Βορίδης: Κρίσιμες οι επόμενες εκλογές

voridis

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέσεις της ΝΔ, που συνδέονται με τη δημόσια ασφάλεια, τη μετανάστευση, τη φορολογία, τη μεταρρύθμιση στο κράτος, κ.α.

«Κρίσιμες» χαρακτήρισε τις επόμενες εκλογές για την εφαρμογή πολιτικών, που αποτελούν προγραμματικές θέσεις της ΝΔ και είναι, κατά τη γνώμη του, αναγκαίες για τον τόπο, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Μάκης Βορίδης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέσεις της ΝΔ, που συνδέονται με τη δημόσια ασφάλεια, τη μετανάστευση, τη φορολογία, τη μεταρρύθμιση στο κράτος, κ.α.

«Η ΝΔ διεκδικεί την καθαρή εντολή για να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της πατρίδας. Αν αυτή η εντολή δεν δοθεί, τότε δεν είναι το ίδιο με όποιες άλλες εκλογές» τόνισε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι το στοιχείο που τις διαφοροποιεί από τις επόμενες είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική. «Και επομένως δε θα μπορεί πια να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση, η οποία θα εφαρμόσει, με αυτό το καθαρό πρόγραμμα με αυτή τη συγκεκριμένη εντολή, αυτό το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της πατρίδας».

Αναλύοντας τις θέσεις της ΝΔ, ο κ. Βορίδης, τις αντιπαρέβαλε με τη στάση της κυβέρνησης σε διάφορα θέματα.

«Π.χ. έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία συζητά και μάλιστα βουλευτές της υποστηρίζουν ανοιχτά τη χορήγηση αδειών σε αμετανόητους δολοφόνους, όπως είναι ο Κουφοντίνας. ‘Η να έχεις νόμους, όπως οι νόμοι Παρασκευόπουλου - Κοντονή, που αποφυλάκισαν σκληρούς εγκληματίες. ‘Η να έχεις συστηματικά ανοχή σε ομάδες, όπως ο Ρουβίκωνας, τη στιγμή που είναι απολύτως σαφής, αλλά και ευχερώς αντιμετωπίσιμος ο τρόπος δράσης τους, με ελάχιστες νομοθετικές παρεμβάσεις» είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:

«'Αρα, η κρισιμότητα είναι σε αυτές τις εκλογές. Και είναι μια μοναδική στιγμή, κατά την οποία αυτή η εντολή πρέπει να δοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη ΝΔ - όχι γιατί αυτό ενδιαφέρει τη ΝΔ παραταξιακά - αλλά γιατί ενδιαφέρει τον τόπο, να εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα».

Σε δηλώσεις του για το θέμα της ονομασίας της FYROM είπε ότι «το θέμα δεν είναι μια οποιαδήποτε λύση, αλλά μια λύση που διατηρεί τις εθνικές μας γραμμές» που, όπως είπε, συνοψίζονται στο ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική, δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα» και εξέφρασε την «ανησυχία του» για το τι θα περιλαμβάνει η συμφωνία.

«Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει ο κ. Καμμένος» είπε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε: «Εφόσον έρχεται μια λύση, σε εισαγωγικά, η οποία είναι πολλαπλώς απαράδεκτη, αυτός ο οποίος διατηρεί την κυβέρνηση στην κυβέρνηση είναι Πάνος Καμμένος. Αυτός που μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση, ώστε να μην περάσει ένα τέτοιο σχέδιο είναι εκείνος. Λαμπρή ευκαιρία να αποδείξει τον πατριωτισμό του και την ευαισθησία του. Ας ρίξει την κυβέρνηση για να δούμε σε τελευταία ανάλυση, αν εννοεί αυτά τα οποία λέει».

ΣΧΟΛΙΑ

που χάθηκε ο ''Λυκαβητός''

Ο ''ΛΥΚΑΒΗΤΟΣ '' έχει χρόνια να τυλίξει αφίσες στις κολώνες του κέντρου των Αθηνων.!!!! - Όχι όμως παραέξω!!-. Και τώρα που υπάρχει η ευκαιρία με το Εθνικό θέμα, που και χάθηκε ????

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4489372

Έκανε λόγο για μια νέα εμβληματική έκθεση, του σπουδαίου δημιουργού, που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες μας, στο πεδίο της Σύγχρονης Τέχνης

4481453

Διπλά ναρκοθετημένος ο δρόμος για την χώρα μας από τις επιλογές των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είπε ο πρόεδρος της ΝΔ - «Η κυβέρνηση  ανοίγει εθνικές πληγές με τη συμφωνία που υπέγραψε και ξεκινάει ένα τέταρτο μνημόνιο» σημείωσε - Είπε ότι η ΝΔ προτείνει μια συμφωνία αλήθειας για τη μείωση της φορολογίας

30
4489154

Ευρεία συνεδρίαση περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων όλης της Βόρειας Ελλάδας, με πρωτοβουλία Τζιτζικώστα, την Τετάρτη - Ζητούν δημοψήφισμα  - «Τα ψέματα τελείωσαν. Η βουβή και κρυφή διπλωματία τελείωσε. Η ώρα της ευθύνης για όλους και για τον καθένα ξεχωριστά ξεκίνησε»είπε ο Περιφερειάρχης 

7
-

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής, είπε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τις αποφάσεις των στελεχών του Ποταμιού από όλη την Ελλάδα που θα συναντηθούν την 1η Ιουλίου - Δεν υπάρχει ενδεχόμενο αυτοδιάλυσης του Ποταμιού 

6