Προβληματισμός από τις κινήσεις Καρατζαφέρη - Μπακογιάννη

Προβληματισμός από τις κινήσεις Καρατζαφέρη - Μπακογιάννη

Προβληματισμό προκαλούν στην Ρηγίλλης οι κινήσεις του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη που υποδαυλίζουν φαινόμενα εσωστρέφεια στο κόμμα.

Προβληματισμό προκαλούν στην Ρηγίλλης οι κινήσεις του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη που υποδαυλίζουν φαινόμενα εσωστρέφεια στο κόμμα.

Τελευταίο κρούσμα η πρόταση του κ. Καρατζαφέρη για κοινή υποστήριξη ΝΔ και ΛΑΟΣ του αντιπροέδρου του κόμματος κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για την περιφέρεια Αττικής με παράλληλη απόσυρση της επίσημης υποψηφιότητας του κ. Βασίλη Κικίλια.

Στην Ρηγίλλης θεωρούν ότι ο κ. Καρατζαφέρης γνώριζε ότι η απάντηση θα ήταν αρνητική και η πρότασή του αποσκοπούσε στο να υπονομεύσει την υποψηφιότητα του κόμματος στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Επιπροσθέτως ότι καλλιεργεί κλίμα ότι η υποψηφιότητα Κικίλια είναι «επιλογή ήττας» όπως ψιθυρίζουν ένιοι εκ των βουλευτών που δεν συμφωνούν με την ηγεσία.

Η Ρηγίλλης επέλεξε να κρατήσει χαμηλά το θέμα και απάντησε με ανώνυμους κύκλους που επεσήμαναν απλώς ότι «το κόμμα έχει υποψήφιο νίκης». Πρόσθεταν ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον ΛΑΟΣ σε καμία περιφέρεια αφού έτσι δεν εξυπηρετείται η στόχευση της πολιτικής αντιπαράθεσης γύρω από το μνημόνιο με το οποίο έχει συνταχθεί ο κ. Καρατζαφέρης.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι υπάρχει υπόγεια συνεννόηση με την κ. Μπακογιάννη η οποία επίσης επιχειρεί κομψά να υποβαθμίσει την υποψηφιότητα του κ. Κικίλια.

Αλλά γενικότερα και οι δύο δεν θα στεναχωρηθούν αν ο κ. Σαμαράς δεν πάει καλά στις δημοτικές. Εντύπωση όμως σε νεοδημοκρατικούς κύκλους έχει προκαλέσει η υποτονική αντίδραση του εμπλεκόμενου κ. Αβραμόπουλου στην επιθετική τακτική του κ. Καρατζαφέρη ο οποίος περιορίστηκε να πει ότι έχει κλείσει τον κύκλο του στην αυτοδιοίκηση. Ορισμένοι που έχουν γενικότερες ενστάσεις για τον τρόπο που κινείται ο αντιπρόεδρος θέτουν το ερώτημα αν του ήταν άγνωστη η κίνηση Καρατζαφέρη.

Η θερμή στήριξη που πρόσφερε στον κ. Κώστα Μπακογιάννη όταν η γραμμή του κόμματος ήταν απλώς να μην υπάρξει άλλη  υποψηφιότητα προκάλεσε ερωτηματικά όπως και οι δηλώσεις του για ενότητα της ΝΔ. Ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε η υποψηφιότητα Μπακογιάννη και οι αντιδράσεις ενίων στελεχών όπως του κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου καταγράφονται ως νίκη της κ. Μπακογιάννη.
Πρόβλημα όμως δημιουργεί στη ΝΔ και η στήριξη που δίνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στον κ. Πέτρο Μαντούβαλο για τον Πειραιά όπου το κόμμα εμφανίζει δυστοκία στην εξεύρεση υποψηφίου Δημάρχου.


Παράλληλα η Ρηγίλλης επιχειρεί να σταματήσει την αιμοραγία που συνιστούν οι διαφοροποιήσεις βουλευτών από τις επίσημες υποψηφιότητες του κόμματος.
Το πρώτο βήμα έγινε σήμερα μετά την συνάντηση της κυρίας Έλσας Παπαδημητρίου με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά. Μετά την συνάντηση που διήρκεσε οκτώ λεπτά η κ. Παπαδημητρίου δήλωσε ότι στηρίζει «την κομματική επιλογή του κ. Δημήτρη Δράκου στην Πελοπόννησο αναγιγνώσκοντας με ρεαλισμό κάποια φαινόμενα». Στην ερώτηση όμως για το αν θα μείνει στη ΝΔ απάντησε: «νομίζω ότι κανένας δεν θέλει να διώξει εμένα».  Κομματικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι η κ. Παπαδημητρίου μετά από δύο εβδομάδες αμφιταλαντεύσεις στήριξε την κομματική επιλογή αφού αν δεν το έκανε θα διαγραφόταν πάραυτα αλλά αφήνει ανοικτό το αν θα φύγει από τη ΝΔ και πότε.

Είχε προηγηθεί επαφή του κ. Αβραμόπουλου με την κ. Παπαδημητρίου από την περασμένη Πέμπτη όπως και με τον κ. Θανάση Γιαννόπουλο που επίσης θεωρείται επίφοβος. Αναμένεται ότι παρόμοια δήλωση στήριξης του κ. Θανάση Χειμάρα θα κάνει και ο βουλευτής Φθιώτιδας. Γενικότερα πάντως η Ρηγίλλης θέλει να σταματήσει η εσωστρέφεια που προκαλούν οι διαφοροποιήσεις και έχει προειδοποιήσει ότι θα απαντήσει αποφασιστικά. Από την πλευρά των δυσαρεστημένων που είναι σε ανοικτή γραμμή με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη το ερώτημα είναι πότε θα κάνουν την κίνηση εξόδου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsot

Ο μητροπολίτης παρέδωσε στον πρόεδρο της ΝΔ τον καταστατικό χάρτη της εκκλησίας της Κρήτης τονίζοντας το πόσο σημαντικός είναι κυρίως δε το ότι αυτός ο χάρτης δεν πρέπει επουδενί να τροποποιηθεί ή να αλλάξει

10
4805236

Για τη Γενοκτονία των Ποντίων τόνισε ότι η ελληνική πολτεία δεν ζητά εκδίκηση, αλλά αναγνώριση και δικαιοσύνη - Εξήρε την παροχολογία της κυβέρνησης λέγοντας ότι η οικονομία ανέκαμψε και μοιράζει καρπούς - Τι είπε για τους δανειστές και τις ευρωεκλογές - Η υποδοχή με ποντιακό χορό

31