Εξεταστική Siemens:Άδειασμα Χριστοδουλάκη από Γιαννακό

Εξεταστική Siemens:Άδειασμα Χριστοδουλάκη από Γιαννακό

Επιστολή – απάντηση στους ισχυρισμούς του πρώην  υπουργού οικονομικών κυρίου Νίκου Χριστοδουλάκη απέστειλε ο πρώην πρόεδρος και  διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ  κύριος Κωνσταντίνος Γιαννακός

Επιστολή – απάντηση στους ισχυρισμούς του πρώην  υπουργού οικονομικών κυρίου Νίκου Χριστοδουλάκη απέστειλε ο πρώην πρόεδρος και  διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ  κύριος Κωνσταντίνος Γιαννακός στην εξεταστική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση Siemens.

Να θυμίσουμε πως ο κ. Χριστοδουλάκης, στην κατάθεσή του στην επιτροπή την περασμένη εβδομάδα και απαντώντας σε όσα του έχει προσάψει ο πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Χρίστος Βερελής, ότι δηλαδή με απόφαση του υπουργείου οικονομικών το 2003 δεν πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του ΟΣΕ κατά την οποία θα συζητείτο η καταγγελία της σύμβασης για το τροχαίο υλικό, ισχυρίστηκε ότι στην επίμαχη συνέλευση παρευρέθηκε εκπρόσωπος του υπουργείου αλλά το υπουργείο δεν έχει αρμοδιότητα στα θέματα των προγραμματικών συμφωνιών του ΟΣΕ.

Ο κ. Γιαννακός στην επιστολή του επισυνάπτει τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης της 26ης Ιουνίου 2003 στην οποία, μεταξύ άλλων, θα συζητείτο αν θα κηρυσσόταν έκπτωτη η κοινοπραξία (στην οποία μετείχε και η Siemens) που είχε αναλάβει να κατασκευάσει τροχαίο υλικό για λογαριασμό του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με τα πρακτικά ο Μέτοχος – εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών -αποφάσισε την αναβολή λήψης σχετικής απόφασης για νέα συνεδρίαση που θα πραγματοποιούταν την 10η Ιουλίου 2003.

Επιπλέον ο κ. Γιαννακός σημειώνει πως «ο Μέτοχος (Υπ. Οικονομικών) είχε ήδη στα χέρια του και την πρόταση του ΟΣΕ για έκπτωση της κοινοπραξίας που εισήχθη στην τακτική γενική συνέλευση αλλά κυρίως την επιστολή του υπουργού Μεταφορών κ. Χρίστου Βερελή της 30-6-2003 που ζητούσε να κηρυχθεί έκπτωτη η κοινοπραξία, που στάλθηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η αναβολή της λήψης απόφασης επί του θέματος, οπότε θα έπρεπε ο υπουργός Οικονομικών να υλοποιήσει την πρόταση αυτή, αντί να ισχυρίζεται ότι ουδείς του το ζήτησε».

Όμως στην συνεδρίαση της 10ης Ιουλίου 2003, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δεν παρευρέθηκε με αποτέλεσμα την μη επίτευξη απαρτίας και τον τερματισμό της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων και άρα την μη λήψη απόφασης για έκπτωση της κοινοπραξίας. Άλλωστε η απουσία του εκπροσώπου του υπουργείου οικονομικών είχε επιβεβαιωθεί από της καταθέσεις των κ.κ. Κουμάντου και Ρουσόπουλου, διευθυντή διοίκησης και τεχνικής υποστήριξης αντίστοιχα στην επιτροπή της Βουλής.

Για τους λόγους αυτούς, σύμφωνα πάντα με τον κ. Γιαννακό «προκύπτει σαφώς ότι ήταν απόλυτα θέμα μετόχου (εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών) η προσέλευση στη ΓΣ Μετόχων του ΟΣΕ για λήψη απόφασης επί της έκπτωσης της κοινοπραξίας ΕΝΑΕ-Temoinsa. Ο υπογράφων, με την γραμματέα των γενικών συνελεύσεων μετόχων (και του Δ.Σ. του ΟΣΕ) κυρία Ουρανία Λάσκαρη και το νομικό σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Ανδρέα Ζαχόπουλο (οι οποίοι και το πιστοποιούν) προσήλθαμε στο χώρο της γενικής συνέλευσης αλά δεν προσήλθε ο μοναδικός μέτοχος έχων το 100% των μετοχών, εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών».

Τέλος στους ισχυρισμούς  Χριστοδουλάκη που αναφέρουν  ότι δεν είχε αρμοδιότητα  και  συνεπώς καμία ανάμειξη στο θέμα των προγραμματικών συμφωνιών του ΟΣΕ με κοινοπραξίες στις οποίες συμμετείχαν ΕΝΑΕ, ο κ. Γιαννακός παραθέτει μια σειρά συναντήσεων και γενικών συνελεύσεων όπου αποδεικνύεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών συμμετείχε στις αποφάσεις για τροποποίηση των προγραμματικών συμβάσεων του ΟΣΕ.  

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_kentriki_omilia

"Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους" είπε ο πρωθυπουργός στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση - Εξήγγειλε προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει να «ξηλώσει» τα επιδόματα, ζήτησε πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης

11
gallop0

Marc: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 29,4% στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22,4% - MRB: Μπροστά με 29% η ΝΔ, στο 22,5% ο ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτο κόμμα και στις δύο δημοσκοπήσεις το ΚΙΝΑΛ - Μεγάλη η διαφορά για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην παράσταση νίκης

10
mitsotakis_thessaloniki_art

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε άνοιγμα στους νέους, σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για συστράτευση και ζήτησε να μην πάει χαμένη καμία ψήφος - Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών - «Διατηρώ το δικαίωμα του βέτο για την είσοδό τους στην ΕΕ» είπε

11