Καμμένος: Κατήγγειλε σχέδιο εξαγοράς βουλευτών των ΑΝΕΛ

Καμμένος: Κατήγγειλε σχέδιο εξαγοράς βουλευτών των ΑΝΕΛ

Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα «για να διαπιστωθεί ποιοι προσπαθούν να καταλύσουν το πολίτευμα» - Υποκινούμενοι από τη ΝΔ οι προπηλακισμοί βουλευτών του κόμματος λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και  ζητά επικύρωση της συμφωνίας για το Σκοπιανό με 180 βουλευτές

kammenos_anel_arthro
Σε ασκήσεις οριακής ισορροπίας εξακολουθεί να θέτει τους ΑΝΕΛ ο κ. Πάνος Καμμμένος
επιβεβαιώνοντας πως η τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα θα είναι… και με την κυβέρνηση και κατά της συμφωνίας για τα Σκόπια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταιγιστικές εξελίξεις στο εσωτερικών των ΑΝΕΛ τα τελευταία 24ωρα φαίνεται ότι η τακτική της ηγεσία του δεν πείθει ούτε τα κομματικά στελέχη ούτε την κοινωνία που αποδοκιμάζει τους βουλευτές του κ. Καμμένου.

Ο πρόεδρος του κόμματος αμέσως μετά το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης της ΚΟ υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου πως οι προπηλακισμοί εναντίον των στελεχών του υποκινούνται από την ΝΔ, ενώ παράλληλα κατήγγειλε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο εξαγοράς βουλευτών και στελεχών των ΑΝΕΛ. Μάλιστα, ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα. Παράλληλα, ανέφερε ότι αν και όταν έρθει η συμφωνία στην Ελληνική Βουλή θα ζητήσει την κύρωσή της με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι δικοί του βουλευτές θα καταψηφίσουν.

Ο ίδιος στην εισαγωγική του τοποθέτηση παραδέχθηκε ότι «ήταν δύσκολη η απόφαση να μην στηρίξουμε την πρόταση μομφής καθώς θα μας απογείωνε και στις δημοσκοπήσεις» σε διευκρινιστική ερώτηση όμως υποστήριξε ότι η δυσκολία αφορούσε τις απειλές που δέχθηκαν οι βουλευτές του.

Κλείσιμο
Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι στην διαδικασία της πρότασης μομφής επέλεξε να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση προκειμένου να μην διαταραχθεί η πορεία εξόδου από τα μνημόνια. Προκειμένου δε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την υπογραφή της συμφωνίας που επιτράπηκε και λόγω της δική του στήριξης είπε ότι «αυτό που υπογράφηκε δεν ήταν συμφωνία αλλά σχέδιο συμφωνίας χωρίς νομική ισχύ».

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ!

kammenos_anel_mesa2

Nα παρέμβει εισαγγελέας για να διαπιστωθεί ποιοί θέλουν να καταλύσουν το πολίτευμα

Κατά την έναρξη της εισαγωγικής του τοποθέτησης ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι η συνεδρίαση της ΚΟ έγινε σε κλίμα «ομοψυχίας και συνεννόησης για όσα γίνονται τα τελευταία 24ωρα» για να συνεχίσει με καταγγελίες κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωσης της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής «δέχθηκα μια κόπια ενός λογαριασμού που δημοσίευσε όλα τα προσωπικά στοιχεία των βουλευτών των ΑΝΕΛ προκειμένου να ξεκινήσει ένα πογκρόμ εναντίον τους οργανωμένο από την ΝΔ. Υπήρξαν τηλεφωνικές απειλές ακόμα και από τα σταθερά τηλέφωνα στις οικείες τους προκειμένου να υποχωρήσουν ή να τους υποχρεώσουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Στόχος τους είναι ο εκφοβισμός και η δημιουργία κλίματος για να φυλλορροήσουν οι ΑΝΕΛ. Στα Χανιά στήθηκε ένα σόου με επικεφαλής πρώην κρατούμενο για ανθρωποκτονία» και πρόσθεσε «οι ΑΝΕΛ δεν φυλλοροούν. Τα ίδια έλεγαν και το 2012 και το 2015 και διαψεύστηκαν. Αυτού του είδους η προπαγάνδα δεν θα γίνει αποδεκτή. Ζητάμε την επέμβαση της Δικαιοσύνης και παραδίδουμε στον εισαγγελέα τα κινητά μας τηλέφωνα για να διαπιστωθεί το ποιος προσπαθεί να καταλύσει το πολίτευμα».
kammenos_anel_mesa

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ είχε ως στόχο τους ΑΝΕΛ και όχι την ακύρωση της συμφωνίας και υποστήριξε ότι «οι ΑΝΕΛ είμαστε οι μόνοι που αρνούμαστε την συμφωνία. Το σχέδιο συμφωνίας δεν ξεκινά καμία διαδικασία χωρίς τέλος για είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η κύρωση θα υποστηρίξουμε να γίνει από 180 βουλευτές για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε στο παρελθόν για erga omnes και τώρα το παίζει Μακεδονομάχος. Εμείς διαφωνούμε με την συμφωνία και ζητάμε 180 βουλευτές. Η άποψή μας είναι ότι η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να περάσει από τα Σκόπια».
kammenos_anel_mesa3

Επίσης, ο κ. Καμμένος μίλησε για ψευτοδιλήμματα και πως «Αυτοί που συμφωνούν γίνονται σήμερα Μακεδονομάχοι και εμείς που διαφωνούμε λουζόμαστε τον όρο του προδότη. Οι ΑΝΕΛ όμως παραμένουν πιστοί. Αν κατά την πρόταση μομφής ρίχναμε την κυβέρνηση δεν θα αποτρέπαμε την υπογραφή της συμφωνίας. Εμείς δεν συναλλασσόμαστε δεν βάζουμε στην ζυγαριά εθνικά θέματα και οικονομία.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης