Η κυβέρνηση ψηφίζει την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

dei-stathkais

Με ελιγμούς επιχειρούν να μειώσουν τον αριθμό όσων αντιδρούν - Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση εκτελεί τη ΔΕΗ, έρχονται αυξήσεις στο ρεύμα

Τη νομοθετική έγκριση για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αναμένεται να δώσει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κόντρα στην αντίθετη απαίτηση των «ενεργειακών» περιφερειών της Δυτικής Μακεδονίας και Αρκαδίας, των εργαζομένων της εταιρείας που διαμαρτύρονται έξω από το κοινοβούλιο και της αντιπολίτευσης.

Οι προωθούμενες διατάξεις οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση δύο λιγνιτικές μονάδες στην Μεγαλόπολη, μια στην Μελίτη ενώ παραχωρεί ακόμα μια νέα άδεια στο νομό Φλώρινας ενώ σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης ο διαγωνισμός δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα του δημοσίου.

«Το 2014 η τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε το σχέδιο για την μικρή ΔΕΗ. Μιλούσε για εθνικό έγκλημα αν και το σχέδιο οδηγούσε σε μεγάλη ΔΕΗ με τον ορισμό του 70% της αγοράς» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Κυριάος Μητσοτάκης για να προσθέσει σε άλλο σημείο «σήμερα εκποιείτε μονάδες της ΔΕΗ και μάλιστα τις πιο κερδοφόρες και ανταγωνιστικές και το κάνετε χωρίς δανειακά βάρη… Το κάνετε για να ευνοηθεί ο ιδιότητης που θα αγοράσει τις λιγνιτικές μονάδες στην Μεγαλόπολη. Παράλληλα υπονομεύετε την ΔΕΗ. Λιγότερο ανταγωνιστική ΔΕΗ σημαίνει αύξηση των τιμολογίων ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ήσασταν ψεύτες και λαϊκιστές τότε, αδίστακτοι και δημαγωγοί τώρα, αδιόρθωτοι και ανεπαρκείς πάντα».

Πάντως, το σχέδιο νόμου αν και ακυρώνει μια ακόμα προεκλογική δέσμευση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υποστήριζαν τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, προκαλεί πολιτική αμηχανία μόνο στους βουλευτές που εκλέγονται στις λεγόμενες «ενεργειακές» περιφέρειες. Ωστόσο, η τακτική του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος να απομονώσει τις σημαντικότερες επιπτώσεις κυρίως στους νομούς Φλώρινας και Αρκαδίας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει από έναν βουλευτή και να «προστατέψει» τον νομό Κοζάνη όπου το κυβερνητικό κόμμα έχει τέσσερις έδρες, περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο απωλειών. Σύμφωνα με πληροφορίες με ερωτηματικό για την στάση που θα κρατήσουν στην τελική ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί μετά τις 3:30 σήμερα το μεσημέρι μπαίνει δίπλα στα ονόματα των Γιώργου Παπαηλιού, βουλευτή Αρκαδίας και του κ. Γιώργου Δημαρά που ανήκει στους οικολόγους. Από την άλλη πλευρά ο βουλευτής Φλώρινας κ. Κώστας Σέλτσας προσανατολίζεται στην υπερψήφιση των διατάξεων με… πόνο ψυχής ενώ τα ίδιο αναμένεται να κάνουν και οι Γιάννης Θεοφύλακτος, Δημήτρης Δημητριάδης, Γιώργος Ντζιμάνης και Θέμις Μουμουλίδης που εκλέγονται στην Κοζάνη.

Μητσοτάκης: Ψεύτες και λαϊκιστές τότε, αδίστακτοι και δημαγωγοί τώρα, αδιόρθωτοι και ανεπαρκείς πάντα

«Η κυβέρνηση που πολέμησε κάθε σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ, σήμερα την εκτελεί» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ καταθέτοντας παράλληλα το σχέδιο οκτώ σημείων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη ενεργειακού σχεδιασμού και οράματος για την ενερεγειακή πολιτική της χώρας. «Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει την προνομιακή θέση της χώρας για ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Εξαπατά τους πολίτες, υπόσχεται κέρδη στους επενδυτές αδιαφορώντας για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την αύξηση του ενεργειακού κόστους.
Η κυβέρνηση οδηγεί νομοτελειακά τις τιμές ρεύματος σε αύξηση και το κάνει συνειδητά και υπονομεύει το μέλλον της ΔΕΗ.

Το νομοσχέδιο αποτελεί την ταυτότητα της κυβέρνησης. Στο ονοματεπώνυμο γράφει Τσίπρας – Καμμένος, στα χαρακτηριστικά: ψέμα και στην φωτογραφία έχει τα πρόσωπα όλων των βουλευτών της κυβέρνησης που έλεγαν τα αντίθετα όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Όμως σε αυτό έχετε πάθει ανοσία καθώς το κάνετε συχνά» είπε για να προσθέσει «

Το 2014 η τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε το σχέδιο για την μικρή ΔΕΗ. Μιλούσε για εθνικό έγκλημα αν και το σχέδιο οδηγούσε σε μεγάλη ΔΕΗ με τον ορισμό του 70% της αγοράς.

«"Εθνικό έγκλημα" χαρακτήριζε ο κ. Τσίπρας την μικρή ΔΕΗ και έλεγε ότι δεν θα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η ΔΕΗ θα ξεπουληθεί...» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «"Η ΔΕΗ θα μείνει δημόσια και ενιαία επιχείρηση για τον ελληνικό λαό" αυτά λέγατε. Τότε ξεσηκώνατε εσείς οι τοπικοί παράγοντες τους πολίτες σε δημοψηφίσματα. Ο κ. Καμμένος ρωτούσε ρητορικά "ποιος θα μείνει έξω από την φυλακή όταν αποφασίσει η Δικαιοσύνη για εκείνους που αποφάσισαν για την ΔΕΗ". Σήμερα εκποιείτε μονάδες της ΔΕΗ και μάλιστα τις πιο κερδοφόρες και ανταγωνιστικές και το κάνετε χωρίς δανειακά βάρη και αφού προηγουμένως καταδικάσατε σε υπολειτουργία κατά 40% την πιο σύγχρονη μονάδα φυσικού αερίου που βρίσκεται στην Μεγαλόπολη. Το κάνετε για να ευνοηθεί ο ιδιότητης που θα αγοράσει τις λιγνιτικές μονάδες στην Μεγαλόπολη. Ταυτόχρονα φορτώνετε στην ΔΕΗ τα δάνεια και υπερβάλον προσωπικό. Αυτή είναι η αλήθεια».

«Ξεπουλάτε τις λιγνιτικές μονάδες. Πουλάτε θα πω. Τααυτόχρονα υπονομεύετε την ΔΕΗ. Λιγότερο ανταγωνιστική ΔΕΗ σημαίνει αύξηση των τιμολογίων ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε αναφερόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα: «Ψεύτες και λαικιστές τότε αδίστακτοι και δημαγωγοί τώρα, αδιόρθωτοι και ανεπαρκείς πάντα».

«Τι θα έκανε μια σοβαρή κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Θα προχωρούσε στη δημιουργία σοβαρού περιβάλλοντος για ενεργειακή πολιτική και σε μείωση τιμών ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, απάντησε και συμπλήρωσε: «Εχείς δεν έχετε κανένα σχέδιο. Επιχειρείτε ακροτηριασμό της ΔΕΗ για να κλείσει όπως-όπως η αξιολόγηση. Με αυτό τον τρόπο καταστρέφετε την ΔΕΗ και δεν δημιουργείτε όφελος για τους πολίτες. Πόσο ασφαλείς αισθάνονται οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ;».

«Η ΔΕΗ απασχολεί 23.000 εργαζόμενους. Εχουν επενδυθεί από το 1950 πολλά δισ. από τον Έλληνα φορολογούμενο. Εσείς οδηγήσατε την ΔΕΗ σε ανευ προηγουμένου υπονόμευση. Από το κίνημα δεν πληρώνω και από την πολιτική σας γκρεμίσατε την χρηματιστηριακή της αξία και εκτινάξατε τα ληξιπρόθεσμα 3 δισ. ευρώ. Αυτά είναι τα επιτεύγματά σας» υπογράμμισε.

«Πολεμήσατε το σχέδιο για μικρή ΔΕΗ και εκπονήσατε το σχέδιο των ΝΟΜΕ που οδήγησαν την ΔΕΗ να πουλά ενέργεια σε ιδιώτες προμηθευτές κάτω του κόστους. Πώς θα επιβιώσει η επιχείρηση που κινδυνεύει με κατάρρευση;» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Λέτε ψέματα. Είπατε ότι εξαιρέσατε μονάδες υδροηλεκτρικές. Για να δούμε σε λίγους μήνες τι θα εισπράξετε από την πώληση των τριών λιγνιτικών εργοστασίων και τι ενδιαφέρον θα εκδηλωθεί;» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το έργο πνοής διασύνδεσης ηπειρωτικής Ελλάδας με νησιά το πολεμήσατε. Δεν το ψηφίσατε και ζημιώσατε καταναλωτές με επιπλέον 150 εκατ. ευρώ. Όμως πήγατε και κόψατε την κορδέλα. Είστε καλοί σε αυτό. Να κόβετε κορδέλες έργων που άλλοι οραματίστηκαν και εκπόνησαν όταν εσείς τους συκοφαντούσατε» και συνέχισε: «Τα ίδια κάνατε και με τον αγωγό TAP».

«Για το έργο εξοικονομώ κατ' οίκον τι να πω. Σας περίμεναν τρία χρόνια πάνω από 40.000 νοικοκυριά. Όταν ανοίξατε την πλατφόρμα η κατάσταση ήταν τραγική. Δεν κάνετε τίποτα για να πάρετε πόρους από το πακέτο Γιούνκερ για το πρόγραμμα όπως έκανε η Γαλλία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τους υδρογονάνθρακες ήσασταν απέναντι στις τρεις κυρώσεις που φέραμε, κατηγορούσατε για ξεπούλημα εθνικών πηγών. Μας αντιγράψατε τώρα. Λέτε σήμερα ότι κάνατε καλύτερη πώληση του ΑΔΜΗΕ. Δώσατε το 100% της εταιρείας κάτω από την τιμή που κοστολογήθηκε. Αν είναι να τις κάνετε έτσι ας μην κάνετε άλλες και το λέμε εμείς που είμαστε υπερ των ιδιωτικοποιήσεων.

Εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας και να γίνει η χώρα μας εργοστάσιο ΑΠΕ που θα τροφοδοτεί όλη την Ευρώπη. Να γίνουμε παράδειγμα για την περιβαλλοντική οικονομία με πράσινα ομόλογα.

«Μπορεί η Ελλάδα να είναι ενεργειακός κόμβος και υπόδειγμα εκπλήρωσης στόχων περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Ο ενεργειακός σχεδιασμός της ΝΔ συμβαδίζει με την διεθνή ανάγκη για μείωση χρήσης λιγνίτη» τόνισε.

Το Σχέδιο της ΝΔ:

1 Ενεργειακές πολιτικές και ενεργειακή ασφάλεια. Εξασφαλίζεται μόνο από την παροχή ενέργειας από διαφοροποιημένες πηγές. Μπορεί να το κάνει ο ευρωπαϊκός Νότος. Τα έργα αυτά τα είχατε πολεμήσει (Αγωγός, Ρεβυθούσα κ.α.)

2 Μείωση κόστους ενέργειας με απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Δέσμευσή μου να μειωθούν οι λοιπές χρεώσεις όπως ΥΚΩ και τέλος της ΕΡΤ να μειωθεί στο μισό

3 Εξάπλωση φυσικού αερίου. Τα υφιστάμενα δίκτυα θα εξαπλωθούν σε περισσότερες περιοχές.

4 Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων. Όλα τα δημόσια κτίρια να έχουν πιστοποιητικό και μετρητές για καλύτερη διαχείριση

5 Εκπτωση φόρου 40-50% για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων με πρόνοια ειδική στα φτωχά νοικοκυριά Θα γίνει και με προσέλκυση ιδιωτικών πόρων. Στήριξη ενεργειακών εταιρειών με συμπράξεις για την αναβάθμιση κτιρίων δημοσίου. Η Πορτογαλία έβαλε στόχο την λειτουργία δημόσιων κτιρίων 100% από ΑΠΕ. Εμείς τι κάνουμε. Απλοποίηση διαδικασιών για επιχειρήσεις βιομάζας και κατοχυρώνοντας τα προϊόντα βιομάζας στις ΑΠΕ. ΝΑ ενθαρρύνουμε νοικοκυριά για αξιοποίηση των δυνατοτήτων μιας νέας εποχής.

6 Απόλυτη επιτάχυνση διασύνδεσης νησιών

7 Αυξηση των ΑΠΕ στην ηλεκτροκίνηση. Σήμερα τα ΙΧ είναι στο 3% με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Πρέπει να πάμε στο 10%. Αυτό απαιτεί εκσυγχρονισμό των δημόσιων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Να θέσουμε φιλόδοξους στόχους. Η Ινδία έθεσε στόχο ότι το 2030 όλα τα αυτοκίνητα να είναι ηλεκτροκίνητα. Δίκτυο σημείων φόρτισης ΙΧ

8 Ανάπτυξη τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ. Είναι διαθέσιμα 30 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Πρέπει να εστιάσουμε εκεί την έρευνά μας. Η αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα των ερευνητικών κονδυλίων

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και να απεξαρτηθεί από ρυπογόνες πηγές ενέργειας. Αυτό αφορά τις περιοχές που είναι εξαρτημένες από τον λιγνίτη. Πρωτίστως την Δυτική Μακεδονία και δευτερευόντως την Μεγαλόπολη.

Ως ΝΔ έχουμε ειδικό σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ με προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή πριν είναι αργά. Εχουμε σχέδιο συνεκτικής ενεργειακής πολιτικής που θα φέρει την Ελλάδα στην προτοπορία. Αυτά θα έπρεπε να συζητούμε σήμερα.

Το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας αναγκάζει να μιλούμε για το κάκιστο χθές και το χειρότερο σήμερα. Είναι η κυβέρνηση που πολέμησε κάθε σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ και σήμερα την εκτελεί. Δηλητηρίασε με το λόγο της την κοινωνία περισσότερο από κάθε ρυπογόνο εργοστάσιο. Η κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου βλάπτει σοβαρά.

Η χώρα αξίζει ένα καλύτερο αύριο και στην ενέργεια»

 Παπαηλιού (ΣΥΡΙΖΑ – Αρκαδία): Το νομοσχέδιο βλάπτει την Αρκαδία

Σημαντικό πλήγμα στον νομό Αρκαδίας υποστήριξε ο κ. Γιώργος Παπαηλιού ότι επιφέρει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, καθιστώντας αμφίβολη την θετική του στάση στις προωθούμενες διατάξεις κατά την ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι μιλά στην Βουλή με ιδιαίτερη «συναισθηματική φόρτιση» ενώ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την αύξηση της ανεργίας και την σημαντική υποχώρηση της τοπικής οικονομίας που θα προκαλέσει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τις λιγνιτικές μονάδες της Μεγαλόπολης.

«Προσπαθώ να θέσω το ζητήματα με νηφαλιότητα. Υπάρχει και συναισθηματική φόρτιση. Για το νομό μας η πώληση της ΔΕΗ αποτελεί πλήγμα και χωρίς την λήψη άλλων επιλογών και ισοδύναμων μέτρων τα πράγματα θα γίνουν δυσκολότερα. Επιβάλλεται η θέσπιση ισοδύναμων για Αρκαδία» είπε μεταξύ άλλων.

Απευθυνόμενος δε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη υπογράμμισε: «Είναι γεγονός ότι η πώληση της μονάδας Μεγαλόπολης δεν περιλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό. Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Γιατί συμπεριελήφθησαν; Οι απαντήσεις σας δεν πείθουν. Αυτό το έλλειμμα επιβαρύνει το ήδη βαρύ κλίμα στην Αρκαδία».

Ο ίδιος επισήμανε ότι η πώληση της μονάδας στην Μεγαλόπολη αποτελεί «αρνητική εξέλιξη» και πως «δεν λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή μιας περιοχής που επι χρόνια έχει προσφέρει στην ενεργειακή πολιτική της χώρας και έχει υποστεί επιπτώσεις περιβαλλοντικές. Για χωριά που έχουν απαλλοτριωθεί δεν έχει δοθεί λύση μετεγκατάστασης. Στον Τριπόταμο περιμένουμε το θέμα να λυθεί τώρα».

«Η ΔΕΗ είναι βασικός πυλώνας σταθερότητας της Αρκαδίας. Εχει υψηλό ΑΕΠ λόγω της ΔΕΗ και η Αρκαδία δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω ανεργία. Με τα νομοσχέδιο θα αφαιρεθεί το κοινωνικό στοιχείο που η ΔΕΗ εμπλουτίζει την περιοχή με την κατασκευή έργων. Θα καταργηθούν θέσεις εργασίας. Θα μειωθεί το εισόδημα των κατοίκων και της περιοχής. Η πώληση των μονάδων Μεγαλόπολης είναι μείζον ζήτημα» ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ υποστήριξε πως «Πίσω από το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο υποκρύπτονται συμφέροντα».

Πάντως, ο ίδιος δεν φάνηκε να ικανοποιείται από τις αλλαγές που κατέθεσε ο κ. Σταθάκης λέγοντας «Με το νομοσχέδιο γίνεται προσπάθεια να ληφθούν πρόνοιες για τους εργαζόμενους αλλά δεν είναι αρκετές. Απαιτούνται περαιτέρω μέτρα διασφάλισης όπως η προσθήκη στοιχείου εντοπιότητας για τις προσλήψεις, αποκατάσταση εδαφών, ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του τέλους λιγνίτη και μέτρα για να μην πηγαίνουν οι πόροι στο γάμο του Καραγκιόζη».

Σέλτσας (Βουλευτής Φλώρινας – ΣΥΡΙΖΑ): σκληρό αλλά αναγκαίο μέτρο η πώληση του 40% της ΔΕΗ

Την θετική του ψήφο στο νομοσχέδιο για την πώληση του 40% της ΔΕΗ περιέγραψε ο βουλευτής Φλώρινας με τον ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας ελπίζοντας όπως είπε «η ιστορία να μας δικαιώσει».

«Το νομοσχέδιο είναι επίπονο. Όπως είναι επίπονη και η οικονομική κρίση που βιώνει ο λαός με τα μνημόνια. Όμως τα μνημόνια ολοκληρώνονται μέσω της ψήφισης και αυτού του νομοσχεδίου. Αν δεν καταφέρουμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση οι πολίτες δεν θα μας συγχωρέσουν. Ελπίζω η ιστορία να μας δικαιώσει» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, ο κ. Σέλτσας παραδέχθηκε ότι «Κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι οι ανταποδοτικοί πόροι των περιοχών Φλώρινας και Μεγαλόπολης που έχουν προσφέρει πολλά αλλά η ανταπόδοση είναι μικρή. Οι περιοχές μας αξίζουν σχέδιο ανάπτυξης. Θέλω για την περιοχή μου ανάπτυξη στηριζόμενη σε σταθερές βάσεις με χρήση λιγνίτη και προστασία περιβάλλοντος» ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε «Σήμερα γίνεται αποεπένδυση της ΔΕΗ ως προσπάθεια της χώρας να ολοκληρώσει την 4η αξιολόγηση. Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και η αποεπένδυση των μονάδων λιγνίτη είναι σκληρό αλλά αναγκαίο μέτρο. Ο ενεργειακός σχεδιασμός δεν πρέπει να κινδυνεύσει ούτε στο ελάχιστο αλλά να γίνει με όρους συμφέροντος. Οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να εξασφαλιστούν. Περιμένω απάντηση για μετεγκατάσταση της Αχλάδας κύριε υπουργέ. Αυτά είναι για εμένα μείζονος σημασίας»

ΣΧΟΛΙΑ (15)

ΜΑΚΗΣ

Kαραλαμογιο του κερατα θα τα πουμε συντομα στις εκλογες και με εσας,και με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, γιατι βαδιζει στα ιδια αχναρια σας και λουφαξει για τα καλα!!!!!

ΑΛΕΚΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ...

ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΑ ΟΛΑ!!!

Τέλος στα μονοπώλεια

Έλα με τα παράσιτα της ΔΕΗ να τελειώνουμε μας πίνουν το αίμα και μας στέλνουν το λογαριασμό στο σπίτι όπως πάλια οι οτετζηδες, που ιδιωτικοποιήθηκε και νομιζω οτι όλοι είδαμε τη διαφορά πια και στις τιμές και στην εξυπηρέτηση. Ψόφο στο Σοβιέτ.

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΝ ΑΓΩΡΑΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΣΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ, ΤΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΞΩ ΜΗΝ ΤΑ ΘΗΜΗΘΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Άγγελος

Ο Καμμένος τον Ιούλιο του 2014: «ο ορυκτός πλούτος της χώρας και οι πηγές ενέργειας αποτελούν περιουσία των Ελλήνων και δεν θα επιτρέψουμε να χαριστούν σε χρηματοδότες και δανειστές». «Η μικρή ΔΕΗ αποτελεί το πρωτο βήμα για την παραχώρηση των πηγών ενέργειας που πρέπει να σταματήσει τώρα». "Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συμφωνούμε με την απαίτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να συνυπογράψουμε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ξεπούλημα της ΔΕΗ".

Άγγελος

Ποιός θα μείνει έξω από την φυλακή, όταν η δικαιοσύνη θα ερευνήσει για το ποιός αποφάσισε να πουληθεί, μόνο και μόνο η περιουσία του ορυκτού πλούτου, αντί πινακίου φακής, όταν τα αποθέματα λιγνίτη της Μεγαλόπολης και της Πτολεμαϊδας ξεπερνούν τα 250 δις ευρώ.

OΛΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΟΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Για την καρέκλα ήταν όλα... Να ντρέπεστε όσοι τους ψηφίσατε. Σανό τάιζαν χρόνια και χρόνια Τσίπρας και Καμμένος μόνο...

ο

Η μεγαλύτερη πλάκα είναι που σχολιάζει ο κάθε μυρωδιάς και παπαγαλίζει οτι του μαθε το σκάι για κακούς συνδικαλιστές και πράσινα άλογα,συγνώμη πρασινη ενέργεια.Στην πραγματικότητα μιλάμε και για ξεπούλημα και για διάλυση μια τεράστιας επιχείρησης που με κεφάλαια και εργασία του έλληνα ηλεκτροδότησε με επιτυχία όλη τη χώρα βασισμένη κυρίως σε ελληνικούς λιγνίτες. Θα γίνουν όλα όπως τα υπέγραψε η αριστερά στο μνημόνιο της μετά την πρήφανη διαπραγμάτευση.Στο πόπολο θα συνεχίζουν να πουλάν πράσινα παραμύθια, ο ήλιος κι ο αέρας θα συνεχίζουν να μη μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν γιατί πολύ απλά δεν φυσάει πάντα και συνεχίζει να νυχτώνει. Αλλα τί μας νοιάζει;Θα εισάγουμε πιο πολύ φυσικό αέριο (που επίσης δεν είναι ανανεώσιμο)απ το Αζερμπαιτζάν και η χώρα θα γίνει πιο εξαρτημένη ενεργειακά και στο ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγων.Ολα καλά...

Νικος

Αντε και στο 100% με το καλο μπας και ξεβρωμισουμε απο το δημοσιο κηφηναριο με τους υπερογκους μισθους και τα .... εξτρα σαντουιτς! Οσο για εσενα Κυριακο Μητσοτακη, ουτε τον ψηφο σου δεν θα βρεις... "δεξιε" με τους 2 εκατομμυρια δημοσιοκοπριτες αφισοκολλητες!

??????

@ ΝΙΚΟ.....ΒΡΕ ΝΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΟΝΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΣΟΥΝ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΥΣ Ο ΜΠΑΦΟΣ ΣΟΥ ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ.....ΚΟΨΤΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ....

ΑΝ ΔΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΥΤΟΧΑΣΤΟΥΚΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

57382282_2215446515438140_2618075221688582144_n

«Το ψηφοδέλτιο δε βγήκε ούτε από κομματικούς μηχανισμούς, ούτε από αρχηγικά χρίσματα, αλλά από τη βούληση ανθρώπων να συμμετέχουν στη μάχη που πρέπει να δοθεί για τη χώρα και το λαό μας» τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

32
w21-16284620998198

«Η φιλία και η καλή γειτονία έχουν μία βασική προϋπόθεση: τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους»  είπε από το Μεσολόγγι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

19