ΚΚΕ: Άλλο τα αυθαίρετα και άλλο η εγκληματική γύμνια του κρατικού μηχανισμού

perissos-thumb-large

Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις δεν απαντούν για τον ανεπαρκή σχεδιασμό πολιτικής προστασίας αναφέρει ο Περισσός

«Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις της τροπολογίας, που με τυμπανοκρουσίες παρουσίασαν οι υπουργοί Σταθάκης –Σκουρλέτης –Φάμελος στη σημερινή συνέντευξη τύπου, δεν απαντούν στο κεντρικό πρόβλημα που είναι η εγκληματική γύμνια του κρατικού μηχανισμού και ο ανεπαρκής σχεδιασμός πολιτικής προστασίας, με τα καταστροφικά αποτελέσματα που ζήσαμε, με την πολύνεκρη πυρκαγιά στην Ανατ. Αττική και προηγουμένως με τις θανατηφόρες πλημμύρες στη Δυτική Αττική» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ακόμα ότι «με την τροπολογία η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες διαχείρισης της αυθαίρετης δόμησης, εφαρμόζοντας ήδη ψηφισμένους νόμους και θεσμοθετημένους μηχανισμούς».

Και προσθέτει: «Ανακαλύπτουν» ξανά την αυθαίρετη δόμηση του παρελθόντος, που αντανακλούσε την πολιτική συμμαχιών της άρχουσας τάξης και τη στήριξη της κερδοφορίας του κατασκευαστικού κλάδου, αλλά σκόπιμα «ξεχνούν» το σημερινό θεσμικό πλαίσιο εμπορευματοποίησης της χρήσης γης, των δασών, του αιγιαλού.

Άλλωστε η σημερινή κυβέρνηση νομοθέτησε τη δυνατότητα της νομιμοποίησης των «οικιστικών πυκνώσεων» εντός δασικών εκτάσεων, συνεχίζοντας τα ρουσφετολογικά παιχνίδια με τις περιοχές «εκτός σχεδίου» και την είσπραξη χαρατσιών ακινήτων, ενώ διατηρεί την απαρχαιωμένη, ανεπαρκή υποδομή των συγκεκριμένων περιοχών. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που κατάργησε ουσιαστικά τον κρατικό έλεγχο της δόμησης, μέσω της πολεοδομίας, μετατοπίζοντας την ευθύνη αυτή σε ιδιωτικές τεχνικές εταιρείες.

Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι κάτω από τον όρο αυθαίρετη δόμηση αντιμετωπίζονται ενιαία διαφορετικές κοινωνικές τάξεις: η εργατική –λαϊκή οικογένεια που αντιμετώπισε με αυτόν τον τρόπο το πιεστικό πρόβλημα της στέγασής της, αλλά και οι «βίλες πάνω στο κύμα» των αστών και των ανώτερων μικροαστικών στρωμάτων. Πολύ περισσότερο, που με τα ειδικά χωροταξικά και την αλλαγή των χρήσεων γης η εκάστοτε κυβέρνηση νομιμοποιεί «στρατηγικές» καπιταλιστικές επενδύσεις, ιδιωτικοποιώντας γη –δάσος και θάλασσα και αποκλείοντας την πρόσβαση στην παραλία σε μεγάλες εκτάσεις εντός του αστικού ιστού, όπως στο Ελληνικό.

Ακόμα και οι απευθείας αναθέσεις από το Υπουργείο, χωρίς όριο δαπάνης, για τις κατεδαφίσεις, μέσω του υπό σύσταση μητρώου «κατεδαφιστών», αποτελούν ακόμα ένα πεδίο κερδοφορίας για το κατασκευαστικό κεφάλαιο. Την ίδια ώρα εξαγγέλλει αντιπλημμυρικά έργα χωρίς την εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους, μέσω των περιφερειών.

Είναι ώρα ο λαός να εντείνει την καθημερινή του πάλη, αποφασιστικά, για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπινα θύματα και υλικές καταστροφές, όπως αυτές στο Μάτι, τη Μάνδρα, το Σαρωνικό και τις παλιότερες, όπως στην Πελοπόννησο το 2007. Να απαιτήσει άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για έργα αντιπυρικής προστασίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης, για να υπάρξει υποδομή πρόβλεψης και πρόληψης και πραγματικός εφαρμόσιμος σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης. Να καλυφθούν τα μεγάλα κενά σε ειδικευμένο δυναμικό και υποδομές, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες προτάσεις που παρουσίασε το ΚΚΕ σε ειδική ημερίδα.

Να πολιτικοποιήσει την πάλη του, με κοινωνική συμμαχία, ενάντια στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, όπου οι λαϊκές ανάγκες και η ίδια η ανθρώπινη ζωή θυσιάζονται στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, για να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία η γη, τα μέσα παραγωγής και οι υποδομές και με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο να τεθούν στο σκοπό της κάλυψης των σύγχρονων και διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

άλλος για ψηφαλάκια!

άλλος για ψηφαλάκια!

Τζίνα

Με τον Τσίπρα πρωθυπουργό αρκετοί Έλληνες ζούμε καθαρά απο τύχη, όπως κάθε άχρηστος, μάζεψε στον κρατικό μηχανισμό μόνο κομματικούς χειροκροτητές οι οποίοι δεν είχαν πότε δουλέψει και άρα δεν γνώριζαν τις δεξιότητες κανενός επαγγέλματος. Π.Χ όρισε Γ.Γ. Πολιτικής προστασίας άκαπνο τέως πυροσβέστη, που για πολλά χρόνια ήταν υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού της πυροσβεστικής.

Curious paradox

Συγχαρητήρια για την ειλικρίνεια με την οποία αναφέρεται στο μεγάλο πρόβλημα των αυθαίρετων, τα οποία , υποτίθεται ότι, καλύπτουν στεγαστικες ανάγκες των φτωχών συνανθρώπων μας. Όμως , όπως διάβασα , τό 86% των αυθαίρετων στο Μάτι , ήταν εξοχικές κατοικίες, όχι πρώτες κατοικίες. Επομένως , όλοι , φτωχοί , ενδιάμεση τάξη, πλούσιοι , έσπευσαν νά επωφεληθούν , ενώ μόνο το 14% των κατοικιών είναι πρώτες κατοικίες, μάλλον βιοπαλαιστών ..!!! Προφανώς ισχύει τό * όλοι μαζί τά φάγαμε * , γιά τους 86% πονηρούς , που επωφελήθηκαν και γιά τούς μιζαδορους , δημοσίους υπαλλήλους που έκαναν τα στραβά μάτια, καί τούς πολιτικούς που εξασφάλιζαν ψήφους ευγνωμοσύνης/ συνενοχής..!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης