Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Να ζητήσουμε μαζί από το Ίδρυμα Νιάρχος να αναλάβει τη συντήρηση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης

mitsotakis_mati_arthro

Επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό - «Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις» δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας - «Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες» που «θα διερευνηθούν, όχι μόνο επειδή αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο, αλλά γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι»

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επικοινώνησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ζητήσουν από κοινού από το Ίδρυμα Νιάρχος για να αναλάβει για την επόμενη 5ετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρας μας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Τσίπρας είδε θετικά την πρότασή του και σε αυτό το πλαίσιο ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του να βρεθεί σύντομα ο τρόπος το Ίδρυμα Νιάρχος να προχωρήσει σε μία ακόμα σπουδαία πράξη κοινωνικής προσφοράς.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε επίσης επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν, για να του ζητήσει να εξετάσει την δυνατότητα για έγκαιρη εκταμίευση κονδυλίων που είναι απαραίτητα για την άμεση ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών στην Ανατολική Αττική.

Με τις πρωτοβουλίες του αυτές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιμένει στη γραμμή ότι «δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις» στο ζήτημα των καταστροφικών πυρκαγιών. «Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες» συμπληρώνει. «Θα διερευνηθούν. Όχι μόνο επειδή αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο, αλλά γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι».

Αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Επισκέφθηκα και σήμερα τις πληγείσες περιοχές στο Μάτι και τη Ραφήνα. Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Μίλησα με εθελοντές οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαλύνουν τον πόνο των συμπολιτών μας. Θέλω και δημοσίως να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά, όπως και τους διασώστες που συνάντησα. Τους είμαστε όλοι ευγνώμονες για όσα έκαναν την ώρα της καταστροφής χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο ακόμη και της δικής τους ζωής.
 
Έλαβα τρεις ακόμα πρωτοβουλίες:
 
Το μεσημέρι έστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ με την οποία του ζητώ να εξετάσει τη δυνατότητα αυξημένης προκαταβολής από το Ταμείο Αλληλεγγύης και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, για την άμεση ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών.
 
Ζήτησα επίσης από τον διεθνώς αναγνωρισμένο καθηγητή και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Συνολάκη, που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, να αναδιαμορφώσει το πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας ενισχύοντας τις προτάσεις της ΝΔ με τις γνώσεις και την πείρα της ομάδας συνεργατών που θα συγκροτήσει. Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε τέτοια καταστροφή.
 
Τέλος, πριν από λίγο τηλεφώνησα στον κ. Τσίπρα και του πρότεινα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσουμε από κοινού από το Ίδρυμα Νιάρχος να αναλάβει για την επόμενη 5ετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρα μας ή να συμβάλει στην απόκτηση όποιου άλλου μέσου κριθεί από τους ειδικούς απαραίτητο για την ενίσχυση της εναέριας πυρόσβεσης στην πατρίδα μας. Ο κ. Τσίπρας είδε θετικά την πρότασή μου και ελπίζω να βρεθεί σύντομα ο τρόπος το Ίδρυμα Νιάρχος να προχωρήσει σε μία ακόμα σπουδαία πράξη κοινωνικής προσφοράς.
 
Είπα από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες. Θα διερευνηθούν. Όχι μόνο επειδή αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο, αλλά γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι.
 
Θέλω και πάλι να συγχαρώ τους χιλιάδες συμπολίτες μας που δείχνουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στα θύματα της πρωτόγνωρης αυτής τραγωδίας. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα για την πατρίδα μας, η ανθρωπιά και το φιλότιμο των Ελλήνων απαλύνει τις πληγές της κοινωνίας μας και είναι μια αχτίδα ελπίδας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτό τον τόπο».

Το Μαξίμου για την επικοινωνία  Μητσοτάκη - Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης, σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον ρώτησε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εάν συμφωνεί με πρόταση να συμβάλει με δωρεά το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος στην αναβάθμιση εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν έχει αντίρρηση, υπογραμμίζοντας ότι καλό θα ήταν να εξεταστεί σε επικοινωνία με το Ίδρυμα η επιθυμία του να συμβάλει, λαμβάνοντας υπόψη τις συνολικές ανάγκες της πυρόσβεσης.

ΣΧΟΛΙΑ (117)

Κυριάκος ο ενωτικός πρωθυπουργος

Τέτοιες κοινές πρωτοβουλίες περιμένουμε από τους νέους πολιτικούς .Αυτο σημαίνει νέο και κατάργηση του παλαιοκοματισμου στη πράξη και όχι στα λόγια όπως το πράττει ο Τσίπρας .Ενωτικες εισηγήσεις για να δούμε άσπρη μέρα .Ο Τσίπρας απέτυχε να φέρει νέα ήθη στην πολιτική γιατί ο στόχος του ήταν μόνο η παραμονή στην εξουσία με κάθε μέσο θεμιτό και αθέμιτο δια μέσου του διχασμού του λαού .Ελπιζουμε Κυριακο που αποτελείς την τελευταία μας ελπίδα να δείξεις πραγματικά τι σημαίνει ανανέωση και πρόταξη του εθνικού γενικού συμφέροντος πρώτα και πάνω από όλα .Η αθανασία σε περιμένει να στεφανώσει με τιμή και δόξα

Koύλnnnnnnn... τα ερκovτiσιov να εivαι SIEMENS

Koύληηηηη Koύληηηηηηηηηη Koύληηηηηηηηηηηηηηη

Ο Μητσοτάκης Πρωθυπουργός

Ο Μητσοτάκης είναι ήδη Πρωθυπουργός! Συνεχείς πρωτοβουλίες να τις αποδεχθεί ο ανίκανος καταληψίας , νταουλιέρης , οδηγός του θλιβερού καραβανιού της αριστεράς. Ο τσίπρας παράτυπος πρωθυπουργός , λαθροπρωθυπουργός, capo di famiglia tsipra, capo di sanofaghi.

Κοιτάξτε την κατάντια του τόξου

Mαλώvoυv oι συvταγματoξότες ποιος έκαψε λιγότερoυς και ποιος περισσότερoυς!!!

ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!!

tasos rallis

εχω μια ιδρα να ζητησουμε απο το ντισνευλαντ να στειλει για πρωθυπουργο τον γκουφυ και τιμιος ειναι και λιγοτερο ασχετος

Επαίτης

Αυτό είναι σχέδιο. Η ζητιανιά! Θέλει να γίνει κυβερνήτης κράτους ο 'δώσε κάτι ρε φίλε'.

GS

Οποιος δεν καταλαβαινει ποσο ΞΕΦΤΥΛΙΣΕ ο Κυριακος τον Τσιπρα με αυτή την ππρόταση είναι αξιος της τύχης του... και εδώ φαίνεται πόσο πραγματικά ΑΝΑΞΙΟΣ είναι ο Τσίπρας ο οποίος δεν μπόρεσε να καταλάβει οτι αποδεχόμενος την πρόταση ακύρωσε με μιας ολα τα αριστεριστικα λογίδρια περί καλού κράτος και κακού ιδιώτη... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !!!

Dr.

Εμένα πάλι, GS, μου έφερε εμετό το ότι σε τέτοια στιγμή κάθεται ο Μητσοτάκης και συνεννοείται με αυτό το σιχαμερό ερπετό, και δολοφόνο 84 ανθρώπων.

Θρασος

Τωρα ειναι καλο το "κακο" κεφαλαιο ε; αριστερη κυβερνηση δεν εχουμε?: και υπερογκοι φοροι να στραγγιζουν τον πολιτη και μηδενικα ουσιαστικα εργα και ζητιανια και απο πανω απο τους κακους πλουσιους ιδιωτες ε; γελοιοι...τοσο θρασος ειναι αξιο ψυχιατρικης μελετης.

Φαιδρά Πορτοκαλέα

Αυτός ζητάει την ψήφο για πρωθυπουργία και η πιο έξυπνη "ιδέα" που έχει να προτείνει είναι να ζητήσει απο φιλανθρωπικό οργανισμό να συντηρεί τα δημόσια μέσα. Καλά οκ. Ο άλλος, ο τωρινός πρωθυπουργός, κάτω καιγόταν κόσμος και πάνω ρώταγε "που έχει πιάσει φωτιά". Είμαστε καταδικασμένοι ρε. Εγώ αυτούς ούτε στο περίπτερο να μου πάρουν τσιγάρα δεν θα τους εμπιστευόμουν να τους στείλω.

Συμπέρασμα

Διαβάζω τα σχόλια και ο καθένας βρίζει, χλευάζει και γραφει ασοβαρες προτασεις κοινώς τρολαρουν. Άμα η Ελλάδα έχει τέτοιους κατοίκους (ανεξαρτήτως κομματικών επιλογών) καταλαβαίνω γιατί πάμε κατά διαόλου

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nd_neo_sima

Η Πειραιώς είναι έτοιμη να ανακοινώσει κατάλογο με εκπροσώπους του «ασθενούς φύλου» που πολιτεύονται για πρώτη φορά και παίρνουν από τώρα άτυπο χρίσμα συμμετοχής στους εκλογικούς συνδυασμούς ώστε να έχουν χρόνο για να γίνουν γνωστές και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τη λαϊκή ψήφο

2
4622167

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ρουμανίας Άννα Μπιρτσάλ υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Ρουμανικής Προεδρίας της Ε.Ε. (1.1.2019) το ζήτημα της προώθησης της συνεργασίας των βαλκανικών χωρών

4622250

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ από το βήμα του Thessaloniki Summit ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εγκαινιαστεί τμήμα του πανευρωπαϊκού διαδρόμου IV, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σόφια 

4622158

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη στάση του Ολάντ στις ημέρες που η χώρα έφτασε κοντά στο Grexit - Ο Ολάντ θυμήθηκε το τηλεφώνημα Παυλόπουλου μετά το δημοψήφισμα, το οποίο χαρακτήρισε ιστορικό, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «επιτυχή κατάληξη της Ελλάδας»