Βερναρδάκης: Μη χτυπάτε τον Τσίπρα, είναι μόνο 44 ετών

bernadakis

«Η αντιπολίτευση ζητάει κάθε μέρα μία παραίτηση για οποιονδήποτε λόγο και είναι τελείως προσχηματική», υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και επανήλθε λίγες ώρες αργότερα με νέα συνέντευξη στην οποία επανέλαβε τα λεγόμενά του

«Θα περίμενα, αν κανείς είναι ειλικρινής σε αυτή τη διαδικασία, κάποιοι να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες, διότι διαχρονικά έχουν συντελέσει στο χωροταξικό και πολεοδομικό έγκλημα στην Ανατολική Αττική και είναι πολλοί αυτοί και φτάνουν μέχρι τα όρια των ανώτατων αρχόντων, δεν είναι απλοί βουλευτές».

Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, υπουργός Επικρατείας, βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» για την κριτική που ασκεί η ΝΔ στον πρωθυπουργό, σχετικά με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης στη διαχείριση των πυρκαγιών στην Αττική.

«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει έμπρακτη απόδειξη ότι καταρχήν αναγνωρίζεις το πρόβλημα, αναγνωρίζεις δυσλειτουργίες κι ακριβώς επειδή είναι πολιτική η ευθύνη θα πρέπει να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να μην ξανασυμβεί. Η αντιπολίτευση ζητάει κάθε μέρα μία παραίτηση για οποιονδήποτε λόγο και είναι τελείως προσχηματική», διευκρίνισε ο κ. Βερναρδάκης.

«Αν θεωρούμε ότι η πολιτική ευθύνη γίνεται απολύτως προσωποποιημένη ευθύνη και πρέπει να οδηγεί σε παραιτήσεις, αν μπούμε σε αυτή τη συζήτηση, πρώτοι θα έπρεπε να παραιτηθούν περίπου το 1/3 των βουλευτών της σημερινής Βουλής. Αυτό θα ήταν μία πράξη που θα έδειχνε πραγματικά μία εντιμότητα σε αυτή την πολιτική θέση, θα έδειχνε μία στάση ευθύνης, διότι εδώ έχει συντελεστεί ένα ζήτημα που αγγίζει πολλές δεκαετίες, έχει πάρα πολλές πλευρές -και οικονομικές πλευρές. Να μην βάλλεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι 44 ετών και έχει φορτωθεί όχι μόνο τις πολεοδομικές, χωροταξικές αδυναμίες της πολιτικής προστασίας, τις αδυναμίες πυρόσβεσης, αλλά και το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί απέναντι στη χώρα, αλλά και το έγκλημα στο κοινωνικό κράτος».

Βερναρδάκης: H ανάληψη της πολιτικής ευθύνης είναι πολλές συγνώμες μαζί

«H ανάληψη της πολιτικής ευθύνης είναι πολλές συγνώμες μαζί» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σημειώνοντας ότι αν μπαίναμε στη διαδικασία των παραιτήσεων, τα 2/3 της Βουλής θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται στο site του ραδιοφώνου, ο κ. Βερναρδάκης αναφέρθηκε στις ασύμμετρες απειλές (πυρκαγιές, πλημμύρες) λόγω της κλιματικής αλλαγής και μίλησε για τις «πολεοδομικές βόμβες, πολεοδομικές παγίδες». Όπως τόνισε, «πρέπει να ξεπεράσουμε τα όρια του ανθρωπίνως δυνατού», «δεν αρκεί να πούμε ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε». Επισήμανε ότι το κράτος πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών του σε οποιεσδήποτε συνθήκες και πως ακόμα και αν αυτό δεν είναι πάντα εφικτό δεν πρέπει να το αφήσουμε στην τύχη του.

Πρέπει να πάμε πέρα από αυτό και αυτό θα είναι η «έμπρακτη συγγνώμη» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Διαχειριζόμαστε μία κατάσταση που έρχεται από το παρελθόν» αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα που έχουμε.

Ο κ. Βερναρδάκης ξεκαθάρισε πως για την κυβέρνηση «δεν υπάρχει θέμα απόδρασης από τις ευθύνες», «τις αναλαμβάνουμε», «αυτό είναι προφανές και κρινόμαστε για το κατά πόσο είμαστε αποτελεσματικοί».

«Αντιλαμβάνομαι τις κριτικές που γίνονται» παρατήρησε και δήλωσε πως πρέπει «να ξεφύγουμε από το ασφυκτικό πλέγμα της διαχείρισης», «πρέπει να δράσουμε με πιο δραστικό τολμηρό τρόπο», «να μην υποταχτούμε στη διαχείριση», «να μην γίνουμε μέρος του προβλήματος», αν δεν το κάνουμε αυτό «η πολιτική μας ευθύνη θα πάρει άλλες διαστάσεις» και «θα είμαστε μέρος του προβλήματος».

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε πως αν μπούμε στη λογική των παραιτήσεων, πρέπει να φύγουν οι πάντες, να παραιτηθούν τα 2/3 της Βουλής και σημείωσε ότι «η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης είναι πολλές συγνώμες μαζί».

Μιλώντας για την αναθεώρηση των υποδομών της Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε ότι είναι ένα επιχειρησιακό όργανο, το οποίο πρέπει ουσιαστικά να συντονίζει τη λειτουργία Στρατού, Πυροσβεστικής, Λιμενικού, να γίνει το εποπτικό εργαλείο για την καλύτερη λειτουργία τέτοιων καταστάσεων. Πρόσθεσε, δε, ότι πρέπει στο μοντέλο λειτουργίας να προστεθούν τα ερευνητικά ινστιτούτα με τα δεδομένα για πρόβλεψη κινδύνου που διαθέτουν, και τέτοιοι φορείς είναι το Εθνικό Αστεροσκοπείο, ο Δημόκριτος, το ΕΛΚΕΘΕ, που δεν συνδέονταν νομοθετικά και υποχρεωτικά με την Πολιτική Προστασία, παρά μόνο κατά βούληση.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΣΧΟΛΙΑ (321)

MIK

Και συ κ. Βερναρδάκη, τι δουλειά έχεις, εσύ ένας πανεπιστημιακός καθηγητής, να παριστάνεις τον υφιστάμενο υπουργό ενός "πιτσιρικά", ανίδεου, πρώην καταληψία λυκείων και πολυτεχνείων; Επειδή τον ψήφισαν κάποιοι επίσης μειωμένης αντίληψης συμπολίτες μας; Εκτός βέβαια αν είσαι και συ μία από τα ίδια και κατάφερες να "τρουπώσεις" με τον ένα ή άλλο τρόπο στο ΑΠΘ.

isonomia-isopolitia

Όλοι αναλαμβάνουν την "πολιτική ευθύνη" διότι δεν έχει ποινική διάσταση! Είναι ένα ρητορικό σχήμα υποτιθέμενης και υποκριτικής "ανδρείας". Το πρόβλημα είναι, ότι ο Νόμος συνήθως αδρανεί όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με πολιτικά πρόσωπα και υποχωρεί έχοντας απέναντί του ένα πλέγμα διατάξεων ψηφισμένων από νομομαθείς, οι οποίοι το έχουν υφάνει κατά τρόπο που οποιαδήποτε ενέργεια κατατείνει στη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών να συγκρούεται με αυτό καθ' αυτό το συνταγματικό πλαίσιο ή τις επί μέρους διατάξεις του ΑΠΚ που επιφυλάσσουν διαφορετική μεταχείριση της παραβατικής συμπεριφοράς κρατικών αξιωματούχων...

ΝΙΚΟΣ

Αμα είναι μικρούλης, να πάρει τα κουβαδάκια του και να πάει να παίξει σε άλλη χώρα. Από εδώ τελείωσε ο άχρηστος ανίκανος και απατεώνας "μικρός" . Αρκετά εξαπάτησε τον κόσμο, αρκετά πληρώνουμε την ηλιθιότητα του. Εκατό τόσους νεκρούς μετράει στην Μάνδρα και στο Μάτι, αλλά αυτός εκεί. Στην καρέκλα βιδωμένος μην τυχόν και χάσει την εξουσία που κατέλαβε με χιλιάδες ψέματα και απατεωνιές. Θα πληρώσει το καθίκι όμως. Θα πληρώσει και πολιτικά και ποινικά για τα εγκλήματα του στην χώρα.

Ζήνα

Η μ@λ@κια δεν πάει ούτε στις πέτρες, ούτε και στα δέντρα. Στο κεφάλι των ανόητων του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται, είναι δυνοτόν αυτός ο πολιτικά ηλίθιος να είναι υπουργός. Τετοια δήλωση ούτε η θεία μου η Κακάβω δεν θα έκανε στα στερνά της, οταν πλεον τα είχε παντελώς χαμένα.

ΝΙΚ

Σύντροφοι, πόσο χαμηλά θα πέσετε ακόμη.

G.K

Και αφού διαπίστωσε ότι είναι ανίκανος να κυβερνήσει (λόγω ηλικίας)... γιατί δεν παραιτείται... να ησυχάσει αυτός, να ηρεμήσουμε κι εμείς? Και κάτι ακόμα κύριε Βερναρδάκη... Μη μας πεις ότι στις επόμενες εκλογές θα διεκδικήσει εκ νέου την πρωθυπουργία? τι θα πει στον κόσμο?! Εφόσον είναι μικρούλης καλύτερα να τον στείλετε στον παιδικό... η το πολύ πολύ στα νήπια!

ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΡΕ ΣΕΙΣ

ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 90-100 ΑΤΟΜΑ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΟΣ ΟΧΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΝΑ ΘΑΨΕΙ. ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΓΑ,ΑΝΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΕΧΟΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΜΕ,Π.Χ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ 44ΧΡΟΝΟ ΣΤΑΛΙΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ,ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΟΜΑ,ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΠΟΥΛΗ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΜΙΚ

Μπορεί να κάνει τον Πρωθυπουργό, αλλά εγώ δεν θα τον εμπιστευόμουν ούτε για διαχειριστή στην πολυκατοικία μου.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΓΙΑΤΙ; ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ Ή ΤΗΝ 45ΧΡΟΝΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΦΩΦΗ Ή ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ Ή ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ Ή ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Ή ΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΣ ΑΥΤΟΝ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ...

kyriakos

Κωστάκη, σ' έχουμε υπερασπιστεί αρκετές φορές όταν λες το σωστό. Δεν σημαίνει ότι έχεις το ακαταλόγιστο. Τράβα να πιεις κανα καφέ στην παραλία και να ηρεμήσεις. Τρόμπα.

MIK

Γιαυτούς είμαι επιφυλακτικός, γιαυτόν είμαι πλέον σίγουρος.

120+ νεκροί άνθρωποι σε λιγοτερο

από 1 χρονο είναι οποιοσδήποτε λόγος αναίσθητε σταλινικέ φασίστα Βερναρδάκη? Και τώρα βγαίνετε όλοι να υπερασπισθείτε το μηδενικό έργο σας τα 3,5 χρόνια που μας κυβερνάτε και τρώτε τα λεφτά μας?

Μανωλης

Να χαρω ,να χαρω, να χαρωωωωω,το μωρο,το μωρο,το μωροοοο!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

paradosi_paralavi_mathra_art

Χαμόγελα, συγκίνηση, φιλιά και αγκαλιές για την «παλιά» Κατερίνα Νοτοπούλου και τη «νέα» Ελευθερία Χατζηγεωργίου - «Αποθέωσαν» η μία την άλλη και οι δύο μαζί... την Συμφωνία των Πρεσπών  

polakis_milaei

«Σόου» στην ΕΡΤ από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας - Γύρισε πλάτη στην κάμερα, κράδαινε έγγραφα που ισχυρίζεται ότι πήγε στον εισαγγελέα και οι δημοσιογράφοι της «Δεύτερης Ματιάς» τον παρακολουθούσαν, επί μισή ώρα, να μιλάει, χωρίς να τολμούν να του κάνουν ερώτηση - Υποστήριξε ότι την εισαγγελική έρευνα την παρήγγειλε ο Γιάννης Στουρνάρας

42
ertt

Κατά τη διάρκεια της «συνέντευξης» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος προσπάθησε να υποβάλλει ερώτημα στον Παύλο Πολάκη αλλά η παρουσιάστρια Κατερίνα Ακριβοπούλου τον γείωσε με την απίστευτη ατάκα: «Ο διάλογος θα γίνει μετά!»

46
19817117

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ενημέρωσε την «βουλή» για τις συναντήσεις του με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ και μετέφερε τις απόψεις του ενόψει της συνάντησής του με τον Νίκο Αναστασιάδη

nikos_papandreou

Ο Νίκος Παπανδρέου μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε ότι υπάρχει θυμός στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ για τα στελέχη που φεύγουν με προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ - «Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσσει ταυτότητες με εξουσία»

2
4706845

Σε γραπτή δήλωση του ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «άθλια φιλολογία, μεθόδευση ευτελισμού της πολιτικής και της Δημοκρατίας, κυνισμού και τυχοδιωκτικών επιδιώξεων, που υπηρετούν ιδιοτελείς μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες»

22