Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Καμμένος για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

pan_kam_091

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας κλήθηκε στη Βουλή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την προβληματική υπόθεση πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία μέσω μεσάζοντα

Προσκλητήριο από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα λάβει ο κ. Πάνος Καμμένος προκειμένου να παρέχει εξηγήσεις για την προβληματική υπόθεση πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία μέσω μεσάζοντα.

Η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου αλλά και το σύνολο των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μετά από εναγώνιες προσπάθειες τεσσάρων μηνών να αποτρέψουν κάθε έρευνα για την περιβόητη «διακρατική» συμφωνία πώλησης πυρομαχικών στο βασίλειο της μέσης Ανατολής, αναγκάστηκαν να αποδεχθούν την σχετική πρόταση της αντιπολίτευσης λόγω γνωμοδότησης της επιστημονικής υπηρεσίας του κοινοβουλίου που αποφάνθηκε πως η επιτροπή Θεσμών έχει υποχρέωση να αποδέχεται τα αιτήματα της μειοψηφίας και αρμοδιότητα να ελέγχει κάθε κρατικό αξιωματούχο ακόμα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Πάντως, παρά την ξεκάθαρη άποψη της νομικής υπηρεσίας , η κυρία Χριστοδουλοπούλου προσπάθησε να ερμηνεύσει τον Κανονισμό της Βουλής με βάση τις δικές της σκοπιμότητες ή ιδεοληψίες και να αμφισβητήσει την γνωμοδότηση που η ίδια ζήτησε.

Μεταξύ άλλων ανέφερε απευθυνόμενη προς την αντιπολίτευση «επειδή εσείς αποφασίσατε (!) ότι έχετε την μειοψηφία των 2/5 νομίζετε ότι θα καλείται όποιον θέλετε στην επιτροπή;» ενώ έδειξε επισήμανε «δεν θα επιτρέψω να γίνει η επιτροπή μας εξεταστική επιτροπή».

«Περιμένατε τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Επιτροπής. Την πήρατε. Ήταν δίκαιο έγινε πράξη» της απάντησε σκωπτικά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε «Δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην πρόσκληση Καμμένου, αλλά και στην κλήση του μεσάζοντα Παπαδόπουλου και του ταξίαρχου ε.α Παπαδάκη».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nd_neo_sima

Η Πειραιώς είναι έτοιμη να ανακοινώσει κατάλογο με εκπροσώπους του «ασθενούς φύλου» που πολιτεύονται για πρώτη φορά και παίρνουν από τώρα άτυπο χρίσμα συμμετοχής στους εκλογικούς συνδυασμούς ώστε να έχουν χρόνο για να γίνουν γνωστές και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τη λαϊκή ψήφο

3
4622167

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ρουμανίας Άννα Μπιρτσάλ υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Ρουμανικής Προεδρίας της Ε.Ε. (1.1.2019) το ζήτημα της προώθησης της συνεργασίας των βαλκανικών χωρών

4622250

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ από το βήμα του Thessaloniki Summit ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εγκαινιαστεί τμήμα του πανευρωπαϊκού διαδρόμου IV, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σόφια 

4622158

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη στάση του Ολάντ στις ημέρες που η χώρα έφτασε κοντά στο Grexit - Ο Ολάντ θυμήθηκε το τηλεφώνημα Παυλόπουλου μετά το δημοψήφισμα, το οποίο χαρακτήρισε ιστορικό, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «επιτυχή κατάληξη της Ελλάδας»