Προσωπικό μήνυμα στον Κοτζιά τα αντίποινα της Ρωσίας: Τι σημαίνει η στάση της Μόσχας

kotzias_arthroo

Η Μόσχα πλέον έχει φθάσει στο σημείο να θεωρεί σχεδόν εχθρικό συνομιλητή το Νίκο Κοτζιά, κατηγορώντας τον ότι έχει ανατρέψει τις παραδοσιακές ισορροπίες που κρατούσε η Αθήνα μεταξύ Δύσης και Ρωσίας

Ρωσικό ψύχος εν μέσω ελληνικού θέρους. Το Κρεμλίνο και προσωπικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν φημίζεται για την πεποίθησή του ότι δεν πρέπει ποτέ να δρα εν βρασμώ. Αυτός είναι και ο λόγος που η Μόσχα συνήθως καθυστερεί να αντιδράσει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η αντίδρασή της χάνει κάτι από τη δυναμική της.

Όπως αναμενόταν, λοιπόν, με προσωπική εντολή του Σεργκέι Λαβρόφ, υλοποίησε και τα αντίποινα που είχε προαναγγείλει για την Ελλάδα. Απελάθηκε ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας και ο υπεύθυνος επικοινωνιών. Παράλληλα, την είσοδο στη Ρωσία απαγόρευσαν στον Γιώργο Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στον Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά, ο οποίος κλήθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:  «Στις 6 Αυγούστου ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς εκλήθη στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου έλαβε ένα υπόμνημα, δια του οποίου ενημερώθηκε για τα μέτρα που έλαβε η ρωσική πλευρά σε απάντηση των μη φιλικών ενεργειών της Αθήνας  τον Ιούλιο αυτού του έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

Να υπενθυμίσουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία λίγες εβδομάδες νωρίτερα προχώρησε στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών που υπηρετούσαν στην Αθήνα, αλλά και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων. Είχε προηγηθεί η καταγγελία πως οι απελαθέντες Ρώσοι διπλωμάτες προσπαθούσαν να προκαλέσουν αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η απέλαση του εμπορικού ακολούθου και του υπεύθυνου επικοινωνιών ήταν αναμενόμενη. Πρόκειται για χαμηλόβαθμα στελέχη, που δεν είναι διπλωμάτες, αλλά έχουν διπλωματική ιδιότητα και είναι ανάλογοι σε βαθμό με τους Ρώσους που είχαν απελαθεί από την Ελλάδα. Υπό αυτή την έννοια, η αντίδραση ήταν συμμετρική. Ωστόσο, η Μόσχα προχώρησε και σε μια κίνηση που στρέφεται ειδικά κατά του υπουργού Εξωτερικών. Απαγόρευσε την είσοδο στην Ρωσία του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά. Κατά αυτό τον τρόπο του στέλνει ένα προσωπικό μήνυμα.

Αυτό ήταν το σημαντικότερο από τα αντίποινα που ανακοινώθηκαν στον Έλληνα πρεσβευτή Ανδρέα Φρυγανά, ο οποίος εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Η Μόσχα πλέον έχει φθάσει στο σημείο να θεωρεί σχεδόν εχθρικό συνομιλητή το Νίκο Κοτζιά, κατηγορώντας τον ότι έχει ανατρέψει τις παραδοσιακές ισορροπίες που κρατούσε η Αθήνα μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.

Μετά τους υπαινιγμούς για ρωσική ανάμιξη σε σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης με όχημα τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, το Κρεμλίνο κάνει λόγο για μια αλλαγή πλεύσης εκ μέρους της κυβέρνησης Τσίπρα. Πηγές στη Μόσχα υποστηρίζουν πως πίσω από όλα βρίσκεται ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, παρασύροντας και τον πρωθυπουργό στην αδιέξοδη αυτή σύγκρουση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται νέα συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Πρωθυπουργό με σκοπό να βάλουν στο μικροσκόπιο όλες τις εξελίξεις αλλά και τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ελληνορωσική κρίση σε όλες τις πτυχές των διμερών σχέσεων, αλλά και ευρύτερα στην ελληνική εξωτερική πολιτική. Παρά τη διάθεση του Μαξίμου να αποκλιμακώσει την ένταση και να επαναφέρει κανονικές θερμοκρασίες στις ελληνορωσικές σχέσεις, ο Νίκος Κοτζιάς χαρακτηρίζεται απρόβλεπτος.

Από την άλλη πλευρά, περίπου ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό των διακοπών τους, ενώ παράλληλα τόνοι ελληνικών αγροτικών προϊόντων εξάγονται κάθε χρόνο στη ρωσική αγορά. Περαιτέρω επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων θα οδηγούσε αναμφίβολα σε ακύρωση κρατήσεων ή εξαγωγών με ό,τι αυτό θα σήμαινε στο οικονομικό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ (57)

CALLIOPE

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΣΤ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ. Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΛΗΤΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΒΡΟΦ??!! ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΜΟΛΙΣ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ??!! ΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ΑΡΑΓΕ??!! ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ??!!

Ερντογάν

Η Ελλάδα έπρεπε να εκδώσει τους 8 στρατιωτικούς, καθώς αποδεδειγμένα παραβίασαν το Τουρκικό σύνταγμα. Αμφισβήτηση της δικαιοσύνης σε χώρα με νόμιμα εκλεγμένο Ερντογάν ισούται με μη αναγνώριση του Τουρκικού κράτους, εφόσον αφορά δικούς του πολίτες. Έτσι χάνεται το δίκιο στην απελευθέρωση των 2, ακόμα και αν τα δύο θέματα είναι ανόμοια, αφού η ομηρεία είναι χειρότερη από παραχώρηση ασύλου, με απαγωγή εξαιτίας έρευνας για καρτέλ λαθρομετανάστευσης που κερδίζει δισεκατομμύρια για εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, πορνείας, οργάνων, σκλάβων, τρομοκρατίας και ελπίδας από το οποίο ο Τσίπρας πήρε προμήθεια για να παριστάνει με πλεόνασμα ότι εφαρμόζει τα λανθασμένα καταδικασμένα σε αποτυχία Μνημόνια ενώ ετοιμάζει Grexit, με λόμπι της δραχμής να επενδύει στην Τουρκική οικονομία που επίτηδες πέφτει ώστε τα κέρδη από κατάκτηση Ελλάδας με Ευρώπη να ζημιώνει εξίσου λόγω Αγγλίας-Ιταλίας να τους κάνουν Πασάδες στο Σουλτανάτο. Εάν δεν υπήρχε θέμα ανταλλαγής αφού θα είχαν άμεσα εκδοθεί οι 8 η Τουρκία θα είχε υποστεί κυρώσεις που θα της μείωναν τον τουρισμό ώστε η Ελλάδα να μην κατέρρεε από υψηλό ΦΠΑ και λαθρομετανάστες. Η Τουρκία θα απαγάγει τον Γκιουλέν στη νέα 11η Σεπτέμβρη που θα αποπέμψει τον Τραμπ, με τον Ρόμνεϊ να ενισχύει στρατό λόγω ανεπάρκειας και να επιτίθεται όπως σε Ιράκ ενώ ο Ερντογάν περιμένει από Κασιδιάρη να κατηγορηθεί για αυταρχισμό, κατάλυση πολιτεύματος, θρησκευτικό φονταμενταλισμό, φίμωση των ΜΜΕ, επεκτατισμό και υποδαύλιση εγκλημάτων αντί για αυτόν. Επομένως η Ρωσία θα έχει τον Ισλαμιστή να κηρύξει Πανευρωπαϊκό τζιχάντ και οι ΗΠΑ θα χάσουν το Ισραήλ που θα επιτεθεί στο Ιράν όταν η Τουρκία απασχολείται με Ελλάδα λόγω ανασφάλειας που του προκαλεί η ένωση των Αράβων υπό Ρωσία αλλά η συμφωνία Ομπάμα για πυρηνικό πρόγραμμα επέτρεψε στο Ιράν να κατασκευάσει βόμβες που δεν μπορούσε να δοκιμάσει στο έδαφός του για να μην επιβεβαιωθούν οι Εβραίοι αλλά στην Κορέα με δεκαετή αποτυχία ο Κιμ Γιονγκ-Ουν έπαιζε σαν παιδί με πυραύλους που του έδωσαν μέχρι που ο Τραμπ έκανε εξίσου κακή συμφωνία, οπότε θα απαλλαγούν από τις ευθύνες για κήρυξη του ΓΠΠ πριν η Κίνα κυριαρχήσει. Ελλάδα και Τουρκία έπρεπε να υποστούν από κοινού κυρώσεις από Ευρώπη για τα δύο θέματα μέχρι να κάνουν έκδοση ανεξάρτητα από την άλλη χώρα. Ο Τσίπρας παρασκηνιακά ετοιμάζεται για ανταλλαγή αλλά με τηλεοπτική άδεια στον Ατζούν και όχι τους 8, παρουσιάζοντας τον Τούρκο σαν αξιόπιστο προσδοκώμενο επενδυτή που μας συμφέρει. Ο Κασιδιάρης είναι πράκτορας που εκφράζει εθνικισμό εκ μέρους των ΗΠΑ αντί Σώρρα-Φαήλου

ΕΙΣΑΙ

ΚΑΤΠΕΛΤΗΣ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ !!!

Μιχαλης

Πονεσαν τα ματια μας με την ορθογραφια σου στα Ελληνικα.... αλλα αποψη για τα διεθνη εχεις

Γ

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΑΛΙ , ΟΠΟΤΕ Κ ΛΙΓΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ (γενικα ως υπουργος) ΚΟΤΖΙΑΣ.....αλλωστε δεν πρεπει να ξεχναμε ποτε ως εθνος πως η μικρασιατικη καταστροφη εγινε λογω βοηθειας ρωσων σε κεμαλ....η συχρονη ρωσια εχει πολυ μικροτερη οικονομια απο ιταλια και ιδια με ισπανια οποτε δεν μιλαμε για καμμια σοβαρη οικονομικη δυναμη...

Έχεις

απόλυτο δίκιο.Με τούς Σκοπιανους δίπλα μας δεν φοβομαστε τπτ.Τι είναι οι Ρώσοι? Εν μια νυκτι τούς έχουμε. Ασε μας ρε κλαπα του καναπε,τα ίδια μυαλα έχεις με δαυτους που μας κυβερνάνε.Μεγα Διπλωμάτη.

BasTv

Οκ. Κλάπας ο άλλος. Εσύ μπορείς να πεις, τι σοβαρό όφελος έχουμε από τη Ρωσία ώστε να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε;; Να ξεχάσουμε ότι ο νεογέννητη σοβιετική Ρωσία εξόπλιζε ασύστολα τον Κεμάλ, ονομάζοντας τον στρατό του "εθνικοαπελευθερωτικό", εναντίον των ιμπεριαλιστών της Ελλάδας και Γαλλίας;; Να ξεχάσουμε τον Πούτιν που μόλις τσέπωσε (προσωπικά) την αποζημίωση για το SU-24, τον νεκρό πιλότο, το ελικόπτερο και τον πεζοναύτη, κάλεσε τον Ερντογάν στη Μόσχα και έλεγε σε απευθείας μετάδοση από την ΤΒ.. "η Τουρκία είναι μια φανταστική χώρα. Έχω πάει δύο φορές και είμαι καταγοητευμένος"; Να ξεχάσουμε τα εμπάργκο που δεν έχει κάνει ούτε στην Ουκρανία; Να ξεχάσουμε ότι, όποτε πιάνεται στα πράσα η μαφία του Πούτιν (που δυναστεύει τη χώρα και μετέτρεψε τον κρατικό πλούτο σε προσωπική ιδιοκτησία της), περνάει στην επίθεση φωνάζοντας "κλέφτης-κλέφτης";; Πρέπει να παρακολουθήσεις από πιό κοντά τα καμώματα αυτής της μαφίας για να αποκτήσεις δίκαιη άποψη. ΄Όσον αφορά τους ντόπιους κουραδόμαγκες τύπου Κοτζιά κλπ, σύντομα θα τους φάει η μαρμάγκα και θα κρυφτούν πίσω από την ποδιά της μαμάς ΕΕ

PANOS

η Ελλας,παροτι δεν πρεπει να διαριξη τις σχεσεις της με την ρωσια, που πρεπει με την σειρα της να μεταβαλη ριζικα, το πως μας αντιμετωπιζει,ειναι χωρα γαιοπολιτικως ενωμενει με την δυση.Η δυση ειναι, το θελουμε η οχι, ο μοναδικως χωρος της εξεληξης και της καινοτομιας π.χ.ιντερνετ και εφαρμογες.Οικονομικα εχουμε το 80% του δουν και λαβην με την δυση.Εχουμε τους περισσοτερους μεταναστες στις χωρες τους.Τα ελληνοπουλα εχουν κατακλησει τα παννεπιστιμια τους και οχι της ρωσιας η της τουρκιας.

Μας

τρολαρεις σίγουρα με την ορθογραφία σου,αλλά σίγουρα οταν γίνονται διαρρηξεις μεταξύ κρατών,πάντα κάτι λείπει..Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιαζω γιατι μας γλεντας..χαχα

Τάσος

Μια ζωή μας χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι, όχι ότι οι άλλοι -ειδικά οι Άγγλοι από αιώνες πριν- δεν έκαναν το ίδιο. Είμαστε μικρή χώρα, πάντα είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα κατάσταση. Οι Ρώσοι μας έχουν για πρόβατα, τη μία Ελλάς Ρωσία Ορθοδοξία, την άλλη χαϊδεύουν τα ούμπαλα του σουλτάνου Ερντογάν. Ε, καμιά φορά μέχρι και η δούλα τσινάει. Προσωπικά θεωρώ τους ρώσους μεγαλύτερους λωποδύτες, ούτε οι ίδιοι δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους, είναι τεράστια χώρα με όλων των ειδών εθνότητες, δεν είναι όλοι Σλάβοι. Μην εμπιστεύεσαι ποτέ άνθρωπο που χρειάζεται μια μποτιλια βότκα για να μοιάζει άνθρωπος. Σε πουλάνε σε χρόνο d-t.

Cannabis

..ε όχι βέβαια, εμείς εμπιστευόμαστε μόνο χασίσι Καρανίκα.

Ενώ

με τους Σκοπιανους,που σήκωσες το ανάστημα σου τα εδωσες όλα.Ασε μας ρε μεγάλε.Η διπλωματία αυτόν το σκοπό έχει.Να παιζεις σε όλα τα μέτωπα με τον ίδιο παρανομαστη.Αλλά ξεχασα το τελος της διπλωματίας της κοτας ισχύει μονο για τους Ρώσους. Για τους Σκοπιανους,Γερμανούς κ άλλους είμαστε κοκορες ε?Η μήπως ξεχνας οτι έχουμε 2 στρατιωτικούς ακόμα στην Τουρκία.Κ ο Ρώσος "παει" εκεί που πουλάει.Οταν βγήκε ο Τραμπ,θυμασαι τι έλεγε ο Μεγάλος Ηγέτης τσιπρας?..μετά βέβαια τον παρακαλουσε κ παρακαλαει γιά ρουσφετια.Εν κατακλειδι οταν είσαι μικρη χώρα κ έχεις παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία σου για 100 χρόνια,μαγκιες κομμενες.Δ σε παίρνει να ανοιξεις αλλα μέτωπα.Τωρα τούς απασχολεί πως θα αποφυλακισουν κ αλλους της 17 Νοεμβρη.

χτύπα γερά Βλαδίμηρε

Ο Βλαδίμηρος έχει υπό τον έλεγχο του σήμερα τα αφεντικά των συριζο-κοτζιάδων οι οποίοι είναι και εχθροί της Ρωσίας. Για τους εδώ ξεπουλημένους είναι παιχνιδάκι γι' αυτόν. Αφήστε τον να κάνει την δουλειά του.

Η Ρωσία χάνει συνεχώς ερείσματα

Βλαντίμιρ λέγεται . Οχι Βλαδίμηρος. Δεν είναι Έλληνας........εκτός κι αν είσαι φαν του Λιακόπουλου (που μάλλον είσαι).

Παίζεις με τη φλόγα

Άλλη μια επιτυχία του αλ6 και των γελοίων πρακτορίσκων του...

Αντι-κουμμουνιστης

Παρότι μισώ τον Σύριζα τον Αλ6,το χοντρό ανθελληνικό υποκείμενο που έχει για υπουργό εξωτερικών και όλους τους κουμμουνιστοφασίστες της συμμορίας που μας κυβερνάει στο συγκεκριμένο θέμα μπορώ να πω ότι αμφιταλαντεύομαι.Ναι μεν η απέλαση των Ρώσων διπλωματών χωρίς κανέναν απολύτως λόγο(παρόλες τις κατηγορίες εν τέλη δεν παρουσιάστηκε κανένα στοιχείο που να τους εμπλέκει σε χρηματισμούς ή ανάμιξη στην υλοποίηση της συνθήκης που μακάρι να μην υλοποιηθεί ποτέ) παρολα αυτα πιστευω αυτοί είναι που έχουν άδικο.Ναι η Ελλάδα δεκαετίες κρατούσε ισορροπία μεταξύ Δύσης και Ρωσίας και περίμενε ο μαφιόζος ψευτοπλανητάρχης να συνεχίζουμε να το κάνουμε όταν κρέμετε κάτω απ τα....μέζεα του Ταγίπ;Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα απο μια τέτοια φιλία και ήρθε η ώρα και η Ρωσία να διαλέξει πλευρά και ποιόν σύμμαχο θέλει στην Μεσόγειο(το ίδιο και όλοι οι υπόλοιποι"σύμμαχοι" μας)και αν θέλει Τουρκία τότε να πάρει και τους τουρίστες του και να πάνε όλοι μαζί να κάνουν μπάνιο στην τουρκία και ας έχουν σκοτώσει έναν πρέσβη τους και ας έχουν καταρρίψει ένα αεροπλάνο....αλλα´ αυτα ολα γαργαρα ε Βλαδιμηρε;διπρόσωπες κότες ήταν είναι και θα είναι οι Ρώσοι και πάντα θα μας προδίδουν!!Στα τσακίδια!!Αντε γιατι μας τα πρηξατε με τον Πουτινιάρη και το ξανθό γένος

Συμφωνώ

προσπαθούσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις να μην δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανους,ούτε να μπουν στο ΝΑΤΟ η στην ΕΕ γιά τούς δικους τούς λόγους,αλλά τώρα που έχουμε τούς Σκοπιανους δίπλα μας,δεν φοβομαστε τπτ ε?Ρητορική ερωτηση.ασε μας ρε .

ρασπουτιν

είναι ιδεα μου πως ειναι το μονο καλο που εχει γινει επι συριζα??? το να απαλλαχθουμε δλδ από τα ..........αδελφια μας τους ρωσσους που μας εχουν κρεμασει καμια 100ρια φορες??? κ να στραφουμε προς τη Δυση αδιαίρετα κ απολυτα μπας κ βρουμε επιτελους μια κατευθυνση?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης