Η υποκρισία της κυβέρνησης για τα αυθαίρετα: Όταν Κουρουμπλής-Βούτσης έδιναν εντολή να μη γίνουν κατεδαφίσεις

au8ereta_arthroo

Η Νέα Δημοκρατία αποκαλύπτει δύο έγγραφα που δείχνουν το όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα αυθαίρετα  σε μια προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών για τη μεγάλη καταστροφή από τη φωτιά στο Μάτι

Το όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε μια προσπάθειά της να μεταθέσει τις ευθύνες της για τη φονική φωτιά στο Μάτι καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία. Όπως, μάλιστα, αποκαλύπτει σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις το 2015 δύο διαφορετικοί υπουργοί Εσωτερικών, ο Νίκος Βούτσης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχαν ζητήσει να ανασταλούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Αρτέμιδα και Λούτσα.

Στις περιπτώσεις, μάλιστα, του αιτήματος που διατύπωσε ο κ. Βούτσης υπήρχε - όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο επίμαχο έγγραφο - και σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα των Οικολόγων. 

Σε ανακοίνωση του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ν.Δ., Κώστα Σκρέκα, τονίζεται ότι με ευθύνη της κυβέρνησης αναβάλλεται επί 3,5 χρόνια η εκτέλεση περισσότερων από 1.600 αμετάκλητων αποφάσεων κατεδάφισης στην Αττική.

«Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες μια ακόμη προσπάθεια του κ. Τσίπρα και να αποποιηθεί τις τραγικές ευθύνες που φέρει για την τραγωδία στο Μάτι, προσπαθώντας να παραπλανήσει τον Ελληνικό Λαό, ότι για όλα φταίνε οι πολεοδομικές παραβάσεις και οι αυθαιρεσίες που έλαβαν χώρα σε παρελθόντα χρόνο» αναφέρει ο βουλευτής Τρικάλων σε δήλωσή του, μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας της κυβέρνησης για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. ​

«Στο σχέδιο παραπλάνησης και εντυπωσιασμού του κ. Τσίπρα εντάσσεται και η κατάθεση τροπολογίας δήθεν για την επίσπευση των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών από τον αρμόδιο Υπουργό, παρόλο που επί τρεισήμισι χρόνια υπάρχουν 1639 αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης στην Αττική, που έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό και δεν εκτελούνται με ευθύνη της κυβέρνησης» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη της Ν.Δ. ο πρώτος Υπουργός εσωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με "εξαιρετικά επείγον" αίτημά του στις 17/2/2015 ζητά την αναβολή εντολής κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος στα Περιβολάκια Ραφήνας.

Ακόμη στις 29/10/2015 ο επόμενος Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζητά την προσωρινή αναβολή όλου του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στην Δημοτική ενότητα Σπάτων Αρτέμιδας.

«Είναι πλέον ολοφάνερο ότι τα ίδια τα στελέχη της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα είναι αυτά που επί τρεισίμισι χρόνια εμποδίζουν τις κατεδαφίσεις, ενώ υπάρχουν αμετάκλητες αποφάσεις που έχουν τελεσιδικήσει σε ανώτατο βαθμό.

Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να σταματήσει άμεσα τον εμπαιγμό του Ελληνικού Λαού και να αναλάβει τις ευθύνες του για την τραγωδία στο Μάτι» καταλήγει ο κ. Σκρέκας.

Ο Κώστας Σκρέκας, μιλώντας μάλιστα και στο ΘΕΜΑ 104.6 για το μείζον ζήτημα με τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων είπε:«Άλλο πράγμα η πολεοδομική αναρχία στην Ελλάδα που υπήρχε τα τελευταία δέκα χρόνια και άλλο η τραγωδία με τις φωτιές στην Ανατολική Αττική. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ξεφύγει από τις ευθύνες που τον βαραίνουν», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας:

«Η πολιτική ουσία είναι ότι αυτή η κυβέρνηση κυβερνά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δεν μπορείς να κατηγορείς μόνο τους προηγούμενους όταν δεν έχεις κάνει τίποτε εσύ. Υπάρχει αναρχία στην Ελλάδα και στις αυθαιρεσίες και αυτό έγινε με νομοθετικές διατάξεις των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αλλά τι σχέση έχει αυτή η κουβέντα με το Μάτι; Η ΝΔ έχει στηρίξει ανάλογες καταστάσεις και μάλιστα με πολιτικό κόστος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει stop στις αυθαιρεσίες. Ο Τσίπρας έλεγε όχι σε όλα. Το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση που κυβερνά. Οι προηγούμενοι έχουν κριθεί, έχουν χάσει εκλογές. Ο Τσίπρας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τους, δεν μπορεί μόνο να κατηγορούν. Εχουν οι ίδιοι πάρει αποφάσεις αναστολής κατεδαφίσεων και πρέπει να κριθούν για αυτό. Δείτε τα έγγραφα που έφερε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία:
oyr2
kou33

ΣΧΟΛΙΑ (205)

Δυο πράγματα

Μπορεί να συμβαίνουν. Ή ο σχεδιασμός της πολιτικής προστασίας και της περιφέρειας δήμων πυροσβεστικής δεν έλαβε υπ όψιν τα αυθαιρετα που υπήρχαν γιατί είναι ηλίθιοι, οπότε εφτιαχναν σχέδια για περιοχές στη φαντασία τους ή αποφάσισαν να μην τα περιλάβουν επειδή είναι αυθαίρετα και ας καούν δεν εγινε και κάτι, οπότε είναι δολοφόνοι. Ας αποφασίσουν τα τρολλ τι ισχύει. Οχι εγώ δεν έχω αυθαίρετο ούτε νόμιμο, στο νοίκι είμαι.

D.

Πλημηρες, νεκροί, φωτιές περισοτεροι νεκροι,ξανά πλημηρες....Αν είχε χιούμορ ο Μητσοτακης θα Τουίταρε: "Καί λέγατε εμένα γκαντεμι..."

ρεαλιστής

Η πλάκα είναι ότι βγαίνουν οι Συριζαίοι και παριστάνουν τους ευαίσθητους γύρω από το θέμα των αυθαιρέτων και κατηγορούν ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν κάνει τίποτα κλπ. Δε μου λέτε βρε λεβέντες. Εντάξει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έκαναν τα στραβά μάτια. Ο Σύριζα τι έκανε; Πορείες για τα δικαιώματα των κορμοράνων και για περισσότερες προσλήψεις στο δημόσιο και για τα δικαιώματα των μπαχαλάκηδων έκανε. Καμιά πορεία κατά της αυθαίρετης δόμηση έκανε; Έτσι, τουλάχιστον για το ξεκάρφωμα. Ούτε μισή. Τώρα που κυβερνάει τέσσερα χρόνια, κουνήθηκε φύλλο σχετικά με τα αυθαίρετα; Μήπως κατεδαφίστηκε κάνας τοίχος αυθαίρετος και δεν το έμαθα; Ούτε πετραδάκι. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η τελευταία πρεμούρα για τα αυθαίρετα από τους Συριζαίους; Ε, όταν είσαι βουτηγμένος στο αίμα των αθώων των τελευταίων πυρκαγιών, κάτι πρέπει να βρεις για να ρίξεις την ευθύνη μήπως και γλιτώσεις το τομάρι σου ...

Γιατί ψέμματα είναι ?

Για ψάξε να δεις ποιοι ψήφιζαν νομοσχέδια για ταχτοποιήσεις, παρατάσεις και την αναστολή κατεδαφίσεων που μοιραία τα συνόδευε.....

Nick

Με την παράνομη περίφραξη και αυθερετη δυόμιση τις πλαζ αυλάκι Μαρκόπουλο τι θα γίνει δεν υπάρχει πρόσβαση στην παραλία μόνο μέσω πλαζ μήπως να το κάνουμε και αυτό μοκο

Πάνος (ΟΧΙ Σκρλτς)

Δηλαδή αν ήταν νόμιμα τα κτίσματα ή αν είχαν κατεδαφισθεί τα αυθαίρετα ΔΕ ΘΑ ΕΚΑΙΓΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ η εγκληματική ανικανότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ?

@ Πανος

Ακριβως! Τα ειπες ΟΛΑ! Ολα τα αλλα φταινε εκτος απο την αχρηστια τους..

Άμα είχε τηρηθεί η απαγόρευση δόμησης μέσα στο προστατευόμενο δάσος

δεν θα καίγονταν ούτε κτίρια, ούτε αυτοκίνητα και συνεπώς ούτε άνθρωποι διότι απλούστατα δεν θα βρίσκονταν εκεί για να καούνε ...... Ποιο απλά δεν γίνεται .....αδυνατώ.

@

ΑΝ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙΣ τό σποτ έπαιζε σε όλα τά ΜΜΕ τής εποχής εκείνης.

Γιώργος

Λοιπόν στους συριζοανέλ, μαζεύτηκαν τα ανήθικα-κακόψυχα-νεόπλουτα άτομα, χωρίς αξίες και ηθικούς φραγμούς. Την συμμορία αυτών των ανθρώπων την υποστηρίζει ,το τσούρμο από τα κατακάθια της κοινωνίας , οι λεγόμενοι αυριανιστές.

Ζητάνε και τα ρέστα...

Δυστυχώς έχει καταργηθεί η θανατική ποινή και έτσι θα γλυτώσει η συμμορία των serial killers των 100+ νεκρών, 4.500 κατεστραμένων σπιτιών και επιχειρήσεων... Και βγαίνουν τα εμμετικά σκουπίδια να κάνουν προπαγάνδα πάνω στους τάφους... Αλλά έτσι είναι τα αριστερά "σκουπίδια", που δυστυχώς κουβαλάμε στον τόπο αυτό... Αντί να σκύψουν το κεφάλι και να εκλιπαρούν για συγνώμη , βγάζουν και γλώσσα... Απορώ, ποιός μαλάκας επικοινωνιολόγος τους συμβουλεύει να εξοργίζουν περισσότερο την κοινωνία... Εκτός αν τα τομάρια δεν καταλαβαίνουν τίποτα ( διόλου αμφίβολο)...

Κατω τα χερια απο τα αυθαιρετα,ο Κυριακος βρηκε τι φταιει!

'Καηκαν γιατι δεν φορουσαν μπλουζα''! η δηλωση κατα την επισκεψη στο νοσοκομειο Παιδων......

Βρε κουφιοκέφαλο τρολ...

...ένα παιδί του ειπε οτι καηκε επειδή δεν φορούσε μπλούζα. Ο Κυριάκος πρόσθεσε ότι όσοι τρέχουν να σωθούν από φωτιά πρέπει να φοράνε μακρυμάνικες υγρές μπλούζες. Είναι ένα πρακτικο μέτρο όπως και το να είναι κάποιος καλυμμένος με κουβερτα ώστε να αποφυγει είναι να μετριάσει τα εγκαυματα. Θα το ήξερες αν είχες ολοκληρωσει επιτυχώς την Α Δημοτικού. Δεν πειράζει όμως, ο Τσίπρας θα πει στον πιστιρικά πως κάηκε επειδή το σπίτι του είναι αυθαίρετο και η φωτιά ως σύγχρονος Ιαβέρης κυνηγά μόνο τους παράνομους ιδιοκτήτες και τα παιδιά τους.

Αντικειμενικος

Πιστευω οτι οταν κατσει ο Κουλης πανω στην καρεκλα θα διορθωθουν ολα τα προβληματα και θα αρχισει ο χρυσος αιωνας της ΝΔ. Γι αυτο διαβαζω ανελλιπως ΠΘ το οποιο αντικειμενικα προωθει τον Κουλη για την καρεκλα.

Είμαι σε χαλαρή διάθεση και διαβάζω αυτό:''όταν θα κάτσει ο Κούλης πάνω...''.Κι αρχίζω να κλαίω.

Είπαμε,είναι για τα μπάζα ο Κούλης,αλλά μην τον βάζετε ρε σεις να κάτσει και πουθενά πάνω...Λυπηθείτε τον.Άσε που είναι τόσο χαζός που θα νομίζει ότι τον βάζετε να κάτσει πάνω σε θρόνο.

Q

Και μετα ξυπνησες!

Ω ρε αντι-, υποκειμενικε

και τιποτα να μην κανει ο Κουλης (δεν τον παω να ξερεις) παλι καλυτερα θα ειναι απο τις μακακιες του 44χρονου ανικανου κουπεπε.

Ε, όχι και αντικειμενικός

Ο Κούλης, αν αύριο παρατήσει την πολιτική την επόμενη μέρα βρίσκει δουλειά καλοπληρωμένη, γιατί έχει τα προσόντα. Τον ανεπάγγελτο καταληψία ούτε για σκουπιδιάρη δε θα τον πάρουν. Από την πολιτική βιοπορίζεται και υπάρχουν ακόμα αρκετοί κρετίνοι για να τον ακολουθούν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dora_gap

Η Ντόρα Μπακογιάννη παρέθεσε στους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης γεύμα στο σπίτι της – Οι ... ετερόκλητοι καλεσμένοι και η... ατάκα της Φωτεινής Πιπιλή στον Γιώργο Παπανδρέου

2
4901217

Ο υπουργός Εργασίας κατήγγειλε ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου συμφώνησε με τους Θεσμούς την περικοπή του προσωπικού του οργανισμού αν και την ίδια στιγμή συνταξιούχοι ανέμεναν επί 2 – 3 χρόνια να λάβουν την σύνταξή τους

1