Φωτιά στην Αττική: Επίσκεψη του Ανδρέα Ξανθού στις πληγείσες περιοχές

Επισκέφθηκε στο κέντρο υγείας Ραφήνας  και ενημερώθηκε  για τις κινήσεις των γιατρών στον απόηχο της τραγωδίας - Υπογράμμισε την ανάγκη ψυχοκοινωνικής στήριξης

Στο κέντρο υγείας Ραφήνας βρέθηκε σήμερα ο Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος επισκέπτεται το πρωί της Παρασκευής τις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές φωτιές της Αττικής. 

Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για τις κινήσεις των γιατρών και την αντιμετώπιση των δεκάδων τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο κέντρο όταν η πύρινη λαίλαπα έφτασε στην περιοχή, αλλά και για τα μέτρα που λαμβάνονται στον απόηχο της τραγωδίας ώστε να βοηθηθούν οι επιζώντες.

«Το ανθρώπινο δυναμικό ξεπερνά τον εαυτό του», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Ανδρέας Ξανθός, που επισήμανε την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες το επόμενο διάστημα ώστε να επουλωθούν πληγές.

«Συνεργαζόμαστε με εθελοντές και ΜΚΟ», ανέφερε ο υπουργός υγείας, υπογραμμίζοντας ότι και το κομμάτι της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης είναι πολύ κρίσιμο.

«Το μετατραυματικό σοκ είναι μεγάλο για όσους επέζησαν» επισήμανε ο υπουργός Υγείας θέτοντας ως προτεραιότητες αυτή τη στιγμή την συνταγογράφηση, τη φροντίδα και ψυχολογική στήριξη.

Όπως είπε, στο κέντρο Υγείας της Ραφήνας βρίσκονται ειδικοί ψυχολόγοι για να βοηθήσουν τους πληγέντες, και όλους όσοι έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και 36 ιατροί όλων των ειδικοτήτων.

Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στο έργο των εργαζομένων και στα Κέντρα Υγείας Σπάτων και Νέας Μάκρης, που δέχθηκαν τον μεγαλύτερο όγκο των τραυματιών τη μοιραία νύχτα της περασμένης Δευτέρα. Σε ότι αφορά τους τραυματίες είπε ότι δεκάδες παραμένουν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία, κάποιοι από τους οποίους διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση στις ΜΕΘ. «Θα κάνουμε ότι μπορούμε, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση, είπε ο κ. Ξανθός, ο οποίος εκτός από το Κέντρο Υγείας της Ραφήνας, αλλά και άλλες δομές υγείας της περιοχής θα επισκεφθεί κλιμάκια Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως «Γιατροί χωρίς Σύνορα» κα, που επιχειρούν στις πληγείσες περιοχής.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για τις ανάγκες του Κέντρο Υγείας Ραφήνας, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την αποθήκη υγειονομικού υλικού, διασώθηκαν χάρη στην αυταπάρνηση τριών εργαζομένων, που επέστρεψαν αφού το κέντρο είχε εκκενωθεί για να σώσουν το κτίριο από τις φλόγες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr