Μητσοτάκης: Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας καταθέτω πρόταση δυσπιστίας για το Σκοπιανό

gdddssw

Αναφερόμενος σε Τσίπρα: «Σας προκαλώ την πρόταση δυσπιστίας να την κάνετε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή σας» - Στις 18:00 ξεκινάει η συζήτηση της πρότασης

Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο, θα καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας για το Σκοπιανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής. Μάλιστα αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Σας προκαλώ την πρόταση δυσπιστίας να την κάνετε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή σας».

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, στις 18:00 θα ξεκινήσει η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Βουλής Έντονες πραγματοποιούνται διεργασίες και συνεννοήσεις προκειμένου η συζήτηση της πρότασης μομφής για το Σκοπιανό που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία να συζητηθεί με «express» διαδικασία, ώστε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να μεταβεί το πρωί της Κυριακής στις Πρέσπες για την υπογραφή της συμφωνίας με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αρχικό πλάνο ανέφερε ότι η συζήτηση και ψήφιση της προτάσεως μομφής θα ολοκληρωνόταν εως το βράδυ του Σαββάτου. Τις τελευταίες ώρες ωστόσο αναφέρεται ότι θα επιδιωχθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας καθώς από την πλειοψηφία θέλουν να αποτρέψουν κάθε πιθανότητα να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή.

Από την άλλη πλευρά πηγές της ΝΔ επισημαίνουν ότι ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι η συζήτηση προτάσεως μομφής διαρκεί εως και 3 ημέρες και πως είναι πρωτοφανές η Βουλή να βάζει τόσο σύντομη λήξη της διαδικασίας.

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι η συμφωνία για το Σκοπιανό

Δριμεία ήταν νωρίτερα η κριτική που άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση όσον αφορά τη συμφωνία για το Σκοπιανό λέγοντας ότι «η συμφωνία είναι η σταγονα που ξεχειλίζει το ποτήρι».

«Είναι χρέος μου να κάνω ότι μπορώ να το αποτρέψω. Η συμφωνία είναι κακή. Η αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για θράσος του Αλέξη Τσίπρα να πλέξει το εγκώμιο του Κώστα Καραμανλή. «Να σας υπενθυμίσω ότι εκεί που είπε ο κ. Καραμανλής Όχι εσείς λέτε το ΝΑΙ. Και τότε όπως και τώρα ασκήθηκαν διεθνείς πιέσεις. Αλλα σημασία έχει όχι αυτό που εξυπηρετεί τους ξένους αλλά αυτό που εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψέμετα «και για αυτό το θέμα». «Στο διάγγελμα πρωθυπουργού είπε ότι συμφώνησε στο Severna Makedonjia. Πού υπάρχει αυτό στην συμφωνία που καταθέσατε στην Βουλή. Ψεύδεστε. Για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στοιχείο που αποτελεί αλυτρωτισμό. Από την στιγμή που αποδέχεστε την ύπαρξη εθνότητας και γλώσσας δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο ο γεωγραφικός προσδιορισμός».

Απευθυνόμενους στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους κάλεσε «να πάτε εσείς της Βορείου Ελλάδας να πείτε ότι αυτοί που ομιλούν Μακεδονικη δεν θα λέγονται Βορειομακεδόνες. Πείτε μου γιατί οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας θα λέγονται απλά Μακεδόνες και θα ομιλούν Μακεδονική;»

«Αδιαφορείτε. Αδιαφορείτε ότι μια κακή συμφωνία προσφέρει έδαφος σε περιθωριακά στοιχεία να πλειοδοτήσουν. Αρκετές πληγές πρέπει να επουλώσουμε. Δεν χρειάζετε να ανοίξουμε ακόμα μια ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα. Προτεραιότητά μας να διαφυλάξουμε την ενώτητα του λαού μας. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν θα γίνει δικό μας πρόβλημα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ επικέντρωσε την κριτική του στη διαφωνία του Πάνου Καμμένου και στο γεγονός ότι «τ Τσίπρας ετοιμάζετε να υπογράψει συμφωνία χωρίς να διαθέτει την ομόθυμη στήριξη υπουργικού του συμβουλίου, και την πλειοψηφία της Βουλής«. «Πού την συζητήσατε την συμφωνία; Στο υπουργικό συμβούλιο ή στην Κουμουνδούρου με τους συντρόφους σας που θέλουν το Μακεδονία σκέτο» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα να αποτρέψω την εξέλιξη. Το μέλλον της πατρίδας δεν μπορεί να υποθηκευτεί από μια κακή συμφωνία. Είναι ανεύθυνο και ανέντιμο η κυβέρνηση να παραδίδει την χώρα για να μην παραδώσει την εξουσία. Ο Τσίπρας αρνήθηκε να ζητήσει εξουσιοδότηση της ουλής να υπογράψει συμφωνία. Προφανής ο λόγος για να συνεχιστεί το θέταρο με τον Καμμένο να καταγγέλλει την συμφωνία αλλά να ψηφίζει. Υπουργός για τα ταξίδια και τα προνόμια της εξουσίας. Οφείλω να αποτρέψω τον πρωτοφανή θεσμικό εκτροχιασμό και την υποθήκευση του μέλλοντος πατρίδας μας με συμφωνία βλαπτική συμφερόντων. Με τις παρούσες συνθήκες και από την στιγμή που η κυβένρηση δεν διαθέτει την πλειοψηφία να συνεχίσει η ΝΔ καταθέτει αμέσως μετά την λήξη συζήτησης πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Προκαλώ τον κ. Τσίπρα που κρύβετε. Το είχαμε προαναγγείλει. Σας προκαλώ αν τολμάτε να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή σας για να δούμε αν υπάρχουν 154 βουλευτές που θα πουν αν είναι πρόθυμοι να ψηφίσουν υπερ της συμφωνίας» κατέληξε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ


Στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, η ΝΔ τονίζει ότι «η κυβέρνηση έχει απωλέσει από καιρό την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και δεν είναι σε θέση να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα».

Σύμφωνα με τους 76 βουλευτές της ΝΔ που υπογράφουν την πρόταση, η συμφωνία της κυβέρνησης για το Σκοπιανό «είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης του ελληνικού λαού. Η συμφωνία αυτή συναντά την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων.

Επιπροσθέτως δεν έχει καν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Είναι μια επιζήμια συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα. Αναγνωρίζει δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονες μας. Πρόκειται για μείζονα εθνική υποχώρηση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Διαβάστε αναλυτικά την πρόταση δυσπιστίας που υπογράφουν οι 76 βουλευτές της ΝΔ


Αθήνα, 14 Ιουνίου 2018

Πρόταση Δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης
(Άρθρα 84 παρ. 2 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής)


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Τριάμισι χρόνια τώρα η κυβέρνηση φτωχοποιεί τους πολίτες. Υπέγραψε δύο αχρείαστα μνημόνια, δέσμευσε τη χώρα με βαριές περικοπές συντάξεων και μισθών, αύξησε τους φόρους, υποθήκευσε την δημόσια περιουσία. Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Με απαράδεκτες μεθοδεύσεις προκαλεί βλάβη στη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης του ελληνικού λαού. Η συμφωνία αυτή συναντά την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων.

Επιπροσθέτως δεν έχει καν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Είναι μια επιζήμια συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα. Αναγνωρίζει δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονες μας. Πρόκειται για μείζονα εθνική υποχώρηση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας. Τα μέλη του κοινοβουλίου οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στον ελληνικό λαό και την ιστορία μας.
Η κυβέρνηση έχει απωλέσει από καιρό την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, και δεν είναι σε θέση να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα.

Οφείλουμε να ασκήσουμε κάθε δικαίωμα που μας δίνει το Σύνταγμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί της πατρίδας μας για να αποτρέψουμε τη δημιουργία επιζήμιων τετελεσμένων.

Για το λόγο αυτό, η Ν.Δ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 2 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.

Οι Προτείνοντες Βουλευτές:

1. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
2. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΛ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3. ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
4. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
5. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
6. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
7. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
8. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
9. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
10. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
11. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ – ΜΙΣΕΛ
12. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
13. ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
14. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
15. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
16. ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
17. ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
18. ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ)
19. ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ
20. ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
21. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
22. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ
23. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
24. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
25. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
26. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
27. ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
28. ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚOΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ
29. ΔΗΜΑΣ ΧΡIΣΤΟΣ
30. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)
31. ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
32. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
33. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
34. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
35. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ
36. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΧ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
37. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
38. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
39. ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
40. ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
41. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
42. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ)
43. ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
44. ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ
45. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ
46. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
47. ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
48. ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ)
49. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
50. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
51. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
52. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
53. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡIΟΣ
54. ΜΑΡΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
55. ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
56. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ)
57. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ)
58. ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
59. ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
60. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
61. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
62. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
63. ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ
64. ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
65. ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
66. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
67. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
68. ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
69. ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
70. ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
71. ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
72. ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
73. ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
74. ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ
75. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ
76. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΗΣ)


ΣΧΟΛΙΑ (126)

Ερώτηση προς Μακεδόνες κ όχι μόνο

Τόσες δεκαετίες που το κρατίδιο λέγεται FYROM ή πΓΔΜ = Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ δεν άκουσα να μιλάτε για προδοσία από τη Ν.Δ. που δέχτηκε την σύνθετη ονομασία !!!! Γιατί τώρα οι κραυγές σας που μάλιστα με αυτή την συμφωνία Τσίπρα ρητά αναγράφεται πως ουδεμία σχέση έχει το κρατίδιο με τον αρχαίο Μακεδονικό πολιτισμό κ υποχρεούνται στην αναθεώρηση του Συντάγματός τους ??? Τυχαία "σκοτώνονται" στα Σκόπια θεωρώντας ταπεινωτική γι αυτούς αυτή την συμφωνία ??? Εάν ακυρωθεί η συμφωνία θα ξαναρχίσει ο σφετερισμός της αρχαίας Μακεδονικής ιστορίας ξανά με στήσιμο αγαλμάτων κλπ. Θέλετε να καταλάβετε ή είστε τύφλα ?

Judy

ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ.ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΤΟ 2008 ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΕΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΕΦΟΣΟΝ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΑΜΟΙΒΑΙΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.Η ΠΓΔΜ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ.ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.17-11-2008.ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΗ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΒΑΛΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΣΤΟ ΝΑΤΟ .ΚΑΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2008ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗ ΧΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΥΠΙΣΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΣ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΣΤΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Ο.Η.Ε.ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΑΜΟΙΒΑΙΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ.ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΦΕΡΕΦΩΝΟΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ???

Γιάννης

Είναι σαν να ορίζεται δικάσιμος και εσύ να λες τι έγιναν πριν το δικαστηρίο. Ορίστηκε το τι θα γίνει στην διπραγματευση. Δεν μπορούμε και να τους αστυνομευσουμε. Τόσα καταλαβαίνεις τόσα ξεστομίζεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΟΚΑΜΜΕΝΩΝ!!!

Judy

Άρθο 1 παρ.2 εδ.β της κατάπτυσης συμφωνίας. Η ιθαγένεια του Δεύτερου Μέρους(δηλ των Σκοπίων) θα είναι Μακεδονική /πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας όπως αυτή θα εγγράφεται σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα Άρα η ιθαγένεια θα γίνεται με την επίκληση του επιθέτου Μακεδονική. Και αυτοί θα λέγονται Μακεδόνες. Άρθρο 1 παρ.2 εδ γ Η επίσημη γλώσσα του Δεύτερου Μέρους (δηλ των Σκοπίων ) θα είναι η «Μακεδονική γλώσσα» Άρα αναγνωρίζουν ότι η γλώσσα τους είναι Μακεδονική. Κάνει δε παραπομπή στο άρθρο 7 που είναι παντελώς ασαφής. Αυτά και μόνο αποδεικνύουν την μεγάλη παραχώρηση και την προδοσία που πάει να γίνει. Το όνομα Βόρεια Μακεδονία παραπέμπει στην Βόρεια και Νότια Μακεδονία. Όπως Βόρεια και Νότια Κορέα. Άρα όλα μαζί ΑΠΟΣΚΙΡΤΗΣΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΙΕΖΕΙ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ. Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Θ Ε Ι Τ Ε ΕΛΛΗΝΕΣ. Ακούσαμε εχθές τον Κοτζιά που είπε από Ρωσία που ήταν Τώρα θα λύσουμε και το Αλβανικό θέμα. Προχωράνε στην δημιουργί α της Μεγάλης Αλβανίας

koukoutsa

Πω πω ... τσούξιμο ο κούλης στον ψύριζα .... και δεν του το είχα .... Αντε ρε καλόπαιδα ψυριζάκια, αντε παλι "σηκωνετε και τα ποδια" που λέει και ο μπενυ σε απταιστα συριζαϊκά ....

F1

Θα είναι μια άριστη ευκαιρία για τον Καμμένο να εξηγήσει πώς εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση ενώ διαφωνεί και δεν ψηφίζει τη συμφωνία που η ίδια Κυβέρνηση συνήψε και φέρνει προς ψήφιση σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα. Κατ' αυτόν τον τρόπο, θα δειχθεί ότι όσοι διαφωνούν συμφωνώντας είναι απλώς συνένοχοι και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπισθούν. Όποιος στηρίζει, στηρίζει κι όποιος διαφωνεί, διαφωνεί, κ. Κούγκη μου...

ΝΑ ΜΗ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

ΕΙΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΤΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΟΣ ΝΔ ΠΡΑΞΤΕ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

τωρα ειναι αργα!

οτι και να κανετε πλεον οι βασεις στα σκοπια θα μπουν!!!!!! τα συγχαρητηρια απο μερκελ και τραμπ στον τσιπρα δοθηκαν! οι διαδιδακασιες για την ενταξη στο ΝΑΤΟ εχουν ηδη αρχισει!

Έρχεται ΒΑΤΕΡΛΩ για Ν.Δ. στη Βουλή

Ο Τσίπρας προανήγγειλε ότι τουλάχιστον από το 1970 θα δώσει στοιχεία, ποιός έδωσε και τί έδωσε σχετικά με την Μακεδονία. ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΘΑ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΓΡΙΟ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΑΦΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗ Ν.Δ. !!!

Νετ

Έτοιμο για Καλαματιανα σε βλέπω συριζοπροβατο στο Σύνταγμα...

Η ΝΔ ανάμεσα σε τρέλα και υποκρισία

140 χώρες στον ΟΗΕ λένε σκέτο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ! Το καταλαβαίνουμε αυτό ???? Γιατί αυτό δεν μας είχε ενοχλήσει ???? Τώρα λοιπόν που έχουμε την σύνθετη ονομασία Severna Macedonija μας πήρε ο πόνος ???

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Και όλες οι χώρες του κόσμου να τους αποκαλούν Μακεδονία, πρέπει ΕΜΕΙΣ, ως θιγόμενοι, να το δεχθούμε, για να μπορέσουν να μπουν σε Νατο και Ε.Ε, ειδάλλως, δεν θα παρέμενε σε εκκρεμότητα το ζήτημα για 10ετίες.

ρτ

Επομένως συμφωνείς ! Δεν διαφωνείς για να μην μείνει άλλο το θέμα σε εκκρεμότητα !

Εθνοπροδοσια του συριζα

Eαν εστω και ενα μελος του ΟΗΕ ασκησει βετο σε μια αποφαση οι υπολοιπες 140 χωρες δεν εχουν δικαιωμα να την νομιμοποιησουν τα προηγουμε χρονια οσο και να ελεγαν οτι ηθελαν δεν ηταν σε θεση να παραχωρησουν την ονομασια μακεδονια στα χαρτια. αυτο το πετυχε η συμφωνια της αγαπημενης μας κυβερνησης. severna makedonija στα σλαβικα σημαινει Βορεια Μακεδονια αναγνωριζει δηλαδη οτι δεν υπαρχει μονο μια Ελληνικη Μακεδονια στην πραξη αυτο σημαινει οτι κιαλλα κρατη πχ, τα σκοπια εχουν το απολυτο νομιμο δικαιωμα να διεκδικησουν την κληρονομια της περιοχης. μπορουν θεσμικα να διοργανωσουν μεχρι και δημοψηφισμα με αιτημα την ανεξαρτησια της εννοιεας<<μακεδονιας>>. διμιουργειται επισης μια κατασταση τυπου βορειας νοτιας κορεας και ακομα χειροτερα γιατι στην περιπτωση μας οι δυο εθνοτητες ουδεμια σχεση εχουν μεταξυ τους. << τοσα χρονια τωρα σας επιασε ο πονος>> θα σου πω η κατασταση μας ηταν σαν αυτην του καταδικου που περιμενει να του περασουν την θηλια στον λαιμο και ζει μια παρετεταμενη αναμονη.

Μην ειστε τρομπες

Κινηση εντυπωσιασμου ειναι και φανφαρολογιας. Δεν πεφτει η κυβερνηση με προταση μομφης, επειδη οι "θιγμενοι" ΑΝΕΛ θα λειπουν ή θα αποφύγουν να τοποθετηθούν και δε θα συγκεντρωθουν οι ψηφοι που ρίχνουν κυβέρνηση. Για αυτό "προκαλεί" τον Τσίπρα να το γυρίσει σε ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε να αναγκαστούν να ψηφίσουν θετικά οι ΑΝΕΛ, ή να πέσει η κυβέρνηση. Εννοείτε ο Τσίπρας δεν πρόκειται να το κάνει και γελάνε όλοι στο Μαξίμου μαζί με τον Κούλη. Με κόλπα του δημοτικού θα ρίξεις την κυβέρνηση ρε μπαγάσα? Ασχετα αν συμφωνείτε με τον Σύριζα ή όχι, όσοι λέτε μπράβο στον Μητσοτάκη για αυτή την "πατριωτική" του κίνηση πρέπει να σας αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου χτες.

λοπού Συριζάκο

που θα κάνεις και υποδείξεις. Πήγαινε πες τα στους νοτιομακεδόνες αυτά

Γεο

Άντε βρε στατεσσερα που θα μας πεις τι θα ψηφίσουμε . Ποιος ; Εςυ ; Που ψήφισες τους μεγαλύτερους πολιτικούς ψεύτες και αλήτες στην ιςτορια της Ελλάδας

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

antonisvgontzas-696x439

«Θα καταλήξεις να επιδοκιμάζεις ή να ανέχεσαι τις χυδαίες ύβρεις του πρώτου και των επιθυμιών του δεύτερου» επισημαίνει στο Σπύρο Δανέλλη το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ 

11