Τώρα φταίει η... δόμηση στον Τόσκα για την τραγωδία στο Μάτι: Από μια παρθένα περιοχή, έχει γίνει ένα τεράστιο αυθαίρετο

Τώρα φταίει η... δόμηση στον Τόσκα για την τραγωδία στο Μάτι: Από μια παρθένα περιοχή, έχει γίνει ένα τεράστιο αυθαίρετο

«Αν ψάχνετε άνθρωπο βιδωμένο στην καρέκλα, δεν θα τον βρείτε σε μένα» απάντησε ο υπουργός σε ερώτηση για τυχόν πολιτικές ευθύνες - Συντηρεί το σενάριο του εμπρησμού

main_cellphone_toskas
Το «ασύμμετρο φαινόμενο», η κλιματική αλλαγή και, τώρα, η άναρχη δόμηση: σε αυτό το τρίπτυχο φαίνεται πως έχει αποφασίσει να στηρίξει την... υπερασπιστική της γραμμή η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για τα καθυστερημένα αντανακλαστικά που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός στη φωτιά στο Μάτι.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm ότι «είναι μια περιοχή που πηγαίνω από μικρό παιδί και την ξέρω καλά. Έγιναν εγκλήματα και από μια παρθένα περιοχή, έχει γίνει ένα τεράστιο αυθαίρετο (...)».

Ο κ. Τόσκας απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικά με το αν υπήρξε εντολή εκκένωσης, λέγοντας: «Ο νόμος προβλέπει να συγκληθεί συντονιστικό όργανο με ευθύνη του δημάρχου και να γίνουν εισηγήσεις από την Πυροσβεστική και να παρθούν αποφάσεις. Προτεραιότητα ήταν οι κατασκηνώσεις. Είναι εύκολο κάποιοι να λένε ότι φταίει η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Δεν υπήρχε χρόνος και είναι μεγάλο λάθος κάποιοι να προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες στους υπηρεσιακούς».

Ακόμη, αναφέρθηκε και στις αιτίες πρόκλησης της φωτιάς, τονίζοντας: «Συνομωσιολογικά αυτή τη στιγμή δεν θα μιλήσω, αλλά θα σας δώσω δύο στοιχεία: από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά δεν περνούν τα καλώδια της ΔΕΗ. Όσο κι αν φυσούν δυνατοί άνεμοι, φωτιά μόνη της δεν ανάβει. Στα Γεράνεια την ίδια μέρα που ξέσπασε η φωτιά, ξέσπασαν άλλες δύο φωτιές. Το ψάχνουμε πολύ, εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις, δεν θα αφήσουμε καμία πληροφορία ανεκμετάλλευτη. Υπάρχουν εντατικές έρευνες, γιατί εδώ έγινε ένα έγκλημα»

Αναφορικά με τυχόν πολιτικές ευθύνες του ιδίου για την τραγωδία, είπε: «Η παραίτηση δεν γίνεται επειδή το ζητάει μια εφημερίδα. Από εκεί και πέρα, αν ψάχνετε άνθρωπο βιδωμένο στην καρέκλα, δεν θα τον βρείτε σε μένα. Είμαι υποχρεωμένος να παλέψω σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να σβήσουν και οι υπόλοιπες φωτιές. Αυτή η κυβέρνηση παλεύει σαν σύνολο για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις. Βιδωμένος στην καρέκλα δεν είναι κανένας μας, ούτε εγώ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης