Κομισιόν για Ελληνορωσικές σχέσεις : Δεν είναι αποδεκτή η εμπλοκή στα εσωτερικά κράτους μέλους

Κομισιόν για Ελληνορωσικές σχέσεις : Δεν είναι αποδεκτή η εμπλοκή στα εσωτερικά κράτους μέλους

«H έλλειψη σεβασμού για την κυριαρχία και η παρέμβαση των άλλων χωρών στις εγχώριες υποθέσεις είναι απαράδεκτη» είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Κάρλος Μάρτιν 

komision
Δηλώσεις για την εμπλοκή της Ρωσίας στις εγχώριες υποθέσεις της Ελλάδας έκανε σήμερα ο εκπροσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ιστοσελίδα EURACTIV.com.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Κάρλος Μάρτιν δήλωσε ότι «η έλλειψη σεβασμού για την κυριαρχία και η παρέμβαση των άλλων χωρών στις εγχώριες υποθέσεις είναι απαράδεκτη».

«Η ΕΕ ήταν πάντα σαφής σχετικά με αυτό και αναγνωρίζει την πρόκληση, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της ΕΕ.

Ο Μάρτιν σημείωσε πάντως ότι η Κομισιόν δεν συνηθίζει να σχολιάζει «διμερή ζητήματα». Ωστόσο, κληθείς να σχολιάσει την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, σημείωσε  ότι η Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Ο Κάρλος Μάρτιν, αναφέρθηκε επίσης στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα, ενώ σημείωσε ότι σε γενικές γραμμές η Επιτροπή «αναγνωρίζει την πρόκληση των πολύ καλών σχέσεων» μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών και είναι διαθέσιμη για την παροχή βοήθειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης