Το Δημόσιο αναλαμβάνει όλα τα χρέη του ΕΛΓΑ

Αλλαγή νομοθετικού πλαισίου για εθνικά κληροδοτήματα

Όλα τα χρέη και τις δανειακές συμβάσεις του ΕΛΓΑ που φτάνουν τα 3,8 δισ. Ευρώ, αναλαμβάνει το Δημόσιο...

Όλα τα χρέη και τις δανειακές συμβάσεις του ΕΛΓΑ που φτάνουν τα 3,8 δισ. Ευρώ, αναλαμβάνει το Δημόσιο. Αυτό τόνισε στη Βουλή η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, ανακοινώνοντας ότι, σε συμφωνία με τον υπουργό Οικονομικών, θα κατατεθεί σχετική τροπολογία σε επόμενο νομοσχέδιο.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα προστασίας και ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας, απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, η ΝΔ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου κι ο ΛΑΟΣ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, το οποίο συνυπέγραψε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Κιλτίδης.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε μια σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων και ανακοίνωσε ότι το Δημόσιο συμμετέχει κατά 20% στις δαπάνες του ΕΛΓΑ, που υπολογίζεται επί του συνολικού ποσού επί των εισπραττόμενων ποσοστών των εισφορών των παραγωγών.

Πάντως, ο εισηγητής της ΝΔ Κ. Κόλλιας έκανε λόγο για διατάξεις που καταλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΛΓΑ. Όπως υποστήριξε, το 20% δεν καλύπτει απολύτως τίποτα και πρόσθεσε πως ο αγρότης, ο μοναδικός χρηματοδότης, καλείται να εξυγιάνει τον Οργανισμό.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο κ. Σταύρος Σκοπελίτης δήλωσε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί - όπως ανέφερε- βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με αυτό που θέλει ο μικρό - μεσαίος αγροτοκτηνοτρόφος: Πλήρη ασφάλιση και όχι μερική της φυτικής και αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ.

Ο κ. Αστέριος Ροντούλης από τον ΛΑΟΣ ανέφερε ότι υπάρχει μια προϊούσα απαξίωση της γεωργικής ασφάλισης της χώρας, που θα λειτουργήσει σαν καταλύτης για να μειωθεί ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Ηρώ Διώτη υποστήριξε ότι νομοσχέδιο υπηρετεί τους στόχους κάθε νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης να μείνουν στην παραγωγή μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι επιχειρηματίες, «γιατί περί αυτού πρόκειται».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

martios

Από την πλευρά του ο κ. Θανάσης Θεοχαροπουλος είπε πως η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα κακέκτυπο και ανέφερε πως δεν πρέπει να συγκρίνουμε το σύστημα εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την Αριστερά

chr

Μήνυμα προς ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία σχετικά με το ρόλο του Κινήματος Αλλαγής προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά έστειλε ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης από το Συνέδριο της ΝΔ.

ellada-mporoume

«Η πραγματική έξοδος από την κρίση θα έρθει από την ανάπτυξη, όχι από τα επιδόματα» υπογράμμισε στην ομιλία του ο Νότης Μηταράκης - «Μπορούμε να κάνουμε την πατρίδα μας ξανά δυνατή και τους Έλληνες ξανά υπερήφανους» διαμηνύει ο Λευτέρης Αυγενάκης

mitsot

Θετικό να υπάρχουν στους δήμους πολλαπλές υποψηφιότητες, αλλά όχι στις περιφέρειες, τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ μιλώντας στο Συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

mhtsotakis_arthro

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό γιατί δίχασε τον ελληνικό λαό και είπε «ναι» αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας - Υποσχέθηκε βοήθημα 2.000 ευρώ σε νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που γεννιέται, πρόγραμμα «βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα» και σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ

22