Σαμαράς για Novartis: Θα σας πάω μέχρι τέλους, θα σας καθίσω στο σκαμνί

Σαμαράς για Novartis: Θα σας πάω μέχρι τέλους, θα σας καθίσω στο σκαμνί

Είστε οι μοιραίοι άνθρωποι για τη χώρα - Σφοδρή κριτικη στην κυβέρνηση εφ' όλης της ύλης από τον πρώην πρωθυπουργό

omilia_samaras_vouli
Σφοδρή πολιτική επίθεση εφ όλης της ύλης εξαπέλυσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς ως «μοιραίους ανθρώπους» που οδήγησαν την χώρα στα βράχια.Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εισαγωγή της ομιλίας του για την υπόθεση Νοβάρτις την οποία χαρακτήρισε «σκευωρία» και στην συνέχεια επιχείρησε άσκησε οξεία αντιπολιτευτική κριτική για την πορεία της οικονομίας, το μεταναστευτικό, τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο «Σκοπιανό» και στην ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας.

Απευθυνόμενος προς τα μέλη της κυβέρνησης επανέλαβε πως «οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί! Το χρωστάω, στον Ελληνικό λαό, στην παράταξή μου και ασφαλώς, στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου…» για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξω την αθωότητά μου,είναι η δική σας παραπομπή. Αυτός είναι ο δρόμος ο ευθύς… Όπως λέτε κι εσείς: Αυτό «είναι δίκαιο και θα γίνει Πράξη!» Και σας ευχαριστώ, που μου το κάνατε πολύ πιο εύκολο…».

«Θα πρέπει να ξέρει ο αρχηγός σας: άλλο καιροσκόπος - άλλο ηγέτης! Άλλο αυτός που καβαλάει το κύμα, κι όπου τον βγάλει… Κι άλλο αυτός που «δαμάζει» το κύμα κι αν χρειαστεί, κολυμπάει και κόντρα στο κύμα!» τόνισε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει « Θα κλείσω με μια συμβουλή [προς όλους σας] : Βγείτε από την αυταπάτη ότι η σκευωρία εναντίον μας μπορεί, τάχα, να σας «διασώσει». Δεν μπορεί! Θα σας χαντακώσει».

«Είχα προειδοποιήσει να μην συμβεί το «ατύχημα», να μη γίνετε εσείς οι «μοιραίοι άνθρωποι» για αυτή τη χώρα. Δυστυχώς έγινε! Η χώρα, ωστόσο, θα μπορέσει να επιβιώσει και μετά από σας, και παρά τις αυταπάτες σας, παρά το διχασμό που προσπαθείτε να επιβάλετε, παρ’ όλα τα ψέματα που είπατε και τις καταστροφές που της προκαλέσατε.Ο Ελληνικός λαός έχει καταλάβει πια τι γίνεται…. Γι’ αυτό κι εγώ είμαι αισιόδοξος! Αλλά αισιόδοξος για μιαν άλλη Ελλάδα! Εσείς κοιτάξτε στον καθρέφτη σας κι αναρωτηθείτε: Αν πρέπει να ντρέπεστε, ή να ανησυχείτε…Ή, μήπως, και τα δύο;».

Κλείσιμο
Ολη η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Ομιλία του τέως Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

Στη Βουλή για το κλείσιμο της Επιτροπής Novartis

Είναι κανόνας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σε αυτόν τον τόπο, όταν κάποιος προχωρήσει και στην πιο απλή ακόμα μήνυση, να τον καλέσει ο Εισαγγελέας να καταθέσει.Όταν ένας πρώην Πρωθυπουργός καταθέτει, όχι μια «απλή μήνυση», αλλά μήνυση για σύσταση «συμμορίας»,είναι δυνατόν να μην τον καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσει; Κι όμως, συνέβη κι αυτό στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ! Το έκαναν από περιφρόνηση για τη Δικαιοσύνη; Το έκαναν από αλαζονεία; Ίσως όλα αυτά. Αλλά κυρίως το έκαναν από φόβο. Δικαίως φοβούνται!

Όπως θα καταλάβουν κι ίδιοι πολύ σύντομα, τέτοιες μεγάλες υποθέσεις δεν μπαίνουν εύκολα στο αρχείο. Υπάρχουν ακυρότητες, υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία και επανεξετάσεις, έχουν ξανασυμβεί άλλωστε, ξέρει η Δικαιοσύνη, ότι αυτά δεν μπαίνουν σε αρχείο. Με τίποτε! Θα ανασυρθούν. Έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας. Και αυτός και οι συνεργοί του.

Εγώ το κατανοώ …Και γι’ αυτό, σήμερα θα σας… αιφνιδιάσω! Πριν απ’ ο,τιδήποτε άλλο, λοιπόν, θα ήθελα να ευχαριστήσω τoν Πρωθυπουργό...

* Πρώτον, να τον ευχαριστήσω γιατί ξεκίνησε εξαγγέλλοντας «το μεγαλύτερο σκάνδαλο» στην Ιστορία. Και σήμερα, λίγους μήνες αργότερα, τρέχει και δεν φτάνει να συγκαλύψει τις δικές μας κατηγορίες, για τη δική του σκευωρία!

* Να τον ευχαριστήσω, ακόμα, γιατί με τον άθλιο τρόπο που χειρίστηκε τη συκοφαντία σε βάρος μου και σε βάρος άλλων συναδέλφων, απέδειξε μόνος του ότι πρόκειται για σκευωρία! Κανένα στοιχείο. Μόνος στόχος η προσωπική μας σπίλωση. Με 10 κάλπες, τότε…

Και τώρα, στήνουν ξανά άλλες 10 κάλπες, προσωπικά για τον καθένα από μας, ενώ η Προανακριτική Επιτροπή δηλώνει πως δεν έχει αρμοδιότητα!Και στέλνει την υπόθεσή μας – δηλαδή τη σκευωρία σε βάρος μας - στην Τακτική Δικαιοσύνη.  Δεν έψαξαν τίποτε, όπως δηλώνουν και οι ίδιοι. Άλλωστε, δεν υπάρχει και τίποτε…

Όταν όμως δεν έχεις ψάξει για κανένα από τους 10 το παραμικρό, τι νόημα έχει να ψηφίζεις για την ίδια κατηγορία, «ναι» σε έναν και «όχι» σε άλλον;  Η Προανακριτική Επιτροπή υπήρξε μια κακόγουστη θεατρική παράσταση!Που χωρίς να εξετάσει τίποτε, απεφάνθη ότι δεν έχει… καμία αρμοδιότητα να εξετάσει! Πράγμα βέβαια, που οφείλατε να το γνωρίζετε εκ των προτέρων, όταν ψηφίζατε τη σύσταση της Επιτροπής! Και πράγμα για το οποίο, εμείς πάντως, σας είχαμε προειδοποιήσει. Και επαληθευθήκαμε πλήρως!

Θέλατε να μείνει μόνο η σπίλωση σε βάρος μας. Η σκιά…Κι αυτό ακριβώς προτείνουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:Να διατηρηθεί μόνιμα η «σκιά»! Να λοιπόν, γιατί εγώ σας μηνύω και γιατί οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί! Το χρωστάω, στον Ελληνικό λαό, στην παράταξή μου και ασφαλώς, στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου…


Ακούστε: Ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξω την αθωότητά μου, είναι η δική σας παραπομπή. Αυτός είναι ο δρόμος ο ευθύς… Όπως λέτε κι εσείς: Αυτό «είναι δίκαιο και θα γίνει Πράξη!» Και σας ευχαριστώ, που μου το κάνατε πολύ πιο εύκολο…* Επίσης, σας ευχαριστώ που μόνοι σας πλέον αποκαλυφθήκατε.

Μας παραπέμπετε για κατηγορίες που εσείς τις γνωρίζατε, ΠΡΙΝ υπάρξουν προστατευόμενοι ψευδομάρτυρες να καταθέσουν σε βάρος μας! Αυτό δεν έχει ξαναγίνει! Κι ύστερα γνωρίζατε αναλυτικά και το ακριβές περιεχόμενο των μαρτυριών εναντίον μας - και τις διαρρέατε στο φιλικό σας τύπο - πριν τις καταθέσουν οι ίδιοι οι ψευδομάρτυρες! Αυτό, ξέρετε, είναι ο ορισμός της σκευωρίας!

Από μόνοι σας «καρφωθήκατε»! Αλλά το πράγμα – δυστυχώς για σας - πήγε ακόμα πιο πέρα…Στην Προανακριτική Επιτροπή, η πλειοψηφία σας υποστήριξε ότι οι καταγγελίες σε βάρος μας αφορούν, δήθεν «αδικήματα» που διαπράχθηκαν όχι «κατά» την άσκηση των καθηκόντων μας, αλλά «επ’ ευκαιρία» - άσκησης των καθηκόντων μας. Και γι’ αυτό η Επιτροπή κήρυξε τον εαυτό της «αναρμόδιο».

Ερώτηση απλή: Πώς γνωρίζουν, αν οι κατηγορίες αφορούν αδικήματα που δήθεν διαπράχθηκαν «επ’ ευκαιρία» των καθηκόντων ή «κατά την άσκηση» των καθηκόντων; Πού το ξέρουν; Αφού δεν εξέτασαν την υπόθεση! Δεν εξέτασαν καν τους «προστατευόμενους» ψευδομάρτυρες… Απάντηση: Δεν ξέρουν γιατί ακριβώς μιλάνε! Εφ’ όσον αρνήθηκαν να εξετάσουν την υπόθεση, δεν μπορούν να ξέρουν. Απλώς κήρυξαν τους εαυτούς τους «αναρμόδιους»! Παρά την επιμονή όλων μας και όλης της αντιπολίτευσης, το «πέταξαν» από πάνω τους. Και επέστρεψαν την υπόθεση στην Τακτική Δικαιοσύνη… Κι ύστερα έχουν το θράσος να λένε ότι τους ενδιαφέρει η Κάθαρση. Μα δεν τους ενδιαφέρει η Κάθαρση. Τους ενδιαφέρει το ακριβώς αντίθετο: Η σπίλωση!Έγκριτοι νομικοί και δικαστικοί λειτουργοί με τεράστια πείρα και κύρος έχουν απαριθμήσει σωρεία περιπτώσεων, όπου σε αυτή την άθλια υπόθεση παραβιάστηκε και το Σύνταγμα και ο Ποινικός Κώδικας!bΚαι η νομολογία που υπάρχει το ίδιο λέει… Τελευταία μάλιστα, η αποκαλυπτική γνωμοδότηση Γιώργου Σανιδά. [Πάρτε το για τα πρακτικά] Μεταξύ άλλων, για το πώς η παραπομπή της υπόθεσης στη Βουλή «αμελλητί», δηλαδή «πάραυτα», «αυτοστιγμεί», διήρκεσε – αν είναι δυνατόν! - τρείς ολόκληρους μήνες! Το «αυτοστιγμεί» κράτησε… 3 μήνες! Παγκόσμιο ρεκόρ! Και πως οι Εισαγγελικοί λειτουργοί βαρύνονται με ευθύνες παραβίασης του Συντάγματος. Και πως ο Φρουζής, ο βασικός κατηγορούμενος ότι δωροδόκησε τους πάντες, δεν έχει εξεταστεί ακόμα (!), αν και ο ίδιος δημόσια αρνείται τα πάντα! Ούτε κι αυτό έχει ξαναγίνει…

Βλέπουμε λοιπόν, ένα καθεστώς που αγνοεί τις συνεχείς καταγγελίες των δικαστικών ενώσεων για κυβερνητικές παρεμβάσεις, ένα καθεστώς που οδηγεί σε παραίτηση ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, που ενημερώνεται προνομιακά από ανώτατους δικαστές και εισαγγελείς, που στοχοποιεί δικαστικούς, που επιτίθεται στον νέο Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, μόνο και μόνο γιατί τους άσκησε κριτική… Βλέποντας όλα αυτά αναρωτιέται κανείς: Πού την κατάντησαν την Δικαιοσύνη; Τι «γαϊτανάκι» έχουν στήσει με σκοπό την πλήρη υποταγή της δικαστικής εξουσίας στο καθεστώς Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου;

Εγώ έχω πλήρη εμπιστοσύνη στους Έλληνες Δικαστές.  Εσείς, όμως, να προσέχετε: Δεν γίναμε εμείς «όμηροι» του Παπαγγελόπουλου! Εσείς γίνατε όμηροί του… Και ο Παπαγγελόπουλος θα σας κάψει!

* Ακόμα, σας ευχαριστώ γιατί, αν γίνει δεκτή η έωλη νομική επιχειρηματολογία σας, τότε θα έχετε ανοίξει, όχι δρόμο αλλά λεωφόρο, για τη… δική σας παραπομπή, αργότερα! Με τη στενή ερμηνεία που υιοθετείτε, δικά σας «πεπραγμένα» αύριο, μπορούν να παραπεμφθούν κατευθείαν στη τακτική Δικαιοσύνη! Για σκανδαλώδεις και καραμπινάτες υποθέσεις επί των ημερών σας, αναφέρω μόνο τρείς: τα ΕΛΤΑ – όπου θα χρειαστεί να γίνει Κάθαρση –η Τράπεζα Αττικής – εκεί να δείτε Κάθαρση που θα πρέπει να γίνει ή τα ευρωπαϊκά κονδύλια για πρόσφυγες-μετανάστες ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου! Αυτό κι αν χρειάζεται να ερευνηθεί σε βάθος…

Όμως, προσέξτε: σε ό,τι με αφορά, δηλώνω ότι το έγκλημα της «σκευωρίας» για το οποίο εγώ σας εγκαλώ, υπάγεται στέρεα στη δικαιοδοσία της Βουλής – και βεβαίως, και της επόμενης Βουλής. Εσείς, λοιπόν, γι’ αυτά, θα πάτε σε Ειδικό Δικαστήριο! Μην ανησυχείτε…* Τέλος, να σας ευχαριστήσω θερμά, γιατί σκεφτήκατε να στήσετε σκευωρία σε βάρος μας, εκεί όπου, εσείς ειδικά, θα έπρεπε να σιωπάτε! Διαλέξατε τη περίπτωση της διαφθοράς στο φάρμακο - που ασφαλώς υπήρχε… Εμείς το ξέρουμε πιο καλά απ’ όλους - γιατί εμείς χτυπήσαμε τη διαφθορά. Αλλά κι εσείς το ξέρετε πολύ καλά, γιατί εσείς τότε στηρίξατε τη διαφθορά… Διαλέξατε λοιπόν τη «διαφθορά στο φάρμακο», που εμείς χτυπήσαμε αποφασιστικά και μειώσαμε δραστικά! Και μας κατηγορείτε εσείς - οι οποίοι τότε καταψηφίζατε όλα τα μέτρα, ταυτιζόσασταν με τα «συμφέροντα», και τώρα… ζητάτε και τα ρέστα.

Κόψαμε την δαπάνη στο φάρμακο κατά 62% σε τρία χρόνια! Εμείς!Δεν κάναμε «θέατρο», κάναμε τομές!Δεν κάναμε «θόρυβο», χτυπούσαμε τη διαφθορά!Δεν στήναμε ψευδομάρτυρες, χτυπούσαμε κατευθείαν τα «κυκλώματα».
Πότε; Όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός μας καλούσε να δώσουμε περισσότερα για το φάρμακο! Και τώρα έχετε το θράσος, εσείς να κατηγορείτε εμάς… Ε, απ’ αυτό δεν γλιτώνει κανείς!


Αυτή είναι η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα. Αλλά είναι και η πιο… «ατζαμίδικη»! Η πιο κακοστημένη, Η πιο βλακώδης… Μεγάλη «υποχρέωση» λοιπόν σας έχω, γιατί στήσατε σκευωρία σε βάρος μας, εκεί που εμείς έχουμε όλα τα επιχειρήματα με το μέρος μας και εσείς είστε από κάτω…Μα εντελώς από κάτω!* Θέλω όμως να σας ευχαριστήσω, με την ευκαιρία, και για κάτι τελευταίο: Γιατί μόνοι σας παραδεχθήκατε την ανικανότητά σας! Tο είχε ομολογήσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.--«Είχαν αυταπάτες» είχε πει! Και το ομολογούν τώρα…  Και ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης και όλοι σας. Ναι, αλλά εμείς οι υπόλοιποι, ΔΕΝ είχαμε ψευδαισθήσεις!

Ούτε αυταπάτες…Και σας προειδοποιούσαμε. Και δεν μας ακούσατε…
--Σας προειδοποιούσαμε ότι πάτε τη χώρα στα βράχια! Και την πήγατε στα βράχια…
--Σας προειδοποιούσαμε ότι πάτε τη χώρα σε capital controls! Και φέρατε capital controls…
--Σας προειδοποιούσαμε ότι πάτε σε τρίτο μνημόνιο! Και σεις φέρατε και το τέταρτο!

Και μάλιστα, χειρότερο από τα δύο προηγούμενα και εντελώς αχρείαστο. Γιατί στα τέλη του 2014 βγαίναμε από τα Μνημόνια οριστικά…
--Προειδοποιούσαμε τον Ελληνικό λαό ότι θα φέρετε φορο-καταιγίδα!. Και φέρατε φορο-καταιγίδα.
--Προειδοποιούσαμε ότι θα φέρετε τσουνάμι λαθρομεταναστών και θα βουλιάξατε τη χώρα. Και το κάνατε!

Εσείς πως απαντούσατε σε όλα αυτά; Απαντούσατε με ανοησίες για… «χορούς και νταούλια» και με τα “go back κυρία Merkel”! Κι επειδή εμείς σας προειδοποιούσαμε τότε, σήμερα που φέρατε τη χώρα εδώ που τη φέρατε, προσπαθείτε να μας σπιλώσετε! Τώρα που ομολογήσατε τις αυταπάτες σας,έχετε την ανάγκη να κατασκευάσετε «ενόχους». Μας εκδικείστε, επειδή είχαμε δίκιο!

Ε λοιπόν, ακούστε: Στον κόσμο αυτό οι αυταπάτες πληρώνονται! Κι όταν σε ειδοποιούν πως κάνεις λάθος, αλλά εσύ επιμένεις, αυτό πληρώνεται ακριβότερα! Μόνο που τις δικές σας αυταπάτες, τις πλήρωσε ο Ελληνικός λαός.Ε, τώρα καιρός είναι να τις πληρώσετε κι εσείς! Κι εδώ τελειώνουν τα «ευχαριστώ» εκ μέρους μου… Τελειώνουν οι κακώς εννοούμενες «αστικές ευγένειες». Και αρχίζει η υποχρέωση που έχει όποιος πολιτικός σέβεται τον εαυτό του και τις αξίες του, να ασκήσει «πολεμική», σε όσους τις καταπατούν και τις διασύρουν… Πολύ περισσότερο που συνεχίζετε τα ψέματα και τώρα: * Παραμυθιάζετε τον κόσμο ότι βγαίνετε οριστικά από τα μνημόνια...
Έχετε όμως, ήδη υπογράψει σκληρά μέτρα λιτότητας και για το 2019 και για το 2020 και για άλλα τρία χρόνια! Και υψηλά πλεονάσματα για… άλλα 43 χρόνια! Και υποθήκευση της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια! Πράγμα που δεν διανοήθηκαν ποτέ οι ξένοι να ζητήσουν από τη δική μου κυβέρνηση…

* Μας λέτε ότι πάτε για «καθαρή έξοδο» από τη Μνημονιακή εποπτεία! Όμως σας προειδοποιούν ότι θα έχετε αυστηρή μνημονιακή εποπτεία – πολύ αυστηρότερη απ’ άλλες χώρες που βγήκαν από τα Μνημόνια.
* Μας λέτε ότι «η οικονομία πάει καλά»! Και σας διαψεύδει το ΔΝΤ. Σας λέει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα όπου από την αρχή του χρόνου χειροτέρεψαν όλα!
* Μας λέτε ότι «πιέζετε για μείωση χρέους»! Κι εδώ κρύβετε την αλήθεια….

Εμείς βρήκαμε χρέος 343 δισεκατομμύρια. Το αφήσαμε 317 στις αρχές του 2015. Βγάλτε και τα 11 του ΤΧΣ που ήταν να επιστραφούν και να σβήσουν χρέος. Αφήσαμε σύνολο χρέους 307 δισεκατομμύρια! Δηλαδή σε δυόμιση χρόνια μειώσαμε αισθητά το χρέος! Ενώ εσείς σε τρία χρόνια το πάτε πίσω στα 343 δισεκατομμύρια. Και τώρα παρακαλάτε να σας το κόψουν. Με δύο λόγια, να σας κόψουν το χρέος, που εσείς οι ίδιοι αυξήσατε!

* Μας λέτε ότι πετύχατε τεράστια πλεονάσματα. Μα κι ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι, αν δεν πληρώνετε τις υποχρεώσεις σας, αν δεν πληρώνετε 200 χιλιάδες συντάξεις, αν κόψετε τις δημόσιες επενδύσεις, αν έχετε υπερφορολογήσει τους πάντες, χαίρω πολύ! Θα υπάρχει «ταμείο». Αλλά χώρα δεν θα υπάρχει!

* Μας λέτε ότι «βγήκε η χώρα στην ανάπτυξη»! Δεν μας λέτε, βέβαια, ότι στο μεταξύ μεσολάβησαν δύο πρόσθετα χρόνια ύφεσης που εσείς προκαλέσατε! Η Ελλάδα στα τέλη του 2014 ήταν πρώτη σε ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και δεύτερη σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη!

* Μας λέτε ότι θέλετε να λύσετε το «Μακεδονικό». Και στην πραγματικότητα πάτε να νομιμοποιήσετε το Σκοπιανό αλυτρωτισμό σε βάρος της Ελλάδας! Γιατί το όνομα είναι το κατ’ εξοχήν «όχημα» του αλυτρωτισμού!

Αυτή είναι η αλήθεια που ο Ελληνικός λαός κατανοεί πλήρως.

Κι αυτός είναι ο λόγος που το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ως τώρα. * Μας λέτε ότι δείξατε «ανθρωπισμό» ανοίγοντας τα σύνορα στους «πρόσφυγες». Στην πραγματικότητα ανοίξατε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες που στην συντριπτική πλειονότητά τους, δεν έχουν καμία σχέση με τη Συρία!

Θέσατε τα νησιά μας υπό τη διοίκηση… κάποιων διεφθαρμένων ΜΚΟ που αποδείχθηκαν όργανα των διακινητών! Σας καταγγέλλουν οι ευρωπαϊκές αρχές, σας καταγγέλλει ο διεθνής τύπος, σας καταγγέλλουν οι ίδιοι οι κάτοικοι!.Κι εσείς μιλάτε για… «φασιστοειδή» που αντιδρούν!

* Εμείς είχαμε σφραγίσει τα σύνορα και στον Έβρο και στα νησιά. Εσείς ανοίξατε τα σύνορα στα νησιά - και τώρα σας τα άνοιξαν και στον Έβρο.Εμείς είχαμε εξασφαλίσει ύφεση των τριβών με την Άγκυρα, επειδή ακριβώς είχαμε σφραγίσει τα σύνορα και δεν μπορούσε ο Ερντογάν να μας εκβιάζει. Εσείς ανοίξατε τα σύνορα και τώρα ο Ερντογάν εκβιάζει την Ελλάδα κάθε μέρα ότι θα ανοίξει την «κάνουλα» κι άλλο. Εμείς ανοίξαμε την «Αμυγδαλέζα» και διώχναμε λαθρομετανάστες, όπως κάνει τώρα και η Γαλλία. Εσείς κλείσατε την Αμυγδαλέζα και ανοίξατε δεκάδες hot spot στα νησιά!

* Εμείς σταδιακά αποκαθιστούσαμε τη νομιμότητα στα Πανεπιστήμια. Είχαμε καταργήσει το «άσυλο παρανομίας» και καθαρίζαμε βήμα-βήμα τα κατειλημμένα κτίρια από τις συμμορίες των κουκουλοφόρων. Εσείς επαναφέρατε το «άσυλο ανομίας» και σήμερα έχουμε αιματηρά επεισόδια κατά φοιτητών και καθηγητών.

* Εσείς παραδώσατε ολόκληρη την Αθήνα στο έλεος του Ρουβίκωνα και των άλλων «ταγμάτων εφόδου» που ανεχθήκατε ή δημιουργήσατε. Που τώρα πια, επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους και εκτός Αθηνών!

* Εσείς αφήσατε χιλιάδες καταδικασμένους για κακούργημα από τις φυλακές! Πολλοί από τους οποίους, όταν βγαίνουν εγκληματούν ξανά! Αλήθεια, αυτό σας πονάει καθόλου όταν το βλέπετε; Ή μήπως δεν θέλετε να το βλέπετε;

Κι ύστερα ζητάτε από τον ανήμπορο κόσμο, όταν μπαίνουν ληστές σπίτι τους να… κάνουν πως κοιμούνται! Τέτοιο κατάντημα! Είναι τόσο εφιαλτικά πια τα αδιέξοδα στα οποία έχετε οδηγήσει τη χώρα, που αναζητήσατε «κατασκευασμένα θύματα», να τα σπιλώσετε και να στρέψετε την προσοχή του κόσμου πάνω τους. Για να μη βλέπει τις δικές σας τραγικές αποτυχίες.

Το πιο αποκαλυπτικό: Ανοίξατε την υπόθεση της Novartis σε βάρος μας, μια μέρα μετά από το τεράστιο συλλαλητήριο στην Αθήνα, όταν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες λαού βροντοφώναξαν η «Μακεδονία είναι Ελλάδα»! Tέτοιος ήταν ο πανικός σας! Πήγατε να τους βγάλετε όλους «ακροδεξιούς» ή «γραφικούς».

Αλλά σας πρόλαβε και σας αποστόμωσε ο Μίκης: --Είστε ενθομηδενιστές, σας είπε! Και μάλιστα, οι πιο επικίνδυνοι: Αριστερόστροφοι ενθομηδενιστές! Χρειάζεστε «εξιλαστήρια» θύματα για να γλιτώσετε! Αλλά δεν γλιτώνετε! Εμείς δεν πρόκειται να είμαστε τα εξιλαστήρια θύματα για τη δική σας την πλήρη χρεοκοπία. Ήδη πατήσατε πάνω στις «νάρκες» σας…

Θα σας πω και κάτι τελευταίο: Θα πρέπει να ξέρει ο αρχηγός σας: άλλο καιροσκόπος - άλλο ηγέτης! Άλλο αυτός που καβαλάει το κύμα, κι όπου τον βγάλει… Κι άλλο αυτός που «δαμάζει» το κύμα κι αν χρειαστεί, κολυμπάει και κόντρα στο κύμα! Θα κλείσω με μια συμβουλή [προς όλους σας] :Βγείτε από την αυταπάτη ότι η σκευωρία εναντίον μας μπορεί, τάχα, να σας «διασώσει».  Δεν μπορεί! Θα σας χαντακώσει. Είχα προειδοποιήσει να μην συμβεί το «ατύχημα»,να μη γίνετε εσείς οι «μοιραίοι άνθρωποι» για αυτή τη χώρα. Δυστυχώς έγινε!

Η χώρα, ωστόσο, θα μπορέσει να επιβιώσει και μετά από σας, και παρά τις αυταπάτες σας, παρά το διχασμό που προσπαθείτε να επιβάλετε, παρ’ όλα τα ψέματα που είπατε και τις καταστροφές που της προκαλέσατε. Ο Ελληνικός λαός έχει καταλάβει πια τι γίνεται…. Γι’ αυτό κι εγώ είμαι αισιόδοξος! Αλλά αισιόδοξος για μιαν άλλη Ελλάδα! Εσείς κοιτάξτε στον καθρέφτη σας κι αναρωτηθείτε:Αν πρέπει να ντρέπεστε, ή να ανησυχείτε… Ή, μήπως, και τα δύο;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης