Κουμουτσάκος: Οι Σκοπιανοί μπορεί πλέον να επιστρέψουν με νέα αιτήματα

Κουμουτσάκος: Οι Σκοπιανοί μπορεί πλέον να επιστρέψουν με νέα αιτήματα

«Η κυβέρνηση διαίρεσε και δεν ένωσε με τη στάση της» τόνισε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ – Η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει συγκατάθεση στη συμφωνία με βάση όσα γνωρίζει μέχρι στιγμής 

koumoutsakos
Προβληματισμό για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μην αποκλείοντας ότι οι γείτονες μπορεί να επιστρέψουν με νέα αιτήματα.

«Δεν ξέρω αν η αναμονή και οι καθυστερήσεις βοηθούν στο Σκοπιανό, μπορεί μετά από αυτό οι γείτονες να επιστρέψουν με νέα αιτήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι με βάση όσα γνωρίζει μέχρι στιγμής, η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει συγκατάθεση στη συμφωνία, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να δεσμεύσει τη χώρα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Επίσης, έθεσε θέμα επαρκούς πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης, που με μια συμφωνία δεσμεύει τη χώρα.

Ο βουλευτής της ΝΔ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση διαίρεσε και δεν ένωσε με τη στάση της», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το Σκοπιανό έχει ιδιαίτερη φόρτιση για τους Έλληνες και ότι δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν μετά τη συμφωνία.

«Δεν πρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις για την Τουρκία»

Αναφερόμενος στην Τουρκία τόνισε ότι το προεκλογικό κλίμα δεν δικαιολογεί τις ενέργειες της χώρας και ότι δεν πρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις καθώς η Τουρκία έχει ξεκάθαρη στρατηγική αμφισβήτησης της Ελλάδας στο Αιγαίο.

«Μπορεί μετά τις εκλογές η Τουρκία να αποκλιμακώσει τη ρητορία αλλά η ουσία δεν θα αλλάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης