Μητσοτάκης για φωτιά στο Μάτι: Δεν μπορεί να υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση

mitsott_arthrooo1

Ο Τσίπρας κάποτε ήταν νέος και ανευθυνος, σήμερα είναι κυνικός και καταστροφικός - Ποιος έχει εμπιστοσύνη να διαχειριστούν άλλη μια καταστροφή ο Τόσκας, ο Σκουρλέτης, η Δούρου και οι αρχηγοί της πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ; - Ζητώ να αναλάβει την έρευνα για τη φωτιά έμπειρος εφέτης εισαγγελέας - Από τις 8 το βράδυ γνωρίζαμε ότι υπάρχει κόσμος στη θάλασσα

Για πρωτογνωρη τραγωδία οι ευθύνες για την οποία θα αποδοθούν έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα για τις φωτιές στην ανατολική Αττική.

«Τα γεγονότα έχουν τη δική τους φωνή και είναι αμίλεικτη» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι «αδυνατώ να καταλάβω πως υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς παραίτηση». «Δεν το καταλαβαίνουν όλοι οι συμπολίτες μας. Πρέπει να συνοδεύεταιο απο πράξη. Πώς ασκούν τα καθήκοντά τους και σήμερα αυτοί οι άνθρωποι; Ο Τόσκας, ο Σκουρλέτης, η Δούριου, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ; Αυτοί μπορεί να κληθούν να διχειριστούν και άλλη πυρκαγιά. Ποιός έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς να διαχειριστούν μια ακόμα καταστροφή;».

mitsotakissdf1


«Ζητούμε το αυτονόητο. Ασφάλεια γι' αυτούς και τις οικογένειές τους. Δεν θέλουν αλλά ψέματα και στάχτες» συμπλήρωσε.

«Στέκομαι σήμερα εδώ για να αναλάβω την ευθύνη μου. Έχω μαζί μου ομάδα νέων και έμπειρων στελεχών που είναι πανέτοιμοι για επανασχεδιασμό όλης της πολιτικής προστασίας» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε, κλείνοντας την εισαγωγή του, όσους βοήθησαν να μην θρηνήσουμε περισσότερα θύματα αλλά και τους εθελοντές που βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας».

Όπως τόνισε «για πρώτη φορά κάηκαν σχεδόν 100 άνθρωποι σε μια κατοικημέν περιοχή τόσο κοντά στην Αθήνα».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «ας διαχωρίσουμε τα προβλήματα δομησης απο την άθλια διαχείριση της κρίσης και την πιο άθλια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης για συγκάλυψη όσων δεν έγιναν».

Πρέπει να υπάρξουν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξουν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων» υπενθυμίζοντας ότι «σε μια εποχή που δεν μας απασχολούσε το θέμα έχω πει σκληρά πράγματα ειδικά για εκείνα τα αυθαιρετα που δεν μπορούν απο κανένα παράθυρο να νομιμοποιηθούν γιατί βρίσκονται σε ρέματα, αιγιαλούς και δάση».

Ο Τσίπρας είναι κυνικός και καταστροφικός

Σημείωσε, μάλιστα, ότι «υπάρχει σωστός νόμος του Σαμαρά» ενώ ανεβάζοντας τους τόνους κατά της κυβέρνησης αναρωτήθηκε: «ποιοι μιλούν σήμερα και λενε ότι δεν έχουν ευθύνες; Εκείνοι που περοχώρησαν σε ακόμα πιο γενναιώδορες ρυθμίσεις. Σας θυμίζω το πρωτοσέλιδο της "Εφημερίδας των Συντακτών" με τίτλο "το αφεντικό τρελάθηκε". Σας θυμίζω το Σπίρτζη που έδινε οδηγίες για τακτοποίηση αυθαιρέτων. Έχει και η σημερινή κυβέρνηση μεγάλη ευθύνη για τα αυθαίρετα. Κυβερνά 4 χρόνια. Ο κ. Τσίπρας κάποτε ήταν νέος και ανευθυνος. Σήμερα είναι κυνικός και καταστροφικός».

«Δεν είμαι εγώ αυτός που δεν επεδίωξα την εθνική συνεννόηση. Το ποιος υιοθέτησε την ρητορική του διχασμού το ξέρουν όλοι οι Έλληνες. Η εθνική συνεννόηση δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε περιβάλλον διχασμού που είναι στο dna του κ. Τσίπρα. Εμείς εως τις εκλογές όποτε και αν γίνουν θα συζητάμε για το σχέδιο για το μέλλον. Πώς θα κάνουμε τα πράγματα καλύτερα».

Δεν συμβιβάζομαι γιατί δεν έχει ειπωθεί ένα συγγνώμη

Κληθείς να τοποθετηθεί για τον χαρακτηρισμό «πήγε σαν τον κλέφτη» για την επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την απουσία Τσίπρα επι 7 ημέρες και τοπν τρόπο που επέλεξε να πάει. Το πώς ο καθένας βιώνει τον ρόλο τους στις περιπτώσεις αυτές είναι βαθειά προσωπικό. Υπαγορεύεται από τη συνείδηση του καθενός. Σε ένα βαθμό μπορώ να δεχθώ ανικανότητα. Δεν συμβιβάζομαι όμως. Δεν συμβιβάζομαι ότι απο το πρόσωπο τους λείπει το στοιχείο της συντριβής. Δεν έχει ειπωθεί ένα συγγνώμη».

Όσον αφορά, δε, τη θέση της κυβέρνησης ότι την ώρα της μάχης δεν ζητάς παραιτήσεις είπε ότι «είμαι ο τελευταίος που θέλει να σπείρει πανικό. Ομως οι άνθρωποι αυτοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις και όπως γνωρίζουμε ο Αύγουστος είναι ο χειρότερπος μήνας για πυρκαγιές. Πρέπει να προσέξουμε τα περιαστικά δάση της Αττικής. Πρέπει έστω και τώρα να έχουμε ειδικά σχέδια αντίδρασης. Ελπίζω οι αρμόδιοι αυτό το μήνυμα να το πήραν».

Από τις 8 υπήρχε κόσμος στη θάλασσα

Επιμένοντας στην ευθύνη των πέντε προσώπων ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «και το το ζήτημα του Λιμενικού πρέπει να μας απασχολήσει. Τι εντολές δόθηκαν; Δεν μπορώ να δεχθώ ότι δεν γνώριζαν. Επειδή είχα και προσωπικό περιστατικό, εμείς γνωρίζαμε απο τις 8 ότι υπήρχε κόσμος στην θάλασσα και εγκλωβισμένοι στις παραλίες. Για τις ευθύνες οι φωνές όσων έζησαν την τραγωδία είναι πιο σημαντικές απο τις δικές μας. Αλλά πρέπει να διερευνηθεί τι έγινε στην θάλασσα».

Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών

Δριμεία ήταν η κριτική του προέδρου της ΝΔ και για όσα συνέβησαν στο συντονιστικό το βράδυ της Δευτέρας σημειώνοντας ότι «οι Έλληνες έχουν τυπωμένη την αίσθηση απο το σοου στο συντονιστικό της Δευτέρας. Ολοι είχαμε την εικόνα ότι έχουμε καταστροφή και ο πρωθυπουργός έδινε την εικόνα άνεσης. Οι πολίτες δεν χρεώνουν στον Τσίπρα μόνο ανικανότητα αλλά και πρωτοφανή κυνισμό και θράσος. Η διαχείριση της κρίσης απο την κυβέρνηση με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχει προσπάθεια όχι μόνο επικοινωνιακής αντιμετώπισης αλλά και της συγκάλυψης ευθυνών».

«Δεν συμβιβάζομαι με τη λογική των λιγότερων νεκρών. Στον Καναδά εκκενώθηκε πόλη. Δεν συμβιβάζομαι. Αναγνωρίζω την δύσκολη επιχειρησιακή κατάσταση. Αλλά δεν συμβιβάζομαι με την λογική των λιγότερων θανάτων. Επισκέφθηκα το Λύρειο Ίδρυμα. Τρεις ηλικιωμένες καλόγριες εκκένωσαν αμέσως και χωρίς απώλειες το κτήριο. Δεν έπρεπε να θρηνήσουμε θύματα. Δεν θα την ελέγχαμε τη φωτιά απο τη στιγμή που μπήκε στον οικισμό. Ομως δεν συμβιβάζομαι με την λογική των λιγότερων νεκρών. 

«Ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν στο 4 για πρώτη φορά. Τι έκαναν; Ηταν απλά μια γραφειοκρατική καταγραφή. Ο μηχανισμός έγκαιρης ενημέρωσης είναι για εμάς προτεραιότητα. Αν στην Μάνδρα είχαμε προβλέψει να κλείσουμε ένα δρόμο – χλευάστηκα πολύ τότε γι αυτά που είπα γιατί είπα ότι αν είχε κλείσει ο δρόμος θα γλιτώναμε πολλές απώλειες ζωών. Μικρέςε αποφάσεις γλιτώνουν πολλές ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι μόνο οι φωτιές. Η χώρα μας αντιμετωπίζει και τους σεισμούς και λέμε ότι έχουμε μάθει να ζούμε αλλά ο οργανισμός αντισεισμικήγς προστασίας είναι ακέφαλος απο το 2017».

Έχω περιορισμένη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα για το Μάτι ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «χρειάζεται απο την αρχή νέο σχέδιο πόλης. Κάθε εργαλείο πρέπει να ενεργοποιηθεί και θα είμαι ο πρώτος που θα στηρίξει τέτοια πρωτοβουλία που πρέπει να αναληφθεί χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπολογισμό κόστους. Όμως έχω περιορισμένη εμπιστοσύνη για την κυβέρνηση που είναι κυνική και ανικανότητα». Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, σημείωσε ότι «έχω απόφαση υπογεγραμμένη από τον Γιώργο Σταθάκη που προβλέπει πρώτη αποδέσμευση για μέτρα πυροσπροστασίας και υπογράφεται 30 Ιουλίου. Είμαστε σοβαροί; Βγάλτε τα συμπεράσματά σας αν νομίζεται ότι με αυτή την κυβέρνηση μπορεί να γίνει οτιδήποτε σοβαρό σε αυτή τη χώρα».

Ερωτηθείς τι θα έκανε διαφορετικό ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δεν θα είχαμε για προιστάμενο της Πολιτικής Προστασίας έναν άνθρωπο απο την παρέα μου. Δεν θα επέτρεπα βουτιές στις κρίσεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Δεν χρειάζεται να σας πω τι θα έκανα το βράδυ της πυρκαγιάς.

Να αναλάβει την έρευνα για τη φωτιά έμπειρος εφέτης εισαγγελέας

Ο Κυριακός Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για τις καταγγελίες του δημάρχου Ραφήνας για πλαστογράφηση εγγράφου σχετικά με την εκκένωση της περιοχής που επλήγη από τη φωτιά και απάντησε ότι «οι καταγγελίες του δημάρχου είναι σοβαρές. Πρέπει να διερευνηθούν απο τη δικαιοσύνη στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Ζητώ από τον πρόεδρο του Άρειου Πάγου και την εισαγγελέα να αναθέσουν την έρευνα σε έμπειρο εφέτη εισαγγελέα».

«Η δικαστική διερεύνηση θα ήθελα να ολοκληρωθεί εντός 2-3 μηνών αλλά δεν είμαι εγω αυτός που θα κάνει υποδείξεις. Στην Βουλή θα έρθει η ώρα και θα δούμε τι θα κάνουμε».

Κληθείς να τοποθετηθεί για την αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου σχετικά με την αναφορά ότι στις 19:08 οι άνδρες του λιμενικού είχαν ενημερώσει για ύπαρξη σορών ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «επιβεβαιώνει το αυτονόητο. Όλοι γνώριζαν ότι ήμασταν αντιμετωποι με μεγάλη καταστροφή και υπήρχαν θύματα. Ή κάποιος δεν το είπε στον πρωθυπουργό και έπρεπε να φυγει χθες ή το απέκρυψαν. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο; Ολοι όμως γνώριζαν και δεν υπάρχει αμφιβολία επ' αυτού».

Προβληματίζομται για το ενδεχόμενο προανακριτικής επιτροπής

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι «ποινικές ευθύνες πρέπει να αποδίδονται απο την Δικαιοσύνη και εντός χρονοδιαγράμματος. Εμείς θα παρακολουθούμε». Δήλωσε, παράλληλα, προβληματισμένος για τη χρησιμότητα προανακριτικής επιτροπής. «Οι επιτροπές αυτές εξελίσσονται σε πολιτικές επιτροπές. Θα έβλεπα μια τεχνοκρατική επιτροπή επιστημόνων για να μας καταθέσουν τις προτάσεις τους. Εγώ το έκανα ήδη με τον κ. Συνολάκη. Θα ήταν καλό να το κάνουμε συνολικά. Υπήρξε διακομματική επιτροπή το 1993 που κατέληξε σε συμπεράσματα που ακόμα και σήμερα είναι επίκαιρα. Αυτό είναι πιο σημαντικό. Προφανώς υπάρχουν και σε άλλους ευθύνες αλλά ως πρωτεραιοποίηση οι ευθύνες είναι στα πέντε πρόσωπα που σας είπα».

«Σας είπα πως αντιλαμβάνομαι την πολιτική ευθύνη. Για εμένα πρέπει να συνοδευτεί με παραιτήσεις. Εδώ δεν παραιτείται κανείς. Ολοι βολεμένοι στις καρέκλες τους».

Οι προτάσεις για την επόμενη ημέρα

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα είπε ότι θα εγγυηθώ ότι στις κρίσιμες θέσεις θα τοποθετηθούν οι πιο κατάληλοι άνθρωποι. Αναφέρομαι στην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας που ο επικεφαλής της θα παίρνει μόνος του αποφάσεις πάνω απο υπουργούς. Ενας στρατηγός πρέπει να υπάερχει. Θα εφαρμόσουμε συγκροτημένο σχέδιο που έχει προτεραιότητες:

- ανάλυση επικινδυνότητας περιοχών για σεισμούς, πλημμύρες και φωτιές

Ξέρουμε ποιες πειοχές κινδυνεύουν απο σεισμούς ή πυρκαγιές . Για παράδειγμα το Μάτι ξπέραμε ότι είναι σε κόκκινη περιοχή για πυρκαγιές. Στην ευρρύτερη περιοχή της Αττικής υπάρχουν 50 περιοχές αντίστοιχες με το Μάτι και θα έχουμε εντός εξαμήνου συγκεκριμένο σχεδιασμό. Ξέραμε για τη Μάνδρα ότι θα πλημμυρίσει. Αντίστοιχες περιοχές υπάρχουν. Γι αυτές τις περιοχές κατα απολυτη προταιρεότητα θα υπάρξει σχεδιασμός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόληψη, τις ασκήσεις και την ενημέρωση. «Επισκέφθηκα το Νοσοκομείο Παίδων και είδα πιτσιρικά που είχε μια σειρά απο εγκαύματα αλλά και διάθεση να μιλήσει. Μου είπε ότι κάηκε γιατί δεν φορούσε μπλούζα. Τα περισσότερα εγκαύματα είναι σε χέρια και πόδια. Δεν τους το μάθαμε ποτέ ότι την ώρα της φωτιάς θέλει τα σημεία του σώματος να είναι καλυμένα».

«Γιατί δεν δούλεψε το 112. Γιατί ένας χριστιανός δεν τους είπε φύγετε; 10 δευτερόλεπτα θα του έπαιρνε. Ενα sms. Ισως κάποιοι δεν θέλανε να βγουν στο ΣΚΑΙ θεωρώντας ότι έιναι εχθρικό στην κυβέρνηση».

Ευχαριστώ το Ίδρυμα Νιάρχου

Όσον αφορά την πρωτοβουλία του σχετικά με το Ίδρυμα Νιάρχος και τη στήριξη στο πυροσβεστικό σώμα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «θέλω να ευχαριστήσω το Ιδρυμα και κάθε έναν από τους απλούς πολίτες που έχουν συνδράμει και προσφέρουν απο το υστέρημά τους. Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων. Υπάρχει ένα μέτρο στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης με ευρωπαικούς πόρους 60 εκατ. ευρώ για την πρόληψη των πυρκαγιών και έχουν απορροφηθεί μηδέν.

«Θα κάνω τα πάντα για να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία. Μπορεί να λειτουργήσει μαζί ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας. Η διαχείριση του δάσους είναι στον σκληρό πυρίνα του κράτους» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ (272)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ

Έχω βαρεθεί πια να γράφω τα ίδια και τα ίδια και να προσπαθώ να θυμίζω στους συμπατριώτες μου, το παρελθόν της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το μόνο που θα ήθελα σήμερα να πω και να συστήσω σε όλους αυτούς που κατηγορούν τον Τσίπρα και την σημερινή κυβέρνηση και τους θέλουν στη φυλακή, είναι να μην ξεχνούν δύο πράγματα. Πρώτον, ότι το παρελθόν των δύο κομμάτων που αναφέρω πιο πάνω, είναι πολύ σκοτεινό και γεμάτο από σκάνδαλα και διαφθορές μεγίστου βαθμού και το δεύτερο, με μαθηματική ακρίβεια, μετά από 6 με 8 μήνες που θα γίνει πρωθυπουργός ο Κούλης, (που δεν πρόκειται να γίνει με τίποτα, έστω και αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές η ΝΔ), μετά λοιπόν από αυτό το διάστημα, θα λένε τα ίδια π[ου λένε σήμερα σε βάρος του Τσίπρα και θα λένε, δεν μου κοβότανε το χέρι που ψήφισα ΝΔ!! Αυτά για σήμερα και τίποτα άλλο.

ΠΟΛΥ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛΙΑ

ΠΟΛΥ ΖΟΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΦΡΟΥΣ. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΩΣΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.. ΧΑΧΑΧΑΧΑ . ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, ΘΑ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.. ΧΑΧΑΧΑ.. ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΜΠΡΕΕΕΕΕΕ

Moσχάτο, Πειραιώς 62

@11:42: Είσαι ωραioς φίλε μου! Έλα από τα γραφεiα μας και ζήτα τον αvτιπρόεδρο μπoυμπoύκο, να σου δώσω τα 0.80 ευρώ για το σχόλιό σου!

GEORGE

Αφού πρώτα κλείσουμε στην φυλακή τα τρολ της ΝΔ για την φωτιά στην Ηλεία που ευθύνες δεν ανέλαβαν γιατί το φταίξιμο ήταν του στρατηγού άνεμου!!! Αλλά και κάποια τεράστια ποσά πήγαν στις τσέπες των τρολ της Ν.Δ τα ξεχάσατε επιλήσμονες ψηφοφόροι τις δεξιάς που κατατρώει τα σωθικά αυτής της δύσμοιρης Ελλάδας.

Περαστικός

Χα χα χα ο Κυριάκος αν δεν το έλεγαν Μητσοτάκη τι θα ήταν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Γιάννης Γ

Τι θα ήταν? ....... Ούτε καν βουλευτής.

Νίκος

Περαστικός σαν εσένα από την ζωή. Εσύ ένα τίποτα που θα ξεχάσουν και τα παιδιά σου αυτός θα είχε βγάλει το Χάρβαρντ. Γιατί θα το έβγαζε και να μην τον έλεγαν Μητσοτάκη αφού ήταν από γνωστές οικογένειες της Κρήτης.

Άιντε να χαθείτε να χάνεστε όλοι σας

Mαλώvoυv oι συvταγματoξότες ποιος έκαψε λιγότερoυς και ποιος περισσότερoυς!

τον Κούλη μας μοστράρετε κάθε 3 και λίγο...

Αλλά τον Μιχαλολιάκο θα ψηφίσουμε...

Τ.Ε.

Έτσι! 😉

Να δούμε, πόσοι απο τον συριζα θα παραιτηθούν

Ολη η Ελλάδα ειδε σήμερα τον Κυριάκο και τον χάρηκε. Ηταν άψογος. Τελικά υπάρχει ελπίδα. Αλλά οι φασίστες του Τσίπρα δεν ξεκολάνε ευκολα απο τις καρεκλες. Μόνο αν τους ριξει καμμιά φάπα ο Εισαγγελέας.

Ο Κυριάκος εξαφάνισε πάλι τον Τσίπρα, πρεπει να το παραδεχτουμε

Οσοι παρακολουθούμε την πολιτική σκηνή, ανεξάρτητα απο κόμματα, βλέπουμε μία αλματωδη βελτίωση του Κυριάκου. Αλλος ήταν πριν δύο χρόνια, άλλος σήμερα. Με αυτοπεποίθηση, με επιχειρήματα, με άψογα ελληνικά, ανέλυσε τα πάντα και δεχθηκε να απαντήσει εντελώς μόνος του σε δεκάδες δημοσιογράφους. Εχει βελτιώσει πολύ και την ΝΔ σαν την μεγάλη και ιστορική παράταξη του τόπου. Ο Τσίπρας έκανε χαρακίρι, θεωρείται ξωφλημένος και απο τους έξω και απο τους μέσα. Τωρα στην Αττική τον κυνηγάνε όλοι. Στην Μακεδονία δεν τολμάει να πατήσει. Ο Τσίπρας έκανε πολλά λάθη και θα πληρώσει. Ηλθε η σειρά του Κυριάκου, ξερει πολύ καλά ότι παραλαμβάνει καμμένη γη (μεταφορικά και κυριολεκτικά) απο τον προδότη Τσίπρα, αλλά ο λαός θα του δώσει πολύ πίστωση.

yecon

Η επιτυχία της συνέντευξης τύπου του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο από το ύφος των σχολίων εναντίον του. Μόνο κράξιμο και χλευασμός. Κανένα επιχείρημα!

Ρε ξεχωρίζεις ότι εισαι συριζοτρολ

Και οι λιγοι που γραφουν κατα του Κυριάκου, ειναι ενας-δυο συριζοτρόλ που γραφουν πολλές φορές, βρωμάτε απο μακρυά, σας ξερουμε ρεεεεεε. Ο λαός θα δωσει την απάντηση σε λιγους μηνες. Ο Τσίπρας εξαφανιστηκε, ο Κυριάκος θα κανει θρίαμβο.

Leon Degrelle

Θα χώσεις κανέναν από δαύτους που κυβερνούν φυλακή ή θα πουλάς για πολύ ακόμα παπάτζα;

ΠΩ ΡΕ, Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΟΝΕΣΕ ΠΟΛΥ ΒΛΕΠΩ

ΑΛΕΞΗ, ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΈΦΑΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ? ΕΒΓΑΛΕΣ ΠΑΛΙ ΕΡΠΗ?? ΧΑΧΑΧΑ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4808905

Η Δανία  και η Ολλανδία να έχουν πιο ενεργό ρόλο στις διαβουλεύσεις για τα Δυτικά Βαλκάνια, από την Ελλάδα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποφεύγει την παραμικρή αναφορά στο Γαλλικό βέτο

6
4924208

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι πιστεύει στην ανάγκη να ακουστεί η φωνή των αποδήμων και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση – Επιστολή τεσσάρων σημείων του Θεοδωρικάκου προς τα κόμματα ενόψει της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής τη Δευτέρα

45
eu-summit-table-arthro

Ξεκάθαρο όχι των Ευρωπαίων ηγετών στο αίτημα για ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας στην ΕΕ - Το ζήτημα της διεύρυνσης απλώς θα συζητηθεί, κάποια στιγμή, μέχρι τον Μάιο του 2020 χωρίς την παραμικρή δέσμευση ότι μελλοντικά μπορεί να αποφασιστεί η είσοδος των δύο χωρών στην ΕΕ

13
socialismos

Στόχος της κίνησης αυτής, που παρουσιάζεται ανήμερα της επετείου της μεγάλης εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Οκτώβρη του 1981, είναι να αγωνιστεί «για μια νέα πολιτική και ιδεολογική νίκη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»