ΝΔ: Η κυβέρνηση σκοπίμως καθυστερεί το νομοσχέδιο για το διαδικτυακό στοίχημα

ΝΔ: Η κυβέρνηση σκοπίμως καθυστερεί το νομοσχέδιο για το διαδικτυακό στοίχημα

Με ερώτησή τους, 13 βουλευτές καταγγέλλουν το Μαξίμου ότι εξυπηρετεί επιχειρηματίες που κατέχουν παράλληλα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ

olomeleia_1
Για σκόπιμη καθυστέρηση κατάθεσης του νομοσχεδίου που θα βάζει τάξη στο διαδικτυακό στοίχημα κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζοντας ότι το Μέγαρο Μαξίμου εξυπηρετεί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο και παράλληλα κατέχουν φιλοκυβερνητικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ειδικότερα, ερώτηση που κατέθεσαν 13 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο πως «στην συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις στην αγορά παιγνίων» τον περασμένο Νοέμβριο δεσμευτήκατε τόσο στην αρμόδια Επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια ότι μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017 θα είχατε έτοιμο για διαβούλευση ένα σχέδιο νόμου για την ρύθμιση των ζητημάτων που αφορούν την αγορά τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου. Η δέσμευσή σας αυτή ήταν ρητή και μάλιστα αναφερθήκατε στην επιτακτική ανάγκη να σταματήσει με τον τρόπο αυτό η απώλεια φορολογικών εσόδων»

«Στις 29.12.2017 η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων συγκρότησε Ομάδα Εργασίας προκειμένου αυτή να διαμορφώσει σχετική πρόταση η οποία θα διαβιβαζόταν στο Υπουργείο. Επειδή έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα το οποίο είχατε θέσει ο ίδιος προκειμένου να βγει σε διαβούλευση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και είναι δεδομένο ότι από τη μη ρύθμιση του πλαισίου αυτού το κράτος χάνει εκατομμύρια φορολογικών εσόδων και η ακατανόητη αυτή καθυστέρηση δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τις σκοπιμότητές της καθώς ορισμένοι εκ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος κατέχουν φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα Ενημέρωσης», προσθέτουν.

Ρωτούν τέλος «έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη της Grant Thorton και έχουν υποβληθεί οι προτάσεις της σχετικά με τη ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου; Σας έχει παραδοθεί η εισήγηση της ΕΕΕΠ μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης; Πότε προτίθεστε να καταθέσετε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων;»

Ολόκληρη η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας
:

Κλείσιμο
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Οικονομικών κο Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΘΕΜΑ: Γιατί καθυστερεί η Κυβέρνηση να καταθέσει προς συζήτηση το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της διοργάνωσης και λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου.

Κύριε Υπουργέ,

Στη συζήτηση του Ν. 4499/2017 για «Ρυθμίσεις στην αγορά παιγνίων» τον περασμένο Νοέμβριο δεσμευτήκατε τόσο στην αρμόδια Επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια της Βουλής ότι μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017 θα είχατε έτοιμο για διαβούλευση ένα σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των ζητημάτων που αφορούν την αγορά τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου. Η δέσμευση σας αυτή ήταν ρητή και μάλιστα αναφερθήκατε στην επιτακτική ανάγκη να σταματήσει με αυτόν τον τρόπο η απώλεια εκατομμυρίων φορολογικών εσόδων.

Στις 29112/2017 η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων συγκρότησε Ομάδα Εργασίας προκειμένου αυτή να διαμορφώσει σχετική πρόταση η οποία θα διαβιβαζόταν στο Υπουργείο.

Επειδή έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα το οποίο είχατε θέσει ο ίδιος προκειμένου να βγει σε διαβούλευση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και είναι δεδομένο ότι από τη μη ρύθμιση του πλαισίου αυτού το κράτος χάνει εκατομμύρια φορολογικών εσόδων και η ακατανόητη αυτή καθυστέρηση δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τις σκοπιμότητές της καθώς ορισμένοι εκ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος, κατέχουν και φιλικά προς την Κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη της Grant Thornton και έχουν υποβληθεί οι προτάσεις της σχετικά με τη ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου;

2. Σας έχει παραδοθεί η εισήγηση της ΕΕΕΠ μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης;

3. Πότε προτίθεστε να καταθέσετε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης