Μαξίμου: Γιορτές και πανηγύρια για να αλλάξει το κλίμα

tsipras-gravata_main01

Υστατη επικοινωνιακή μάχη της κυβέρνησης - Προγραμματίζουν πανηγυρικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ - Απερρίφθη πρόταση για πανυγηρική τελετή στην Πνύκα  και σκέφτονται τώρα το Καστελόριζο - Ψάχνουν δωράκια με παροχές, «ψίχουλα» μπροστά στον επερχόμενο φορολογικό Γολγοθά

Η κυβέρνηση δίνει την ύστατη επικοινωνιακή μάχη, προκειμένου να πείσει τον ελληνικό για το τρίπτυχο: «κερδίσαμε τη μάχη, πετυχαίνοντας εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενοι», «ανακτήσαμε την εθνική μας κυριαρχία» και «σύντομα οι πολίτες θα δουν βελτίωση στην καθημερινότητά τους». 

«Σαράντα ημέρες και σήμερα», λένε χαριτολογώντας στο Μαξίμου, αναφερόμενοι στο διάστημα που απέμεινε για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Τουλάχιστον την επικοινωνιακή, καθώς η ουσιαστική απ’ ότι φαίνεται αργεί ακόμα. Αυτό δεν αποκαρδιώνει το πρωθυπουργικό επιτελείο. Οι ένοικοί του, άλλωστε, γνωρίζουν πως η πολιτική είναι κατά βάση επικοινωνία. Γι’ αυτό εξάλλου, το φετινό καλοκαίρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και οι στενότεροι συνεργάτες του αρκούνται σε διήμερες αποδράσεις. Ακόμα και ο Αύγουστος που παραδοσιακά επιδεχόταν ανάσες ανάπαυσης, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, καθώς περιλαμβάνει μία σειρά «εορταστικών εκδηλώσεων». Η κυβέρνηση έχει ήδη εισέλθει σε πυρετώδεις προετοιμασίες, ώστε να πανηγυρίσει «την έξοδο από τα μνημόνια» στις 21 Αυγούστου, σχεδιάζοντας μία φιέστα «θετικής επικοινωνιακής αντεπίθεσης», όπως την χαρακτήρισε κυβερνητικό στέλεχος.

Η γραβάτα και το Ζάππειο ήταν μόνο μία πρόγευση. Οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αυτή είναι που θα μετατραπεί σε μία αποθέωση του κυβερνητικού έργου και του ίδιου του πρωθυπουργού, σηματοδοτώντας, μάλιστα, και την αρχή της άτυπης προεκλογικής περιόδου. Ο πρωθυπουργός, το επιτελείο του Μαξίμου και η επικοινωνιακή ομάδα έχουν αφοσιωθεί στον σχεδιασμό αυτής της εκστρατείας, η οποία, ελπίζουν, να αντιστρέψει το κλίμα, προσφέροντας στους πολίτες μία τονωτική ένεση αισιοδοξίας. Εξάλλου, η κυβέρνηση μοιάζει να ειδικεύεται στις φιέστες, όπως έδειξε και πρόσφατα με τη συμφωνία των Πρεσπών, και με την απόφαση του Eurogroup για το χρέος.

«Το σκεπτικό είναι πολύ απλό. Το Μαξίμου θέλει να περάσει το μήνυμα ότι η χώρα απελευθερώθηκε από τα δεσμά των μνημονίων κι ότι μπορεί ελεύθερα και χωρίς παρεμβάσεις να αποφασίζει», λέει υπουργός της κυβέρνησης. Τί και αν το Βερολίνο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα λείψει η συγκριτικά με άλλες χώρες πιο στενή εποπτεία. Τίποτα, ωστόσο, δεν φαίνεται ικανό να πτοήσει το Μαξίμου που έχει στρατηγικά επιλέξει να σηματοδοτήσει την περίοδο αυτή σαν την περίοδο απαλλαγής της Ελλάδας από τα μνημόνια, καλλιεργώντας προσδοκίες. Χαρακτηριστικό δείγμα η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή δύο μήνες νωρίτερα ότι «τον Αύγουστο του 2018, τα Μνημόνια θα είναι οριστικά παρελθόν για τον τόπο»!

ΔΕΘ με παίκτες κλειδιά Βερναρδάκη και Τσακαλώτο

Η φετινή ΔΕΘ πρωταγωνίστησε στην τρίωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί εκεί στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου και οι πυρετώδεις προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Το Μαξίμου έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας να εστιάσει αποκλειστικά και μόνο στην οικονομία. Γι’ αυτό τον λόγο έχει δοθεί εντολή σε όλα τα υπουργεία να βρουν πόρους. Ενδεικτικό της πίεσης η φράση μίας υπουργού μετά από συνάντησή της με τον Βερναρδάκη: «Να τα γεννήσουμε παιδιά; Στύβουμε, στύβουμε και τίποτα δεν βγαίνει». Ο συντονιστής του όλου εγχειρήματος είναι ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος και θα συλλέξει τα δωράκια/παροχές που θα μοιράσει η κυβέρνηση, προλειαίνοντας το έδαφος για τις επόμενες εκλογές. Ήδη, με επιστολή του, ο υπουργός Επικρατείας έχει ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησης να αποστείλουν τις προτάσεις τους προς την κατεύθυνση αυτή.
Αν και συνήθως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ο άνθρωπος που γειώνει την άκρατη αισιοδοξία του Μαξίμου, αυτή την φορά είναι απόλυτα σύμφωνος με την χαρασσόμενη στρατηγική, αντιλαμβανόμενος το διακύβευμα.  Ας έκανε και αλλιώς… Ακόμα, άλλωστε, του καταλογίζουν την αναφορά που έκανε στους Financial Times ότι μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια το προσεχές καλοκαίρι, οι έλεγχοι των δανειστών όχι μόνο θα συνεχιστούν. Θα έχει, μάλιστα, και αυτός πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς το οικονομικό επιτελείο θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να καθοριστούν οι παρεμβάσεις, τις οποίες αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλο προβληματισμό, όμως, προκαλούν στο κυβερνητικό επιτελείο και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν έξω από το Βελλίδειο  για τη συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση είναι διχασμένη. Ένα κομμάτι της πιστεύει ότι αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, χαλώντας το κλίμα και παρουσιάζοντας μία απομονωμένη κυβέρνηση. Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν πως σ’ αυτό το ζήτημα ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Και το Καστελόριζο στο σκηνικό

Το επιτελείο του πρωθυπουργού συζήτησε και την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Πνύκα, με παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και της συνταγματικής αναθεώρησης με τη συμμετοχή προσκεκλημένων Ευρωπαίων πολιτικών, αλλά η πρόταση τελικά δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή.
Αντίθετα, υπό συζήτηση βρίσκεται ακόμη  το ακριτικό Καστελόριζο ως ένα από τα μέρη που η κυβέρνηση θα επιλέξει για να γιορτάσει την έξοδο από τα μνημόνια. Τον Απρίλιο ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει από εκεί: «Δεσμεύομαι ότι τη μέρα που θα βγαίνουμε -και τυπικά- από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, θα είμαι εδώ μαζί σας. Όχι για διάγγελμα, αλλά για να γιορτάσουμε και να ατενίσουμε το μέλλον του τόπου με περισσότερη αισιοδοξία. Σας ευγνωμονούμε». Πράγματι, υπήρξε εισήγηση να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας, ακριβώς από το σημείο που ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την είσοδο της Ελλάδας στο μνημόνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμα δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. Υπάρχουν, όμως, κυβερνητικά στελέχη που επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός θα μεταβεί και στο Καστελλόριζο για να κλείσει τον κύκλο των μνημονίων με έναν συμβολισμό. Εξάλλου, όλες οι προετοιμασίες γίνονται με μία ανεξήγητη μυστικότητα.
Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει η δυσφορία μίας μερίδας του κόμματος για τις φιέστες. Σε αυτή, μάλιστα, συμπεριλαμβάνονται κάποια από τα στελέχη της τάσης των «53+» και όχι μόνο. Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι δεν ταιριάζει στην πραγματική κατάσταση της κοινωνίας οποιοδήποτε είδος πανηγυριού. Δεν υπάρχει πάντως αμφιβολία ότι μαζί με τον πρωθυπουργό στους εορτασμούς θα είναι και οι κινηματογραφιστές του για να χρησιμοποιήσουν πλάνα στα προεκλογικά σποτς.

ΣΧΟΛΙΑ (177)

Να δεις

Γιορτες και πανηγυρια που σε περιμενουν στην Θεσσαλονικη.Εσενα και ολη την συμμορια σου .[...]!!!!

ΓΙΟΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ...

...ο ξεβρακωμενος προδοτης για "να αλλαξει το κλιμα"... Και οι "πρακτορες" του ετοιμαζουμε ανεπαναληπτη υποδοχη για να ...γιορτασουμε μαζι του! ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβριου να ακυρωσουμε στους δρομους της Θεσσαλονικης την ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Μακεδονιας απο τον Ασπονδυλο Δωσιλογο και την ξενοδουλη συμμορια των ελληνοφωνων κατσαπλιαδων του...

Τάσος

Ο αριστερός φασισμός συρρικνώθηκε σε όλον τον κόσμο, έμειναν μόνο η Κούβα, Η Βενεζουέλα και η Βόρεια Κορέα. Ο φασισμός της Ανατολικής Ευρώπης, Σοβιετικής Ένωσης και Κίνας κατέρρευσαν και εκεί ο κομμουνιστής διώκεται ως εγκληματίας. Έμεινε μόνο η Ελλάδα να κυβερνάται απο κομμουνιστές οσφυοκάμπτες στη Γερμανία και πράκτορες των αμερικανικών συμφερόντων. Οι γιορτές των κομμουνιστών πλεον δεν γίνονται στο Κρεμλίνο, αλλά στο Μαξίμου και στη βόρεια Κορέα. Στις εκλογές θα στείλουν στα αζήτητα και στη δικαιοσύνη τους εγκληματίες του ΣΥΡΙΖΑ, η ζημιά που έκαναν στη χώρα είναι τεράστια.

Σημαδιακό μέρος ........ Λέτε ??????

Να μη ξεχνάμε ότι το Καστελόριζο ήταν το μέρος που σηματοδότησε το πολιτικό τέλος του Γιωργάκη !

Τσιπρας θα λετε και θα κλαιτε

Τα κακομοιρα συριζοτρολακια ουτε ενα μπανακι φετος,φουλ υπερωριες δουλευουν.Με τετοια ποσοστα που εχει ο αχρηστεροτερος φυσικο ειναι.

Christos Grigorakis

Να βολεψουμε τα δικα μας παιδια για αυτο πανηγυριζεις;

μπουτου χορευταρου

Αντε να παιζουν τα νταουλια στο συνταγμα να δειξουμε και εμεις τα καλλη μας.

@@@@

Τσίμπα 3!

Αλεξης ο Σανοπωλης

Συντροφοι, φυσηξε αερας αλλαγης, αναπτυξης και προοδου. Τον μυρισατε κι εσεις? Μπορει βεβαια να ειναι και απο το σανο. Τωρα τελευταια, μου δημιουργει αερια

T

Τις θερμότερες ευχές μου στον Αλέξη. Να σε κρεμάσει σύντομα ο όχλος από την γραβάτα του φίλου σου του Ζάεφ. Λαϊκή δικαιοσύνη. Αλλά και μετά 10 χρόνια που λέει κι ο Ρουβίκωνας για τον Σκάϊ, μια χαρά θα είναι. Αρκεί να γίνει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

IMG_3592

Μιλώντας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μαδρίτη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει πολιτική στο προσφυγικό και να απομονώσει τις πολιτικές Σαλβίνι - Άσκησε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για την πολιτική της

5
4685778

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας» εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο που έχουν εξελιχθεί τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη κάνοντας μάλιστα συγκρίσεις με τις χώρες της... Λατινική Αμερικής!

14
mitsotakis_kyriakos_main

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν επιλέξει εθνικές εκλογές τον Μάιο και αναζητήσει διαφυγή στην πλήρη εξάντληση της θητείας του, το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών αποκτά τεράστια σημασία. Θα κάνουμε τα ίδια ακριβώς που θα κάναμε, αν είχαμε εθνικές εκλογές... Στόχος μας δεν είναι μόνο να γίνουμε κυβέρνηση, είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

18
4724186

«Είμαστε σε εκλογικό έτος - Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε αποφάσεις σε μείζονα εθνικά θέματα που να δεσμεύουν τη χώρα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα» επισημάνθηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ  - Ενστάσεις για το περιεχόμενο του Ελληνοτουρκικού διαλόγου και για την στάση της Αθήνας έναντι της Αλβανίας

21