Εκλογές: Με εντολή Μαξίμου η τροπολογία για τις πολλαπλές κάλπες τον Μάιο!

skourletis_arthrooo

Τη ρύθμιση για τις πολλαπλές εκλογές ζήτησε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη - Η κυβέρνηση σχεδιάζει εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, καθώς ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει περίπου ή λίγο μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, τον Ιανουάριο του 2019 - Η προσπάθεια διοχέτευσης της δυσαρέσκειας των πολιτών σε «παράπλευρες» κατευθύνσεις και η απόπειρα διεμβολισμού της κεντροαριστεράς

Έντονο παρασκήνιο, που φανερώνει τις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου για εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2018, κρύβεται πίσω από την αιφνίδια τροπολογία, που κατέθεσαν χθες στη Βουλή 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας τη χρονική εναρμόνιση της διεξαγωγής των αναμετρήσεων για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών με εκείνη για την εκλογή των ευρωβουλευτών.

Η τροπολογία φούντωσε τη σεναριολογία περί ταυτόχρονης διενέργειας αυτών των εκλογών μαζί με εθνικές εκλογές. Και όχι τυχαία, καθώς η τροπολογία δεν ήταν απλή έμπνευση των 16 βουλευτών, αλλά οδηγία από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τη ρύθμιση αυτή τη ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μόλις χθες το απόγευμα, από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Μόνο που προέκυψε ένα θέμα: το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει ο κ. Σκουρλέτης προβλέπει εκλογές στις 13 και 20 Οκτωβρίου του 2019 και θα ήταν παράταιρο και αυτοακύρωση του υπουργού, να αλλάζει ο ίδιος από μόνος του τις ημερομηνίες.

Έτσι, κατόπιν συνεννοήσεων ανάμεσα σε Μαξίμου και υπουργείο Εσωτερικών και προκειμένου να μην εκτεθεί πολύ ο κ. Σκουρλέτης επιλέχθηκε η λύση της βουλευτικής τροπολογίας. Το κείμενο της τροπολογίας συντάχθηκε από το υπουργείο και δόθηκε στους βουλευτές, με την επισήμανση ότι πρόκειται ασφαλώς να γίνει αμέσως δεκτή από τον κ. Σκουρλέτη.

Γιατί όμως, μία «αθώα», υποτίθεται, διαδικαστικού εκ πρώτης όψεως τροπολογία, τροφοδοτεί τα σενάρια περί εθνικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές και πλέον, με την ψήφισή της και των αυτοδιοικητικών εκλογών;

Για τρεις λόγους, έναν, που προϋπήρχε και δύο νέους:

1. Γιατί επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να σχεδιάζει εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, καθώς ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει περίπου ή λίγο μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή. Η ψήφιση αυτή αναμένεται να γίνει περί τον Γενάρη του 2019, όπως δήλωσε και ο Σκοπιανός πρωθυπουργος Ζόραν Ζάεφ χθες.

2. Γιατί το σχέδιο των «πολλαπλών» επιλογών ή καλπών, ήταν πάντα στο μυαλό των συνεργατών του πρωθυπουργού, ως ένα τέχνασμα ώστε να διοχετευτεί η δυσαρέσκεια των πολιτών σε «παράπλευρες» κατευθύνσεις και να επικρατήσουν τα κεντρικά πολιτικά διλήμματα στην κάλπη των εθνικών.

3. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας θέλει με αυτό τον τρόπο να διεμβολίσει το χώρο της κεντροαριστεράς, στηρίζοντας πασοκογενείς περιφερειάρχες και δημάρχους. Ελπίζει έτσι ότι οι μηχανισμοί που διαθέτουν αυτοί οι υποψήφιοι δεν θα εργαστούν για το Κίνημα Αλλαγής, αλλά θα μείνουν ουδέτεροι ή θα μετακινηθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιες, ιδανικές, περιπτώσεις.

Σημειωτέον ότι τη ρύθμιση υπογράφουν οι Ιωάννης Στέφος, Χρήστος Αντωνίου, Σταύρος Αραχωβίτης, Δημήτρης Βέττας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Μανώλης Θραψανιώτης, Νίνα Κασιμάτη, Αστέριος Καστόρης, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου, Ανδρέας Ριζούλης, Βασίλης Τσίρκας και Γιώργος Τζόγκας. Προτείνουν την «κατ' εξαίρεση και για πρώτη εφαρμογή του σχεδίου νόμου (Κλεισθένης) η διενέργεια των αμέσως επόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στον προβλεπόμενο με το υφιστάμενο νομοθετικό χρόνο, δηλαδή την προηγούμενη Κυριακή από την ημέρα διενέργειας ψηφοφορίας για την επιλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019 και η εγκατάσταση των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 και να λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2023».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών το Μάιο ο Τζανακόπουλος

Για τις κινήσεις αυτές ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν τριπλές εκογές τον Μάιο.

«Αυτά είναι ζητήματα που θα αποφασίσει το κοινβούλιο. Δεν έχουμε πάντως διάθεση να παίξουμε τις εκλογές. Όταν τίθεται συνταγματικό ζήτημα δεν πρέπει να αφήνουμε ερμηνείες» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι στόχος του πρωθυπουργού είναι ότι θέλει να εξαντλήσει την τετραετία που εκπνέει τον Οκτώβριο του 2019.

Ειδικά για το ενδεχόμενο διεξαγωγής ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «βούληση της κυβέρνησης ήταν να αποσυνδεθούν, ωστόσο μετά από κάποιες δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη ότι εκείνος θα προχωρήσει σε ενέργειες για ακύρωση του νόμου θα πρέπει να κάνουμε νομική και συνταγματική συζήτηση».

ΣΧΟΛΙΑ (49)

Magkas

Και κλάμα οι δεξιοί και οι νεοφιλελέδες. Εκλογές στην ώρα τους λαμόγια και τότε πάλι Σύριζα θα βγει μετά και το επίδομα στέγασης που θα δώσει στους δανειολήπτες πρώτης κατοικίας.

Το ποτάμι (όχι του Σταύρου), δεν γυρίζει πίσω !

Οτι τερτίπια και να σκαρφιστεί το καθεστώς , όποτε και να γίνουν οι εκλογές και με όποιο τρόπο τις μεθοδεύσουν , το ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ , θα το πιουν τα συνεταιράκια μαζί μέχρι τέλους , όπως δήλωσε και ο αρχιψεκασμένος ! Μόνο ένα τους σώζει από τον καταποντισμό : Να μην κάνουν εκλογές !!! (είναι και αυτό στο πίσω μέρος του ακατοίκητου των εθνομηδενιστών) !!

CALLIOPE

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2018 - ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ??!!! ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ??!!! ΔΗΛ. ΕΧΩ ΑΡΧΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ??? Η ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΝΤΟΧΗΣ ΣΤΟ Γ...?!!!!! ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ Σ...!!! ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ... ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!!!

Μάρκος

Ότι και να κάνεις τσιμπλιάρη με την συμμορία σου, είσται πακέτο για Μακρόνησο, επιοικώς, Το ποιό μακρύ σχοινί, όπως τόπες φλώρε. Τρέμουλο μετά την μύνηση για προδοσία που κατέθεσαν από Αμέρικα, Αυστραλία, Καναδά... Άντε δώσε δικαίωμα ψήφου και σ΄αυτούς να βλέπεις την βουλή στην τηλεόραση μόνο. Μακεδονικό είναι η ταφόπλακά σου, αληταρά, και 15η να δώσεις, το σκαμνί δεν το γλυτώνεις ούτε όρθιος ούτε καθιστός, καλύτερα όρθιος να τελειώνεις γρήγορα όταν πέσεις.

Ενημερωσε μας για τη μυνηση

Ποια μυνηση Οι μαιμου πανμακεδονικες η πραγματικη μυνηση;

Αριστερος

Αρχισαν να τα κανουν πανω τους οι δεξιουληδες....Εκει δεν εχει δημοσκοπησεις αλλα καλπη...Και στην καλπη πεφτει παντα φαπα....

Χαχαχα

Ακριβώς...μη κλαίτε όταν πάθετε πανωλεθρία και ξεμπροστιαστει ο πινοκιο

ΑΙΑΝΤΑΣ

γατόνι ο Τσίπρας. Άσε που μέχρι τότε θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο σε πολλά θέματα όπως Novartis, μη μείωση συντάξεων, πλεονάσματα.. Και κάτι άσχετο, η Ντόρα ολοκλήρωσε επιτυχώς την παρουσία και τον σκοπό της στην Κωνσταντινούπολη ή ακόμα φωτογραφίζεται με τον εθνικιστή Μουσουλμάνο πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Θράκη και δεν πρόκαμε να θέσει το θέμα των δύο στρατιωτικών (α ρε για γέλια είναι..).

ΓΙΩΡΓΗΣ

Oλα αυτα εχουν ξεκαθαρισει και εδω στην Ελλαδα και σε ολη την Ευρωπη. Μας ειχε βγαλει απο τα μνημονια η ΝΔ απο το τελος του 2014 και ο Τσιπρας μας ξεναέχωσε μεσα και τουλαχιστον ως το 2060 και με ενα επιπροσθετο κοστος τουλαχιστον 200 δις! Μονο αυτος,ο Τσιπρας και κανενας αλλος πολιτικος σε Ανατολη και Δυση, χρειαστηκε να κανει μια διαδρομη σε 4 χρονια, που ολοι οι αλλοι την εκαναν σε 2 χρονια! Μιλαμε για τον ορισμο της ανικανοτητας του Τσιπρα που καθως επαιρεται οτι βγηκε και απο τα μνημονια,γινεται και ο ορισμος τη; ηλιθιοτητας!

......

Οποίο κόλπο και να κάνουν, ο,τι πονηρια και να σκαρφιστουν, δε θα σταματήσουν την παταγωδης ήττα και πανωλεθρία τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΜΗ "ΕΜΦΥΛΙΟ"

9 μήνες στρατηγικής έντασης και στρατηγικής εμφυλίου! Οποιο στρατόπεδο δεν υιοθετήσει στρατηγική εμφυλίου πολέμου, κάηκε! Η Αριστερά δίνει υπαρξιακό αγώνα! Μεχρι τώρα με ετησια επιδόματα 200-400 ευρώ και υβρεις παραμένει στο 22%! Εχει ευρος 22-28. Η ΝΔ δεν πρέπει να αφήσει την αριστερά να φθάσει στο 28%. Μόνη λύση η πολεμική κινητοποίηση ολων των δεξιών και κεντροδεξιών πολιτικοκοινωνικών δυνάμεων στα όρια "ψησίματος-τηξης" της χώρας όπως έκανε ο Συριζα όλο το 2014! Ωστε οικονομία, επιτόκια, φόροι, απεργίες, θεσμοί να προκαλέσουν την διάλυση της Αριστεράς και τη δημιουργία ενός "ευρωπαικού φιλελευθερου ΜΕΤΩΠΟΥ" απέναντι στη Διχαστική λαικίστικη Φασιστερά. Το τόνο φασισμού, διχασμού και πόλωσης τον ξεκίνησε εδώ και 1-2 χρόνια ο Τσιπρας. Θα πληρωθεί με το ίδιο νομισμα. Αλλοιως εκλογές τον Οκτωβρη κι όχι σε 9 μήνες!!!

Ιωάννης Παπαδόπουλος

Εκλογές θα γίνουν του χρόνου τον Οκτώβριο. Η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να θέλει να εξαντλήσει την τετραετία. Θράκη, Ήπειρο, νησιά Αιγαίου. Εκτός και να αφήσει τη δουλειά στον Κυριάκο. Ε, να μην πάει στράφι και το ταξιδάκι της Ντορούλας για να δει από κοντά την ορκωμοσία του Σουλτάν Εφέντη! Όλο και κανά νησάκι θα του δώσουμε για προίκα, έτσι Ντορούλα;

ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Συγνώμη, αλλά δεν θα σας πιστώσουμε τα 60 cents στον λογαριασμός σας γιατί το σχόλιό σας δεν πείθει ούτε παιδί του δημοτικού. Συνεχίστε τις προσπάθειες και που ξέρετε, ίσως καταφέρετε να κερδίσετε τα 60 cents.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Ο Τσιπρας αρχισε να πουλαει κομματι-κομματι την Ελλαδα, τη Μακεδονια, λες και ηταν του πατερα του, και αρχισε να πουλαει και τους Ελληνες της Βορειας Ελλαδας, του Μακεδονες, χωρις καν να τους ρωτησει με καποιο Δημοψηφισμα, λες και ειναι ''ζωντανα''! Καταλαβαινεις ,Γιαννη. τι εκαμε ο Τσιπρας σου, ή μηπως εισαι απο τους'' 45 Γιαννηδες'';!

Σαφέστατη κατάσταση

Π α ν ι κ ο υ.Ερχεται το τέλος κατσαπλιαδες,το κούλη το χε προβλέψει αυτό!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mhtsotakis_ar

Συνέντευξη στον Γιάννη Πρετεντέρη - Για τις εκλογές: Το ματς ξεκινά από την αρχή -  «Διχαστικός ο ΣΥΡΙΖΑ - Η κουβέντα ότι το πρόγραμμά μας μυρίζει αίμα είναι πρωτοφανής. Δεν το έχω ξανακούσει, είναι αποκρουστική ως φράση» - Για ντιμπέιτ: Ο Τσίπρας δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με όλους - Για Αντετοκούνμπο: Μας έφτιαξε τη μέρα! 

13
tsipras-ekso

Προεκλογική καμπάνια με αμυντικά χαρακτηριστικά και αποφυγή κινήσεων, που θα εκθέτουν την αδυναμία του να συσπειρώσει και να φανατίσει την εκλογική του βάση, υλοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

6
erdogan

Αθήνα και Λευκωσία προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες της ήττας του Μπιναλί Γιλντιρίμ, που στην πραγματικότητα είναι και προσωπική ήττα του Τούρκου προέδρου

dhmoskopisi_ar

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc, το 50,1% προτιμά κυβέρνηση της ΝΔ - Το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 28,7%. Συντριπτικά υπέρ της γαλάζιας διακυβέρνησης και οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ - Αυτοδυναμία της ΝΔ και διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα ευρήματα της μέτρησης που μετέδωσε ο ΑΝΤ1

13
4830932

Παρέμβαση του πρωην υπουργού σε τηλεοπτική εκπομπή ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου - Κυβερνητική σταθερότητα με συναίνεση και ενότητα είναι το ζητούμενο, σύμφωνα με τον συνταγματολόγο και βουλευτή

8