Η «ρωσική αρκούδα» δεν βιάζεται να δείξει τα δόντια της στην Αθήνα

Η «ρωσική αρκούδα» δεν βιάζεται να δείξει τα δόντια της στην Αθήνα

Ακολουθώντας στρατηγική ήπιας κλιμάκωσης η Μόσχα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της στον Έλληνα πρεσβευτή  - Τα στοιχεία της κυβέρνησης για τη δράση των Ρώσων διπλωματών αναμένει η αντιπολίτευση

lavrov-kotzias_main01
Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε την Παρασκευή ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς. Στο επίκεντρο τη συζήτησης βρέθηκαν οι απελάσεις των Ρώσων διπλωματών, θέμα για το οποίο του εκφράστηκε η επίσημη δυσαρέσκεια της ρωσικής κυβέρνησης. 

Σε μία ακόμη κίνηση ενίσχυσης του μηνύματός της η Μόσχα εξουσιοδότησε τον πρεσβευτή της στην Αθήνα να χαρακτηρίσει τις ελληνικές αντιδράσεις υπερβολικές. 

Βέβαια, στην κυβέρνηση κάποιοι προσπαθούν να εμφανίσουν τη Ρωσία... απολογούμενη για τις  δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα! Και σχεδόν... πανηγυρίζουν γιατί δεν ανακοινώθηκαν αντίμετρα, με απελάσεις Ελλήνων διπλωματών.

Παραγνωρίζοντας προφανώς ότι η Μόσχα έχει όλη την άνεση χρόνου που χρειάζεται για να απαντήσει ουσιαστικά και όχι τυπικά. Γιατί, το πεδίο των ελληνορωδικών σχέσεων περιλαμβάνει και τις... ρωσοτουρκικές. 

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Στις 20 Ιουλίου κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης Ανδρέας Φρυγανάς στον οποίο εκφράσθηκε η έντονη διαμαρτυρία για τις συνεχιζόμενες αντιρωσικές δηλώσεις από την ελληνική πλευρά όσον αφορά την κατάσταση με τις απελάσεις δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην χώρα σε άλλους δύο πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Κλείσιμο
Η δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα:  

 «Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας. Η δήλωση της Μ. Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ υπερβολική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης