Συντάξεις: Αυτή είναι η τροπολογία της ΝΔ

nd_neo_ktirio

Με την τροπολογία που κατατέθηκε για τις συντάξεις, ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να απαντήσει ουσιαστικά στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα ότι «επιθυμεί διακαώς τις εν λόγω περικοπές». «Είναι μια τροπολογία η οποία λέει πολύ απλά: ελάτε να ψηφίσουμε μαζί ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις

Τροπολογία για τη μη περικοπή των συντάξεων καταθέτει η Νέα Δημοκρατία, όπως είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να απαντήσει ουσιαστικά στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα ότι «επιθυμεί διακαώς τις εν λόγω περικοπές». «Είναι μια τροπολογία η οποία λέει πολύ απλά: ελάτε να ψηφίσουμε μαζί ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Αν έχετε, λοιπόν, το θάρρος, ελάτε και υπερψηφίστε είτε τη δική μας πρόταση, είτε της κυρίας Γεννηματά. Για να αποδείξουμε πραγματικά ποιος είναι υποκριτής σε αυτή την αίθουσα. Ποιος λέει αλήθεια και ποιος κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. Αλλά, δυστυχώς, κ. Τσίπρα, όλοι οι Έλληνες ξέρουν ότι αν παραμείνετε εσείς στην εξουσία οι μειώσεις των συντάξεων θα είναι αναπόφευκτες γιατί εσείς εξακολουθείτε να στραγγαλίζετε την πραγματική οικονομία, που είναι ο αιμοδότης, τελικά, του κάθε ασφαλιστικού συστήματος», είχε τονίσει ο κ. Μητσοτάκης.

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ασφαλιστικές
και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις - Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας - Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων - Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις.».

Διαβάστε την τροπολογία


Θέμα: Παύση ισχύος των συνταξιοδοτικών παρεμβάσεων με τις οποίες εφαρμόζονται περαιτέρω περικοπές
στις κύριες και επικουρικές συντάξεις από 1-1-2019.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ


Με το ν. 4387/2016 (Α’ 85), ο οποίος τροποποιήθηκε με το ν.4472/2017 (Α’74) και ενσωματώθηκε στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 του ν. 4549/2018 (Α’105), αποφασίστηκαν, αποκλειστικά με ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, νέες περικοπές συντάξεων από 1-1-2019.

Η Κυβέρνηση θριαμβολογεί ότι η χώρα θα συνεχίσει να υπερκαλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους. Υπεραπόδοση που οφείλεται στην υπερφορολόγηση των πολιτών, στην περικοπή των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, στα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης καθώς και στην εσωτερική στάση πληρωμών στην πραγματική οικονομία.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η χώρα βγαίνει με “καθαρό” τρόπο από τα μνημόνιακαι ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί το ψηφισμένο αυτό μέτρο από την Κυβέρνηση.

Σε αυτή την περίπτωση η Κυβέρνηση οφείλει τώρα να καταργήσει τις διατάξεις που προβλέπουν την αναπροσαρμογή κύριων και επικουρικών συντάξεων από 1-1-2019, ως ελάχιστη ανταπόκριση στα υπερβολικά βάρη τα οποία επωμίστηκαν οι Έλληνες πολίτες, ειδικότερα τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα, από τις πολιτικές της σημερινής Κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι οι σχετικές περικοπές δεν περιλαμβάνονται στο τρίτο αχρείαστο μνημόνιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2015 αλλά ενσωματώθηκαν μεταγενέστερα και αποτελούν το κόστος των καθυστερήσεων και της ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Για τον λόγο αυτό, αλλά και επειδή η Νέα Δημοκρατία δεν πιστεύει ότι είναι αναγκαία η νέα μεγάλη μείωση των συντάξεων, την οποία άλλωστε είχε καταψηφίσει τόσο το 2016, όσο και το 2017 και το 2018, προτείνεται η κατάργηση των επιπλέον περικοπών κύριων και επικουρικών συντάξεων. Δηλαδήπροτείνεται η κατάργηση της περικοπής της προσωπικής διαφοράς από 01.01.2019, η οποία θα μειώσει αναλόγως τα ποσά των καταβαλλόμενων κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και η μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειακών παροχών. Οι περικοπές αυτές, σύμφωνα με το Παράρτημα του άρθρου 119 του ν. 4549/2018 (Α’105) ανέρχονται, σε μικτή βάση, στο ποσό των 2.882 εκ. ευρώ για το έτος 2019, στο ποσό των 2.967 εκ. ευρώ για το έτος 2020, στο ποσό των 3.115 εκ. ευρώ για το έτος 2021 και στο ποσό των 2.918 εκ. ευρώ για το έτος 2022, σωρευτικά. Στο πλαίσιο αυτό, καθίσταται απαραίτητο να καταργηθούν οι σχετικές διατάξεις του ν. 4472/2017, καθώς και να παύσει η ισχύς των διατάξεων του ν. 4387/2016 που προβλέπουν περαιτέρω περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 1-1-2019, στα προαναφερθέντα ποσά, όπως αποτυπώνονται στο Παράρτημα του άρθρου 119 του ν.4549/2018 (Α’105).


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Άρθρο…


1. Η παρ. 1 του άρθρου 1 και το άρθρο 2 του ν. 4472/2017 καταργούνται.

2. Οι προβλεπόμενες στις διατάξεις του εδαφίου β’ της παρ. 2 του άρθρου 14 του ν. 4387/2016 όπως
ισχύει, πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις από 1-1-2019, που προκύπτουν από τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4472/2017 καταργούνται.

3. Η περίπτωση β της παρ. 2 του άρθρου 14 του ν.4387/2016, αντικαθίσταται ως εξής:

«Από 1.1.2019, εάν το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων αυτών είναι μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει
από τον υπολογισμό τους βάσει της παρ. 1 του παρόντος, το υπερβάλλον ποσό εξακολουθεί να καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά. Η προσωπική διαφορά συμψηφίζεται, κατ’έτος, μέχρι την πλήρη εξάλειψή της, με την προκύπτουσα βάσει της παρ. 3 αύξηση
των συντάξεων.»

ΣΧΟΛΙΑ (40)

Τολμάτε συντρόφια της συμφοράς ???

Ελάτε γατάκια , δεχτείτε την τροπολογία για να δείξετε ότι σας έχει μείνει τουλάχιστον λίγη τσίπ(ρ)α !! Αλλιώς οι συνταξιούχοι σας περιμένουν στη γωνία και πολύ πιο γρήγορα απ' ότι φανταζόσαστε !

Πολίτες ώς κατσίκια για σφαγή στο γόνατο

Τα νέα Ζάππεια αρχίσανε - τώρα θα λέγονται τροπολογίες- πόσες τον αριθμό?? ( όπως τα Ζάππεια). Με την έκτακτη εισφορά που έγινε μόνιμη και το έκτακτο ΕΤΤΗΔΕ που έγινε μόνιμος ΕΝΦΙΑ μήπως θα κατεβάσει και άλλη τροπολογία ??? Τρίτη τροπολογία ( όπως τρίτη ανθολογία του Γιάννη Σπανού) μήπως θα κατεβάσει για την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας ??? Τέταρτη τρπολογία μήπως θα κατεβάσει για το ότι θα μειώσει το ΦΠΑ στο 18% και στο 8% και στο 13%. Ο Μητσοτάκης το 1992 δε μια νύχτα είχε ανεβάσει το ΦΠΑ υπηρεσιών στο 18% από το 8% που ήταν τότε. Πέμπτη τροπολογία , μήπως θα καταργήσει το υποχρεωτικό της ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ( μόνο στην Ελλάδα του κρατικού αυταρχισμού γίνεται) μια και ο πολίτης μπορελι να υποβάλει και μόνος του την φορολογική δήλωση στην Εφορία -όσοι επιθυμούν- για να μην πληρώνουν υποχρεωτικά λογιστή. Οι εφορίες με τα πρόστιμα των 100 ευρώ που κυτάζουν να αρπάξουν ακόμα και από μια μολυβιά λάθος ή παράλειψη ( σκέτη πρόκληση) ενώ δεν δέχονται ούτε πρωτόκολο να πάρουν σε αίτημα των πολιτών για να απαντήσει το κράτος και οι υπάλληλοι σε στέλνουν απ τον ένα στον άλλον. Είχαμε που με ένα νόμο κατά Σύριζα θα καταργούνταν όλα. Είχαμε την συγκυβέρνηση ΝΔ-Πασόκ που ξέχασε τα Ζάππεια , κσι μας φλόμωσε το σαξές στόρυ.Είχαμε την κατά συνταγματολόγο μεγαλύτερη διαγραφή στην ιστορία του χρέους που τσακίσανε τις αποταμιεύσεις των εργαζομένων που πιστέψανε στην ομολογία ( ομόλογα) του σταθερού δήθεν κράτους. Μόνιμη σταθερά είναι οι πολίτες να εκλαμβάνονται απ τους πολιτικούς διαχειριστές σαν κατσίκια για σφαγή στο γόνατο.Και αυτό το μαθαίνουν και οι νεότεροι που μπαίνουν στην πολιτική.( Βλέπε κοροιδία νέων προσώπων Σύριζα που μπήκαν ).Αυτή είναι η κληρονομική δημοκρατία , δηλαδή η κληρονομημένη αίσθηση της κοροιδίας των πολιτών.

Θα πάθετε πλάκα με τα ποσοστά της Χ.Α. στις επόμενες εκλογές

Συνεxiστε να ρoυφάτε το αiμα του λαού Koυλoτσiπρες!

Απλά πράγματα

Τις περικοπές των συντάξεων του μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ θα τις πάρει πίσω ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ πριν εφαρμοστούν! Η ΝΔ θα έπρεπε να φέρει τροπολογία για τις περικοπές των συντάξεων των μνημονίων τους, εκεί είναι η μαγκιά... τσάμπα μάγκες!!!!!

ΑΙΑΝΤΑΣ

Απίστευτος λαϊκισμός και μικροπολιτική της πλάκας στην πλάτη των συνταξιούχων. Σε απόλυτο πανικό η ΝΔ κάνει σπασμωδικές κινήσεις..(και στο εξωτερικό λέει άλλα και ψηφίζει κατάργηση του οκταώρου...)

CR

Απόλυτος λαϊκισμός. Κατεβάζουν τροπολογία για ακύρωση μέτρου πρίν καν να έχει λήξει το μνημόνιο και χωρίς συνεννόηση με τους θεσμούς. Απλά δείχνει πόσο επικίνδυνοι είναι. Για μερικούς ψήφους παραπάνω δεν θα διαστάσουν να παρεκτραπεί η δημοσιονομική ισορροπία της χώρας και να επιστρέψουμε πάλι στα μνημόνια.

Ψυχίατρος

εμμετικός λαϊκισμός...λυπάμαι Μητσοτάκη αλλά μόλις έχασες τουλάχιστον 4 ψήφους. Οι συντάξεις ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Οι συριζαιοι βουλευτές λένε ότι είναι ήδη κάτω από νερό. Εάν συμβεί και η μειωση συντάξεων που ψηφισαν δις, λένε ότι στις εκλογές θα πάνε στο πάτο. Κι ο Τσιπρας διαδίδει ότι....δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος. Η ΝΔ του λέει: οι συνταξιούχοι είναι αναστατοι. Ξεψηφισε την μειωση και μην εμπαίζεις τον κάθε συνταξιούχο που αγωνιά. Αφου ξερει ότι οι υπηρεσίες εχουν φτιαξει τους πίνακες αλλα τις κρατουν εφτασφραγιστο μυστικό. Συριζεικο σαιτ σημερα λεει ότι είναι δυσκολο να ανακληθει ο νομος, παρα μονο: α) Μονο εξη μηνες παραταση ή β) ένα χρονο παραταση αλλά θα φαγωθεί κι ολο το υπερπλονασμα γιαυτο το σκοπό και μόνο! Γιαυτο κοροϊδεύουν οι συριζαιοι! Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα!

ΠΑΤΡΑ

Η τανάλια για τον προδότη της Μακεδονίας και τον απατεώνα Μαδουρο σφίγγει. Ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα. Αλλοιώς σκασμός! 22Αυγουστου πρεπει να ψηφισει την τροπολογία του Μητσοτακη. Με ευρεια πλειοψηφία θα αρθεί το πρωτο από τα πολλά μέτρα του 4ου τσιπρομνημονίου (2018-2023). Αλλοιώς σκασμός. 1+1=2

Καρσγκιοζης!!

Αγλαια απο τοτε που με εβαλαν να κουβαλαω το χρεος,εβαλες τις συλλογικες συμβασεις στο τζακι να ζεσταθουμε,φερνεις καθε μηνα λιγοτερη συνταξη ,πληρωνεις νοικι για την παραγκα και ολο κοιταζεις το βρακι μου που μπορει να εχει περισσοτερες τρυπες για λιγοτερο υφασμα!!! -ποιος σου.ειπε καραγκιοζη να δεχτεις να κουβαλας δημοσια το χρεος και να γελειοποιησαι κοροιδο; Ποιος εκανε το ιδιωτικο χρεος σε δημοσιο ωστε τα κοροιδα να το κουβαλαμε με ολες τις συνεπειες;;;και ξανα προς τη δοξα τραβα.....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

polakis_vouli

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ, ανακύπτει ζήτημα κατεπείγοντος, με δεδομένο «την πρωτοφανή δημόσια επίθεση συναδέλφου κατά συναδέλφου, αλλά και την έκταση που έχει πάρει το θέμα στην ελληνική κοινωνία»

weber0

«Ο Τσίπρας λέει ψέματα και τον στοχοποιεί γιατί ο Μάνφρεντ γνωρίζει από πρώτο χέρι τους θλιβερούς χειρισμούς που έκανε το 2015» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ζάππειο Μέγαρο στην επίσημη τελετή έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας του Μάνφρεντ Βέμπερ

2
tsip-pol_main01

Οργή στην Κουμουνδούρου για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, που άλλαξε την πολιτική ατζέντα - Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον «αψύ Σφακιανό», όπως τον χαρακτήρισε, μετά την αήθη επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και αμέσως μετά μετέτρεψε την πρόταση μομφής της ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης, για να σταματήσει την γκρίνια από βουλευτές του

31
tsipras_polakis_main1

Τι λένε στη ΝΔ μετά την πρόταση δυσπιστίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εις βάρος του Παύλου Πολάκη - Γιατί «έτρεξε» ο Τσίπρας να καλύψει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας μετά την κριτική Φίλη εναντίον του, αν και του τηλεφώνησε «τραβώντας του το αυτί» και υποχρεώνοντάς τον να δώσει εξηγήσεις - Ερώτημα τι θα κάνουν οι «έξι» που στηρίζουν την κυβέρνηση-«κουρελού»

16