Τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μαξίμου

Τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό 

maximou__2_
Τα μέτρα για τις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική ήταν στο επίκεντρο της έκτακτης σύσκεψης που έγινε υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου ανέφερε: «αυτές τις στιγμές με σεβασμό στη μνήμη των συμπολιτών μας δεν έχουμε απλά τη σκέψη μας δίπλα τους, αλλά προχωρούμε με σοβαρή δράση και πρωτοβουλίες». Σε αυτό το πλαίσιο, συμπλήρωσε ότι «με αίσθηση καθήκοντος όλοι υπουργοί, δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες προχωράμε με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης».

Η κυρία Δούρου απάντησε καταφατικά στο ερώτημα για το εάν θα υπάρξει διαφορετικός σχεδιασμός στο σύνολο της περιοχής, σημειώνοντας ότι «έχουμε υποχρέωση να μην ξανά περπατήσουμε στους ίδιους δρόμους που δίνουμε ραντεβού το καλοκαίρι με τις φωτιές και το χειμώνα με τις πλημμύρες».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης υποστήριξε ότι η καταστροφή ήταν αναπόφευκτη, καθώς η περιοχή παραδόθηκε στις φλόγες μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ενώ από τη στιγμή που μύρισε τη φωτιά το σπίτι του παραδόθηκε στις φλόγες.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα έδωσε προτεραιότητα στον εντοπισμό των αγνοουμένων και στην αναγνώριση των σορών των θυμάτων. Ερωτηθείς για το εάν δόθηκε εντολή για εκκένωση της περιοχής, ο δήμαρχος Μαραθώνα είπε πως αυτή η εντολή δίνεται από την πυροσβεστική, ωστόσο υπογράμμισε πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα και το αποτέλεσμα ήταν αναπόφευκτο.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Γιώργος Χουλιαράκης και Αλέξης Χαρίτσης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, καθώς και οι δημάρχοι των πληγεισών περιοχών, Ραφήνας - Πικερμίου, Μεγαρέων και Μαραθώνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης