣΙΣΤΑΣ εισαι και φαινεσαι ρε, που κοβεις σχολια αβερτα απο χτες.

τζεησον

Εκτός από δικηγόρος τρομοκρατών ο νέος μας υπουργός είναι και δικηγόρος λοατκι ατόμων. Ελπίζουμε τώρα που έγινε υπουργός να μην ξεχάσει και αυτήν του την πλευρά.

Waldorf

Το "νομικός σύμβουλος του Παππά" δεν σου λέει κάτι;

Η επομενη μέρα....

Έχουμε και λέμε: Κουφοντίνας - λοιποί δολοφόνοι τρομοκρατες έξω, ο Ρουβικωνας Θα δρα χωρισω περιορισμό, τα Εξαρχεια θα αναγνωριστούν και επίσημα ως ανεξάρτητο κράτος. Θα την πληρώσει το αρχιλαμόγιο ο Φλωρος (και καλά να πάθει) και θα επιστρέψει στην φυλακή γιατί δεν ειναι αναρχοτρομοκρατης και πρέπει τα γίδια οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να παραμυθιάσουν οτι η δικαιοσύνη δουλεύει

bull

Ποιον έχει δικηγόρο ο φλώρος; Γιατί δεν τον γράφεις;

Τίνα

Απορίας άξιον, γιατί ο Τσίπρας δεν έκανε υπουργό δικαιοσύνης τον Κουφοντίνα ?

Κ.Π.

Ωρέ που πάμε ωρέ...τι αστέρια είναι ούλοι τους!!!

Ἀριστοτελης Ντοβόρης ὁμηριστὴς συγγραφεύς.

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ............. όπως άλμα επι κοντώ Ἡ ἀσέλγεια ἐπὶ τῆς Ἑλληνικῆς γλώσσης, ὁ σολοικισμὸς καὶ ὁ πολιτικὸς ἐξευτελισμὸς τοῦ γραπτοῦ καὶ προφορικοῦ Ἕλληνος Λόγου [απο τις δύναμες της αριστερής κυβέρνησης και της πρόοδου].

νικος

Ο πτυχιουχος εκ Ιταλιας (αποτυχημενος πανελλαδικων δηλαδη), κολληταρι του Παππα που εφηυρε το περιφημο ινστιτουτο της φλωρεντιας για τις τηλεοπτικες αδειες! Και συνεργατης του Κουγια!!Καρανικησταν και καλογηρισταν.

χ

έτσι.

Ο τενεκές που δεν πέρασε...

...στις πανελλήνιες και πήγε στην Ιταλία (Καλογήρου) διαδέχεται τον τενεκέ που δεν πέρασε στις πανελλήνιες και πήγε στην Ρουμανία (Κοντονή)! Γι' αυτό οι συριζαίοι είναι κατά της αριστείας, την οποία αποτελούν χολέρα...

Waldorf

Ο αντικαταστάτης του κοντού Ν έχει όλα τα προσόντα για την αποφυλάκιση των στελεχών της 17Ν με αποζημίωση για τα χρόνια εγκλεισμού τους, τον διορισμό των Πυρήνων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την πρόσληψη των ρουβικόνων στα ΜΑΤ.

Λευτέρης

Ένας εξαιρετικός άνθρωπος και εξαιρετικός νομικός στο σωστό υπουργείο την σωστή στιγμή. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω και ως άνθρωπο και ως νομικό. Όσοι μιλάτε άσχημα για τον Κύριο Μιχάλη Καλογήρου (όχι τυχαία το "Κ" κεφαλαίο!), πραγματικά δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Έντιμος, καθαρός, δυναμικός και ταπεινός. Είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει σοβαρή δουλειά στο τόσο σημαντικό αυτό υπουργείο.

Βεεεβαια

Ο Σακκάς έμπλεξε τη τσάντα του με τις πάνες ακράτειας με μια άλλη που ήταν γεμάτη όπλα ! Τέτοιο ήθος και πνεύμα χρειάζεται το Ελλαδιστάν ! Είχε έλλειψη από αυτό !

George

Είναι δυνατόν να είσαι σοβαρός άνθρωπος και να δέχεσαι να γίνεις υπουρgός του Τσίπρα έπειτα απο ολα αυτά που έχει κάνει;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

9
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

22
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

16
theod0

H υποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και η σύμπλευση με ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 - Στα χέρια των κομμάτων η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού - Kαι πόλεμος ανακοινώσεων για την «πιρουέτα» της Κουμουνδούρου

22