Δυσαρέσκεια Ιβανόφ για τους χειρισμούς Ζάεφ: Δεν έχω ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις

Δυσαρέσκεια Ιβανόφ για τους χειρισμούς Ζάεφ: Δεν έχω ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων ο προερχόμενος από το κόμμα του Γκρούεφσκι πρόεδρος της ΠΓΔΜ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο Ζόραν Ζάεφ δεν τον έχει ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων

ivanov-thumb-large
Ηχηρή παρέμβαση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων έκανε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ καθώς σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας ο προερχόμενος από το κόμμα του Γκρούεφσκι VMRO-DPMNE πρόεδρος της ΠΓΔΜ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο Ζόραν Ζάεφ δεν τον έχει ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ιβανόφ, που κατά καιρούς έχει εκφράσει ενστάσεις για την τακτική και τις θέσεις της κυβέρνησης Ζάεφ στο θέμα της ονομασίας, ζήτησε από την κυβέρνηση να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο θέμα της ονομασίας.

«Ο ‘’Μακεδόνας’’ πρόεδρος δεν έχει ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό… σκοπεύει να μάθει περισσότερες πληροφορίες από την κυβέρνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Meta.mk, επικαλούμενο πηγές της προεδρίας.

Την εκτίμηση ότι υπάρχει «ισχυρή αποφασιστικότητα» τόσο από τα Σκόπια όσο και από την Αθήνα, για επίτευξη συμφωνίας στο ζήτημα της ονομασίας εξέφρασε στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτικών Μελετών στις Βρυξέλλες.

Ο Ν. Ντιμιτρόφ επέμεινε την Τρίτη στην εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό βρίσκονται σε «τελικό στάδιο», χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο μιας ενδεχόμενης συμφωνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης