Τσίπρας: Κακώς εστιάσαμε στο άρθρο για την αναδοχή από τα ομόφυλα ζευγάρια

tsipras-vouli-new

Μικρή πτυχή η σεξουαλική ταυτότητα των υποψήφιων αναδόχων - Δεν το θεωρώ ασήμαντο  ωστόσο το ζήτημα είναι η στάση της πολιτείας απέναντι στα παιδία που ζουν σε ιδρύματα

Ψάρεμα σε… φιλελεύθερα νερά επιχείρησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή μιλώντας για το νομοσχέδιο που τροποποιεί το θεσμικό πλαίσιο για την αναδοχή και τις υιοθεσίες ενώ παράλληλα έστειλε αυστηρό μήνυμα και στους βουλευτές του κόμματός του που διαφωνούν με την διάταξη που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς αποκαλώντας τους ως συντηρητικούς.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας για την ρύθμιση που έχει προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στις περισσότερες κοινοβουλευτικές ομάδες είπε πως «η ΝΔ του Μητσοτάκη μπορεί να μας παραδώσει άλλο ένα μάθημα για το ποιος είναι λαϊκιστής και ποιος αληθινά στην πράξη φιλελεύθερος όχι με την οικονομική διάσταση του όρου αλλά την κοινωνική. Ποιος είναι προοδευτικός και ποιος ο συντηρητικός που υποστηρίζει ότι δεν έχει ωριμάσει ακόμα η κοινωνία. Εμείς τον ευχαριστούμε γιατί κάνει τα πράγματα ποιο καθαρά σε ορισμένους που πίστεψαν ότι είναι εκπρόσωπος του φιλελεύθερου κέντρου. Στην πράξη είναι βαθειά συντηρητικός και φλερτάρει με τον ακροδεξιό λαϊκισμό».

«Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με βάση τις αρχές μας αγνοώντας το κόστος που επιχειρούν να δημιουργήσουν ΜΜΕ. Αυτό κάναμε με το νόμο για την ιθαγένεια, επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και την διόρθωση φύλου» τόνισε ο ίδιος για να προσθέσει «Εμείς είμαστε συνεπείς στην προστασία των αρχών της ισότητας. Αυτές οι αρχές συγκροτούν την Ελλάδα της νέας εποχής που χτίζεται ξανά. Ελλάδα της προόδου και της Δικαιοσύνης σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αυτό προσπαθούμε γι αυτό αγωνιζόμαστε και κανείς δεν θα μας σταματήσει».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το επίμαχο άρθρο 8 και η ρύθμιση που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς προκάλεσε σύγχυση «είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω σκοπιμοτήτων»

«Κάποιοι συγχέουν την αναδοχή με την υιοθεσία. Θα έλεγα χωρίς υπερβολή ότι η αναδοχή αποτελεί υπόδειγμα αλτρουισμού και προσφοράς. Επιλέγουν μόνο να δώσουν χωρίς να αποκτήσουν δικαιώματα. Συνάπτεται με συμβολαιογραφική πράξη μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Το νομοσχέδιο πέραν της χρονικής επίσπευσης καθιστά ενιαίο πλαίσιο για όλες τις περιπτώσεις με αδιάβλητη και επιστημονικά τεκμηριωμένη διαδικασία που θα αξιολογεί τους υποψηφίους γονείς.

Τώρα, το γιατί όλες αυτές τις ημέρες δεν συζητάμε στην δημόσια σφαίρα για την ουσία του νομοσχέδιου που αποτελεί μεγάλη τομή και συζητάμε για μια μικρή πτυχή που αφορά την σεξουαλική ταυτότητα των υποψηφίων είναι απορίας άξιο» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει απευθυνόμενος και στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ «Μια μερίδα συναδέλφων μας το κάνει γιατί θέλει να αναπαράγει στερεότυπα αναχρονιστικά. Μια άλλη μερίδα το κάνει γιατί αυτό που την τρέφει είναι το μίσος και όχι η αγάπη για τον συνάνθρωπο. Το μίσος για τον ξένο, αλλόθρησκο, διαφορετικό. Ακόμα και η αγάπη για την πατρίδα είναι ψεύτικη καθώς δεν μπορείς να την στηρίζεις στο μίσος για την αγάπη του αλλουνού. Μια μερίδα των αντιδράσεων προέρχεται από όσους τρέφουν και τρέφονται από το μίσος και δεν αντιλαμβάνονται τους συνανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν αγάπη»

«Υπάρχει και άλλη κατηγορία που με υποκρισία αναπαράγουν επιχειρήματα στο όνομα της θρησκείας που είναι δομημένη στην προσφορά αγάπης» συνέχισε ο κ. Τσίπρας την κριτική προς όσους αντιδρουν με την προωθούμενη ρύθμιση: «Εγώ θα πω μονάχα ότι είμαστε υποχρεωμένοι εκ του συντάγματος να αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους μας ισότιμα. Να διασφαλίζουμε τις συνθήκες ώστε τα παιδία να βρίσκονται στο καλύτερο περιβάλλον αγάπης.

Στην Ελλάδα του 2018 η αξίες του ορθού λόγου ισότητας και προόδου πρέπει να είναι πάνω από στερεότυπα και φοβικά σύνδρομα. Ως κυβέρνηση αυτού του τόπου θα είμαστε συνεπείς» τόνισε.

Επι της αρχής του νομοσχεδίου ανέφερε πως «αποτελεί θεσμική τομή και υπο αυτή την έννοια είναι σημαντικό αυτό το νομοσχέδιο να το αντιμετωπίσουμε χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες. Δεν χωρούν σκοπιμότητες. Ποια σκοπιμότητα μπορεί να αφήσει ορισμένους να πουν όχι σε μια προοπτική καλύτερη γι αυτά τα παιδία».

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του είπε ότι «έχω την αίσθηση ότι η δημόσια συζήτηση για το νομοσχέδιο εστιάστηκε κακώς σε ένα μόνο άρθρο του νομοσχεδίου που δεν το θεωρώ ασήμαντο. Ωστόσο το ζήτημα είναι η στάση της πολιτείας απέναντι στα παιδία που στερούνται της δυνατότητας να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή και ζουν σε ιδρύματα. Παιδιά ενός κατώτερου θεού. Αυτά τα παιδία πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και ο λόγος που κατατέθηκε το νομοσχέδιο μετά από ουσιαστική δουλειά και μελέτη ήταν για να σταματήσει επιτέλους το όργιο της γραφειοκρατίας και των εμποδίων για να δωθεί μια ευκαιρία και δυνατότητα να βιώσουν αυτά τα παιδία ένα καλύτερο μέλλον, ένα σπίτι μια οικογένεια» αποφεύγοντας να αναφερθεί ονομαστικά στο επίμαχο άρθρο.

Σε ένα έτος θα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τους υποψήφιους γονείς

Αναφερόμενος στα επιμέρους θέματα του νομοσχεδίου είπε ότι «είναι θλιβερό ότι αδυνατούμε να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στα ιδρύματα. Δημιουργούμε ηλεκτρονικό φάκελο με τα στοιχεία του κάθε παιδιού. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι : κανένα παιδί στο περιθώριο».

Όπως είπε «τους επόμενους μήνες θα διευκολυνθεί η διαδικασία αναδοχής ή υιοθεσίας. Ο ηλεκτρονικός φάκελος διασφαλίζει ότι όταν το παιδί ενηλικιωθεί θα μπορεί αν το θελήσει να ανατρέξει στα στοιχεία και να αναζητήσει τις ρίζες του και θα αποφεύγονται τα ανθρώπινα δράματα».

«Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα που επιλύουμε είναι οι υποψήφιοι γονείς. Μέχρι σήμερα υποχρεώνονται σε πολυετή αναμονή έως και έξι χρόνια για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Θέλουν να προσφέρουν αγάπη αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία το παιδί από νήπιο έχει φθάσει στο γυμνάσιο. Προχωράμε σε ρυθμίσεις ώστε η επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία να περιοριστεί χρονικά σε 8 έως 12 μήνες. Μετατρέπουμε μια υπόθεση που σήμερα είναι φθορά ψυχής αρκετών χρόνων σε μια υπόθεση που θα διεκπεραιώνεται εντός ένος έτους. Θα σταματήσει το μαρτύριο» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ (14)

amerikanos

να ρωτησουμε αυτον τον αρχι μπινε ... δεν μας λες λοιπον εσυ που ξερεις τα πολλα και ο νους σου κατεβαζει ... αν πεθαινες σε δυστηχημα οπως εγινε σημερα ... θα ηθελες ο γυιος ο ερνεστος να τον υοθετουσε το τσεισον αντιγονη ??? μια ερωτησε κυριε τσιπρα ?? ηδου το πηδημα δηξε μας την ροδο ???

ΔΗΛΑΔΗ

ΔΗΛΑΔΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ "Η ΙΔΡΥΜΑ ,"Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΣΜΟΣ!! ΑΜΟΙΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ,ΠΟΣΟ ΑΤΥΧΑ ΕΙΝΑΙ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΒΟΥΡΟΣΚΕΨΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ.

Γεωργιανος

ΜΠΙΝΕΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣ ΒΟΓΓΑΝΕ ΣΑΝ ΑΓΕΛΑΔΕΣ... ΣΥΡΙΖΑΑΑΑΧ.

kostasK

ΑΝΤΕ ΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΒΑΛΕ ΚΑΙ: ΤΟΝ / ΤΗ / ΤΟ... JASON ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΙΡΩΝΙΚΑ...ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΕΝΟΣ ΝΑ ΒΑΛΩ...

Κακως υπαρχει αυτο το αρθρο

Υπερασπιζεστε δηθεν τα ανθρωπινα δικαιωματα ενω καταπατατε τα ανθρωπινα δικαιωματα του ελληνικου λαου. Τον γονατιζετε για ενα χρεος που δεν προκυται ποτε να αποπληρωθει. Φροντιζετε δηθεν τα ανθρωπινα δικαιωματα. Ποιον? Των ομοφυλοφιλων των εγκληματιων και των λαθρομεταναστων. Αυτη ειναι η βιτρινα σας. Για την δηθεν προστασια των ανθρωπινων δικαιωματων. Ολα αυτα τα κανετε για να αποπροσανατολισετε για τη μειωση του αφορολογητου για το κοψιμο των συνταξεων και τους πλειστηριασμους. Γι αυτο και φερνετε στην επιφανεια τετοιου ειδους θεματα δηθεν προοδευτικα. Δεν νοιαζεστε για τα παιδια. Ειναι εγκλημα αυτο που πατε να κανετε, να δωσετε ορφανα παιδια σε ομοφυλα ζευγαρια και να επιβαλλετε ομοφυλοφιλικα προτυπα στα παιδια. ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ. Αν ενδιαφεροσασταν για τα ορφανα παιδια θα φροντιζατε να ξεμπλοκαρετε τις διαδικασιες για την υιοθεσια που θελουν τοσα ζευγαρια να υιοθετησουν ενα παιδι και δεν μπορουν. Δεν το κανετε για τα παιδια. Μετα την αναδοχη εχει σειρα η υιοθεσια και μετα ο γαμος. Χρησιμοποιητε τα ορφανα παιδια για να καταληξετε στο γαμο των ομοφυλοφιλων. Και ολα αυτα για να ακολουθητε τον ψευτοπροοδευτισμο της ΕΕ, που υποκινηται απο τον σορρο. Η εκκλησια δεν εχει ακομα αντιδρασει. Φοβαται μηπως χαρακτηριστει παλι οπισθοδρομικη και σκοταδιστικη απο τους ψευτοπροοδευτικους που μας ριχνουν στο σκοταδισμο. Η εκκλησια δεν πρεπει να φοβαται. Εχει την υποχρεωση να υπερασπιζεται την Αληθεια.

Συριζοσαπιλα

Η φρικαλεα ηθικη παρακμη κι ο συστηματικος βαθυς εκμαυλισμοε ενος ανυπερασπιστου κι ευπιστου εθνους...που ψηφιζει αθλιους, ανηθικους κι ανικανους για να τον κυβερνησουν. Δεν εχει σταματημο, η γκρεμισουρα που μας πεταξαν οι μπαχαλακηδες του συριζα

βλαμενε

ναι τα παιδια σκεφτεστε στα ιδρυματα δηλαδη βρε βλαμενοι οταν αυτα, πανε σχολειο και παει το καθε τζεισον-αντιγονη με την γοβα στιλετο και το μουσι να το παραλαβει απ το σχολειο τι θα γινει; το εχετε σκεφτει η μπα..... το τι μπουλιγκ εχουν να φανε δεν λεγετε...

Eva

Ωχ, ωχ λαθος....υπολογιζα περισσοτερους γκει ψηφοφορους...

Συνταξιουχος

Κακως που κυβερνας ακομα γελοιε ψευτοαπατεωνα.

Στέλιος

Κακώς έφερες τέτοιο νόμο για ψήφιση. Αλλά το έκανες με πρόθεση. Θέλεις να σπειρεις τον διχασμο στην κοινωνία.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mloizou0

Μητσοτάκης για τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος»: Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας το γνώριζε - Γεννηματά: Δεν γνώριζε ο Τσίπρας ποια έβαζε; - Αμηχανία σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου - Επικρίσεις εκ των έσω από τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών: Αν το είχανε ψάξει καλύτερα, δεν θα γινόταν η πρόταση

41
4751682

«Ουδέποτε πρόκειται ν' αποδεχθούμε οιαδήποτε πρόκληση, η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, παραχαράσσει βάναυσα την Ιστορία και παραβιάζει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», δήλωσε από την Καλαμάτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

23
varemenos

Σύμφωνα με πληροφορίες της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος» στην Αυστραλία,  η Επιτροπή Εορτασμού Εθνικής Επετείου που τον προσκάλεσε στη Μελβούρνη επιδίωξε να ανακαλέσει την πρόσκληση αλλά ήταν αργά..

67