Λεβέντης σε Κοτζιά: Πρόσεξε γιατί αύριο μπορεί να είσαι κατηγορούμενος

Λεβέντης σε Κοτζιά: Πρόσεξε γιατί αύριο μπορεί να είσαι κατηγορούμενος

Πάτε να υπογράψετε βιάζοντας τον λαό και αυτό είναι ανέντιμο, είπε προς τον υπουργό Εξωτερικών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

720_188417_b8af3702ad-839e253bb3293ea9
«Ο κ. Τσίπρας μου είχε πει ότι πρώτατα τα Σκόπια θα κάνουν την αλλαγή του Συντάγματος και μετά θα πάνε στο ΝΑΤΟ. Όπως καταλαβαίνετε δε θα κάνουν τίποτα και θα πάρουν την πρόσκληση» σημείωσε ο Βασίλης Λεβέντης. Υπενθύμισε το προηγούμενο της Ζυρίχης όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει ότι λύθηκε το Κυπριακό και ο Γεώργιος Παπανδρέου του είχε απαντήσει πως τώρα αρχίζει η τραγωδία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε πως ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει νομιμοποίηση να υπογράψει, καθώς δεν έχει προηγηθεί απόφαη του ΚΥΣΕΑ ή του υπουργικού συμβουλίου. Κάθε ένας που βάζει υπογραφή ενάντια στη θέληση του λαού είναι υπόλογος, προσέθεσε. «Τελείωσε η εποχή που ο ένας «καθάριζε» τον άλλο και υπήρχε ατιμωρησία» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση λέει ότι το όνομα το είχε δώσει η ΝΔ, είναι δικαιολογία αυτό για να διαπράξει ο πρωθπουργός τις δικές του αθλιότητες» αναρωτήθηκε και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ να μην ολοκληρώσουν το έγκλημα που πάνε να κάνουν. Μάλιστα, έκανε λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, επισημαίνοντας πως αν δεν υπήρχε η πρόταση μομφής δε θα είχε ενημερωθεί η Βουλή. Δεν ενημερώθηκε ούτε καν το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, σημείωσε.

Αναφέρθηκε και στη στάση του διεθνούς παράγοντα. «Τα εύγε Αμερικανών και Γερμανών δεν είναι προς τιμήν και όχι μόνο για την Αριστερά» είπε χαρακτηριστικά. «Πάτε να υπογράψετε βιάζοντας τον λαό και αυτό είναι ανέντιμο κύριε Κοτζιά» ανέφερε κοιτώντας τον υπουργό των Εξωτερικών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ακόμη ότι δεν τιμά την κυβέρνηση να λέει ότι η ΝΔ είναι πίσω από τις υπερβολές της Χρυσής Αυγής.

«Έχετε ψηφίσει πολλά νομοσχέδια με τη ΧΑ» προσέθεσε με νόημα, κοιτώντας προς τα κυβερνητικά έδρανα. Είχε και ένα μήνυμα για τον υπουργό Άμυνας: «Ο κ. Καμμένος να σκεφτεί καλά, δε μπορεί να λέει ότι θα γίνει ψηφοφορία μετά από έναν χρόνο. Ο Τσίπρας το δίνει αύριο».



Λεβέντης ομιλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης