Δήμαρχος Αλίμου: Δυσλειτουργικός ο νέος φορέας διαχείρισης κοινόχρηστων χώρων του Ελληνικού

Δήμαρχος Αλίμου: Δυσλειτουργικός ο νέος φορέας διαχείρισης κοινόχρηστων χώρων του Ελληνικού

Με παρέμβασή του στην συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο, ο Ανδρέας Κονδύλης επέκρινε το αρμόδιο υπουργείο καθώς όπως είπε κατάρτισε την επίμαχη ρύθμιση χωρίς διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους Δήμους

διμ_αλ_09
Δυσλειτουργικό, αναποτελεσματικό και αντιεπενδυτικό χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης τον σχεδιασμό του νέου φορέα για την διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων του Ελληνικού.

Με παρέμβασή του στην συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Κονδύλης επέκρινε το αρμόδιο υπουργείο καθώς όπως είπε κατάρτισε την επίμαχη ρύθμιση χωρίς διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους Δήμους και εξήγησε «σύμφωνα με τους Θεσμούς, η σύσταση του φορέα αποτελεί προαπαιτούμενο. Η σχεδίαση του φορέα όμως είναι στην διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης. Αντί λοιπόν να υπάρξει συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, το υπουργείο δημιούργησε ένα μόρφωμα, δυσλειτουργικό, αναποτελεσματικό που εμποδίζει τους Δήμους και ίσως την επένδυση».

Ο ίδιος πρότεινε νομοτεχνικές βελτιώσεις ώστε ο φορέας να μετατραπεί σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου από Ιδιωτικού Δικαίου καθώς επίσης «να αυξηθούν οι εκπρόσωποι των Δήμων Γλυφάδας και Αλίμου από έναν σε τουλάχιστον δύο και να καταργηθούν οι εκπρόσωποι υπουργείων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης