ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας από τρεις βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια

axtsioglou_gennia_arthro

Το κείμενο υπογράφει η βουλευτής Πειραιά Γεωργία Γεννιά και συνυπογράφουν οι βουλευτές Ντζιμάνης και Καραγιάννης - Διαφοροποιήσεις και από άλλα μέλη του κυβερνώντος κόμματος - Αυστηρή απάντηση του Χρήστου Καραγιαννίδη

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το διευρυμένο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε προ ολίγου η βουλευτής Α’ Πειραιά Γεωργία Γεννιά, η οποία ζητά ανοιχτά να τροποποιηθεί η διάταξη του νομοσχεδίου που αναφέρει την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Το κείμενο επιβεβαιώνει το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στο κόμμα το νομοσχέδιο, καθότι την επιστολή συνυπογράφουν και οι βουλευτές κ.κ. Ντιζμάνης και Καραγιάννης. Πληροφορίες αναφέρουν διαφοροποιήσεις από αρκετά μέλη του κόμματος, όπως οι κ.κ Βέττας, Κωσταντινέας και Κωστοπαναγιώτου.

Είναι εμφανές πως οι εν λόγω αντιδράσεις, που αφορούν σε μία διάταξη που εξισώνει τα ετερόφυλα με τα ομόφυλα ζευγάρια, αναδεικνύουν την ύπαρξη ενός πιο συντηρητικού μετώπου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς φέρνουν σε δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έχει ανοίξει πολλά μέτωπα σε νομοθετικό επίπεδο.

Προς το παρόν, η ηγεσία του υπουργείου δεν φαίνεται να κάνει πίσω, αν και υπήρξαν φωνές που ζήτησαν είτε την τροποποίηση του άρθρου, είτε γενικά το νομοσχέδιο να πάρει μετάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές που αντιδρούν προτάσσουν το επιχείρημα πως η κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη να δεχθεί τέτοιες ρυθμίσεις και ότι δεν έγινε η απαραίτητη προετοιμασία ούτε με τους αρμόδιους φορείς ούτε στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Υπάρχουν και οι βουλευτές που αναφέρουν ότι χρειάζονται κάποια χρόνια προσαρμογής για να μπορεί να γίνει η αναδοχή, αναφερόμενοι στις δομές. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι στο περιθώριο της συνεδρίασης ακούγονται και παραδοσιακού τύπου επιχειρήματα υπεράσπισης του πυρηνικού μοντέλου της οικογένειας (πατέρας-μητέρα-παιδια).

Οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας, η κ. Θεανώ Φωτίου και κ. Έφη Αχτσιογλου, σύμφωνα με πληροφορίες, διευκρίνισαν τις επίμαχες διατάξεις και υπογράμμισαν ότι για τα ομόφυλα ζευγάρια αφορά μόνο η αναδοχή και όχι η υιοθεσία. Σημείωσαν ότι δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός (μεταξύ ομοφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών) στο πλαίσιο του συμφώνου συμβίωσης, διότι, όπως είπαν, αν δεν ισχύει και για τα ομόφυλα θα ακυρώσει το δικαίωμα και για τα ετερόφυλα, δηλαδή θα ακύρωνε το σύνολο των επίμαχων διατάξεων.

Να σημειωθεί ότι, χθες, τουλάχιστον δέκα βουλευτές εξέφρασαν τη διαφωνία τους σε επιστολή. Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο υπογράφουν μεταξύ άλλων οι: Γιώργος Ουρσουζίδης που φέρεται να έχει και την πρωτοβουλία των κινήσεων, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιωργος Παραστρατίδης, Γεωργία Γεννιά, Δημήτρης Βέττας, Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Σηφάκης και Γιώργος Ντζιμάνης επισημαίνουν προς τον πρωθυπουργό την ανακολουθία της κυβέρνησης που κατά την συζήτηση της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης είχε δεσμευτεί ότι δεν θα επιτραπεί τεκνοθεσία ή αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Καραγιαννίδης προς διαφωνούντες:Το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια είναι τρίπτυχο άλλης πολιτικής παράταξης»

Σε... στρατόπεδα χώρισε τον ΣΥΡΙΖΑ η διάταξη για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, αφού οι λεγόμενοι «προεδρικοί» βουλευτές και μέλη των «53» στηρίζουν το νομοσχέδιο, ενώ πάνω από δέκα βουλευτές ζητούν τροποποίηση του επίμαχου άρθρου, προκαλώντας τριγμούς στο εσωτερικό. Ο Χρήστος Καραγιαννίδης από τους «53» αντέδρασε και τοποθετήθηκε δημοσίως, ζητώντας σε όσους διαφωνούν να παραιτηθούν και στέλνει μήνυμα σε όσους συνέταξαν επιστολή κατά της διάταξης.

«Ενημερωτικά το πατρίς, θρησκεία, οικογένεια είναι τρίπτυχο μιας άλλης πολιτικής παράταξης» γράφει ο κ. Καραγιαννίδης στο Facebook και αναφέρει “εάν δε συμφωνείτε με την "πολιτική απόφαση του ιδρυτικού του συνεδρίου {....} μπορείτε να παραιτηθείτε και να δοκιμάσετε την τύχη σας σε άλλα πολιτικά κόμματα που είναι πιο κοντά στις δεξιές και συντηρητικές θέσεις σας».


Μάλιστα, με σημερινή του ανάρτηση γράφει: «Αν για κάτι μπορούμε να κάνουμε κριτική στο επίπεδο των δικαιωμάτων είναι γιατί δεν είναι τόσο προωθημένες οι πρωτοβουλίες μας όσο θα έπρεπε να είναι. Να πάει λοιπόν (αφού παραιτηθεί από την βουλευτική έδρα) ο καθένας/μια στο πολιτικό χώρο που τον αντιπροσωπεύει αντί να κάθεται εκεί που νιώθει άσχημα και θεωρεί ότι γκρεμίζεται ο συντηρητικός του κόσμος. Κι εκεί να διεκδικήσει να καταργηθούν όλα όσα θεωρεί ότι τον/την προσβάλουν”.Τι αναφέρει η επιστολή της Γεωργιας Γεννιά

Σήμερα, η βουλευτής Α’ Πειραιά Γεωργία Γεννιά απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς το διευρυμένο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτων υπό το φόβο διαφοροποιήσεων. Η κ. Γεννιά στο κείμενο ζητά ανοιχτά να τροποποιηθεί η διάταξη του νομοσχεδίου που αναφέρει την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Την ίδια επιστολή συνυπογράφουν και οι βουλευτές κ.κ. Ντιζμάνης και Καραγιάννης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν διαφοροποιήσεις από αρκετά μέλη του κόμματος, όπως οι κ.κ Βέττας, Κωσταντινέας και Κωστοπαναγιώτου.Το κείμενο επιβεβαιώνει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους “συντρόφους” του ΣΥΡΙΖΑ και είναι εμφανές πως οι εν λόγω αντιδράσεις -που αφορούν στη διάταξη που εξισώνει τα ετερόφυλα με τα ομόφυλα ζευγάρια- αναδεικνύουν την ύπαρξη ενός πιο συντηρητικού μετώπου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς φέρνει σε δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έχει ανοίξει πολλά μέτωπα σε νομοθετικό επίπεδο.


Όλη η επιστολή της κ. Γεννιά:


ΑΝΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Αγαπητοί σύντροφοι


Έχει ήδη κατατεθεί από την Υπουργό και την Τετάρτη εισάγεται στην αρμόδια Επιτροπή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας».

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπεται για πρώτη φορά η παροχή δυνατότητας απόκτησης της ιδιότητας του ανάδοχου γονέα σε όσους έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, όπως επισημαίνεται και στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου. Ειδικότερα, η δυνατότητα αυτή προβλέπεται στο άρθρο 8 του ως άνω νομοσχεδίου, το οποίο αναφέρει «Κατάλληλοι για να γίνουν ανάδοχοι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις είναι οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους ή έχοντες συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς παιδιά, ή μεμονωμένα άτομα, άγαμα, ή διαζευγμένα ή σε χηρεία με ή χωρίς παιδιά, που μπορεί να είναι συγγενείς εξ αίματος οποιουδήποτε βαθμού με το ανήλικο τέκνο (συγγενική αναδοχή).

Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω, παρέχεται σαφώς η δυνατότητα και σε ομόφυλα ζευγάρια να προχωρήσουν σε αναδοχή παιδιού, εφόσον έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Ήδη οι αντιδράσεις είναι μεγάλες από την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, καθώς η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να αποδεχτεί την τεκνοθεσία από ομόφυλα άτομα. Ούτως ή άλλως, ακόμη δεν έχει θεσμοθετηθεί η δυνατότητα σύναψης γάμου ομοφύλων, που λογικά και για λόγους ασφάλειας δικαίου θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να προηγηθεί την τεκνοθεσίας.

Και ναι μεν δεν παρέχεται η δυνατότητα υιοθεσίας, εντούτοις η δυνατότητα αναδοχής σαφέστατα ανοίγει το δρόμο προς αυτήν την κατεύθυνση. Λίγη άλλωστε διαφορά υπάρχει στον τρόπο ανατροφής ενός παιδιού είτε αυτό συνδέεται νομικά ισχυρότερα με τους θετούς γονείς ή χαλαρότερα με τους αναδόχους, καθώς οι τελευταίοι αποτελούν την οικογένεια που ο ανήλικος γνωρίζει και στην οποία μεγαλώνει. Το δε κοινωνικό περιβάλλον δεν αναγνωρίζει καμία διαφοροποίηση.

Κατόπιν των ανωτέρω, επιθυμώ να εκφράσω τις εξής επιφυλάξεις και τα κάτωθι ερωτήματα:

Γιατί προκρίνεται η λύση αυτή, τη στιγμή που δεν έχει επιλυθεί αρμοδίως το ζήτημα της σύναψης γάμου, εφόσον ο Αστικός Κώδικας δεν έχει τροποποιηθεί και ισχύει ως έχει ως προς το θέμα αυτό;

Γιατί, εφόσον το επιθυμεί η Κυβέρνηση, δεν ανοίγει επιτέλους σοβαρά τη συζήτηση περί δυνατότητας τέλεσης γάμου ομοφύλων; Να εξετάσει έτσι και την ωριμότητα ή τις ανοχές και αντοχές της κοινωνίας. Δεν πρέπει να αφομοιώσει η ελληνική κοινωνία πρώτα αυτήν την αλλαγή, εφόσον επισυμβεί, και μετά να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο; Αυτή τη στιγμή πάμε σχεδόν εκβιαστικά να εφαρμόσουμε πρωθύστερο σχήμα.

Σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα γάμου πρέπει να προηγηθεί της δυνατότητας τεκνοθεσίας, καθώς στην τελευταία περίπτωση δεν μιλάμε μόνο για καταχύρωση δικαιωμάτων των δύο ομόφυλων ενηλίκων, αλλά και για τα δικαιώματα του ανήλικου παιδιού.

Ειδικά ως προς την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του παιδιού θα ήθελα να σταθώ και να θέσω υπόψη σας τις πιθανές αντιδράσεις του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου απέναντι σε αυτό το παιδί που μεγαλώνει σε ανάδοχους ομόφυλους γονείς. Αναλογίζεστε τον πιθανό χλευασμό και τον εκφοβισμό μιας κοινωνίας ανέτοιμης να αποδεχτεί αυτό το θεσμό;

Ναι, συμφωνώ: να βγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα. Στόχος όμως είναι να βγουν για να ζήσουν στην περιθωριοποίηση και την απομόνωση; Επιθυμούμε να πούμε όχι στην ιδρυματοποίηση και ναι στην περιθωροποίηση και απομόνωση του ανήλικου; Θέση μου είναι ότι πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη τις επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού αυτού. Διότι οι αρνητικές συνέπειες θα είναι τεράστιες, όχι επειδή τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ακατάλληλα-κάθε άλλο, η ικανότητα ορίζεται και εξαρτάται από την ποιότητα του κάθε ατόμου, ξεκάθαρα- αλλά εξαιτίας της αντίδρασης του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου.

Επίσης, οι ίδιοι φαινόμαστε ανακόλουθοι, καθώς τον Δεκέμβρη του 2015 οπόταν και ψηφίσαμε το νόμο για το «Σύμφωνο Συμβίωσης», ισχυριστήκαμε, ότι δεν τίθεται ζήτημα «τεκνοθεσίας». Και εδώ ας μην παίξουμε με τις λέξεις ότι δήθεν δεν πρόκειται για τεκνοθεσία επειδή δεν αλλάζει ο ΑΚ ως προς την υιοθεσία. Παιδί θα δοθεί να μεγαλώσει σε ομόφυλα ζευγάρια, ακόμη και αν δεν αναπτυχθούν ισχυροί νομικοί δεσμοί υιοθεσίας.


Καμία αλλαγή δεν πρέπει και δεν μπορεί να επέλθει χωρίς τη ζύμωση και τη συμμετοχή της κοινωνίας. Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι αντίθετη. Γιατί επιδιώκουμε να πάμε κόντρα; Ειδικά αυτήν τη στιγμή;


Δεν πρέπει να λησμονείτε ότι η Κυβέρνηση της Αριστεράς είναι και πρέπει να είναι Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.


Και ότι οι Βουλευτές οφείλουν να εκφράζουν τη βούληση των Ελλήνων. Το σύστημά μας είναι αντιπροσωπευτικό. Αυτό μας δεσμεύει κατά κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο. Τουλάχιστον εμένα.


Λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, θα ήθελα να είχε προηγηθεί η συζήτηση του θέματος αυτού πριν κατέβει ως διάταξη στο εν λόγω νομοσχέδιο. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ή εν πάση περιπτώσει, σημαντικό μέρος της αιφνιδιάζεται για ακόμη μία φορά. Παρόλο που ήταν εν γνώσει του αρμόδιου Υπουργείου η εκπεφρασμένη αντίθεση και μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ.


Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι αδικείται, κατά αυτόν τον τρόπο, το ίδιο το νομοσχέδιο στο σύνολό του. Γνωρίζετε καλά ότι η συζήτηση θα επικεντρωθεί μόνο στο ζήτημα αυτό, και θα αγνοηθεί εντελώς η συμβολή των νέων διατάξεων στο θεσμό της υιοθεσίας και αναδοχής από ένα εξαίρετο κατά τα λοιπά νομοσχέδιο που έρχεται επιτέλους να διορθώσει τις παθογένειες και τις καθυστερήσεις του παρελθόντος. Είναι κρίμα, για ακόμη μια φορά, με δικκή μας «υπαιτιότητα» να μην επιτρέπουμε να αναδειχθεί η σημασία και η σπουδαιότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων της Κυβέρνησης της Αριστεράς για την κοινωνία και το κοινό καλό.

Κατόπιν των ανωτέρω, πιστεύω ότι η διάταξη πρέπει να τροποποιηθεί στο εν λόγω σημείο, δίνοντας τη δυνατότητα αναδοχής μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια που θα κριθούν κατάλληλα προς τούτο.


epistoli_1
epistoli_2
epistoli_3
epistoli_4

ΣΧΟΛΙΑ (94)

σταθης ελ.

αυστηρος ο κ.Καραγιαννιδης με αυτους που δεν αποδεχονται την ανωμαλια και καλα να παθουν ολοι αυτοι και οι μισες γυναικες που ψηφισαν συριζα εμεις τι φταιμε.???Αληθεια οι νεοδημοκρατες γιατι δεν το κανουνε θεμα?ΕΔΩ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ....το αποδεχονται σιωπηρα γιατι αλλοιως θα τους φτυσουν οι ψηφοφοροι τους απλως οπως και για το μακεδονικο δεν θα το ψηφισουν επειδη οι ψηφοι ειναι υπεραρκετοι .ετσι δεν ειναι νεοδημοκρατες νεοταξιτες παρταλια του σημιτη , πρωην ορφανα της ΚΝΕ και του ΕΚΚΕ?

ΓΙΩΡΓΗΣ

Θελουν να καταργησουν προοδευτικα την παραδοσιακη Οικογενεια για το φτωχο Λαο και να παραμεινει ως προνομιο μονο για τους αρχοντες και τους εστεμμενους.Να γινουμε ολοι μονο εργατες, αφοσιωμενοι στη δουλεια και στα κερδη του αφεντικου, χωρις αλλη αποστολη και εννοια στη ζωη μας!Να, οπως σε μια κυψελη: ολοι εργατες,ελαχιστοι κηφηνες, οι ασερνικοι της αρχουσας ταξης, και ακομη λιγωτερες τυχερες βασιλισσες μαμαδες, σαν τις γαλαζοαιματες του βρετανικου Στεμματος! Τι δεν καταλαβαινετε προοδευτικοι αριστεροσυριζανεληδες;;

Αααχ(τσίου)ογλου και Γεννιά, δυνατά μυαλά !

Ανορεκτκές ανθυπογκόμενες και θηλυκοί ανδρούτσοι ασχολούνται ΚΑΙ ΠΑΛΙ -τάχατες- με το SEX !! Ενώ οι κατασχέσεις πέφτουν βροχή κι ο ΣΥΡΙΖΑ εξοντώνει τους Νεοέλληνες στην Εφορία, με ΔΗΜΕΥΣΗ και ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!

george six

Γατακια...Παπαδοπουλο θα λετε και θα κλαιτε.λουστητε τα τωρα,πιειτε μεχρι τελευτια σταγονα το ποτιον ετουτο

Ολα καλά

H αμήχανη στιγμή που το παιδάκι θα ρωτήσει ένας απο τους δύο μπαμπαδες του γιατι αυτοί είχαν μαμά και μπαμπά.... Εδώ καλα καλά υπάρχει ακόμα δυσκολία σε ένα παιδάκι να αναφέρει οτι απλά οι γονείς του χωρίσαν , δε θελω να σκεφτώ όταν το παιδάκι θα το ρωτήσουν τα υπόλοιπα που είναι η μαμα του , πως θα νοιώσει...

Σωστός ο Καραγιαννίδης

Από πού και ως πού να είναι υπέρ της Οικογένειας ο ΣΥΡΙΖΑ; Υπέρ της ανταλλαγής συντρόφων είναι σίγουρα. Αφού δεν παντρεύονται και παίρνονται όπως θέλουν αναμεταξύ τους. Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, στην υιοθεσία θα κολλήσουν; Μα καλά, κανείς δεν έχει "κάτσει" σύντροφος για σύντροφος στους διαφωνούντες; Δεν τα ξέρανε αυτά ή ζηλεύουν; Ξένο σώμα είναι ούτως ή άλλως, να παραιτηθούν, είναι ανάξιοι να λέγονται ΣΥΡΙΖΑΙοι.

Νικολης

Ρε Καραγιαννιδη αυτο το ασχετο...πατρις θρησκεια οικογενεια τι το πεταξες ? Καταλαβαινουμε οτι σαν Ασιατης , την πατριδα μας την μισεις , αφου συχαινεσαι τους Ελληνες ! Την θρησκεια επισης , αφου εισαι μηδενιστης κι απελπισμενος ! Την οικογενεια που ειναι οπως λες , συνθημα αλλου κομματος , την συχαινεσαι επισης και θες να την καταργησεις ? Εσυ σε τι οικογενεια μεγαλωσες ? Κορη λεσβια εχεις η γιο γκευ χαρωπο αγορι και κοπτεσαι για το δικαιωμα τους , να παριστανουν τους γονεις , χωρις ερωτικη πραξη και τοκετο ? Απο που κι ως που παιρνεις τετοια ευθυνη , να μεγαλωνουν παιδια με δυο μαναδες , οπου η μια μαμα θα παιζει τον ρολο του ανδρα στο κρεβατι ? Μα τοσο εγκληματικα βλακας εισαι ? Τι σοι σαδισμος ειναι αυτος εις βαρος αθωων παιδιων ? Τετοια πειραματα , ουτε οι Ναζι δεν εκαναν ανοητε κομπλεξικε , εχθρε της κοινωνιας !

Ρε εσείς

Εκει στο πρωτο θεμα βάλτε λιγο Λυκουρεζο και Καλογριδι να παίξει να κάνουμε κανα σχολιο της προκοπης

Λαμόγιο

Μιλάει καί ό Καραγιαννίδης ό άνεργος πρώην υπάλληλος τής αντιπροσωπείας Νιssan στή δράμα απόφοιτος γυμνασίου.... νά τόν χαίρεστε εσείς οι αφελείς πού τόν ψηφίσατε... ό τύπος είναι το απόλυτο τίποτα.....

παστουρμάς

Η δικτατορία δεν ήταν πατρίς θρησκεία οικογένεια. Ήταν κατά της πατρίδας, κατά της θρησκείας και κατά της οικογένειας. Η αριστερά είναι το ίδιο με την δικτατορία, αλλά με άλλον τρόπο. Είναι όμως το ίδιο.

@

Εσύ τα έκανες ..... παστουρμά !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xarda-1

Τους Ιταλούς και Ισπανούς πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών που συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια, βράβευσε ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς

3
samothraki-tessera

Τα δρομολόγια επεκτείνονται έως την Κυριακή - Σε σειρά δράσεων για να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις στον τουρισμό και την οικονομία του νησιού συμφώνησαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος

νικοσ_αναστασιαδισ

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Αναστασιάδης αποσύρθηκε από το δικηγορικό γραφείο, «Νικ. Χρ. Αναστασιάδης & Συνεργάτες LLC» μετά την εκλογή του στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όμως οι δύο κόρες του παραμένουν συνέταιροι στο δικηγορικό γραφείο "Νίκος Αναστασιάδης" που λειτουργεί στη Λεμεσό