«Χρυσές αμοιβές» για τα μέλη του Υπερταμείου

oikonomikwn_artyhrooo11

Μισθοί για golden boys παίρνουν μέλη του Υπερταμείου, σύμφωνα με καταγγελία του Γιώργου Αμυρά στη Βουλή – Ο βουλευτής κάνει λόγο για σύμβουλο που παίρνει 3.111 ευρώ την ημέρα!

Αποζημίωση 1.000 ευρώ ανά συνεδρίαση και μισθό 3.111 ευρώ την ημέρα που παραπέμπει σε συμβόλαιο ποδοσφαιρικού αστέρα λαμβάνουν τα μέλη του Υπερταμείου.

Την αποκάλυψη έκανε στην Βουλή ο κ. Γιώργος Αμυράς καταθέτοντας τις σχετικές συμβάσεις και επισημαίνοντας πως «Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βάζει ενέχυρο υπέρ τρόικας κρατική περιουσία αξίας 25 δισεκ. ευρώ, φροντίζει να χρυσοπληρώνει τα golden boys και girls που διόρισε στο Υπερταμείο με εξωφρενικές αμοιβές»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού:

• O Πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου Ζακ λε Παπ έλαβε 34.000€ για 17 συνεδριάσεις, δηλαδή 2.000 € η συνεδρίαση

• Ο Νταβιντ Βεγκάρα Φιγκέρας έλαβε 16.000€ για 16 συνεδριάσεις, δηλαδή 1.000€ η συνεδρίαση

• Η Όλγα Χαρίτου έλαβε 16.000€ για 16 συνεδριάσεις, δηλαδή 1.000€ η συνεδρίαση

• Ο Γεώργιος Σταμπουλής έλαβε 17.000€ για 17 συνεδριάσεις, δηλαδή 1.000€ η συνεδρίαση

• Ο Γεώργιος-Σπύρος Ταβλάς έλαβε 16.000€ για 16 συνεδριάσεις, δηλαδή 1.000€ η συνεδρίαση


Όπως κατήγγειλε ο κ. Αμυράς, οι ανωτέρω χρυσοπληρωμένοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους γιατί ενώ οφείλουν να εποπτεύουν και αξιολογούν τη διοίκηση και το σύνολο των εργαζομένων του Υπερταμείου, δεν έχουν καν υποβάλει ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων για το έτος 2017.

«Σας παραδίδω επίσης τρεις συμβάσεις που υπέγραψε το Υπερταμείο με τρεις συμβούλους που διόρισε και οι οποίοι πλέον αμείβονται με 3.111 € την ημέρα ο ένας, με 1.555 € ημερησίως ο δεύτερος και με 1.444 € ημερησίως ο τρίτος» συνέχισε ο βουλευτής του Ποταμιού για να υποστηρίξει: «Ο κατήφορος και η υποτέλεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν σταματά εδώ»ek1
ek2
ek3
ek4
ek5
ek6
ek7
ek8


ΣΧΟΛΙΑ (38)

Βασίλης

Αυτό και εάν είναι λαϊκισμός! Τα ποσά αυτά δεν επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο αλλά πληρώνονται από την Ε.Ε. Αν δημοσίευε ολόκληρο το κείμενο και όχι τα αποσπάσματα που τον βόλευαν αυτό θα φαίνονταν. Αλλά πώς θα κερδίσει και αυτός 5 min δημοσιότητας....

Αισχος

Nτροπή

Βλαχος

Και τι δλια κανουνε ουλοι αυτοι σκαβν;

Λαϊκιστής μέχρι αηδίας

Είτε ο Αμυράς είναι άσχετος είτε καραγκιόζης. Οι διαγωνισμοί (γιατί περί 3 διαγωνισμών πρόκειται) αναφέρονται σε ομάδα έργου, όχι μεμονωμένο άτομο, που σημαίνει ότι το ποσό διαιρείται στα άτομα της ομάδας. Αν πχ η ομάδα περιλαμβάνει 10 άτομα (κάπου τόσα υποθέτω θα έχει) τότε για την πρώτη σύμβαση κατά μέσο όρο, η ημερήσια αποζημίωση θα είναι 311 Ευρώ ανά άτομο ΜΙΚΤΑ. Κι αν αυτά σας φαίνονται πολλά, πρέπει να υπολογιστούν μέσα εκεί κι όλα τα κόστη της Εταιρίας, το νόμιμο περιθώριο κέρδους κλπ, συν την έκπτωση που μπορεί να κάνει για να πάρει το διαγωνισμό. Στο εξωτερικό γελούν με αυτά τα ποσά φυσικά. Ως "Σύμβουλος" στις δημόσιες συμβάσεις ορίζεται σχεδόν πάντα ΕΤΑΙΡΙΑ, όχι άτομο. Φαίνεται από τη Σύμβαση που λέει για ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ (2η σύμβαση). Αλλά στην Ελλάδα μόνο λαϊκισμό θέλουμε και να μας χαϊδεύουν τα αυτιά πως κάποιοι εξακολουθούν να παίρνουν τρελούς μισθούς (που φυσικά ισχύει, αλλά όχι στην προκειμένη περίπτωση). Κρίμα για το Πρώτο Θέμα... θα έπρεπε να το είχε κοιτάξει παραπάνω πριν το δημοσιεύσει έτσι, ελαφρά τη καρδία. Επαναλαμβάνω, αναφέρομαι αποκλειστικά στις 3 συμβάσεις κι όχι στις αποζημιώσεις των διοικήσεων (για δείτε όμως και τις αποζημιώσεις στη Βουλή και λοιπά ΔΣ ΔΕΚΟ να κλάψετε)

πάντως

πάντως δεν αναγράφεται πόσα άτομα είναι ανά ομάδα.... άρα.... έχουμε λόγους να αμφιβάλλουμε

AAAAXXXX

και πληρωνε Ελληνα ΕΝΦΙΑ εσυ για να τρωνε οι βολεμενοι ψηφοφοροι .Παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν πελατειακες σχεσεις κομματων Ψηφοφορων.Αντε να δουμε ποιος θα εχει το θαρρος να τα αλλαξει αυτα για το καλο της πατριδας.Κανενας πατριωτης στην βουλη??

ςς

ολα αυτα τα καλα παιδια ενοειτε οτι ολοι τους ειναι συριζα,μια παροιμια λεει τωρα που βρηκαμε παππα θα θαψουμε καμια δεκαρια, ετσι σου χρειαζετε ελληναρα να τρως σανο και να πληρωνεις τους χαραμοφαηδες,.γεια σου ελληναρα μου,.

Συριζοπουλο

δηλαδη οι ανθρωποι του κουλη δεν τρωγαν, ε??

σφυριζοπουλε

εχεις να παρουσιασεις κανα χαρτι ή απλα λες λογια του αερα κοπανιστα ? μαλλον ειναι ο ιδιος αερας κοπανιστος που εχεις μεσα στο κεφαλι σου αντι για εγκεφαλο...

Montazieros

Θέλω κάποιον επειγόντως να μου πει που στέλνω βιογραφικό για το υπερταμείο.

EΠΕ

Αυτό είναι ελληνική κατινοπολιτική. Είναι υπεύθυνοι για μέρος της περιουσίας του ελληνικού κράτους που αποτιμάται σε δις και μάλιστα πολλά δις. Τί θα παίρνανε; 10 ευρώ την ημέρα; 20 ευρώ τη συνεδρίαση με οδοιπορικά και σάντουιτς; Τα ίδια διάβαζα προχθές και για το Φυντανίδη τηε Ελευθεροτυπίας, γιατί έπαιρνε 50 χιλιάδες το μήνα λέει. Η Ελευθεροτυπία (καλή ή κακή) πούλαγε 120 χιλιάδες φύλλα καθημερινά. Αν το βάλεις επί 30 μέρες είναι 3 εκατομμύρια 6οο χιλιάδες φύλλα το μήνα. Τζίρος κοντά 5 εκατομμύρια ευρώ. Τί θα έπαιρνε ο υπεύθυνος όλου αυτού; 1250 ευρώ και κουπόνια τουρισμού; Ο Αμυράς είναι νέος άνθρωπος και ζούμε στον 21ο αιώνα. Αυτά ούτε το ΚΚΕ δεν τα λέει πιά.

@ΕΠΕ

Εκεί είναι που πρέπει να βλέπει ο υπεύθυνος της κατάσταση και δη ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος! Δηλ. δουλειά του ήταν να βλεπει που πάνε τα πράγματα και να προστατεύσει την εφημερίδα, πράγμα που σημαίνει πως αν την είδε και δεν έκανε το σωστό ήταν λάθος του και επίσης λάθος του είναι αν δεν είδε που πάνε ταπράγματα! Αυτό του το επέβαλλε η ιδιότητά του!! Βέβαια το χρήμα κάνει κακό. Και θα το γυρίσω σήμερα σε ένα καλοκουρδισμένο συναδελφό του, άτομο αγαπητή στο χώρο που πληρώνεται από τον κόσμο αλλά το άκουσα το άτομο αυτό να βρίζει τον κόσμο που το πληρώνει!! εμετός!! πθ μην το κόψεις φανερώνει τι κάνει το χρήμα στο άτομο, ένα άτομο που δουλεύει στα ΜΜΕ, κινείται με το αμάξι και βάζει air condition και δεν γνωρίζει τι εκβιασμούς κάνουν οι εργοδότες για να τους παίρνουν μερος των μισθών, να μην δίνουν δώρα κλπ. κάτι που είναι ανάξιο να θίξει ούτε καν να το πλησιάσει για να το ερευνήσει λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας!!

ok

δεν μας λεει όμως ποιο είναι το αντικειμενο του εργου και ποσα ατομα θα δουλεψουν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kyriakos_mitsotakis

«Η υποδηλωμένη εργασία θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, είναι δέσμευσή μου» είπε ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στο υπ. Εργασίας - Ο 12λογος των παρεμβάσεων στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά

zaxariadis-n1

«Δεν συμφωνώ με την άποψη ότι αν ένας πρωθυπουργός έχει οργανώσει σκευωρία τον στέλνουν οι πολίτες στο σπίτι του. Εάν έχουν τελεστεί τέτοια πράγματα ή έχει κάποιος την αίσθηση ότι έχουν τελεστεί, οφείλουν να ψαχτούν» είπε ο κ. Ζαχαριάδης

1