Σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ για την επίθεση σε Μπουτάρη

sumvoulio_arthro2

Τσίπρας: Το δρόμο στη βία ανοίγει ακραίο τμήμα της ΝΔ - Ο πρωθυπουργός συνέδεσε  ένα «συμπαγές, σκοτεινό τμήμα της ΝΔ με  την ακραία μισαλλοδοξία» υποστηρίζοντας ότι έχουν έκφραση στα κορυφαία όργανα της ΝΔ και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή - ΝΔ: Έχτισαν καριέρες επενδύοντας στη βία - Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή Τσίπρα

Τακτική σκληρού ροκ στην πολιτική αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ επιλέγει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που κατηγόρησε ευθέως ένα τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -με έκφραση στα κορυφαία όργανα της ΝΔ, όπως είπε χαρακτηριστικά- ότι ανοίγει το δρόμο στη βία, γεγονός που συνέδεσε ευθέως με τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη από τραμπούκους στη Θεσσαλονίκη.

Nωριτερα το πρωί ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης που του ευχήθηκε περαστικά μετά την επίθεση που δέχτηκε. 

«Θα αντιμετωπιστούν με την πιο μεγάλη αυστηρότητα, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας» είπε ο πρωθυπουργός στο ξεκίνημα της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο. 


Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους υπουργούς του: «Ποιοι όμως χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά; 
Ποιοι, με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν το δρόμο στη βία; 
Ξέρουμε όλοι, ποιοι. 
Και δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις –κάποιος δήμαρχος, ή πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ». Με αυτό τον τρόπο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην φράση του δημάρχου Άργους Δημήτρη Καμπόσου ο οποίος σχολίασε «αυτή είναι η μοίρα των προδοτών» για τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη και στα αδιανόητα σχόλια του Παναγιώτη Ψωμιάδη, πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης προσκείμενου στη ΝΔ.  

«Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της. Δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω» σχολίασε ο πρωθυπουργός δίνοντας πολιτική διάσταση στην εγκληματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης από κακοποιούς και τραμπούκους.

«Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή, και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής, ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά».


Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο:

«Θέλω να ξεκινήσω με μια αναφορά στο απαράδεκτο προχθεσινό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη.
Η βάρβαρη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους, παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας της αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους.
Θα αντιμετωπιστούν με την πιο μεγάλη αυστηρότητα, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας.

Ποιοι όμως χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του;
Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες;
Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά;
Ποιοι, με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν το δρόμο στη βία;
Ξέρουμε όλοι, ποιοι.
Και δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις –κάποιος δήμαρχος, ή πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ.

Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της.

Δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω.

Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή, και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής,
ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες.
Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά».

ΝΔ: Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή Τσίπρα

Απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη έδωσε η ΝΔ.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε ευθέως ένα τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -με έκφραση στα κορυφαία όργανα της ΝΔ, όπως είπε χαρακτηριστικά- ότι ανοίγει το δρόμο στη βία, γεγονός που συνέδεσε ευθέως με τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη από τραμπούκους στη Θεσσαλονίκη.
Απαντώντας η ΝΔ σε επίσης σκληρούς τόνους, τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας είναι αυτός και το κόμμα του, που έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα και τονίζει ότι η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας φέρει την υπογραφή Τσίπρα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ έχε ως εξής:
«Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα.
Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία το Δεκέμβριο του 2008.
Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες.
Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για "δικαιολογημένη αγανάκτηση".
Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία, τη συκοφαντία, την πόλωση και την τοξικότητα.
Αυτός και το κόμμα του προσπαθούν ακόμη και σήμερα να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει καλή και κακή βία.
Για τη Νέα Δημοκρατία η βία είναι βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και η αντιμετώπισή της είναι πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης.
Αν ο κ. Τσίπρας είχε ίχνος τσίπας θα έπρεπε να ντρέπεται για τη θρασύτατη αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά τόσος είναι…».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίωσή του κατά της ΝΔ

«Η απάντηση της ΝΔ στην κριτική του πρωθυπουργού για την ακροδεξιά της βίας, την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση φιλοξενεί στα υπόγεια αλλά και στο ρετιρέ της, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της φραστικής μισαλλοδοξίας που προετοιμάζει τραμπούκικες επιθέσεις τύπου Μπουτάρη και ωθεί σε αυτές.
Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει τις λέξεις της πολιτικής, και της πολεμικής ακόμα, από το μαρσάρισμα του τρίκυκλου».
Αυτά σημειώνει σε ανακοίνωσή του , το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ , σε απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη


Thestival.gr Πόντιοι επιτίθενται στον Μπουτάρη


Thestival.gr Επίθεση από Ποντίους στον Γ. Μπουτάρη

Thestival.gr Επίθεση στον Γ. Μπουτάρη


Έσπασαν το αυτοκίνητο  του Μπουτάρη
ΣΧΟΛΙΑ (153)

alekos

οταν θα αποκαλυφθει το μεγεθος της καταστροφης Τσιπρα,και οχι μονον στο οικονομικο πεδιο,αλλα και σε μεγεθη οπως κοινωνικη συμπεριφορα και τον διχασμο,την εθνικη διαβρωση,που επεδιωξε,και την ασυδοσια της βιας,που εξεθρεψε,τοτε ολοι θα λετε,δεν ξεραμε,δεν το μαθαμε,δεν το φανταζομασταν,αλλα η ελλαδα θα εχει ηδη ηττηθει παντου!

Απλός πολίτης

Καθυστερημένο ΣΥΡΙΖΑ, καθυστερημένη ΝΔ, καθυστερημένο ΠΑΣΟΚ, καθυστερημένοι πολιτικοί, η Ελλάδα δεν χρειάζεται να μας λέτε κάθε φορά πόσο χάλια παραλάβατε τα πράγματα και ότι φταίνε οι άλλοι. Το ότι ήταν χάλια το ξέραμε. Αυτό που καλείστε να κάνετε είναι να τα διορθώσετε, όχι να μας υποδεικνύετε τους υπαίτιους. Γι' αυτό βγαίνετε στην εξουσία. Τους υπαίτιους τους ξέρουμε και μόνοι μας. Αυτό θα πληρώσετε -όλοι σας- αν εξεγερθεί ο κόσμος. Και για να το διευκρινίσω, μιλάω σε όλα αυτά τα μπουρδέλα που μας κυβερνάν 40 χρόνια τώρα και στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν διαφέρει καθόλου.

πολιτης

Σοβαρο σχολιο. Ειμαστε απλοι πολιτες και εχουμε χρεος να προστατευσουμε το Συνταγμα την Πατριδα και την οικογενεια μας, Η απαντηση στη διαπλοκη και διαφθορα θα ειναι ραγδαια. έφθασε η ώρα. Δε μπορει να τρωνε με χρυσα κουταλια και να εχουμε αυτοκτονιες καθε μερα απο απογνωση, Δε μπορει να φευγουν 500,000 ελληνες γιατι δεν εχει δουλεια και να γεμιζει η Ελλαδα μεταναστες για να κινηθει η οικονομια της Γερμανιας και των πολυεθνικων και να διαλυθουν οι δομες της κοινωνιας. Δεν ειμαστε πολυκαταστημα αλλα Κρατος με Ιστορια και Λογο.

Πρώnv τoξότns vυv X.A.

Tσiπρα, Koύλn και λοιπαί δημοκρατικαί δυνάμεις, μακάρι οι μισοί απ'όσους γιούχαραν τον Μπουτάρη να'ναι ακροδεξιοί, γιατί τότε η Χ.Α. θα πάρει 30%!

νηρέας

Δεν συμφωνώ με την Βια . Όμως ντροπή σας κ Μπουτάρη, μεγάλη ντροπή για της δηλώσεις σας .

Για δεσιμο

Μιλάει για βία ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής παίρνει τηλέφωνο να αφεθούν ελεύθεροι οι αριστεροί τραμπούκοι του Ρουβίκωνα που καταστρέφουν απειλούν και τρομοκρατούν όποιον δεν είναι του γούστου τους. Ούτε λόγος φυσικά για καταγγελθα εναντίον του ρατσιστή Μπουτάρη που ασελγησε στιυς σφαγιασθέντες Πόντιους. Εδώ έχουμε καλό ρατσιστή ! Μιλάνε οι υποστηρικτές των δολοφόνων του Παύλου Μπακογιάννη , μιλάνε αυτοί που καλύπτουν τους δολοφόνους της μαρφιν.

γλοιώδης, ρουφιάνος με ηθικό πλεονέκτημα και υψηλό iq

πράγματι, "συμπαγές, σκοτεινό τμήμα της ΝΔ με την ακραία μισαλλοδοξία" είναι οι μερκελιστες, γερμανοτσολιάδες, βαστασοιμπλεδες, μενουμεευρωπηδες... ως ποτε η αντιμνημονιακη κυβέρνηση σωτηρίας θα ανέχεται αυτούς τους εχθρούς της πατρίδας μας; οι αγανακτισμένοι, η ντόπια αριστερή διανόηση, οι προοδευτικές δυνάμεις θα πάρουν την κατάσταση στα χερια τους, ο σύντροφος Μaduro με την χθεσινή θριαμβευτική νίκη του μας δείχνει τον δρόμο.

Spy

Θά σάς τό πώ απλά.. Ή μάλλον χρησιμοποιόντας τό λεξιλόγιό τους. Χέστηκαν οι τής κυβέρνησης καί αυτοί τής ΝΔ, (οπως καί οι πολιτικοί τών άλλων κομμάτων), γιά τόν Μπουτάρη. Ναί. Ακριβώς έτσι. Χέστηκαν! Αυτό πού τούς νοιάζει, κι αυτό πού πραγματικά τούς ανησυχεί,(καί έτσι πρέπει), είναι ή δράση/ αντίδραση τών ηθικών αυτουργών, πού στήν προκειμένη περίπτωση είναι πραγματικά οι αγανακτισμένοι πολίτες! Αυτοί οι πολίτες,οι ίδιοι πάλι αγανακτισμένοι (καί ηθικοί αυτουργοί), θά βρεθούν σύντομα μπροστά τους καί στήν προδοσία τού ονόματος Μακεδονία. Θά ήταν πανεύκολο γιά νά είναι αληθινό κι ανώδυνο γιά αυτούς, να τούς/ μάς νικήσουν μέ μιά ετικέτα/ ρετσινιά! Υγ.. έπεται συνέχεια.

Σωτήρης

Ας πάρουν όλοι ως παράδειγμα τον Συριζα και ας βάζουν έναν ματατζή να ξυλοκοπά και να ψεκάζει με χημικά νόμιμα όποιον θέλει. Συριζα: Η βία πλέον μπορεί να νομιμοποιηθεί.Ήταν δίκαιο και έγινε

alexandros

το γεροφρικιο Μπουταρης κατα δηλωση του"" χεστηκε αν ο Κεμαλ σκοτωσε 300.000 ποντιους,τον ενδιαφερει ο τουρισμος"" Κατα δηλωση μου χεστηκα αν τον πλακωσαν στο ξυλο. Μαλλον εμενα θα στειλει φυλακη ο Τσιπρας!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΓΕΛΆΤΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΑΥΝΑΝΕΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΏΡΑ ΌΤΑΝ ΓΥΡΊΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΌ ΣΤΑ ΧΩΡΙΆ ΣΑΣ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_arthro

Πώς από τη συμφωνία φτάσαμε στο φιάσκο - Λάθος η βιασύνη της κυβέρνησης να εξαγγείλει 10.000 προσλήψεις - Εξάψαλμοι ιεραρχών κατά Ιερώνυμου για «μπίζνες» και «ταύτιση με το Μαξίμου» - Ακραίοι θέτουν θέμα Αρχιεπισκόπου - «Δεν θα μπορείς να κυκλοφορήσεις στον κόσμο» -Ερωτηματικό η στάση του Καμμένου

alexiad-new1

Άγριο κράξιμο σε υπουργούς και υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παντού - Προπηλακισμοί, αβγά, νερά αλλά και χημικά από τα ΜΑΤ χωρίζουν πλέον τους κυβερνώντες από το λαό - «Υποκρισία τέλος» το μήνυμα από τους ανώνυμους διαδηλωτές προς τους ανεπιθύμητους πλέον δήθεν αριστερούς

geotriseis_main1

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του  ότι η έναρξη των ερευνών της Exxon  Mobil σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία δεν διασφαλίζει τη σταθερότητα στην περιοχή - «Παραβιάζουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» ισχυρίζεται το ψευδοκράτος - «Η καλύτερη απάντηση είναι το γεωτρύπανο στο τεμάχιο 10», απαντά η Λευκωσία

67
mits

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε την Παγκρήτια Ένωση ως ένα διαχρονικό σημείο αναφοράς για όλους τους Κρήτες της Αθήνας και ευχήθηκε να συνεχίσει να είναι πάντα ενεργή, εκπροσωπώντας το κρητικό στοιχείο του Λεκανοπεδίου

21
foto-alex

«Δεν είναι κάτι γενικευμένο, θέλουν κάποιοι να δώσουν την εντύπωση ότι ο κόσμος μας καθυβρίζει, δεν γίνεται κάτι τέτοιο» υποστήριξε στο ΘΕΜΑ 104,6 το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

47