Κουμουτσάκος: Ο τραυματισμός των ελληνορωσικών σχέσεων είναι αναγκαίο να επουλωθεί το ταχύτερον δυνατόν

Κουμουτσάκος: Ο τραυματισμός των ελληνορωσικών σχέσεων είναι αναγκαίο να επουλωθεί το ταχύτερον δυνατόν

 «Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο τομεάρχης της ΝΔ την αναφορά του Ρώσου πρωθυπουργού Μεντβέντεφ σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και καλεί την Μόσχα να αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας

koumoutsakos_kotzias_russia
Να σέβεται την κυριαρχία της Ελλάδας και να μην εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας καλεί τη Ρωσία ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτηρίζει απαράδεκτη την αναφορά του Ρώσου πρωθυπουργού Μεντβέντεφ στο ψευδοκράτος σαν «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και ζητά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πλήρη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Αθηνών-Μόσχας στο πλαίσιο της Βουλής.

Επιπλέον, ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει ότι ο τραυματισμός των ελληνορωσικών σχέσεων είναι αναγκαίο να επουλωθεί το ταχύτερον δυνατόν «με καλά μελετημένους, νηφάλιους και όχι παρορμητικούς χειρισμούς». Με την αναφορά αυτή ο τομεάρχης της ΝΔ επικρίνει εμμέσως και με διπλωματική γλώσσα την αναφορά που περιλαμβάνεται στην τελευταία ανακοίνωση του Νίκου Κοτζιά σύμφωνα με την οποία: «από τότε που η Ρωσία πολεμά ως σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας και της παρέχει σειρά διευκολύνσεων στον τομέα της ασφάλειας, δείχνει να απομακρύνεται σταθερά από θέσεις που αρμόζουν στο επίπεδο φιλίας και συνεργασίας που χαρακτήριζε τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας εδώ και 190 χρόνια». 

Διπλωματικοί παράγοντες σχολίαζαν ότι με την «παρορμητική» αυτή αναφορά για την ευθυγράμμιση Μόσχας-Άγκυρας, που η τουρκική πλευρά δεν θεωρείται πιθανό να αφήσει ασχολίαστη, η ελληνική διπλωματία μοιάζει σαν να μην αντιλαμβάνεται ότι σπρώχνει ακόμη περισσότερο την ρωσική πλευρά στην αγκαλιά του Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε την 
ιδιαίτερα προσεκτική δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου, τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις:

«Η διατήρηση φιλικών και παραγωγικών σχέσεων με τη Ρωσία είναι διαχρονική επιλογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αυτονόητη είναι επίσης η αρχή κάθε χώρα να σέβεται την κυριαρχία της άλλης και να αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις της.

Υπό το πρίσμα αυτό, παρατηρούμε με έντονη ανησυχία τις αρνητικές εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος που έφτασαν μέχρι και την απαράδεκτη αναφορά του Ρώσου Πρωθυπουργού σε “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”.

Ο τραυματισμός των ελληνορωσικών σχέσεων είναι αναγκαίο να επουλωθεί το ταχύτερον δυνατόν με καλά μελετημένους, νηφάλιους και όχι παρορμητικούς χειρισμούς.

Κλείσιμο
Ως εκ τούτου, η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει επιτακτικά πλέον το αίτημα της στην κυβέρνηση να παράσχει πλήρη ενημέρωση στη Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης