Μητσοτάκης: Επικίνδυνος ο Τσίπρας, προσβάλλει τη χώρα με το «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν»

mitsotakis0

«Η ιστορία και η εξέγερση του Ίλιντεν είναι ταυτισμένη με το Μακεδονικό αλυτρωτισμό», τόνισε κατά την περιοδεία του στην Κέρκυρα και πρόσθεσε ότι «είναι επιτομή του αλυτρωτισμού. Η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ αυτό το όνομα»

Σφοδρή επίθεση, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στην Κέρκυρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα «επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα», ενώ για το «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν», που διέρρευσε από κυβερνητικούς κύκλους, δήλωσε ότι «προσβάλλει τη χώρα».

«Ο κ. Τσίπρας φαίνεται πως όταν διαπραγματεύεται την νύχτα και μόνος του είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα. Το όνομα προσβάλλει την ιστορία της χώρας μας και έπρεπε να το είχε ήδη απορρίψει. Η ιστορία και η εξέγερση του Ίλιντεν είναι ταυτισμένη με το Μακεδονικό αλυτρωτισμό είναι μια ονομασία η οποία ταυτίστηκε με μία εθνικιστική εξέγερση η οποία είχε τότε ως βασικό της σύνθημα η Μακεδονία στους Μακεδόνες και την δημιουργία μιας μεγάλης Μακεδονίας με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη. Είναι επιτομή του αλυτρωτισμού. Η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ αυτό το όνομα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκ νέου και στον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, καταδικάζοντας για μία ακόμη φορά τη βία, ενώ χαρακτήρισε «ακραία στοιχεία» εκείνους που του επιτέθηκαν.

«Να καταδικάσω με τον πιο απερίφραστο την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από ακραία στοιχεία τα οποία τον προπηλάκισαν με τρόπο απαράδεκτο. Στην δημοκρατία τα προβλήματα δεν λύνονται με γροθιές και με κλωτσιές, λύνονται με διάλογο και τα φαινόμενα βίας απ’ όπου και αν προέρχονται, είτε από την ακροδεξιά, είτε από την κεντροαριστερά, είναι εξίσου κατακριτέα για τη ΝΔ. Δεν ανεχόμαστε καμία έκφραση βίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης της ΝΟΔΕ:

«Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ γι’ αυτή τη πολύ θερμή υποδοχή σήμερα εδώ στη Κέρκυρα. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά όταν επισκέπτομαι το όμορφο νησί σας το οποίο διαθέτει τόσες σημαντικές αναξιοποίητες αναπτυξιακές δυνατότητες. Θέλω ξεκινώντας να συγχαρώ τον Βασίλη Οικονόμου στον οποίο ανέθεσα με την ιδιότητα του Τομεάρχη Υγείας να αναλάβει τον συντονισμό και την εκπόνηση του Περιφερειακού Συνεδρίου για τα Ιόνια νησιά και να τον συγχαρώ γιατί πράγματι με πολύ μεγάλη επιμέλεια ασχολήθηκε με το αντικείμενο. Κάναμε τέσσερις συνδιασκέψεις όπως η σημερινή στα 4 μεγαλύτερα νησιά του Ιονίου. Ανοίξαμε τις πόρτες και τα παράθυρά της Νέας Δημοκρατίας σε νέο κόσμο. Μιλήσαμε με φορείς, με ειδικούς, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω ένα μικρό μέρος της σημερινής συζήτησης και εντυπωσιάστηκα από το επίπεδο των παρεμβάσεων, έτσι ώστε να έχουμε στη διάθεση μας ένα εξαιρετικά πλούσιο υλικό το οποίο θα μας βοηθήσει -καθώς πηγαίνουμε προς τις εκλογές- να διαμορφώσουμε τις τελικές μας προτάσεις σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Με το εθνικό μας σχέδιο -το γνωρίζετε ήδη, έχει κατατεθεί επανειλημμένως- νομίζω ότι αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να αντιληφθείτε με ποιον τρόπο η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά αντιλαμβανόμαστε την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη.

Επισκέπτομαι, φίλες και φίλοι, την Κέρκυρα σε μια κρίσιμη συγκυρία. Είναι μια κρίσιμη συγκυρία και για τα εθνικά μας θέματα. Είναι μια κρίσιμη συγκυρία και για τα θέματα της οικονομίας. Για τα εθνικά θέματα θέλω να πω μια κουβέντα μόνο, για το ζήτημα του Σκοπιανού. Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή χάραξε με υπευθυνότητα την εθνική γραμμή για το ζήτημα αυτό. Την εθνική γραμμή η οποία προσδιόρισε ότι οποιαδήποτε λύση για το ζήτημα των Σκοπίων έχει ως αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, ώστε να απαλειφθεί οποιαδήποτε αναφορά αλυτρωτισμού μπορεί να υπάρχει και να δημιουργεί εθνικά προβλήματα στη χώρα μας. Όπως βέβαια και αυτό το οποίο αποκαλούμε erga omnes μια ενιαία ονομασία για εσωτερική και για εξωτερική χρήση.

Ο κ. Τσίπρας από την πρώτη στιγμή στο ζήτημα αυτό επεδίωξε να διχάσει τους Έλληνες και να δημιουργήσει προβλήματα στην Αντιπολίτευση και να μην ενδιαφερθεί τόσο για τη λύση του προβλήματος. Αντιμετώπισε -θα έλεγα με εμπάθεια- όλους όσοι εξέφρασαν μια ιδιαίτερη εθνική ευαισθησία για το ζήτημα του Σκοπιανού. Τους αποκάλεσε ακροδεξιούς, γραφικούς, τους λοιδόρησε αποξενώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας το οποίο ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το ζήτημα αυτό και επιδεικνύει μια ιδιαίτερη εθνική ευαισθησία. Και μάλιστα τις τελευταίες μέρες ακούσαμε -και με ενημέρωσε και εμένα προσωπικά- ότι συζητάει ως ονομασία για τα Σκόπια το όνομα της “Μακεδονίας του Ίλιντεν”. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν εδώ ορισμένα ζητήματα για αυτούς οι οποίοι φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν καλά την ιστορία μας. Η εξέγερση του Ίλιντεν και η ονομασία του Ίλιντεν είναι ταυτισμένη με τον Μακεδονικό αλυτρωτισμό. Είναι μια ονομασία η οποία ταυτίστηκε με μια εθνικιστική εξέγερση η οποία είχε τότε ως κεντρικό της σύνθημα η Μακεδονία στους Μακεδόνες και τη δημιουργία μιας μεγάλης Μακεδονίας με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη. Με άλλο λόγια το ίδιο το όνομα το οποίο συζητούσε και συζητάει ενδεχομένως ακόμα και σήμερα ο κ. Τσίπρας είναι η επιτομή του αλυτρωτισμού.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί αυτό το όνομα για τη γειτονική χώρα. Μου φαίνεται ότι κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται, ειδικά όταν διαπραγματεύεται νύχτα και μόνος του, είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα. Το όνομα αυτό δεν θα έπρεπε καν να μπει σε συζήτηση. Και ελπίζω πραγματικά -αν και δεν μας έχει ενημερώσει ακόμα ο κ. Τσίπρας- το όνομα αυτό να το έχει ήδη απορρίψει ως ένα όνομα απαράδεκτο το οποίο προσβάλει την Ιστορία της χώρας μας και το οποίο υπό οποιαδήποτε προϋπόθεση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Δυστυχώς το Σκοπιανό είναι ένα ζήτημα το οποίο εξάπτει τα πάθη και τα συναισθήματα και μερικές φορές προκαλεί και έντονες αντιδράσεις από τη μια και από την άλλη μεριά. Και δυστυχώς αυτή είναι μια συζήτηση η οποία τροφοδοτεί έναν λόγο μισαλλόδοξο, αλλά συχνά και πράξεις βίας και μισαλλοδοξίας.

Θέλω να καταδικάσω με τον πιο απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση την οποία δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο κ. Μπουτάρης από διάφορα ακραία στοιχεία τα οποία τον προπηλάκισαν με τρόπο απαράδεκτο. Στις Δημοκρατίες τα προβλήματα δεν λύνονται με γροθιές και με κλωτσιές. Λύνονται με τον δημοκρατικό διάλογο και οι ακραίες εκφράσεις απ’ όπου και αν προέρχονται τα φαινόμενα βίας -είτε προέρχονται από την άκρα δεξιά είτε από την άκρα αριστερά- είναι εξίσου κατακριτέα και καταδικαστέα για τη Νέα Δημοκρατία. Δεν ανεχόμαστε καμία έκφραση βίας υπό καμία προϋπόθεση.

Αναρωτιέμαι όμως, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι στο δημόσιο διάλογο εξέτρεψαν τη βία και τη μισαλλοδοξία; Ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι μιλούσαν για κρεμάλες στο Σύνταγμα; Που κατηγορούσαν όλους όσοι διαφωνούσαν μαζί τους ως Γερμανοτσολιάδες, ως προδότες, ως πουλημένους; Ποιοι ήταν αυτοί που -για όσους θυμούνται στις εκλογές του 2012- έστελναν μηνύματα sms για το που βρίσκονται τα πολιτικά στελέχη, που τρώνε που κινούνται για να μπορούν να έρθουν κάποιοι να τα προπηλακίσουν; Το λέω αυτό γιατί δεν μπορεί η καταδίκη της βίας να είναι επιλεκτική. Δεν μπορεί να αφορά μόνο κάποιους και να εξαιρεί κάποιους άλλους. Εμείς, λοιπόν, καταδικάζουμε τη βία απερίφραστα απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται. Είτε προέρχεται από την άκρα αριστερά, είτε προέρχεται από την άκρα δεξιά. Και θα ήθελα να μην υπάρχει επιλεκτική ευαισθησία για την καταδίκη της βίας ούτε από την άλλη πλευρά. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία στη Δημοκρατία. Δεν μπορεί να καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο -και πολύ καλά κάνουμε- όλοι μαζί την επίθεση την οποία δέχθηκε ο κ. Μπουτάρης -μπορεί να συμφωνούμε, να διαφωνούμε με τις απόψεις του δεν έχει καμία σημασία, στη Νέα Δημοκρατία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει τις απόψεις του δημόσια- απροκάλυπτα αυτές τις επιθέσεις, αλλά κάθε φορά που ο Ρουβίκωνας εισβάλλει σε κάποιο δημόσιο κτίριο ή στη Βουλή να μη λέμε κουβέντα. Γιατί φυσικά ο Ρουβίκωνας είναι αρεστός στη Κυβέρνηση, γιατί προέρχεται από την ίδια ιδεολογική μήτρα.

Ξέρετε πριν από δέκα μέρες έγινε ένα επεισόδιο στη Τήνο. Ένα νησί το οποίο γνωρίζω καλά διότι περνάω εκεί τις λίγες διακοπές τις οποίες έχω. Στη Τήνο λοιπόν ένας Δήμαρχος με μια αστυνομική δύναμη οχτώ ατόμων και σε συνεργασία με τον Λιμενάρχη συνέλαβε τα μέλη του Ρουβίκωνα. Γιατί; Γιατί ο ίδιος είχε απλά τη πολιτική θέληση και την πολιτική βούληση να κάνει το σωστό. Στην Αθήνα η οποία είναι γεμάτη διμοιρίες Μ.Α.Τ. ο Ρουβίκωνας παρελαύνει. Εισβάλλει ανενόχλητος σε δημόσιες υπηρεσίες και αποχωρεί εξίσου ανενόχλητος με την προκλητική ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και φυσικά της ίδιας της Κυβέρνησης.

Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί όταν μιλάμε για βία και ας ξέρουμε ότι ο ακραίος και διχαστικός λόγος τον οποίο μπορεί να υιοθετούμε έχει αντανάκλαση τελικά στη συμπεριφορά των πολιτών. Καθώς πορευόμαστε -με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο- προς εθνικές εκλογές παροτρύνω τον κ. Τσίπρα να αποφύγει αυτού του είδους τη διχαστική ρητορική. Ξέρει καλά και ο ίδιος ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αλλά δεν έχει κανέναν λόγο να οδηγήσει το δημόσιο διάλογο σε μια ακραία πόλωση και τη κοινωνία σε έναν ακραίο διχασμό μόνο και μόνο για να συσπειρώσει λίγο περισσότερο τις δικές του δυνάμεις. Ας φερθεί λίγο υπεύθυνα και σοβαρά στο ζήτημα αυτό και ας αποφύγουμε όλοι τις ακραίες εκφράσεις είτε είναι εκφράσεις, στο καφενείο, είτε είναι εκφράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φίλες και φίλοι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι μήνες για τη χώρα διότι εκτός από τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα θα οδηγηθούμε και στα τέλη Αυγούστου στο τέλος του τρίτου προγράμματος, του τρίτου Μνημονίου, το οποίο υπέγραψαν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος τον Αύγουστο του 2015, όταν έκαναν την περιβόητη κωλοτούμπα τους αφού είχαν οδηγήσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Ένα αχρείαστο Μνημόνιο το οποίο μας φόρτωσε με 14 δις πρόσθετα μέτρα τα οποία οι συμπολίτες μας θα εξακολουθούν να πληρώνουν για πολλά χρόνια ακόμα. Και βλέπω ότι καλλιεργείται από τους Κυβερνώντες ένα νέο ψέμα, ένα νέο μεγάλο βρώμικο ψέμα και αυτό είναι το ψέμα της δήθεν καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια.

Κοιτάξτε καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια για έναν απλό λόγο, διότι ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Καμμένο, έχει ήδη συνυπογράψει και νομοθετήσει, πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 5,2 δις για το 2019 και το 2020. Οι συντάξεις θα κοπούν από 1/1/2019 με υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου και το αφορολόγητο θα μειωθεί από 1/1/2020 με υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Αυτά είναι τα απόνερα, είναι τα αποτελέσματα, της τραγικής διαπραγμάτευσης την οποία έκανε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης -με τα πουκάμισα έξω- το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Όταν έλεγα τότε ότι θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια τον ακριβό λογαριασμό από τις πολιτικές του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου αυτό ακριβώς εννοούσα. Συγκρίνετε λίγο το τι θα γίνει στην Ελλάδα με το τι γίνεται και το τι έγινε σε άλλες χώρες οι οποίες βγήκαν από τα προγράμματα, τι έγινε στην Πορτογαλία, τι έγινε στη Κύπρο. Πουθενά δεν υπήρχε ένα τέτοιο αυστηρό πλαίσιο μεταμνημονιακής εποπτείας. Πουθενά δεν είχαν ψηφιστεί μέτρα εκ των προτέρων τα οποία θα ίσχυαν στη συνέχεια και φυσικά πουθενά δεν πρόκειται να υπάρχει αυτό το οποίο θα γίνει στην Ελλάδα μετά τον Αύγουστο του 2018. Δηλαδή οι επισκέψεις από τους θεσμούς 4 φορές το χρόνο για να σιγουρευτούν όλοι ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχίζονται. Άρα, η εποπτεία πάνω στην Ελληνική οικονομία θα εξακολουθεί να είναι εποπτεία αυξημένου βαθμού.

Κοιτάξτε, για να βγούμε φίλες και φίλοι από αυτό το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει η χώρα χρειάζεται σήμερα -περισσότερο παρά ποτέ- μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή στην ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση. Και μπορούμε να το πετύχουμε εμείς για τον απλούστατο λόγο: Έχουμε σχέδιο για την επόμενη ημέρα της χώρας. Ξέρουμε πως θα δρομολογήσουμε την ανάπτυξη, ξέρουμε πως θα προσελκύσουμε επενδύσεις, ξέρουμε πως θα δημιουργήσουμε δουλειές, ξέρουμε πως θα βάλουμε σε τάξη το Δημόσιο, ξέρουμε πως θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη Παιδεία, την Υγεία τη Δημόσια Διοίκηση. Είμαστε σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη η οποία έχει ένα συγκροτημένο σχέδιο για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος. Είναι ένα σχέδιο το οποίο φυσικά πάνω απ’ όλα δίνει έμφαση στην οικονομία. Ένα σχέδιο το οποίο στον πυρήνα του έχει μια διαφορετική δημοσιονομική πολιτική η οποία ξεκινά με τη βασική παραδοχή ότι αυτά τα οποία έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια ήταν και λανθασμένα και αχρείαστα. Η πολιτική της υπερβολικής φορολόγησης της Ελληνικής παραγωγής και της μεσαίας τάξης οδήγησε τελικά την οικονομία σε ένα τραγικό αδιέξοδο. Η πολιτική των υπερπλεονασμάτων -να παίρνω περισσότερα από τους πολίτες από αυτά που μας ζητούν για να τα επιστρέψω σε επιδόματα σε αυτούς που θέλω να έχω ως πελάτες- οδήγησε τελικά την οικονομία στην ύφεση ή στην καλύτερη περίπτωση σε μια αναιμική ανάπτυξη. Πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας γιατί λέει πέτυχε υπερπλεόνασμα. Μα οι αναπτυξιακοί μας ρυθμοί, φίλες και φίλοι, είναι οι χαμηλότεροι στην Ευρωζώνη. Να το ξαναπούμε; Το 2014, λίγο πριν φύγει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την εξουσία, είχαμε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, σήμερα έχουμε τους χαμηλότερους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του κ. Τσίπρα.

Δεν πάμε πουθενά έτσι. Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους, θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, θα μειώσουμε το φόρο στις επιχειρήσεις, θα μειώσουμε τις εργοδοτικές εισφορές και θα ισοσκελίσουμε αυτή τη μείωση από εξορθολογισμένες και κοστολογημένες μειώσεις στις δημόσιες δαπάνες. Με αυτό το τρόπο θα μπορέσουμε και επενδύσεις να προσελκύσουμε και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών να βελτιώσουμε. Ώστε να ξαναπάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης και να απελευθερωθεί η δημιουργικότητα του Έλληνα η οποία σήμερα ταλανίζεται και κρατιέται πίσω από μια Κυβερνητική πολιτική η οποία εχθρεύεται την υγιή επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και όποιον θέλει να δημιουργήσει σε αυτή τη χώρα. Και Βέβαια αυτή είναι μια πολιτική φίλες και φίλοι οποία είναι οριζόντια, αφορά όλη τη χώρα έχει όμως και συγκεκριμένες περιφερειακές και κλαδικές εκφάνσεις».

ΣΧΟΛΙΑ (68)

Σωτήρης

Είναι πολύ παράδοξο να επιχειρούν να πείσουν αυτοί που επί 40 χρόνια κυβερνούσαν την χώρα και αυτό που κατάφεραν ήταν να την χρεοκοπήσουν και αυτοί που επί της ουσίας καθιέρωσαν το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, να σχίζουν τα ιμάτιά τους για τον όρο Μακεδονία. Τέτοια υποκρισία δεν την συναντάς εύκολα στον κόσμο. Τα ψέμα τα τους και ο λαϊκισμός τους ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Απλά οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι.

ΑΜ

Διχαστικός και επικίνδυνος μα το Θεό είσαι εσύ Κούλη! Όλη η ομιλία σου είχε τον διχασμό και το μίσος στο επίκεντρο. Το ότι είσαι ανιστόρητος το καταλάβαμε, έμαθες επί τη ευκαιρία για το Ίλιντεν, αλλά για την Μακεδονία αυτό που ξέρεις είναι ότι αν διπλώσεις τον χάρτη πέφτει πάνω στην Κρήτη. Εκμεταλλεύεσαι τα εθνικά θέματα για κομματικό σου συμφέρον και γι' αυτό είσαι άκρως επικίνδυνος. Ο Πρωθυπουργός διαπραγματεύεται με τον υπουργό εξωτερικών και την κυβέρνησή του και ενημερώνει και συνδιαλέγεται και με την αντιπολίτευση. Όπως κάνει κάθε εκλεγμένος Πρωθυπουργός μιας δημοκρατικής χώρας. Εσύ όμως απαξιώνεις να συνδιαλλαγής όταν σε καλεί η κυβέρνηση, γιατί το μόνο που θέλεις είναι να βρίζεις και να δημιουργείς καταστάσεις έντασης. Είσαι τόσο λίγος και παρλαπίπας που πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός δεν είναι χαζός για να μην το βλέπει.

σαπιενς

Κούλη μάθε ιστορία... και όταν λες μακεδονικό αλυτρωτισμό τι εννοείς ρε; τα θέλεις και τα λες ή σου ξεφεύγουν; πάλι ψήφους πας να ψαρέψεις...

Εχω μονο 2 ευρω

και τα τσιγαρα μου κανουν 3.90 .... ρε γαμωτο .

Κ

Αν οι ψεκασμένοι δεν είχαν ψηφίσει Καμμένο, να στηρίξει τον Τσίπρα για την καρέκλα, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί. Αν οι αντιμνημονιακοί δεν τίναζαν στον αέρα την οικονομία, θα είχαμε βγει από τα μνημόνια το 2015. Οι χρυσαυγίτες δεν πρόκειται να πάρουν ψήφους από τον Τσίπρα. Η δεξαμενή τους είναι η ΝΔ, για αυτό χτυπούν αποκλειστικά τον Μητσοτάκη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Τσίπρα να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο. Η Χρυσή Αυγή είναι το δεκανίκι των αριστερών. Κουμούνια και ναζιστές είναι παιδιά από την ίδια μήτρα, τον σοσιαλισμό.

Νικόλαος Τσουκαλάς

Το πόσο μη γνώστης της Ιστορίας είναι ο ένας ή ο άλλος ΔΕΝ μας ενδιαφέρει.Αυτό που ΜΑΣ ενδιαφέρει είναι πως θα κάνουν τη χώρα ΜΑΣ αστακό και τους πολίτες της λίγο πιο ήσυχους.ΔΕΝ θα είμαστε στην ίδια θέση που είμαστε τώρα σε δέκα χρόνια, όπως και οι γείτονές μας ΔΕΝ ήταν στην ίδια θέση με εμάς δέκα χρόνια πριν.ΔΕΝ είναι ανάγκη να χάσουμε ΚΑΙ εδάφη για να συνέλθουμε...!!!

Τροχαλίας

Κούλη ασε τις φιλοσοφίες και πες ξεκάθαρα: εισαι υπέρ της χρήσης του ονόματος "Μακεδονία" στην ονομασια, ΝΑΙ η ΟΧΙ;;;; Γιατί ύποπτα μας τα λες ως τωρα...

Έλα μωρέ!

Μακεδονία του Ηλιντεν, γιατί όχι; Ποιός θα το θυμάται σε 5-10 χρόνια;Ε Κυριάκο; Εσένα σου θυμίζει τίποτα αυτό η ήσουν πολύ μικρός;

ΓΙΩΡΓΗΣ

Ουσιαστικα ο δαιμονιος πολιτικος Μητσοτακης,''ξεβρακωσε'' απο την αρχη τους Σκοπιανους και ακομη δεν μπορουν να το φορεσουν σωστα και ολο στραβα τους πεφτει! Γιατι τους αναγκασε να υπογραψουν οτι ηταν πρωην και αρα δεν ειναι νυν και ακομη ψαχνουν να βρουν τι ακριβως ειναι για να τους κανουν δεκτους στα διεθνη φορα!Ετσι και ο γιος του, ο Κυριακος, θα σας αναγκασει στο τελος να ομολογησετε πως ειστε πρωην τσιπραιικα συριζανελια (πτσ)!

Μητσοτακη...

...απο καταγγελιες και κατηγοριες χορτασαμε.... Γιατι δεν μας λες αν εσυ θα παραχωρησεις το ονομα της Μακεδονιας η οχι?.... Εγω ειμαι σιγουρος οτι θα το δωσεις το ονομα.... Το ιδιο προδοτης με τον τσιπρα εισαι .... Αν κανω λαθος βγες δημοσια και δηλωσε ( εκτος τα μπλα μπλα περι αλλαγης συνταγματος κτλ ) οτι η ΝΔ δεν θα δωσει σε καμμια περιπτωση το ονομα της Μακεδονιας στα Σκοπια. Το κανεις? Ειδωμεν.......

ΓΙΩΡΓΗΣ

Αδριαντες Μακεδονομαχων απο την ευρυτερη οικογενεια των Μητσοτακηδων κοσμουν μακεδονικες πολεις ,υπουργοι αποπεμφθηκαν, κυβερνησεις της ΝΔ επεσαν,αγερωχοι πολιτικοι και εθναρχες δακρυσαν, εκατομμυρια πολιτες δεξιοι, οι πλειστοι, βγηκαν στους δρομους,μονο για αυτο το ζητημα και οχι για κανενα αλλο, Και ακομη δυσπιστεις για το τι θα κανει ο Κυριακος και η ΝΔ ως Κυβερνηση για τη Μακεδονια μας;; Μηπως εισαι...αργοστροφος, ή μηπως εισαι συριζανελης; Οποτε οι δυο εννοιες ταυτιζονται!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Ο Τσιπρας ειναι τωρα πρωθυπουργος και διαπραγματευεται, οι συριζανεληδες απο ολες τις σχολες των κομουνιστικων καθεστωτων τον καθοδηγουν αλλοπροσαλλα, και κινδυνευουμε να ηττηθουμε χωρις μαχη και πολεμο και να χασουμε για παντα τη Μακεδονια μας,Δεν ειναι ωρα για μικροκομματικες κορωνες.Φοβομαστε για το ''νανο''πολιτικο. τον Τσιπρα που μας ετυχε σε αυτη τη συγκυρια! Τι σπουδαια πραγματα θα κανει για τη Χωρα ο Κυριακος, οταν τον ψηφισει πρωθυπουργο ο Λαος, ι δ ω μ ε ν που εγραψες(;) και συ!

σε 10 χρόνια

όλος ο πλανήτης θα μιλάει για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και οι γκιαούρηδες θα θυμούνται με νοσταλγία τα σύνορα του 2018.

Σε 10 χρονια...

Σε 10 χρονια, εσυ κι οι ομοιοι σου δε θα υπαρχεται. Θα εχει διαλυθει / συρρικνωθει η Τουρκια και θα εχει συμπαρασυρει το τσιρακι/γιουσουφακι της, την Αλβανια. Κι ολοι οι εσωτερικοι προδοτες (με ή χωρις ελληνικη καταγωγη) θα εχετε κρυφτει απο την ντροπη σας και το φοβο των Ελληνων.

ioanio

Ήρθατε και φάγατε λίγο φαγάκι επειδή εμείς είμαστε καλοί άνθρωποι. Εσείς όμως ζώα μείνατε. Οι καλοί Έλληνες γίνονται κάποτε πολύ επικίνδυνοι να ξέρετε!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

katrougkalos-kata-kammenou-den-einai-omiroi-oi-stratiwtikoi_2_w_l

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να επέμβει σε θέματα αυτοπροσδιορισμού» είπε ο Κατρούγκαλος - Πώς αντέδρασε ο Καμμένος - Καταγγελίες Κουμουτσάκου ότι άλλα λέει η διακοίνωση και άλλα η Συμφωνία

30
vouli_xrwma

«Δεν δίνουν το νέο σύνταγμα των Σκοπίων γιατί θα αποκαλυφθούν οι αλυτρωτισμοί» καταγγέλλει ο Κουμουτσάκος - Λιάνα Κανέλλη: Κρύβει αλυτρωτικές βλέψεις η αναφορά σε «Μακεδόνες» γειτονικών χωρών των Σκοπίων;

35
4578870

Εγκρίθηκε ομόφωνα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Συμβουλίου και Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

4
psarianos

«Χρωστάω εγώ εκατομμύρια, ακούγονται διάφορα ανατριχιαστικά και αηδιαστικά» είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής - «Το Ποτάμι μπορεί να δοκιμάσει την τύχη του άλλη μια φορά στις ευρωεκλογές»

11