Λαφαζάνης: «Νομικά απροστάτευτη πρώτη κατοικία»

Λαφαζάνης: «Νομικά απροστάτευτη πρώτη κατοικία»

«Η φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης έχει γίνει εφιάλτης και πνίγει οικονομία και κοινωνία», δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ

lae041
Στη διαπίστωση ότι από τις 27 Απριλίου που αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κατά οφειλετών του δημοσίου η πρώτη μοναδική και κύρια κατοικία είναι νομικά παντελώς απροστάτευτη και ότι δεν υπάρχει κανένα όριο όσον αφορά την αξία της, κάτω από το οποίο δεν θα εκπλειστηριάζεται, κατέληξαν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, που συζήτησαν σήμερα με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, στο πλαίσιο μεγάλης διαμαρτυρίας του κόμματος στα γραφεία της Αρχής. Ο Γραμματέας της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης, και τα μέλη της Γραμματείας του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης και Μάνια Μπαρσέφσκι, κατήγγειλαν μετά τη συζήτηση ότι όπως προκύπτει από τις ενέργειες της ΑΑΔΕ, οι μαζικές και αθρόες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών που πραγματοποιούνται αφορούν και μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, είτε απ’ ευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μισθωτών και συνταξιούχων, είτε στα χέρια τρίτων, δηλαδή στον ΕΦΚΑ, στον εργοδότη τους κλπ.

O Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, δήλωσε:

«Η φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης έχει γίνει εφιάλτης και πνίγει οικονομία και κοινωνία. Είμαστε ριζικά αντίθετοι με τους αδιαφανείς και αντισυνταγματικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων, τους οποίους ξεκινά από 27/4 και το Δημόσιο. Όπως αντιληφθήκαμε από την συνομιλία μας με τον Γιώργο Πιτσιλή, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός εμβαδού ή ύψους αξίας στον πλειστηριασμό από το δημόσιο πρώτης κύριας και μόνης κατοικίας. Οι τοποθετήσεις καλής θέλησης του κ. Πιτσιλή αντιπροσωπεύουν την εκδήλωση καλών προθέσεων αλλά δεν έχουν καμιά νομική δεσμευτική αξία. Τα σπίτια και πολύ περισσότερο τα ακίνητα των πολιτών βρίσκονται στον αέρα. Καταγγείλαμε, επίσης, το γενικευμένο τσουνάμι των κατασχέσεων στο οποίο επιδίδεται η ΑΑΔΕ και το οποίο αφορά καταθέσεις στις τράπεζες, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και λογαριασμούς κίνησης οικονομικών δραστηριοτήτων, το οποίο πήρε ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις μέσα στο 2017 και προβλέπεται να γίνει πιο επιθετικό μέσα στο 2018. Η εισπρακτική «δικτατορία» των εφοριών και της ΑΑΔΕ και οι αθρόοι πλειστηριασμοί ακινήτων από τράπεζες, σε μια περίοδο που η υπερφορολόγηση τσακίζει κόκαλα, εξαθλιώνει την κοινωνία και δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάπτυξης. Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη σε διαρκή στασιμότητα που ισοδυναμεί με διαρκή απώλεια εδάφους. Η ΛΑ.Ε. θα συνεχίσει ενωτικά τον αγώνα έξω από τα συμβολαιογραφεία, έξω από τις εφορίες και έξω από την ΑΑΔΕ μέχρι να επιβληθεί πολύ ευρεία σεισάχθεια (διαγραφή) των ιδιωτικών χρεών στην χώρα».



Κλείσιμο






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης