Γιάννης Σταθάς: Επέστρεψα στο εργοστάσιο που δούλευα, δεν έφυγα Γερμανία

stathas

Ο Γιάννης Σταθάς, που είχε ακολουθήσει τον Π. Λαφαζάνη στη ΛΑΕ, δώριζε όταν ήταν βουλευτής τον μισθό του από τον ιδιωτικό τομέα στη «Φλόγα»

Τις τελευταίες ώρες ο Γιάννης Σταθάς, πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
, ο οποίος είχε ακολουθήσει το 2015 τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο κόμμα του Λαϊκή Ενότητα,
έγινε viral. Σύμφωνα με ανάρτηση μέλους της ΛΑΕ στο Twitter, o βουλευτής που είχε γίνει γνωστός για τον αλτρουισμό του, αφού «μοίραζε» τη βουλευτική του αποζημίωση, αλλά και τον μισθό του από την «Αλουμίνιον της Ελλάδος» σε κοινωφελείς οργανισμούς, πλέον ζει και εργάζεται ως βιομηχανικός εργάτης στη Γερμανία.

«Ο σύντροφος μας ο Γιάννης Σταθάς βιομηχανικός εργάτης, μετανάστης στο Βερολίνο, για να τα βγάλει περα ...που να παρατήσουν άλλοι υπουργεία, μισθούς κ βουλευτικές καρέκλες για να βγουν στο μεροκάματο; Θέλει να χεις ψυχή κ την λέξη αξιοπρέπεια να τη γράφεις με τη ζωή σου...» αναφέρει η επίμαχη ανάρτηση.
Ωστόσο το protothema.gr επικοινώνησε με τον κ. Σταθά και όπως είπε ο ίδιος: «Δεν έχω φύγει μετανάστης στη Γερμανία, απλώς γύρισα στο εργοστάσιο όπου εργαζόμουν πριν γίνω βουλευτής. Είχα πάει μία επίσκεψη σε συναδέλφους στη Γερμανία, από εκεί είναι η φωτογραφία!»

Ο Γιάννης Σταθάς είχε ξεχωρίσει μετά την εκλογή του στο αξίωμα του βουλευτή το 2012, όταν είχε αρνηθεί να παραλάβει βουλευτικό αυτοκίνητο αλλά και να δεχθεί την προσωπική φρουρά που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.

Στη συνέχεια, έγινε γνωστό από δημοσίευμα των Νέων ότι ο βουλευτής προσέφερε κάθε μήνα το μισθό του (τον δεύτερο) που κέρδιζε από τη θέση που κατείχε στον ιδιωτικό τομέα, στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα".

Αργότερα, μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι και η βουλευτική του αποζημίωση μοιραζόταν στο ΚΕΘΕΑ, στη «Στροφή» ενώ ένα μέρος της συνέβαλε στις οικονομικές ανάγκες του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ (29)

Στη Βενεζουελα

Εκεί δεν είναι ο αριστερός παράδεισος ή τουλάχιστον στη Κίνα να βιώσουν εφαρμοσμένο κομουνισμό. Αλλά σύντροφοι και αν μας δίνουν δουλειά οι φασίστες Γερμανοί εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα να γίνουμε όλοι Βενεζουέλα. Ένα αριστερό να μου δείξετε που πήγε μετανάστης σε κομουνιστικό κράτος για δουλειά, ΥΠΑΡΧΕΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Τα τραγούδια μας και η απεργία της 30 Μάη

''Κάλιο να πάμε όλοι μετανάστες'' Αυτό το τραγούδι να βάλει την Τετάρτη 30 Μάη 2018 στην απεργία η ΓΣΕΕ να δονήσει τις εργασιακές υπάρξεις. '' Ούτε ρόδα να κυλίσει ούτε καμινάδα να καπνίσει '' όπως σύνθημα για την απεργία της Δευτέρας 5ηςΑυγούστου 1936 , που δεν έγινε ποτέ, γιατί απεργούσαν οι πολιτικοί από πρίν τότε, και τους έπιασε στον ύπνο ο Γιαννάκης ( όπως τον λέγανε οι φίλοι του )ο πονηρός ο Κεφαλονίτης. Η δικτατορία του Γιαννάκη του Μεταξά έγινε γιατί ήταν καψούρης και ερωτευμένος ο Άνακτας Γεώργιος ο Β ' και ήθελε να φέρει στην Ελλάδα την Αγγλίδα ερωμένη του χωρίς να τον ενοχλεί κανείς απ τον τύπο και τις εφημειδες με σχόλια.Έτσι με λογοκρισία φίμωσε τις εφημερίδες της εποχής μέσω του Γιαννάκη του Μεταξά ,και πέρασε καλά.

Ξεκόλα φίλε... 2018 πλέον

την ελευθερία σου και την αξιοπρέπειά σου την επιβουλεύονται αλβανοί, μουσουλμάνοι, σκοπιανοί και νεότουρκοι και όχι βασιλιάδες και ο Μεταξάς

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ,ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ,ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ .ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΗΘΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.

Βοιωτός

Ο άνθρωπος αυτός εδώ και πολλά χρόνια είναι πρόεδρος του Ε.Κ. Λιβαδειάς και απέχει <<νόμιμα>> από την εργασία του αν και πληρώνεται κανονικά.Το σύντομο βουλευτικό του έργο στη περιοχή μας κρίνεται θετικά,εν σχέσει με το έργο πρώην ομοιδεατών του(ΠΑΣΟΚ).Όμως μέχρι εδώ.Τα περί Γερμανίας,δωρεών μισθών χωρίς να εργάζεται κλπ πετυχαίνουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.Όσο για τη φωτογραφία,μάλλον πρόκειται για εθιμοτυπική επίσκεψη,μια και σήμερα λόγω της θέσης του στο Ε.Κ. δικαιούται βάσει νόμου να απέχει των καθηκόντων του.Την ανάρτηση του μέλους της ΛΑΕ δε θέλω να τη σχολιάσω.Τολμώ όμως να πω οτι με τέτοια μέλη και νοοτροπία,όχι στη Βουλή, αλλά ούτε στην είσοδο του Εθνικού κήπου δε θα μπουν.

Προλετάριοι βιομηχανία και χρεωκοπία

Πάντα ο βιομηχανικός εργάτης και δή σε βαριά βιομηχανία σιδηροχυτηρίου με κλιβάνους παραγωγής καυτού μετάλου ( κλίκερ) και με σιδεροπρέσες βαριές για την μορφοποίηση , απολαμβάνει τον σεβασμό των εργαζομένων και της διεθνούς εργοδοτικής κοινότητας. Οι εργαζόμενοι στις χαλυβουργίες Βάλτερ Στούμ και Κρούπ στην Γερμανία , Καρνέγκι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες όπως και στην Σοβιετική Ένωση ( έτσι δέσανε το ατσάλι ) απολάμβαναν απ τους πρώτους την κοινωνική ασφάλιση.Πρωτοπόρος ο Γερμανός Βάλτερ Στούμ ώς εργοδοτική εισφορά υγείας. Περισσότερι υπόληψη είχαν διεθνώς οι εργαζόμενοι στις χαλυβουργίες παρά στα ορυχεία που ήταν εξόχως δυσκολότερη κάπως δουλειά με περισσότερα ατυχήματα και προβλήματα υγείας στο χρόνο. Αλλά πάντα ο κυρίως μετασχηματισμός έλκει περισσότερη αναγνώριση. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν είχε -πλήν μιας βαριάς χαλυβουργικής μονάδας- βαριά βιομηχανία.Αυτό απέτρεψε την δημιουργία προλεταριακής μαζικής τάξης και βιομηχανικής κουλτούρας μαζί , και το ρίξαμε στην παροχή υπηρεσιών και χρεωκοπήσαμε. Η σημερινή χρεωκοπία είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας προλεταριακής άρα βιομηχανικής τάξης στην Ελλάδα.Αυτό είναι το μακροιστορικό και μικροιστορικό μαζί συμπέρασμα της Ελληνικής ιστορίας .

Tzigger

Έχεις όμως κριτήριο ! Όλα κι όλα. Στους συντρόφους που συμπορεύεσαι στις απόψεις που ακολουθείς... είσαι άτομο που αξίζει να ρισκάρει κανείς για το πολιτικό του ένστικτο ... Στο καλό...

Φλαμπούρης

Κακός έφυγε ο Σταθάς. Είναι προδότης αυτός και όσοι φύγανε σε περίοδο κρίσης. Έπρεπε να μείνει εδώ και να παρακαλάει για συσσίτιο τον Καρανίκα. Η δρόμος για τον Μαρξισμό και την κοινωνική απελευθέρωση πρέπει να γεμίσει εξαθλιωμένους όλων των τάξεων. hasta la victoria

΄Οπου και να πάει

ένας ανάγωγος θα είναι...Τον είχα δει σε εκπομπή και είχα εντυπωσιαστεί με το κουτσαβάκικο ύφος του,,,κάτι σαν Πολλάκης....

Ilias

Και πληρώνεται ο Καρανικας ο Κυριτσης ο Τσίπρας ο Πολακης!!!!! ΧαχαχαχαχαχαχαχαχΕσεις οι αριστεροί να τα βλέπετε!!!!!!!! Χαχαχαχαχαχ!!!!

Τίνα

Ο άνθρωπος δουλεύει, γιαυτό και εγκατάλειψε το κοπριταριό που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

katr

«Το γεγονός ότι θα αρχίσει η συζήτηση για τη διεθνή διάσταση του Κυπριακού είναι μια σημαντική εξέλιξη» δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης - Στις 12 Απριλίου οι συνομιλίες  

mitsotakis_elk_1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΕΛΚ ανέφερε ότι «στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη που αλλάζει» - Ικανοποίηση για την αναστολή συμμετοχής του Όρμπαν στο ΕΛΚ 

4
koumoutsakos2

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε τη συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με τον Τούρκο ομόλογό του – Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ανοίγει «επικίνδυνες κερκόπορτες ακόμη και στα ενεργειακά θέματα»

ND_GRAFEIA

«Όταν στο μυαλό σου “ξακουστή” ήταν η Μακεδονία των Σκοπίων, αναμενόμενο είναι μετά να πανηγυρίζεις για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία» σχολιάζει η ΝΔ – Χαρακτηρίζει ανήκουστα όσα είπε ο Νίκος Παππάς

20