Μογκερίνι: Είμαστε αισιόδοξοι από την πρόοδο στο ονοματολογικό

Μογκερίνι: Είμαστε αισιόδοξοι από την πρόοδο στο ονοματολογικό

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε έτσι ώστε να υποστηρίξουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις αυτές», δήλωσε η Ύπατη εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ

_909CB6F2-7D93-49FB-AB0B-45ED6C74B7C9__preview
Αισιόδοξη εμφανιστηκε η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μοργκερίνι, προσερχόμενη στη τακτική συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με υπουργούς των Δυτικών Βαλκανίων.

Η Φεντερίκα Μοργκερίνι δήλωσε πως “είμαστε αισιόδοξοι από την πρόοδο που έγινε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε έτσι ώστε να υποστηρίξουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις αυτές”.

Παράλληλα τη Δευτέρα 28 Μαΐου, πριν την έναρξη του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, έχει προγραμματιστεί πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ στις Βρυξέλλες.

Άλλα θέματα που απασχολούν τους ΥΠΕΞ της Ευρώπης είναι μεταξύ άλλων οι νέες γεωπολιτικές προκλήσεις έπειτα από την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα στο Ιράν, όπως και οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνεται ότι σήμερα, πριν την έναρξη του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, έχει προγραμματιστεί πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ στις Βρυξέλλες.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης