Το Δημόσιο αναλαμβάνει όλα τα χρέη του ΕΛΓΑ

Αλλαγή νομοθετικού πλαισίου για εθνικά κληροδοτήματα

Όλα τα χρέη και τις δανειακές συμβάσεις του ΕΛΓΑ που φτάνουν τα 3,8 δισ. Ευρώ, αναλαμβάνει το Δημόσιο...

Όλα τα χρέη και τις δανειακές συμβάσεις του ΕΛΓΑ που φτάνουν τα 3,8 δισ. Ευρώ, αναλαμβάνει το Δημόσιο. Αυτό τόνισε στη Βουλή η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, ανακοινώνοντας ότι, σε συμφωνία με τον υπουργό Οικονομικών, θα κατατεθεί σχετική τροπολογία σε επόμενο νομοσχέδιο.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα προστασίας και ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας, απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, η ΝΔ ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου κι ο ΛΑΟΣ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, το οποίο συνυπέγραψε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Κιλτίδης.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε μια σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων και ανακοίνωσε ότι το Δημόσιο συμμετέχει κατά 20% στις δαπάνες του ΕΛΓΑ, που υπολογίζεται επί του συνολικού ποσού επί των εισπραττόμενων ποσοστών των εισφορών των παραγωγών.

Πάντως, ο εισηγητής της ΝΔ Κ. Κόλλιας έκανε λόγο για διατάξεις που καταλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΛΓΑ. Όπως υποστήριξε, το 20% δεν καλύπτει απολύτως τίποτα και πρόσθεσε πως ο αγρότης, ο μοναδικός χρηματοδότης, καλείται να εξυγιάνει τον Οργανισμό.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο κ. Σταύρος Σκοπελίτης δήλωσε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί - όπως ανέφερε- βρίσκεται σε πλήρη διάσταση με αυτό που θέλει ο μικρό - μεσαίος αγροτοκτηνοτρόφος: Πλήρη ασφάλιση και όχι μερική της φυτικής και αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ.

Ο κ. Αστέριος Ροντούλης από τον ΛΑΟΣ ανέφερε ότι υπάρχει μια προϊούσα απαξίωση της γεωργικής ασφάλισης της χώρας, που θα λειτουργήσει σαν καταλύτης για να μειωθεί ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Ηρώ Διώτη υποστήριξε ότι νομοσχέδιο υπηρετεί τους στόχους κάθε νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης να μείνουν στην παραγωγή μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι επιχειρηματίες, «γιατί περί αυτού πρόκειται».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Spanakis_01

Στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, οικονομολόγος και ένας από τους ελάχιστους δημοσίους υπαλλήλους που διεκδικεί την εκλογή του με τη Νέα Δημοκρατία - Μιλά για το δημόσιο τομέα, αλλά και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η ΝΔ την επόμενη ημέρα της ενδεχόμενης νίκης στις εκλογές της 7ης Ιουλίου

7
FOTIS_KARYDAS

Ο υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο τομέα της Β' Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία παίρνει θέση στα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό - Μιλά για τα Ελληνοτουρκικά, την παιδεία, την επιχειρηματικότητα αλλά και το πόσο καλά γνωρίζει ο ίδιος την εκλογική του περιφέρεια

tsipras_cherries

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την άρνηση ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ να συμμετέχουν στην τηλεοπτική συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για να απευθύνει κάλεσμα στον πρόεδρο της ΝΔ να «αναμετρηθούν» τηλεοπτικά ενώπιον των ψηφοφόρων

12
tsip01

«Θα στηρίξουμε την Κύπρο» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός - Έκανε λόγο για κλιμάκωση της τουρκικής πλευράς με «άγονες γεωτρήσεις»  στην ΑΟΖ μιας χώρας που δεν έχει αποτρεπτική δύναμη στη θάλασσα» - Προειδοποίησε ότι θα υπάρξει σοβαρό τίμημα και στις ευρωτουρκικές σχέσεις αλλά και σε ό,τι αφορά την ειρήνη και στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή - «Να θυμάστε ποια είναι η σημαία την οποία υπερασπίζεστε εδώ» είπε στα στελέχη της ΕΛΔΥΚ

30