Νέα ανατροπή στο Σκοπιανό: Αρνείται το «erga omnes» ο Ιβάνοφ

tsiprasivanof0

Για κατ' αρχήν συμφωνία είχε μιλήσει νωρίτερα ο Ζόραν Ζάεφ - Τσίπρας και Καμμένος να ενημερώσουν τους Έλληνες για το ονοματολογικό, ζητά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία - Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει τέσσερα ερωτήματα στην κυβέρνηση - Μαξίμου: Η ΝΔ να μην βιάζεται, δεν υπάρχει καμία συμφωνία - Προϋπόθεση η σύνθετη ονομασία με ισχύ έναντι όλων

Νέα δεδομένα στο Σκοπιανό ζήτημα θέτει η άρνηση του Σκοπιανού προέδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ να αποδεχθεί μία λύση στο ονοματολογικό για συνολική χρήση ή erga omnes, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις περί «κατ' αρχήν» συμφωνίας του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ.

«Η στάση του προέδρου Ιβάνοφ είναι συνεπής με τις απόψεις όλων των προηγούμενων προέδρων της ΠΓΔΜ. Ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν αποδέχεται μια λύση στο ονοματολογικό για συνολική χρήση ή erga omnes», αναφέρεται στην ανακοίνωση της σκοπιανής προεδρίας, η οποία δόθηκε στα ΜΜΕ. Ο Ιβάνοφ έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ την Πέμπτη, προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις συζητήσεις που έγιναν στη Νέα Υόρκη και τις Βρυξέλλες, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, καθώς και τις ενδεχόμενες προφορικές συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί.

Οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ

Νωρίτερα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, μίλησε για κατ' αρχήν συμφωνία με την Ελλάδα όσον αφορά το Σκοπιανό. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε πως δεν υπάρχει συμφωνία στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» προσθέτοντας ότι σήμερα θα συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. «Οδεύουμε προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, επιλύουμε διαφορές, ισχυροποιούμε την ταυτότητά μας. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις συνομιλίες με την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την άνοδο του στην εξουσία.

»Ποτέ άλλοτε δεν βρεθήκαμε τόσο κοντά στη λύση και η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες και τους δύο λαούς ποτέ δεν ήταν ισχυρότερη. Επιβεβαιώσαμε τη "Μακεδονική" γλώσσα, επιβεβαιώσαμε την ταυτότητά μας. Το θέμα δεν είναι εύκολο αλλά η "Μακεδονία" θέλει ηγέτες προκειμένου να προχωρήσει, όχι κούφιες λέξεις» πρόσθεσε ο κ. Ζάεφ.

Όπως προανήγγειλε θα υπάρξει δημοψήφισμα για το θέμα του ονόματος στο οποίο οι πολίτες θα έχουν τον τελευταίο λόγο αφού πρώτα η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή της πΓΔΜ με πλειοψηφία 61 βουλευτών.

«Αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που εξασφαλίζουν το μέλλον των "Μακεδόνων". Η "Μακεδονία" εντάσσεται στο ΝΑΤΟ και επιλύουμε μια διαφορά 25 ετών που έχει παρασύρει προς τα κάτω τη χώρα» συνέχισε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε ότι μετά την επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα θα συγκαλέσει νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών καθώς και ότι τον πρόεδρο Ιβανόφ θα ενημερώσει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ.

Χωρίς τους πανηγυρικούς τόνους Κοτζιά οι δηλώσεις Ζάεφ

Όπως ήταν αναμενόμενο ο σκοπιανός πρωθυπουργός προέβη σε δηλώσεις. Παρ’ ότι επιβεβαίωσε την «συμφωνία επί της αρχής», η τοποθέτησή του δεν υιοθέτησε τους πανηγυρικούς τόνους του Νίκου Κοτζιά, αλλά πλησίασε το ύφος του Μεγάρου Μαξίμου που εμφανίζεται «συγκρατημένα αισιόδοξο». Είναι εμφανές ότι η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί και το όνομα δεν είναι αυτό που εμποδίζει. Πολλοί στη γείτονα χώρα ισχυρίζονται ότι το κρίσιμο ζήτημα του erga omnes, που άπτεται και των συνταγματικών αλλαγών στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η γειτονική χώρα, είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ «καθυστερεί». Ο Ζάεφ έχει ζητήσει λίγο «πολιτικό χρόνο», προκειμένου να διευθετήσει όλα τα τελευταία σημαντικά θέματα που απομένουν. Όποια και αν είναι η εκκρεμότητα, θα συζητηθεί εκτενώς στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα. Στη συνέχεια, ο σκοπιανός ΥΠΕΞ Νικολά Ντιμιτρόφ θα ενημερώσει τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Ιβανόφ και θα συγκληθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ διέψευσε ότι οι δύο χώρες έχουν καταλήξει στο όνομα Βόρεια Μακεδονία, αν και οι πληροφορίες επιμένουν πως αυτό είναι στο κέντρο του τραπεζιού (συμπεριλαμβάνεται στο καλάθι των ονομάτων που είχε προτείνει ο Νίμιτς). Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ερωτηθείς σχετικά, δεν επιβεβαίωσε ότι συμφωνήθηκε ως νέο όνομα της χώρας το «Βόρεια Μακεδονία» ή το «Άνω Μακεδονία», λέγοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα για το όνομα, για το οποίο όπως τόνισε «τον τελευταίο λόγο θα έχουν οι πολίτες σε δημοψήφισμα». Σημείωσε ωστόσο, ότι τα τεχνικά κλιμάκια για τις διαπραγματεύσεις και από τις δύο πλευρές εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να παρουσιαστεί η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου. Ο Ζάεφ τόνισε ακόμη, ότι «με την επίλυση του ζητήματος μπαίνουμε στο ΝΑΤΟ και μπαίνει τέλος στα πισωγυρίσματα στην περιοχή». Πρόσθεσε, μάλιστα, πως κατά τα άλλα η συμφωνία κατοχυρώνει την ταυτότητα (και τη γλώσσα) των «Μακεδόνων» και πως θα τεθεί προς έγκριση σε δημοψήφισμα. Η τελική συμφωνία με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων θα επικυρωθεί από το κοινοβούλιο με πλειοψηφία προτού πάει σε δημοψήφισμα, όπως δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζουμε ότι, αν και μένει η οριστική επιβεβαίωση, το όνομα Βόρεια Μακεδονία παραμένει το επικρατέστερο. Το Άνω Μακεδονία και το Νέα Μακεδονία έπαιξαν, αλλά στην πορεία φάνηκε ότι πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Από πολιτικής απόψεως αυτό που τώρα καθίσταται κρίσιμο είναι το Βόρεια Μακεδονία να εγκριθεί όχι μόνο από την υφιστάμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην ΠΓΔΜ, αλλά με την προβλεπόμενη ενισχυμένη πλειοψηφία των δύο τρίτων, ώστε να πραγματοποιηθεί η τροποποίηση του Συντάγματος και να ισχύσει το erga omnes.

Заев: Референдум за името септември или октомври


Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Οι δηλώσεις Ζάεφ και η «σιωπή» της ελληνικής κυβέρνησης, προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία ζητά απαντήσεις σε τέσσερα κομβικής σημασίας ερωτήματα από την κυβέρνηση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, τονίζοντας πώς «οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τους Έλληνες πολίτες και να πάψουν να κρύβονται».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κ. Ζόραν Ζάεφ δήλωσε σήμερα όχι μόνον ότι ήδη “υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία” με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλά και ότι “η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ ώστε η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία”. Αποκάλυψε μάλιστα ότι η “μακεδονική” γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών της χώρας του “έχουν ήδη διασφαλιστεί από τη σχεδιαζόμενη συμφωνία με την Ελλάδα” και ότι ο ίδιος “λαχταρά μια «Μακεδονία» στην οποία οι πολίτες θα είναι απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και από φόβους του παρελθόντος”.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στα εξής ερωτήματα:

• Έχει ήδη δεχθεί ο κ. Τσίπρας την αναγνώριση “μακεδονικής γλώσσας” και “μακεδονικής ταυτότητας” για τους γείτονές μας;

• Έχει υπαναχωρήσει ο κ. Τσίπρας από την εθνική θέση erga omnes, προκειμένου το όποιο όνομα των Σκοπίων να ισχύει για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων;

• Έχει ήδη δεσμευθεί ο κ. Τσίπρας να επιτρέψει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, χωρίς να έχουν απαλειφθεί από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ όλες οι απαράδεκτες αλυτρωτικές αναφορές;

• Κι αν όλα αυτά τα έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας, δεσμεύει την Ελλάδα μη έχοντας καν τη στήριξη της κυβέρνησής του. Ή όσα είπε ο κ. Ζάεφ τα συνυπογράφει και ο κ. Καμμένος;

Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τους Έλληνες πολίτες και να πάψουν να κρύβονται».

Απάντηση Μαξίμου

Απαντώντας στη ΝΔ, το Μαξίμου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πάντοτε σαφής και καθαρή: Προϋπόθεση για τη λύση και την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι η συμφωνία για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, με ισχύ έναντι όλων, που προϋποθέτει και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η ΝΔ δε χρειάζεται να βιάζεται. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία συμφωνία.

Θα κατανοήσει σύντομα, εφόσον υπάρξει συμφωνία, πως θα χρειαστεί να ψάξει πολύ για κάποιο επιχείρημα, προκειμένου να μην την υποστηρίξει.

Το μόνο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να διενεργήσει τα δέοντα, προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημα του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ για απάλειψη του όρου «Μακεδονία» από την ονομασία της Εκκλησίας των βορείων γειτόνων μας.

Επομένως, καλό είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης σε δύσκολα εθνικά θέματα και εν μέσω διαπραγματεύσεων να επιδεικνύουν την ελάχιστη σοβαρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ (262)

Βασίλης Γρηγοριάδης

Αδυνατώ να πιστέψω στην τέλεση ενός τόσο τερατώδους εθνικού εγκλήματος. Δεν μπορεί. Κάτι θα έχουν υπόψη τους οι άνθρωποι. Μάλλον μας το φυλάνε για έκπληξη για να τους διατηρήσουμε στην εξουσία. Ε, πια, μη γινόμαστε τόσο... καχύποπτοι.

ΟΡΓΗ

ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ !!!! ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΛΟΥΝ ''ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ΄' ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ''ΦΤΥΣΕΙ ''ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ !

GEORGE

Αφήστε τους ,διακόψτε κάθε συνομιλία μαζί τους , μέχρι να έρθουν ικέτες και τότε χορέψτε τους στο ταψί και να προτείνετε όνομα άσχετο και χωρίς τον όρο Μακεδονία .Μην φάτε εκβιασμούς από ένα κράτος τόσων εθνοτήτων σλαβικής προέλευσης , αυτούς τσούζει και όχι εμάς .

ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ

εκει στο πρωτο θεμα γιατι επιμενετε να λετε τα σκοπια πγδΜ?? Παλι θα κοψετε το σχολιο μου με λογοκρισια επειδη σας τσουζει εεε? Σκοπια ηταν ειναι και θα ειναι μια ζωη. Σα δε ντρεπεστε λιγο...

Thanos

Αν θέλεις να ζεις με τσίμπλες στα μάτια και τυλιγμένος στο κουκούλι της άγνοιας, δικαίωμα σου. Λυπάμαι που θα σε ταρακουνήσω, αλλά η επίσημη ονομασία είναι ΠΓΔΜ και όλη η υδρόγειος τους αποκαλεί "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". Τώρα για το τι νομίζεις και πιστεύεις εσύ, ούτε ο σκύλος σου δεν ενδιαφέρεται.

Επίκουρος

Επίσημη μεν αλλά προσωρινή και ψευδώνυμη.

Συγνώμη .....

Τώρα που τελείωσε το GP F1 στο Μονακό, μπορεί ο κ. Καμμένος να μας πεί την θέση του στο Σκοπιανό ;;

fm

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα και τις απόψεις των δύο πλευρών, κυρίως τις αντδράσεις της κοινής γνώμης και στις δύο χώρες, λύση κοινά αποδεκτή είναι φύσει αδύνατον να βρεθεί. Ο μόνος τρόπος να βρεθεί λύση είναι να επιβληθεί σχεδόν εκβιαστικά προς τη μία ή την άλλη ή και τις δύο πλευρές από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

χαχαχα

εσύ ποιον νομίζεις να βιάσουν; !!!!

fm

Θα το δείξει η...νεκροψία!!

dora

Η νέα δημοκρατία να μη βιάζεται δεν υπάρχει καμμια συμφωνία δήλωσε ο ειλικρινεστατος πρωθυπουργός Αλέξης τσιπρας τώρα είμαι σίγουρη ότι όχι μόνο συμφώνησαν αλλά τα έχουν δώσει όλα αμαχητί για την καρέκλα και η ξεφτίλα είναι ότι η απέναντι μεριά δεν το δέχεται έχει και πιο χαμηλά σύντροφοι δεν τα είδατε ολα ακόμα μέχρι το 2019 υπάρχει άφθονος χρόνος για περαιτέρω εκπληξεις

μπέεε

Καλά, ο Ιβάνοφ που έβοσκε τα πράτα τόσο καιρό;

Σ

Η εξέλιξη αυτή δείχνει πόσο ανίδεοι είναι ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς και πόσο επιπόλαια χειρίζονται εθνικά ζητήματα.

Απο μηχανης θνητος

Το "Μακεδονικο ζητημα",δηλαδη η διαμαχη Ελληνων-Βουλγαρων για την επικρατηση στη γη της αρχαιας Μακεδονιας υφισταται πανω απο 1.000 χρονια. Αυτο που βιωνουμε τωρα ειναι το καινουριο επεισοδιο. Θα υπαρξουν κι αλλα στο μελλον. Αυτα που οφειλουν να πραξουν ο ελληνικος πολιτικος και επιχειρηματικος κοσμος ανεξαρτητως ονοματολογικου - ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΕ - ειναι: 1) αγορα τοπικων ΜΜΕ που θα προβαλλουν ελληνικες ταινιες+σειρες με υποτιτλους, αγορα ραδιοφωνικων σταθμων που θα παιζουν ελληνικη μουσικη και οργανωση τακτικοτατων συναυλιων Ελληνων καλλιτεχνων στη γειτονα χωρα 2) ιδρυση εκει σχολειων-πολιτιστικων κεντρων εκμαθησης ελληνικης γλωσσας+χορων+θεατρικων παραστασεων (στα Ελληνικα) 3) αγορα τοπικων ποδοσφαιρικων σωματειων και στελεχωση τους με αρκετους Ελληνες ποδοσφαιριστες 4) επιχειρηματικα-επαγγελματικα κινητρα σε 200.000 ανυπαντρους Ελληνες+Ελληνιδες για να εγκατασταθουν μονιμα εκει ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ-ΝΥΜΦΕΥΘΟΥΝ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ+ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ 5) αρκετα παιδια αυτων των ζευγαριων που θα μιλανε ελληνικα+θα ειναι ορθοδοξα να στελεχωσουν τον εκει στρατο+δυναμεις ασφαλειας τα επομενα χρονια 6) οι Ελληνες επιχειρηματιες ν'αγορασουν ο,τι επιχειρηση υπαρχει και δεν υπαρχει και να οργανωνουν δωρεαν (υποχρεωτικης παρακολουθησης) σεμιναρια ελληνικων για τα στελεχη τους 7) να υπαρξει καποια μορφη επιδοτησης-παροχης-φοροαπαλλαγης σε οποιον Ελληνα/ιδα κανει παιδια με Σκοπιανο/η στην Ελλαδα 8)οι 100 καλυτεροι Σκοπιανοι μαθητες καθε χρονο να δικαιουνται δωρεαν υποτροφια+στεγαση+σιτιση σε οποιο ελληνικο πανεπιστημιο θελουν με την προυποθεση οτι θα εργαστουν στην Ελλαδα για τουλαχιστον μια 5ετια μετα την αποφοιτηση τους 9) ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΑΜΙΛΛΟ ΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ και οργανωση σχολικων εκδρομων με μαθητες απο τα Σκοπια εναντι χαμηλου χρηματικου αντιτιμου 10) οργανωση απο το υπ. Εξωτερικων μιας ολιγομελους ομαδας ιστορικα καταρτισμενων αγγλομαθων οι οποιοι θα απασχολουνται αποκλειστικα στο να ανεβαζουν σχετικα με το θεμα βιντεο στα αγγλικα στο διαδικτυο και θ'απαντουν με επιχειρηματα σε σχολια κατω απο τα σχετικα βιντεο 11) Οι Ελληνες που επισκεπτονται τα Σκοπια να προτιμουν τις εκει ελληνοκτητες επιχειρησεις. Ειναι κι αλλα, αλλα δεν εχω χωρο να τα γραψω. Τα παραπανω πρεπει να γινουν ανεξαρτητως εκβασης των τρεχουσων διαπραγματευσεων. Αν ειχαν γινει επισταμενως απο τη δεκαετια του 1990, θα ημασταν σε πλεονεκτικοτερη θεση. Καλλιο αργα, παρα ποτε ομως. Συγγνωμη για το κατεβατο!

Έλληνας εξωτερικού

Που ζεις εσύ ρε πατριώτη;Στο 1990;1)Δεν υπάρχουν λεφτά για να γίνουν όλα αυτά που λες και 2)και κυριότερο όσοι παντρευτούν εκεί όπως λες όχι μόνο δεν θα αφομοιώσουν κανένα αλλά θα αφομοιωθούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους θα γίνουν νεοκομιτατζήδες. Όποιος παντρευτεί ξένη και ζει έξω, απλά. ..χάνεται. Είμαι παθών και μαθός.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

myrs01

Το παρασκήνιο της παραίτησης της κόρης του Μάνου Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» - Εύλογα ερωτήματα για το αν ήξεραν -και ποιοι- τις δικαστικές της περιπέτειες - Στον Χριστόφορο Βερναρδάκη «χρεώνουν» την εισήγηση για την τοποθέτησή της στην ευρωλίστα

8
tsironis0

Απίστευτη δήλωση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ σε συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά - Οξύτατες αντιδράσεις - Αυτά ακούνε οι Τούρκοι και τους ανοίγει η όρεξη, απάντησε ο δήμαρχος Μεγίστης - Για ανευθυνότητες και επιπολαιότητες μίλησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος

69
myrsini_main01

Αποδεκτή έγινε η -αναμενόμενη- παραίτηση από την υποψηφιότητα για την ευρωβουλή μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου ΘΕΜΑτος ότι εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της θανούσας μητέρας της - Εντυπωσιάζουν οι ψευδείς και παιδαριώδεις ισχυρισμοί που περιλαμβάνονται στην επιστολή της προς το Μαξίμου 

47