Εκνευρισμός στην Τουρκία: Αποχώρησε από το Συμβούλιο της Ευρώπης λόγω Κύπρου

council_of_europe

Η τουρκική αντιπροσωπεία διαμαρτύρεται για το μη κλείσιμο του φακέλου της Κύπρου για το περιουσιακό εδώ και 20 χρόνια

H αντιπροσωπεία της Τουρκίας αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης διαμαρτυρόμενη για το μη κλείσιμο του φακέλου της Κύπρου για το περιουσιακό εδώ και 20 χρόνια.

Η Τουρκία όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων διαμαρτύρεται επειδή «η Ελλάδα και ο Ελληνοκυπριακός τομέας κάνουν προσπάθειες να χρησιμοποιήσουν αυτό τον φάκελο για πολιτικούς σκοπούς».

Το τουρκικό κανάλι NTV υπενθυμίζει ότι η Τουρκία είχε πληρώσει για την υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου που κατέληξε το 1998 ένα εκατομμύριο ευρώ, ως αποζημιώσεις για την παράνομη χρήση και τη στέρηση χρήσης της περιουσίας της στη Κερύνεια. Προσθέτει ότι ο φάκελος δεν έκλεισε και πως παρά τα αιτήματα της Τουρκίας, Ελλάδα και Κύπρος εμπόδισαν το κλείσιμό του.

Το θέμα επανήλθε ακόμη μια φορά στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο και οι Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι μέχρι να κλείσει αυτός ο φάκελος δεν θα συζητήσουν και δεν θα αναγνωρίσουν τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για την Κύπρο και αποχώρησαν από την αίθουσα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaef00

Ανασκευασμένες εμφανίζονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων από το πρακτορείο ΜΙΑ - Πλέον, εμφανίζεται να αναγνωρίζει ότι «ένα μέρος της γεωγραφικής ενότητας της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι στη χώρα μας»  

12
zaef_mesa

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

109
tsipras_kammenos

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτήν τη στιγμή, αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα - Είπαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο

51