Τώρα ο Καμμένος «κάνει νερά» με τον «Κλεισθένη» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

tsipras_arthroo

Υπό την ορατή απειλή της πλήρους κατάρρευσης, ο Πάνος Καμμένος φαίνεται πως επιχειρεί να συνταχθεί με τους εκπροσώπους των Δήμων και Περιφερειών και να υιοθετήσει – εν μέρει – το βασικό τους επιχείρημα για ακύρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Την εξαιρετικά εύθραυστη ισορροπία που χαρακτηρίζει την κυβερνητική συνοχή και το εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων επαναφέρει στο προσκήνιο το νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι» για την απλή αναλογική και την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών Β’ Αθήνας και Αττικής που συζητείται στην Βουλή.

Υπό την ορατή απειλή της πλήρους κατάρρευσης, η ηγεσία των ΑΝΕΛ φαίνεται πως επιχειρεί να συνταχθεί με τους εκπροσώπους των Δήμων και Περιφερειών της χώρας και να υιοθετήσει – εν μέρει – το βασικό τους επιχείρημα για ακύρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Την ίδια ώρα ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κατσίκης φέρεται έντονα δυσαρεστημένος με την τροπολογία που σπάει τις δύο μεγάλες εκλογικές περιφέρειες καθώς εκτιμά ότι δυσκολεύει την επανεκλογή του.

Καμμένος: ψήφος κατά συνείδηση για την απλή αναλογική

Οι ΑΝΕΛ σε ανακοίνωσή τους μετά την συνάντηση που είχε ο κ. Πάνος Καμμένος με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, σχετικά με την θέσπιση της απλής αναλογικής στις ερχόμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης υπογράμμισε πως «βλέπει θετικά την πρόταση για ελάχιστο ποσοστό 3% για την είσοδο των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Πάνος Καμμένος διεμήνυσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, παρότι η ψήφος είναι κατά συνείδηση, ότι – όπως και ο πρώην δήμαρχος Πάρου κ. Ραγκούσης είναι υπέρ του 3% – αυτό θα βοηθήσει στην κυβερνητική επιλογή της απλής αναλογικής και στην κυβερνησιμότητα δήμων και περιφερειών και θα επιδιωχθεί να γίνει αποδεκτό από τον αρμόδιο υπουργό».

Πάντως, ακόμα και αν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν, η επίμαχη ρύθμιση θα «περάσει» πιθανότατα από την Ολομέλεια με την στήριξη του ΚΚΕ.

Γκρίνια από Κατσίκη για «σπάσιμο» περιφερειών

Ωστόσο, η απλή αναλογική δεν είναι ο μόνος πονοκέφαλος για τον κυβερνητικό συνασπισμό που καλείται να λειτουργήσει με την εξαιρετικά εύθραυστη πλειοψηφία των 152 βουλευτών

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης φέρεται έντονα προβληματισμένος για την κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας Αττικής σε δύο μικρότερες καθώς εκτιμά ότι δυσχεραίνει την επανεκλογή του. «Διαφωνώ και ανησυχώ για την κατάτμηση ως Βουλευτης της περιφέρειας Αττικής» ανέφερε χαρακτηριστικά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να προσθέσει «αφαιρείται μια έδρα από την Αχαΐα. Τα μικρά κόμματα πλήττονται. Θα εκλέγουν έναν και μόνο βουλευτή. Τροποποιείστε την ρύθμιση ώστε να μην έχει εφαρμογή από τις επόμενες εκλογές για να δώσει την ευκαιρία να προετοιμαστούμε για τις νέες περιφέρειες» και να ρίξει το «καρφί» και για την απλή αναλογική λέγοντας: «και εκεί εκφράζω τη διαφωνία μου γιατί έχω υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν έχει καμία σχέση με τις βουλευτικές σε σχέση με αυτό που θα δούμε στις τοπικές εκλογές».

ΚΕΔΕ: ο «Κλεισθένης Ι» απορρυθμίζει την αυτοδιοίκηση

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών Κλεισθένης Ι στην Αυτοδιοίκηση και τη χώρα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο όχι μόνον δεν μεταρρυθμίζει την Αυτοδιοίκηση, αλλά αντίθετα την απορρυθμίζει και του επισήμανε πως θα οδηγήσει τους Δήμους σε ακυβερνησία, επιβαρύνοντας τη ζωή των πολιτών.

Σχολιάζοντας την προωθούμενη ρύθμιση για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στο εκλογικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης, ο κ. Πατούλης επισήμανε στον κ. Καμμενο πως σε περίπτωση που ισχύσει, οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι δεν θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα καθώς θα καλούνται να συναλλάσσονται καθημερινά με ένα κατακερματισμένο δημοτικό συμβούλιο.

Ιδιαίτερα εστίασε στο ενδεχόμενο να αποκτήσουν πρόσβαση στα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης οι «δυνάμεις των άκρων» και πολιτικοί εκφραστές του λαϊκισμού, του μίσους, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους, όπως ανέφερε, κυρίως για περιοχές της χώρας που είναι εθνικά «ευαίσθητες».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε την ανάγκη να μπει ένα πλαφόν στο ποσοστό εισόδου παρατάξεων στα δημοτικά συμβούλια.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Πατούλης τόνισε πως απαιτούνται άμεσα μεταρρυθμίσεις ουσίας με έμφαση στην αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, με στόχο τη διεύρυνση των αναπτυξιακών προοπτικών της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Στέφανος

Όταν έλθει ή ώρα όμως τής ψηφοφορίας, θά τόν ψηφίσει μέ χέρια καί πόδια !

Ανικανότητα; Προδοσία; Και τα δύο μαζί;

Είναι να αναρωτιέται οιοσδήποτε έλληνας, γιατί ο Τσίπρας δια χειρός Κοτζιά έβαλε την υπογραφή του στην καθ' υποβολή ξένων συμφερόντων, Συμφωνία των Πρεσπών, που εκτός την νομιμοποίηση της κλοπής και εκμετάλλευσης του ονόματος και των δικαιωμάτων της Μακεδονίας, περιέχει και το Άρθρο 13 κάτω από το τίτλο "Οικονομική Συνεργασία", το οποίο λέγει: "Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι το δεύτερο συμβαλλόμενο μέρος(Σκόπια) είναι περίκλειστο κράτος (landlocked state), τα Συμβαλλόμενα Μέρη Θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας που Θα έχουν και πρακτική εφαρμογή αλλά Θα εφαρμόζονται και όταν Θα συνομολογούνται συμφωνίες που αναφέρονται στο ..." Πόσο αναγκαίο είναι αυτό το άρθρο; Με άλλα λόγια αυτή η συμφωνία ανοίγει νομικά την πόρτα για οικονομική τούρκικη ζώνη στο μισό Αιγαίο. Γιατί όταν συμφωνείς να παραχωρήσεις οικονομικά δικαιώματα στο Αιγαίο, στα Σκόπια, τότε με τη Τουρκία τι θα κάνεις; Ανικανότητα; Προδοσία; Και τα δύο μαζί; Μέχρι να απαντήσουμε, ξέρουμε ότι όλα αυτά είναι λίαν επικίνδυνα για το μέλλον.

ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Ο ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ...ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΤΟ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ .

Α ρε δοσιλογοι

Μετά και την μεγαλειώδη χθεσινή συγκέντρωση στην Βεργίνα ο αγώνας για να ζούμε λευτεριά στην χώρα μας συνεχίζετε. Κυβέρνηση που δεν ακούει τον λαό είναι αταδικασμενη. Οι Τσίπρας Καμμένος είναι υπηρέτες και ορντινατζες ξένων συμφερόντων. Παίρνουν ανταλλάγματα γεμίζουν την τσεπουλα τους και προδίδουν τον και μας. Ο αγώνας συνεχίζεται. Ξεσηκωμός παντού. Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ελληνική και πρέπει να φύγουν. Εγκάθετοι χαφιέδες και ρουφιάνοι.

EΠΕ

Αν και η κύρια υποψία είναι πως όλα αυτά τα κάνει γιατί είναι ο καραγκιόζης που είναι, υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα αυτό με την αυτοδιοίκηση να είναι ένα στημένο "επεισόδιο" σε συνεννόηση με τον αγράμματο ώστε να βρεί αφορμή να φύγει από το υπουργείο άμυνας και να μην χρειαστεί να υπογράψει για την είσοδο των Σκοπιανών στο ΝΑΤΟ. Η παράλληλη αξιολόγηση υπουργών του Τσίπρα αυτές τις μέρες είναι ύποπτη

CR

Σοκ και δέος από τους βλαχοδημάρχους που είχαν μάθει να διοικούν με αποφασίζω και διατάζω ακόμα και αν δεν έχουν την απόλυτη πλειοψηφία. Σοκ και δέος σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που είχαν μάθει σε αυτοδυναμίες με θηριώδη μπόνους εδρών. Γινόμαστε Ευρώπη και στα εκλογικά. Καληνύχτα αυτοδυναμίες καλημέρα εκλογικές συνεργασίες.

Συνεχίζουμε

Σήμερα νέα συλλαλητήρια σε Καρδίτσα και Σέρρες, αύριο ξανά Θεσσαλονίκη Τρίκαλα και αλλού . Συγκέντρωση έξω από τις γιάφκες των ρουφιάνων ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ σε όλη την χώρα. Είναι εγκάθετοι και υπηρέτες ξένων συμφερόντων. Ο Καμμένος στήριξε τον Τσίπρα στην πρόταση μομφής με αποτέλεσμα να υπογράψει την προδοσία και τώρα που ο γραφικός Θεοδωράκης προφανώς θα στηρίξει Τσίπρα στην ρουφιανια για την Μακεδονία παριστάνει τον αντιστασιακό. Όλοι στους δρόμους; , Τσίπρας Καμμένος εχθροί όλων των Ελλήνων. Είναι φερέφωνα και ρουφιάνοι.

ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Ο εντελως Καμμενος εχει γινει σταχτη και η σταχτη δε ξαναγινεται ξυλο, εστω και απελεκητο , οσο και εαν προσπαθεις !

γκαζόν

πουλάω εσώρουχα τύπου στρίνγκ 1€/τεμ για ανέμελο σκίσιμο σε στιγμές πάθους.

ΕΤΣΙ

Γιατι ασχολουμαστε με τελειωμενους πολιτικους και κομματα;..Το μονο που τους πρεπει τους ΣΥΡΙΖΑΝΘΕΛ οπου τους πετυχαινουμε να τους πηγαινουμε καροτσι, μεχρι τις εκλογες, και να τους στειλουμε στο βοθρο!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4808905

Η Δανία  και η Ολλανδία να έχουν πιο ενεργό ρόλο στις διαβουλεύσεις για τα Δυτικά Βαλκάνια, από την Ελλάδα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποφεύγει την παραμικρή αναφορά στο Γαλλικό βέτο

8
4924208

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι πιστεύει στην ανάγκη να ακουστεί η φωνή των αποδήμων και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση – Επιστολή τεσσάρων σημείων του Θεοδωρικάκου προς τα κόμματα ενόψει της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής τη Δευτέρα

56
eu-summit-table-arthro

Ξεκάθαρο όχι των Ευρωπαίων ηγετών στο αίτημα για ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας στην ΕΕ - Το ζήτημα της διεύρυνσης απλώς θα συζητηθεί, κάποια στιγμή, μέχρι τον Μάιο του 2020 χωρίς την παραμικρή δέσμευση ότι μελλοντικά μπορεί να αποφασιστεί η είσοδος των δύο χωρών στην ΕΕ

13
socialismos

Στόχος της κίνησης αυτής, που παρουσιάζεται ανήμερα της επετείου της μεγάλης εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Οκτώβρη του 1981, είναι να αγωνιστεί «για μια νέα πολιτική και ιδεολογική νίκη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»

1