LIVE

Κορωνοϊός

Παραιτήθηκε ο Κριμιζής από πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού - Έκανε βαριές καταγγελίες

krimizis-thumb-large

Έμεινε στη θέση του μόλις τέσσερις εβδομάδες - Στην επιστολή παραίτησής του χαρακτηρίζει τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλη Μαγκλάρα,  «Τσάρο του Διαστήματος» - ΝΔ: Εγείρονται ερωτήματα για την ύπαρξη οικονομικών συμφερόντων στο πρόγραμμα των 11 μικροδορυφόρων - Ποτάμι: Δεν είναι καλός στις υποκλίσεις - Κίνημα Αλλαγής: Η υπόδειξη του «follow the money», λέει πολλά

Tην παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού υπέβαλε ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, σχεδόν έναν μήνα μετά τον ορισμό του ΔΣ του Οργανισμού.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο δρ. Κριμιζής κάνει λόγο για υπουργικές αποφάσεις που «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου».

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΔΟ αφήνει αιχμές για τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα, τον οποίο και χαρακτηρίζει  «Τσάρο του Διαστήματος», επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα!

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησής του:

«Υπό τη σκιά εξαιρετικά δυσάρεστων εξελίξεων σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του νεοϊδρυθέντος Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) και τη δική μου συμμετοχή ως Προέδρου, αισθάνομαι την ανάγκη να ανακοινώσω δημοσίως την παραίτησή μου από το εν λόγω αξίωμα και να ενημερώσω με την αρμόζουσα υπευθυνότητα για τους λόγους που την κατέστησαν αναγκαία.

Με επιστολή μου στον κ. Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στις 16/4/2018 παραιτήθηκα από την Προεδρία του ΕΛΔΟ μετά από μόλις 4 εβδομάδες παραμονής και 3 συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι λόγοι που με οδήγησαν στη δυσάρεστη αυτή απόφαση εκτιμώ ότι είναι μάλλον εύκολο να γίνουν κατανοητοί.

Προτεραιότητα για εμένα ήταν και παραμένει το καλό της χώρας. Η ανάγκη ίδρυσης διαστημικής υπηρεσίας στην Ελλάδα ήταν επιτακτική τα τελευταία 30 χρόνια και η κυβερνητική πρωτοβουλία επικροτήθηκε από την επιστημονική και τεχνολογική κοινότητα, καθώς και τους φίλους της Ελλάδος στο εξωτερικό.

Ομολογουμένως, η δομή και οι αρχές λειτουργίας του ΕΛΔΟ που αρχικά προτείναμε (άνοιξη του 2017) με την άτυπη ομάδα εργασίας στην οποία ήμουν συντονιστής κατόπιν προσκλήσεως του κ. Υπουργού, ήταν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Κάποιες ατέλειες που είχαν επισημανθεί με σχετικό υπόμνημα στο νομοσχέδιο που τελικά απετέλεσε τον ιδρυτικό νόμο του ΕΛΔΟ (ν. 4508/2017), ήταν αντιμετωπίσιμες όπως με διαβεβαίωνε ο κ. Υπουργός. Ωστόσο, Υπουργικές Αποφάσεις που ακολούθησαν, (Υπ. Απ. 3095/2018, Αρ. ΦΕΚ 915, 15/3/2018) πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου.

Δυστυχώς πολύ σύντομα μου έγινε σαφές ότι ο κ. Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει αναλάβει, υπό την ανοχή του κ. Υπουργού, το ρόλο του «Τσάρου του Διαστήματος» στην Ελλάδα, αν και δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Φαίνεται λοιπόν πως εγώ περισσεύω, εφόσον δεν δέχομαι να είμαι φερέφωνο κανενός.

Το παρόν νομικό πλαίσιο, όπως εφαρμόστηκε με τις πρόσφατες Υπουργικές Αποφάσεις, ακρωτηρίασε τον ΕΛΔΟ, μεταφέροντας τις αρμοδιότητές του, όπως η εκπροσώπηση της χώρας στον Ευρωπαϊκό Διαστημικό Οργανισμό, σε μη ειδικούς υπαλλήλους του Υπουργείου. Δυστυχώς, έτσι δημιουργούνται συνθήκες που υπονομεύουν τα «3Α» όπως συνηθίζω να λέω, Αξιολόγηση, Αξιοκρατία, Αριστεία, και καθιστούν τη συμμετοχή μου αδύνατη.

Εκτίμησή μου είναι ότι γίνεται προσπάθεια καθαρής χειραγώγησης του ΕΛΔΟ προς προκαθορισμένες κατευθύνσεις. Διέκρινα ξεκάθαρη διάθεση και συχνά επιμονή να προωθηθούν δράσεις χωρίς αξιολόγηση, χωρίς αξιοκρατία, μακριά από τα διεθνή πρότυπα, να υπηρετηθούν προσωπικές ατζέντες και να υπάρχει πλήρης έλεγχος από τη Γενική Γραμματεία.

Η πιο δυσάρεστη όμως έκπληξη ήταν ότι ο ΕΛΔΟ αποκλείστηκε με Υπουργική Απόφαση (3095/2018, Αρ. ΦΕΚ 915, 15/3/2018) από την αξιολόγηση και τη διαχείριση (κατανομή χρηματοδότησης) όλων των Διαστημικών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού (, περίπου 16 εκ. ευρώ), αρμοδιότητα η οποία πέρασε σε επιλεγμένους διοικητικούς υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου, αντίθετα σε κάθε διεθνή πρακτική και σε κάθε λογική. Η διαχείριση των προγραμμάτων του ΕΟΔ (ESA), στον οποίο η χώρα μας πληρώνει ετήσια εισφορά, ανήκει θεσμικά και ουσιαστικά στη Διαστημική Υπηρεσία κάθε χώρας. Η κρισιμότητα, η πολυπλοκότητα και το οικονομικό μέγεθος τέτοιων προγραμμάτων επιτάσσουν την ενασχόληση εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού υψηλού κύρους, και γνώσεων.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να υλοποιηθούν με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα πολύπλοκα προγράμματα που απαιτούν εξειδικευμένη γνώση. Κάθε παρέκκλιση καθίσταται ύποπτη καθώς δημιουργεί συνθήκες αδιαφάνειας. Και το δηλώνω έχοντας υπάρξει ο μόνος που ηγήθηκε υλοποίησης διαστημικού προγράμματος που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, συντομότερα και φθηνότερα του προβλεπόμενου, επιστρέφοντας μάλιστα χρήματα στη NASA.

Δυστυχώς, ο κ. Γ.Γ δεν περιορίσθηκε μόνο στη θεσμική απαξίωση του ΕΛΔΟ. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι ενώ το «Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος» μας πρόσφερε αρχικά γραφειακό χώρο για τη στέγαση του ΕΛΔΟ, και σε βάθος χρόνου τη δυνατότητα επέκτασης σε ανεξάρτητο κτήριο, ο κ. Γ.Γ. διαφώνησε, επιμένοντας να μας στεγάσει σε ένα διάδρομο του Υπουργείου, δίπλα στο γραφείο του για λόγους που φαντάζομαι πως γίνονται αντιληπτοί. Φαντασθείτε την εικόνα και την εντύπωση που θα δημιουργούσε σε επισκέπτες, αξιωματούχους του ΕΟΔ και ηγέτες Διαστημικών Υπηρεσιών άλλων κρατών, η περιπλάνηση σε διαδρόμους και γραφεία ενός πολυώροφου κτηρίου ανάμεσα σε εργαζόμενους οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο του ΕΛΔΟ.

Αντιλαμβανόμενος ότι εγείρεται το εύλογο ερώτημα ύπαρξης πιθανών οικονομικών συμφερόντων, οφείλω να είμαι σαφής επ’αυτού. Όταν προαναγγέλλεται ένα πρόγραμμα 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ (http://www.documentonews.gr/article/pappas-mikrodoryforoi-sthn-
yphresia-ths-dhmosias-dioikhshs), περιμένει κανείς ότι υπάρχουν μελέτες με τους σκοπούς, τις προδιαγραφές, το σχέδιο κατασκευής υποδομών, κάποιο ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, και κατάλληλο προσωπικό για την υλοποίησή του, ειδικά όταν συνοδεύεται από υποσχέσεις για ολοκλήρωση σε πολύ σύντομο χρόνο. Δυστυχώς αυτές οι συνθήκες δεν υπάρχουν, ενώ, όπως διαπίστωσα, ο ρόλος του ΕΛΔΟ στο πρόγραμμα, είναι τυπικός και προαποφασισμένος. Συμφέροντα οπωσδήποτε υπάρχουν στους εμπλεκόμενους οργανισμούς και εταιρίες, χωρίς αυτό να είναι κατ’ανάγκη κακό εφόσον τηρούνται οι συνθήκες διαφάνειας μιας ελεύθερης οικονομίας. Προϋπόθεση για την επιτυχία ενός τέτοιου προγράμματος είναι η διαφάνεια και αξιολόγηση από ειδικούς σε όλα τα στάδια υλοποίησης.

Όταν η αποκλειστική διοίκηση γίνεται από κάποια Γενική Γραμματεία και από προεπιλεγμένους κρατικούς υπαλλήλους, χωρίς καμιά εμπειρία σε διαστημικά προγράμματα, η προσπάθεια καθίσταται εξαρχής προβληματική, καθοριστικά αδιαφανής, με χωρίς ιδιαίτερη εμπιστοσύνη για την επιτυχή υλοποίηση ενός τέτοιου πολύπλοκου έργου.

Σημειώνω, ωστόσο, ότι δεν υπέπεσε κάτι ποινικά κολάσιμο στην αντίληψή μου, ούτε είναι δικός μου ρόλος να διερευνήσω κάτι τέτοιο. Θυμάμαι, όμως ότι στις ΗΠΑ, κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Watergate, η έκφραση που έγινε δημοφιλής ήταν το “follow the money”.

Κλείνοντας τη δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη περιγραφή, θα ήταν παράληψή μου να μην ευχαριστήσω τα υπόλοιπα (παραιτηθέντα και συνεχίζοντα) μέλη του βραχύβιου πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΔΟ για τη σύντομη συνεργασία μας. Αισθάνομαι όμως και την ανάγκη να διευκρινίσω γιατί επέλεξα να εμπλακώ στην όλη διαδικασία. Η αλήθεια είναι ότι αρχικά συζήτησα αναλυτικά τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τη σωστή λειτουργία του Οργανισμού, και μου δόθηκαν πολλαπλώς προσωπικές διαβεβαιώσεις για την αξιοκρατική και σοβαρή λειτουργία του. Όταν κλήθηκα να υπηρετήσω τη χώρα μου από μία θέση που γνωρίζω πολύ καλά, θεώρησα πατριωτικό μου καθήκον να δεχθώ.

Ζήτησα και πήρα τις διαβεβαιώσεις που έπρεπε από τον κ. Υπουργό, οι οποίες όμως τελικά δεν τηρήθηκαν. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατόν, αξιοποιώντας τους καλύτερους. Δυστυχώς η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε. Τα τελευταία 13 χρόνια ταξιδεύω και δίνω ομιλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενθαρρύνοντας μαθητές, φοιτητές, νέους ανθρώπους αλλά και συνεργάτες που βλέπω κάθε πρωί, να συνεχίζουν να προσπαθούν παρά τις δυσκολίες. Δεν θα μπορούσα να τους απογοητεύσω αποτελώντας εξαίρεση, αρνούμενος να βοηθήσω όταν ζητήθηκε από εμένα. Έχω χρέος απέναντι σε όσους κοιτώ στα μάτια και τους ζητώ να προσπαθούν. Αυτό το χρέος με ώθησε να στρατευτώ, το ίδιο χρέος με οδήγησε σε παραίτηση.

Με εκτίμηση,
Σ.Μ. Κριμιζής,
Ακαδημαϊκός
Επίτιμος Διευθυντής Διαστημικών Προγραμμάτων της ΝΑΣΑ, Πανεπιστήμιο
Johns Hopkins, ΗΠΑ
Τέως Πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού


ΝΔ: Εγείρονται ερωτήματα για την ύπαρξη οικονομικών συμφερόντων στο πρόγραμμα των 11 μικροδορυφόρων


Η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή την επιστολή παραίτησης του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, κ. Σταμάτη Κριμιζή, δήλωσε:

«Οι βαρύτατες καταγγελίες του παραιτηθέντος Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, διακεκριμένου καθηγητή κ. Κριμιζή, αποτελούν κόλαφο για τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, κ. Νίκο Παππά.

Ο κ. Κριμιζής όχι μόνο περιέγραψε τα θεσμικά προβλήματα του διαστημικού οργανισμού, αλλά, κυρίως, κατήγγειλε έλλειψη διαφάνειας και αξιολόγησης, εγείροντας μάλιστα ερωτήματα για την ύπαρξη οικονομικών συμφερόντων στο πρόγραμμα των 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ.

Ο λαλίστατος κ. Παππάς τι άραγε έχει να πει για όσα καταγγέλλει σε βάρος του ο διακεκριμένος καθηγητής τον οποίο ο ίδιος επέλεξε να ηγηθεί του διαστημικού οργανισμού;».


Κίνημα Αλλαγής: Η υπόδειξη του κ.Κριμιζή «follow the money», λέει πολλά…

Άμεσες απαντήσεις από την κυβέρνηση για την παραίτηση Κριμιζή ζητά το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του σημειώνοντας επίσης ότι η υπόδειξη του... «follow the money», λέει πολλά.

Αναλυτικά στην ανκοίνωση του το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει:

Ο Υπουργός κ. Παππάς ξαναχτύπησε. Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, Παππάς και στο διάστημα. Οι καταγγελίες του παραιτηθέντος Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, για παρεμβάσεις στο έργο του από τον αρμόδιο Υπουργό και για προσπάθεια «ελέγχου» έργων ύψους 23,9 εκ. ευρώ, απαιτούν άμεσες απαντήσεις . Οι ευθύνες είναι όλες δικές τους δεν ανήκουν ούτε σε Αρειανούς, ούτε σε εξωγήινους.
Η υπόδειξη του κ.Κριμιζή «follow the money», λέει πολλά…
Ο κ.Τσίπρας ακούει; Θα αντιδράσεις κανείς;

Θεοδωράκης: Και πολύ ανέχτηκε το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Με ανάρτηση του στο twitter o Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε την παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή από την προεδρία του ΕΛΔΟ. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Και πολύ ανέχτηκε το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον Σταμάτη Κριμιζή στον Διαστημικό Οργανισμό. Αυτές οι θέσεις ανήκουν - και ανήκαν πάντα - σε συγγενείς & κολλητούς των υπουργών. Και ο καθηγητής Κριμιζής δεν εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες. Ούτε είναι καλός στις υποκλίσεις».

Δείτε την ανάρτηση στο twitter:

Tweet_st

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (127)

Με όλη την συμπάθεια

Κύριε Κριμιζη ήσασταν δεκαετίες στην ΝΑΣΑ αλλά δεν είδατε ποτέ UFO, το είδατε στην Ελλάδα και πρέπει να είσθε ευγνώμων.

sav

Krima prin th paraitisi tou den mporouse na steilei enan apo tous 'Syrizapithikos' sto symban...monodromo ennoeitai. Giati pera apo peiramatozwo afto to eidos se apolitws tipota allo den axizoun...

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΦΟΥΛ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΔΟΥΛΕΙΑ.

stolh

ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ , ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΔΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΟΡΙΣΕ ΚΑΤΙ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ,ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ,ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΙΘΙΚΙΑ ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ !!! ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΘΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΝΑSA ΗΤΑΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ . ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ !!! ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ?

MANOS

Η παραίτηση Κριμιζή δείχνει την διαχρονικά τοξική παθογένεια του πελατειακού πολιτικού συστήματος που επι Σύριζα έχει πιάσει ταβάνι. Στα πλαίσια της ισοπεδωτικής τους αντίληψης, όποιος ξεχωρίζει από την λατρευτή μάζα πρέπει να τον κονταίνουν. Αυτό συνέβη και στον ΕΛΔΟ. Δεν έχουμε παρά να συγκρίνουμε βιογραφικά και πορεία ζωής του Σ. Κριμιζή με τον Γ.Γ. των Τ&Τ και τον αντικαταστάτη του νέο Πρόεδρο για να αντιληφθούμε ότι ναι έφεραν τον Οργανισμό στα μέτρα τους.

κωστας

Ισως η μεγαλυτερη υπηρεσια που θα μπορουσε να προσφερει ο Κριμιζης ειναι το ξεμπροστιασμα των ερασιτεχνων, των ασχετων, των κομματικων. Ισως μεγαλυτερης αξιας απο ενα παραπαιον διαστημικο προγραμμα που πληρωνει για την διαφημιση της κυβερνησης, κατι σαν ολυμπιακοι αγωνες ενα πραμα. Δεν θα πειστουν οι Ελληναρες απο εναν Κριμιζη. Αλλα αν μαζευτουν καμποσοι, ισως το κλιμα να αρχισει να αλλαζει.

Α

Αγαπητέ κε Κριμιζή, δέν ήξερες, δέν ρώταγες? Πήγες στη φωλιά του λύκου να κάνεις δουλειά??? Η παραίτηση δείχνει σοβαρότητα και σεβασμό απέναντι στον εαυτό σου και φυσικά στο έργο σου. Συνέχισε αγαπητέ μου, αλλά μακρυά απο δώ. Ευχαριστούμε!

aristo

Τι ; έμεινε έκπληκτος ο κύριος απ΄τις αρμοδιότητες του πολιτμπιρό ;;; πόσο καιρό έλειπε απ΄την Ελλάδα ;;; Τι ; Αξιολόγηση, αξιοκρατία αριστεία ; ούτε επιστήμονας να ήταν ! το λιβάνι αμέσως !

Αριστερός - Ταξικός

Προφανως ΝΔουλα ο Κριμιζης και.πεταει λασπη για χαρη του Κυριακου..

πουθενα

δεν εχω δει τοσες χαζομαρες μαζεμενες σε τοσες λιγες λεξεις..Λες οτι εισαι αριστερος-ταξικος και...συριζα.Δεν κολαει.Απο ολoυς τους σχηματισμους της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας σας κυνηγανε...και σας ξερουν πλεον με τα ονοματα σας..Λες τον κριμιζη απο την ΝΑΣΑ νδουλα...τεσπα δεν συνεχιζω εισαι τελειως ηλιθιος .αυτα

Ο Παππας δεν τον διόρισε;;;

Αυτός ντε, που διόρισε τον πατέρα του πρόεδρο στον ΟΑΣΘ!!! Λες να είναι κι αυτός νουδουλα;;; Ύποπτος ο ρόλος του Παππα συντροφε....

@Αριστερός-ταξικός

Αν ήσουν λίγο ενημερωμένος για τις εξελίξεις στη σέχτα σου, θα έπρεπε να ξέρεις ότι με τη Νέα Αριστερά (New Left) η ¨πάλη των τάξεων¨ του Μαρξ έχει αντικατασταθεί από το δίπολο "καταπιέζουσα ομάδα-καταπιεζόμενη ομάδα". Εξου και ο έρωτας με το "καταπιεζόμενο" Ισλάμ. Απλά ενημερωτικά στα λέω αυτά, επειδή γνωρίζω τι βλακείες πιστεύετε περισσότερο από εσάς. Καθότι οι βλάκες δεν γνωρίζουν, μόνο παπαγαλίζουν...

stp

Ο Καρανίκας τι ρόλο παίζει σε αυτή την περίπτωση. Μάλλον αυτός είναι ο στρατηγικός διαστημικός επιστήμονας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης